Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Po dec 19, 2005 8:01 pm

Registracija takšnih ekosotov v Evropi ni noben problem, saj so uvoženi kot rabljeno vozilo in jih medsebojni dogovori tovarn o delitvi trga in licenc (TA TA = MB Afrika, Ssangyong = MB Azija) ne veljajo. Važno da vozilo ustreza EU standardom.

Pri nakupu takega vozila je večja težava njegovo vzdrževanje in servisiranje, da popravil niti ne omenjam.

Sedaj pa k vprašanju avtorja te teme. Zakaj je takšen avto tako poceni. Zaradi zgoraj naštetih dejstev. Ta avtomobil je verjetno edini v SLO, verjetno pa tudi na tem delu evrope. Znamka je na našem trgu nepoznana razen tistih pet ali šest Mussov, ki se vozijo po SLO. Avtomobil je v resnici doživljenjski sopotnik, za vzdrževanje pa dražji kot cel harem žena.

Na kratko nakupa ne priporočam, razen če nebi rad naslednjo temo odprl v podforumu popravila z naslovom IŠČE SE...

LP Tristan01

Uporabniški avatar
krt206
Uporabnik

Kraj: Kjer sem

Napisal/-a krt206 Po dec 19, 2005 8:19 pm

Ni glih podoben E-ju niti pod razno, marveč pa S-u
Slika

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox Po dec 19, 2005 8:39 pm

meu je fotr sanyonga korando (đip) in notr si res sedu k gospod.Ful udobn in varen.je pa ta ssangyong kupu daewoo in se je pr ns prodajal pod daewoo.edin kr je blo je kuru 12l brez problema čeprou je bil dizl. drugače pa morte mal bolj opazvat na cesti saj ni sam šest ssanyongou u celi sloveniji ampak več :roll: sam ko pa vidš tega Rextona(zdi se mi da ga v slo prodaja chrysler) te pa srt prime.Stroj da ga ni večga :P
:P
Chuck Norris je enkrat prišel dvakrat

H5N1
Nov uporabnik

Napisal/-a H5N1 Po dec 19, 2005 8:42 pm

krt206 je napisal/-a:Ni glih podoben E-ju niti pod razno, marveč pa S-u

Saj je kopija stare serije S. Ampak ne mores zamerit otrokom, ki so se puzali po tleh, ko je bila omenjena serija aktualna.

Uporabniški avatar
xsAMOR
Novinec

Kraj: Hrušica

Napisal/-a xsAMOR Po dec 19, 2005 8:48 pm

To sm se tut jst sprasevau kaksen tedn,dva nazaj.Tudi saz sem opazil podobnost Mercedesu.Je pa prijatelj malo dodelal ime znamke: MercSsangyong :)

Sprasujem pa isto kot BBoss: Se je ze kdo peljal s tem,ali kaj podobnega?

LP :hi

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Po dec 19, 2005 9:03 pm

Zakaj je poceni...hmm če dodobra pogledaš mal cene,boš ugotovil,da marsikateri avto nad 2.5 bencinar seveda,ima nizko ceno. Razlog je pa ta,da je registracija ter zavarovanje precej visoko,kot drugo je tudi poraba kar ogromna. In verjemi mi,čeprav je tako poceni,ga ne bodo zlahka prodali.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Po dec 19, 2005 9:19 pm

OK, je podoben stari S klasi, se posipam s pepelom. Za pokoro pa vam predstavljam še Daewoojevo izvedenko te drvarnice - Daewoo Chairman http://www.autocentrum.pl/oceny_aut/Dae ... irman.html
To stvar sem vidu 1x na celjskem sejmu, že kar dolgo cajta nazaj. Polno elektronike, mislim da tudi masažne sedeže ... Ma vse skup je že takrat zgledalo ko ena pretirano naličena kurtizana, ki bi rada zgledala kot takrat zala Claudia Schiffer.

OFF
Nov uporabnik

Napisal/-a OFF Po dec 19, 2005 9:45 pm

Sm mel prav, da je daewoo!!! :evil:

Uporabniški avatar
marko stare
Novinec

Napisal/-a marko stare Po dec 19, 2005 10:24 pm

Ta zadeva se je čisto uradno prodajala v SLo v salonih Daewoo , imel sem pač priložnost peljat to zadevo. Bil je avtomatik, vse v usnju, elktronika kam si pogledal sama stikala, vožnja pa poezija. In tisti ki se razumejo na Benze so rekli da je razlika samo v prednji maski(Daewoo), še motor je bil orginal Benzov. Je pa stvar zašla v salone takrat ko je Daewoo kupil Sangyoga. Samo tržno pa zadeva ni bila kot zgleda zanimiva saj se je prodalo le par primerkov, verjetno tudi zaradi cene, koliko se spomnim ni bila niti približno nizka. Gre za za Sangyonga ki dela zadeve po licenci Benza Korando,Muso...itd

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Po dec 19, 2005 10:30 pm

sej jih je kr dost na cesti glih takih najmn enga al pa 2 na mesc vidm... :twisted:
Slika

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Po dec 19, 2005 10:34 pm

Meni ni všeč, že zaradi svoje porekla ne. Tale je na prodaj pri nas na Ptuju- vsaj bil je, prodava pa se že nekaj let, pa dvomim da ga bo kdo kupil! :?
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Kraj: Velenje

Napisal/-a darkdog24 Po dec 19, 2005 11:02 pm

Pa pišuka kaj ste nekateri taki kurci no a se je treba užgat v vsaki temi no?
UPOKOJENI STYLER (8 pokalov)Slika

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a CockroaC Po dec 19, 2005 11:45 pm

Ni edini v slo ... en znani slovenec ima srebrnega, mariborcan drugace :D
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To dec 20, 2005 7:49 am

Ta vato je sangjong in je bil narejen še preden je daewoo kupil to firmo. Avto je resnično zanič, ker je eksot in ni kopij nadomestnih delov, tako da moraš na vse čakat par tednov. Tukaj je pa opis sangjong musso-ta od kolega, pa si sam presodi kok so potem ti avtomobili vredni.

Ne bi ti rad vzel poguma, ampak Mussota imam že 6 let in sem nezadovoljen z njim. Motor in elektronika o.k, akumulator je šel po dveh letih, zaribal je kompresor od klime, ventilator za gretje, motorji za šipe delujejo različno hitro, gumbi za šipe zgubljajo stik, zadni izpušni lonec se je odlomil in naslonil na boden od ročne in seveda ko se je boden shladil je blokiral kolesa, med vožnjo na avtocesti je začelo odtekat olje iz prednjega diferencijala, v tem trenutku imam težave z reduktorjem ki preskakuje in seveda iščem rezervne dele, ki jih je mimogrede teško dobiti. Ko mi je šel premnik so na daewooju ponujali kompletno volansko gred, češ, da se ne dobi posebej. Skratka uvoznik zelo slabo opravlja svoje delo na uradnih servisi pa govorijo, da je to "egzotika" Lahko greš v Gorico ( zdi se mi, da je Hundai servis) naročiš potrebne dele in potem prideš čez nekaj dni po njih. Če si dobil mussota s Kumho gumami jih takoj zamenjaj, ker boš ob vsakem dežju moral voziti 4x4. Avto je preveč mehek in se na ovinkih gunca. Priporočam Bridgestone A/T. Razlika kot noč in dan. Pa še zadnja žalostna novica: če ga boš želel prodati bo težko ali boš dobil neko bedno ceno. Oprosti ampak to so mogoče samo moje izkušnje. Klub rednim servisom toliko težav. Najraje bi odprl Musso hate page. Glavna pomankljivost pa je manjkajoča blokada diferencijala in TCS, ki se vklaplja ob vsakem zdrsu kolesa. To te zaustavi in na ledenem ali zasneženem klancu začneš drseti nazaj, ker je seveda precej težek avto. Musso stoji v mestu tudi ko štartaš na mokrem travniku. Zakaj potem potrebuješ terenca? Na servisu je razočarani lastnik povedal, da je samo dve napaki v življenju naredil: Da se je poročil in da je kupil Mussota. Ja... "TAKLE MAMO" lp Mile

Nadaljevanje
Gume so dobre Bridgestone A/T. Na mokrem terenu se pa spelje pod štandgasom z reduktorjem, tako da ni pretirane znanosti, kar se tiče izjave, da ni vse v avtu. Tudi vožnja navzdol po mokrem travniku je čisto nekaj drugega, tako kot vožnja po strmini gor ali dol po globokem snegu. Bil sem tudi na preizkusni vožnji Toyote landcruiser in se prepričal kaj je pravi terenc, oziroma kaj pomeni popolna blokada diferencijal. Iz blata prideš s centrifugalnim čiščenjem blata iz pneumatik( ful gas). Po neverjetnih klancih pa avto poskakuje kot kakšna mačka grabi z vsakim kolesom posebej. Demonstriral je Miran Stanovnik.
Avtomobili, ki so pripravljeni za dirke so precej razlikujejo od tistih, ki jih nam smrtnikom prodajajo. Tudi če se kakšna stvar pokvarti ne čakajo en mesec na rezervni del, kar so mi ravnokar sporočili iz Kia motors, ki je novi uvoznik za Sang Yong. (rekli so najmanj en mesec)
Jasno pa je, da so pri izdelavi Mussota morali nekje prišparat, ker je cena dosti nižja od povprečne cene terencev te kategorije. Menim, da so varčevali na račun kakovosti materialov in to se pozna takoj, ko poteče garancija.

No tkole zgleda opis mussota, ki je bil iste cene kot tale avto na avtonetu, tko da bi jaz 10X premislil, če bi vzel kaj takega. Sej mogoče ima vredu opremo in je udoben avto, ko bo pa kaj crknilo je pa čista nepremičnina.

Tristan: TATA je indijska tovarna(in ne afriška), kjer so delali avtomobile s puchovim motorjem in starimi mercedesovimi mašinami (190D). Avtomobili so za ceno 8000 eur bili odlični in delali so odlično dolgo. Sedaj delajo pa tam kopijo mitsubishija L200 in je pravi poden od avta.

Imaš pa možnost kupiti kitajski avto GREAT WALL(SAFET). (kopija toyote 4runner - vsi deli pašejo iz tega na 4runnerja in obratno, ker je narejen na istih mašinah -toyota jih je prodala kitajcem)
opis je pa tule;
http://avtomoto.siol.net/default.asp?article_id=11181010512061228420
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
ar35s
Novinec

Kraj: KP

Napisal/-a ar35s To dec 20, 2005 9:28 am

Zdaj, o kvaliteti ne morem podati mnenja, tehnično pa je to skoraj popolna kopija Mercedesovega razreda "E" w124 (najprej pod blagovno znamko Ssangyong, nato pa kot Daewoo) in sicer če se prav spomnim so vanj vgrajevali 2.2 (R4-16v DOHC), 2.8 (R6-24V DOHC) in 3.2 (R6-24v DOHC) litrske motorje iz zadnje serije w124 (1992-1995).

http://www.geocities.com/MotorCity/Down ... ych600.htm
According to German car magazine "Auto Bild" the SsangYong Chairman is based on the platform of the 1984-1995 Mercedes-Benz W124 E-Class sedans.
Chassis, axles, steering, brakes and engines are purely Mercedes,
the rest being modified: The body is lengthened by 25 centimetres.

Če poudarjena trditev drži, in so omenjene komponente enake, z rezervnimi deli in vzdrževanjem ne bi smelo biti težav, vprašanje je zdaj tisti "če" na začetku. :)

Moje osebno mnenje: bi bilo zanimivo preizkusit zadevo, vendar bi za ta denar vseeno raje vzel eno zelo dobro ohranjeno 124-ko (ter jo zrihtal kot je treba), čeprav deset let starejšo (no, dejansko sem nekaj takega že naredil :D :D ).
SlikaSlika
Nonsense in BASIC.

Uporabniški avatar
no_name
Novinec

Napisal/-a no_name To dec 20, 2005 10:59 am

avto ma nizko ceno, ker je eksot in ker je mašina 2.8.....sej če pogledaš kakšnga passata 2.8 ma tut relativno nizko ceno.

Uporabniški avatar
mihakrapez
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a mihakrapez To dec 20, 2005 4:45 pm

Jaz vem za eneka ki je plaval z ribami (je bil nekje na kopanju) 2.8 črn upam da to ni ta drugače je pa tole ful zanimiva zadeva edino zanmka me moti (te en upraša ker avto maš pa ne znaš imena povedat) :lol:
Slika

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Kraj: Velenje

Napisal/-a darkdog24 Sr dec 21, 2005 2:31 pm

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=582882#

Potem tegale BMW-ja tud lahko damo v isto skupino kokr tole kopijo s klase.
UPOKOJENI STYLER (8 pokalov)Slika

CST™jerko
El prezidente CST™

Kraj: Domžale

Napisal/-a CST™jerko Sr dec 21, 2005 2:41 pm

CockroaC je napisal/-a:Ni edini v slo ... en znani slovenec ima srebrnega, mariborcan drugace :D
Mislim da Stojan Auer a ne :?:

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr dec 21, 2005 2:43 pm

darkdog24 je napisal/-a:http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=582882#

Potem tegale BMW-ja tud lahko damo v isto skupino kokr tole kopijo s klase.

Sej tale BMW ni dost boljši od sangjonga - kvarita se oba enako - 740-ka je kr dobr crkvala, če si jo mal bol gonu. Sploh menjalnik je delal dolgo časa probleme.
Old subarus never die, they just get faster!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov