BBoss je napisal/-a:nočem neki pametovat, ker ne vem, ampak a na bencinskih pumpah ne uporabljajo nobenih filtrov, ker tole s smetmi je že res ratala neskončna zgodba...
meganeman je napisal/-a:Se mal moje matematike:)
Ce bi mel dizla bi v tem casu prihranil:
600 litrov bencina to pa je reci in pisi 132 jurjev v pol leta torej v enem letu 260 jurjev!
Pri pogoju, da kuri dizel 20% manj.
PS: Nisi nic razmisljal o dizlu?
PS:Jeepi so po mojem se boljs, ce so na dizel, ker se jih ne tera in majo tud veeec navora:)
meganeman je napisal/-a:Se mal moje matematike:)
Ce bi mel dizla bi v tem casu prihranil:
600 litrov bencina to pa je reci in pisi 132 jurjev v pol leta torej v enem letu 260 jurjev!
Pri pogoju, da kuri dizel 20% manj.
PS: Nisi nic razmisljal o dizlu?
PS:Jeepi so po mojem se boljs, ce so na dizel, ker se jih ne tera in majo tud veeec navora:)
nebivedu je napisal/-a:4.)registracija za dizla je dražja kot za bencinarja(poleg tega si z 2.5TD v najvišjem razredu
Lahko bi ti še pisal, vendar imam tukaj 1600ccm in 63kW, kar pomeni 120k sit polne registracije, z 2.5TD bi bilo pa prec 240 - tok je pa moj cel avto vreden.
Slide je napisal/-a:nebivedu je napisal/-a:4.)registracija za dizla je dražja kot za bencinarja(poleg tega si z 2.5TD v najvišjem razredu
Lahko bi ti še pisal, vendar imam tukaj 1600ccm in 63kW, kar pomeni 120k sit polne registracije, z 2.5TD bi bilo pa prec 240 - tok je pa moj cel avto vreden.
Lepo te prosim no, razlike je ob isti moči za slabih jurjev, ne pa 120, prosim preveri drugič, preden napišeš totalno bedarijo.
Tvoj avto spada pri zavarovanju v razred 60-80kw, kar pomeni da paše v isti razred kot 2.5litrski turbo dizel, ki premore recimo največ 108 konjev. Edino pri cestnini privarčuješ borih 7,400SIT! Kje je zdaj tvojih 120 jurjev razlike lepo te prosim.
Če govorimo o 2,5 litrskem motorju, to v 99% primerov pomeni 24xx kubikov, kar pomeni razred od 1800-2500ccm pri cestnini in ne najvišji razred! Eno višje od tvojega (1350-1800) Poleg tega je bistveno večji vpliv pri regstraciji s strani konjev oziroma zavarovanja. Kakor že rečeno, tvoj avto pade v razred 60-80kw, kar pomeni da ima lahko dizel skoraj 20kw več od tvojega avta, pa še vedno pade v isti razred pri zavarovanju, in le enega višje pri cestnini, ko smo že pri 2,5 litrskih motorjih.
Če pa ima dizel več kot cca. 110konjev, pa to pomeni 180 jurjev(oziroma 152 brez AO+) registracije(obvezno + AO+ + cestnina) za tvojega znese enako zavarovanje 140 jurjev. (oziroma 117 jurjev brez AO+)
To je 40 jurjev, s tem da ima lahko dizel od 108-136 konjev...kje je spet tistih 120 jurjev razlike...vsaj malo preračunaj prvo no...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov