Ne bi ti rad vzel poguma, ampak Mussota imam že 6 let in sem nezadovoljen z njim. Motor in elektronika o.k, akumulator je šel po dveh letih, zaribal je kompresor od klime, ventilator za gretje, motorji za šipe delujejo različno hitro, gumbi za šipe zgubljajo stik, zadni izpušni lonec se je odlomil in naslonil na boden od ročne in seveda ko se je boden shladil je blokiral kolesa, med vožnjo na avtocesti je začelo odtekat olje iz prednjega diferencijala, v tem trenutku imam težave z reduktorjem ki preskakuje in seveda iščem rezervne dele, ki jih je mimogrede teško dobiti. Ko mi je šel premnik so na daewooju ponujali kompletno volansko gred, češ, da se ne dobi posebej. Skratka uvoznik zelo slabo opravlja svoje delo na uradnih servisi pa govorijo, da je to "egzotika" Lahko greš v Gorico ( zdi se mi, da je Hundai servis) naročiš potrebne dele in potem prideš čez nekaj dni po njih. Če si dobil mussota s Kumho gumami jih takoj zamenjaj, ker boš ob vsakem dežju moral voziti 4x4. Avto je preveč mehek in se na ovinkih gunca. Priporočam Bridgestone A/T. Razlika kot noč in dan. Pa še zadnja žalostna novica: če ga boš želel prodati bo težko ali boš dobil neko bedno ceno. Oprosti ampak to so mogoče samo moje izkušnje. Klub rednim servisom toliko težav. Najraje bi odprl Musso hate page. Glavna pomankljivost pa je manjkajoča blokada diferencijala in TCS, ki se vklaplja ob vsakem zdrsu kolesa. To te zaustavi in na ledenem ali zasneženem klancu začneš drseti nazaj, ker je seveda precej težek avto. Musso stoji v mestu tudi ko štartaš na mokrem travniku. Zakaj potem potrebuješ terenca? Na servisu je razočarani lastnik povedal, da je samo dve napaki v življenju naredil: Da se je poročil in da je kupil Mussota. Ja... "TAKLE MAMO" lp Mile
Gume so dobre Bridgestone A/T. Na mokrem terenu se pa spelje pod štandgasom z reduktorjem, tako da ni pretirane znanosti, kar se tiče izjave, da ni vse v avtu. Tudi vožnja navzdol po mokrem travniku je čisto nekaj drugega, tako kot vožnja po strmini gor ali dol po globokem snegu. Bil sem tudi na preizkusni vožnji Toyote landcruiser in se prepričal kaj je pravi terenc, oziroma kaj pomeni popolna blokada diferencijal. Iz blata prideš s centrifugalnim čiščenjem blata iz pneumatik( ful gas). Po neverjetnih klancih pa avto poskakuje kot kakšna mačka grabi z vsakim kolesom posebej. Demonstriral je Miran Stanovnik.
Avtomobili, ki so pripravljeni za dirke so precej razlikujejo od tistih, ki jih nam smrtnikom prodajajo. Tudi če se kakšna stvar pokvarti ne čakajo en mesec na rezervni del, kar so mi ravnokar sporočili iz Kia motors, ki je novi uvoznik za Sang Yong. (rekli so najmanj en mesec)
Jasno pa je, da so pri izdelavi Mussota morali nekje prišparat, ker je cena dosti nižja od povprečne cene terencev te kategorije. Menim, da so varčevali na račun kakovosti materialov in to se pozna takoj, ko poteče garancija.
According to German car magazine "Auto Bild" the SsangYong Chairman is based on the platform of the 1984-1995 Mercedes-Benz W124 E-Class sedans.
Chassis, axles, steering, brakes and engines are purely Mercedes,
the rest being modified: The body is lengthened by 25 centimetres.
darkdog24 je napisal/-a:http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=582882#
Potem tegale BMW-ja tud lahko damo v isto skupino kokr tole kopijo s klase.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov