Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P So jan 21, 2006 3:18 pm

Kot sm že v eni od tem napisal. Velja za zimo. Pržgem avto, hodim okol njega s cigaretom v roki, ko cigaret pokadim, se zicnem v avto pa počas proti tisti točki k pač morm it. :P Vem da se boste eni zgražal, ja onesnažuješ okolje, bla, bla, bla, pa kva pol, dejmo mal okol sebe pogledat pa boste vidl kolk je še ostalih dejavnikov k vrjetn še ene 100-krat več zasvinjajo zrak. Moje skromno mnenje.

Uporabniški avatar
tuscani
Novinec

Kraj: Pivka

Napisal/-a tuscani So jan 21, 2006 3:39 pm

Vžgem držim pod mal večjimi obrati ene10 sekund da se sploh razlaufa in pol spustim gas na manjše obrate,kolk je to ne vem ker nimam obratomera in pol ga še največ minuto držim pod majhnimi obrat da mi ne crkne ko hočem spelat in počasi spelem in vozim počasi.
Ogreje pa se komaj ko že pridem v službo to je po 4km.Dlje časa ga laufam sam ko je res mraz in se more ogret zato da mi gretje razmegli šipe drugače pa ne.Imam pa renault 5 z ročnim odpiranjem zraka,bencinar.
Customize your Korean http://www.TuscaniCustoms.com http://WWW.NEWTIBURON.COM

Uporabniški avatar
daewoo_rugby
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a daewoo_rugby So jan 21, 2006 5:02 pm

ob 5ih zjutri ko grem na šiht se še jst nism dobr ogrel kaj šele avto, tko da se lepo zicnem not pržgem radio not pa počas na šiht. to je to nč ogrevanja nč pa avto še vedo dela čist lepo. :D

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So jan 21, 2006 5:33 pm

Ne ogrevam na mestu...... pač z normalnimi obrati se peljem.
JE pa zanimiv (1.6 N/A dizl) .... tretja na blokadi zmore 120km/h (blokado pa ima pri pičlih 4000 obratih) ..... in dokler je mrzl se pospeševanje prav konča pri 60km/h s tretjo ( prav sliš kak se matra) Torej je to 2000 obratov. In tko pol vozim.... dokler je mrzel.... sej če maš mal posluha za avtek in mal logike u glavi prav slišiš motor ko ti reče: " dost imam ne tišči me več!" in po taki logiki pol tud vozim neogretega.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate So jan 21, 2006 5:39 pm

Jest običajno vžgem avto ko pridem iz hiše, potem pa, če so zmrznjene šipe jih opucam, če ne se pa takoj vsedem v avto, pospravim mobitel in denarnico, se privežem, nataknem rokavice in počsi odpeljem.
Dolgo ogrevanje pomoje ne pomaga prav nič, čisto brez ogrevanja pa tudi ni vredu.

Tako kot je Slide napisal: saj se slisi in cuti, kaj motorju pase in kaj ne.
Slika

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash So jan 21, 2006 5:55 pm

Jst ga zjutri vžgem, počakam 2,7 s :lol: in grem, pa obrate tm do ene 2.5-3k, sm pa bral že dooolgo nazaj v knjižci od Yugota, da se ne sme nič ogrevat avta na mestu, ampak takoj it naprej

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Nu-NRG So jan 21, 2006 7:37 pm

lenivec je napisal/-a:olna pumpa ne da dovol pritiska

Dokler je motor mrzu ima olje vecji pritisk, kakor potem ko je ogret ;)

Drgac pa je bojda res tako, oz v knjigah pise, da vzges in odpeljes. Mogoce zaradi tega ker se hitreje ogreje? Bi bilo treba prasat v fabrkah ..

LP, Klemen
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
Liquid
Moderator foruma

Kraj: ob smaragdni reki

Napisal/-a Liquid So jan 21, 2006 7:40 pm

ne grejem,vžgem in odpeljem lepo lagano,dokler se ne ogreje

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat So jan 21, 2006 7:51 pm

Kako bi se vam zdelo da vas eden kr naenkrat zbudi in vas natera da letite v en klanec po moje bi kmal bli tilt :D
Jst avto vžgem počakam mogoč minutko ali dve in potem pač počas proti službi v tistem času ko se pa motor "ogreva" pa ponavad očistim šipe in brisalce spustim nazaj ker jih zvečer zmeraj dvignem da nebi primrznili :D
Zj tut jst sem mišlenja da avta ne ogrevat na mestu sam pomoje to napišejo tut malo zaradi ekonomskih in ekoloških razlogov zj pri dizelskih motorjih je nasplošno znano da dokler so mrzli nimajo sploh moči pa tut počasneje se ogrejejo medtem ko bencinski motorji so le mal boljši.Sreči mam na poti v službo samo ravnino in mal spusta tko da do službe zjutri okol 15km/h avta sploh nea tiščim tut ko se motor že mal segreje pač naj revček počiva tist ki pa avto takoj tišči pa mu tak ni pomoči :D
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN So jan 21, 2006 7:55 pm

na isto temo sem pa že odgovarjal :P

Uporabniški avatar
krucymucy
Novinec

Napisal/-a krucymucy So jan 21, 2006 9:04 pm

1. ne grejem avta na mestu, ker se bolje ogreje med voznjo (ce termostat opravlja svoje delo tako, kot je treba)

2. ne tiscim avta, ko pride kazalec temperature na 90°C. zakaj?
zato ker tisti kazalec kaze temperaturo hladilne tekocine in ne temperature olja... olje se greje dlje ...
Always looking for another

Uporabniški avatar
marsal_tito
Novinec

Napisal/-a marsal_tito So jan 21, 2006 9:45 pm

Kaj pa pravte na Webasto?
A se to splača vgradit, pa kolk kej to stane, a je razlika za dizle in bencinarje?

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron So jan 21, 2006 10:11 pm

marsal_tito je napisal/-a:Kaj pa pravte na Webasto?
A se to splača vgradit, pa kolk kej to stane, a je razlika za dizle in bencinarje?

webasto se splaca zdaj pa kolk si pri denarju?
za ostale informacije imas pa tole stran...

http://www.beja.si/avtogrelci.htm
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

andrazzupan
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a andrazzupan So jan 21, 2006 10:20 pm

Jest se usedem v avto in odpeljem . Počasi pospešujem do 3,5k obratov, ko pa je temperatura vode skoraj na delavni temperaturi pa se normaln pelem naprej. Drugač pa vozm do 5k obratov od možnih 7k.

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha So jan 21, 2006 10:43 pm

Webasto - iz mojih izkušenj z njim je, če avto nima garaže in je parkiran zunaj je odlična zadeva.
Zato je žal "odlična" tudi cena - okrog 300 tisočakov za malo boljši model.
Pa še nekaj - nekje sem zasledil, da so na Nemškem Ebay-u cene ugodnejše - preveri !

LP

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat So jan 21, 2006 11:19 pm

krucymucy je napisal/-a:2. ne tiscim avta, ko pride kazalec temperature na 90°C. zakaj?
zato ker tisti kazalec kaze temperaturo hladilne tekocine in ne temperature olja... olje se greje dlje ...

Sreči mamo eni climatronic kjer ti kaže temperaturo olja ki dejansko pride dost kasnej na 90°C kot pa voda
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
Biskvitek
Stalni uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Biskvitek So jan 21, 2006 11:23 pm

seat je napisal/-a:
krucymucy je napisal/-a:2. ne tiscim avta, ko pride kazalec temperature na 90°C. zakaj?

Sreči mamo eni climatronic kjer ti kaže temperaturo olja ki dejansko pride dost kasnej na 90°C kot pa voda

hm ne voda je že nekaj časa na 90 stopinj ko je olje šele na 60 pa to še čisto segreto olje tam ne ene 70 stopinj je pa že kar ok čeprav to še ni delavna temperatura......
Slika

andrazzupan
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a andrazzupan So jan 21, 2006 11:38 pm

Sej meni kaže tudi temperaturo olja sam če ga čist ne gonš je čist dobr tud če ni na delavni.

darwin
Uporabnik

Napisal/-a darwin Ne jan 22, 2006 12:16 am

Ne, js avta ne grejem prej, zato k mi je premrz hodt do avta, potem pa nazaj v hišo. Sicer ga mam po navadi v garaži, samo je skor isti šmorn, kot zunaj, ker je garaža itak cel dan odprta.
Tko da zdej sm se kr navadu, da se toplo oblečem (rokavice in plašč), pa še deko mam, tko da se pol zavijem v vse skupi in hop v avto.

marsal_tito je napisal/-a:Kaj pa pravte na Webasto?

Grelc je pa zakon. Majo pr moji to v vseh avtih, pa loh rečem, da je najboljš. Ko gre v kopalnico, prtisne na gumbek in ko pride v avto, je not toplejš k v stanvanu. Js to enkrat imeti.
Licet volare si in tergo aquilae volat.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Ne jan 22, 2006 12:35 am

Pa kaj ste vsi tok škrti da si ne nabasvte plahte ? Avto pokriješ preden pade rosa in znrzne, zjutraj ga odkriješ in imap čisto streho, vse šipe in tut ključavnice so pokrite.
Avto odkriješ, ga vžgeš, pospraviš plahto nekam na toplo, da se posuši in se odpelješ.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov