Mojster Miha je napisal/-a:Fantje - glede nepooblaščenih servisov - ne dajajte nepotrebnih komentarjev če ne poznate situacije v SLO, oz kako je s servisi
Nov avto oz v garancijskem roku - tu ni debate !
Ko pa preteče garancijski rok jst osebno bolj zaupam človeku ki ga pozam, kot pa nekemu pooblaščenemu servisu, ki ima nekaj vajencev in enega mojstra, pa ti še mastno zaračunajo. O "kvaliteti" naši servisov pa smo tu že veliko izvedeli.
Poleg tega, veliko ljudi dela kot rečemo "na črno", so mehaniki oz serviserji pooblaščenih servisov in v lastni režiji oz z drugo besedo "popoldansko" naredijo v domači delavnici čisto enako stroitev z žigom in vsem kar pripada za omenjeno, občutno nižjo ceno.
Meni osebno na GOLF-u IV TDI 90 - menjava samo zobatega jermena + olje na VW servisu velja okrog 150.000 SIT. Nepooblaščen za isto delo + komplet filtri (olje + nafta + zrak + klima ...), polnjenje klime, čiščenje klime + še nekaj malenkosti katere se trenutno ne spomnim (lahko pa napišem če kdo želi) za 70.000 SIT.
Človeka poznam, mu zaupam in imam z njim boljše izkušnje kot z nekaterimi VW pooblaščenimi serviserji.
Zdej pa vas vpršam ? Kaj bi vi naredili v takem primeru - avto izven garancije - bi dali 150.000 SIT (za menjavo zobatega jermena + olje) ali 70.000 SIT za omenjeno + en recimo temu velik servis ?
LP
S tem šinfanjem čez pooblaščene servise, ste eni že malo "dosadni"!
Moj Golf je letnik 2001, splošna garancija eno leto....in kaj potem? Da grem enmu mehaniku kar tko....al kaj?
Se strinjam da je teško dobiti dober pooblaščeni servis, sam vseeno se da, npr.
Paulus VW-Audi Škofja Loka.
Pred kratkim sem uveljavil garancijo za vzmet ki mi je počila. Plačal sem samo delo.
Voznikova šipa mi je padla dvakrat in sem uveljavil 100 procentno kulanco.
Lani mi je padla še sovoznikova in sem uveljavil 50 procentno kulanco.
Pri 90.000 km sem uveljavil 100 procentno garancijo za menjavo zobatega jermena, ker je prezgodaj odpovedal.
ZASTONJ!!! NE 150.000 SIT!!!
Tudi tipalo lambda sonde se je pokvarilo pri tri leta starem avtomobilu. Tukaj sem tudi uveljavil 50 procentno kulanco.
Po moje da sem še kaj pozabil...
Pa dajte enkrat vi ki vozite avte nepooblaščenim serviserjem, dajte odpret eno temo z podrobnim in natančnimi stroški za vsaki servis, pa da malo primerjamo.
Treba je biti pošten in vse, prav vse napisati, tudi reklamacije, pa kaj točno ste delali na servisu, kako se je to obneslo naslednjih 15000km, kakšne nenačrtovane servise ste imeli ipd.
Poglejte novi avtomagazin, tam so končali supertest Golfa TDI...oni so napisali zelo natančne podatke o stroških.
Pišete sproti te podatke v to temo, pa čez kakšno leto, bomo že imeli dovolj podatkov za primerjati....saj imamo čas!
nekaj tazga!!!