Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Sr feb 15, 2006 8:54 pm

Tistemu ,ki je vprašanje bedno naj na bedno vprašanje ne odgovarja, koji f. se vtika v zanjga nepomembno stvar :? Zadržte take komentarje zase :!:

Drugače sem jaz do svojega prišel z kredo+ starega prodal :P
Slika

Uporabniški avatar
Yagi-san
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Yagi-san Sr feb 15, 2006 9:07 pm

Jah, jaz sem svoj avto kupil iz zavarovalnine, ki sem jo dobil po hudi poškodbi. Sredstva za avto črpam pa iz redne službe, sem še študent in vem kakšna jeba je, če živiš na svojem in vse sam plačuješ ( avto, položnice, hrana itd.)............

Yagi-san

Uporabniški avatar
tuscani
Novinec

Kraj: Pivka

Napisal/-a tuscani Sr feb 15, 2006 9:11 pm

Morda je vprašanje res malo čudno sam nima veze je pa zanimivo.
Jaz sem si za svoj prvi avto in vozniški izpit vse sam zaslužu,fotr mi je sam zimske gume kupu ker takrat nisem imel za burek ker sem bil v vojski.
Zdaj pa pridno delam in posledično dobro zaslužim in šparam za novo makino od katere me loči če bo vse prav samo še en mesec.Marsičemu se odpovem in ko grem ven pazim da ne zapravljam po nepotrebnem.
Pregovor pravi:zrno na zrno pogača,kamen na kemen palača jaz pa pravim tolar na tolar nov avto.
Seveda je treba imet glavo na pravem štilu ker drugače ta glava vse zagoni da se nikjer nič ne pozna.
Je pa tudi res da imam srečo ker živim pri starših in mi ni treba plačevat položnic in dat za hrano,kar rabim zase si sam kupim,svoj delež primaknem za drva in še nekaj drugih malenkosti.
Če bi bil na svojem bi pršparal pol manj :P
Customize your Korean http://www.TuscaniCustoms.com http://WWW.NEWTIBURON.COM

Uporabniški avatar
bacardi
Novinec

Kraj: breezerland

Napisal/-a bacardi Sr feb 15, 2006 9:11 pm

sej nočm nč pametvat in to .. sam se men zdi da se v malih mestih več foušije zganja kot pa naprimer v velemestih ;) .. še hujše je v vaseh ...(ko nekdo kupi traktor70KM ..že pri sosedu čez 2 dni stoji traktor 85KM)
jst poznam primere k so stari 18-23let vozjo v novih bemflih, mercah ipd ... pa kaj druzga je zadi kot avto od fotra - samo problem mu je ko se ne upa povedat da ne bi v družbi bil posmeha vredn ..
zarad mene če ma kdo ferarija pr 20 pa mu nam fouš .. k mu nimam bit za kej ...

pri meni je blo pa pol jst pol starši ...
Slika

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Sr feb 15, 2006 9:16 pm

Redno zaposlen, kupila skupaj z mamo. Bencin / vzdrzevanje / registracija je kompletno na meni. Saj sem vecinoma na cesti.

LP, Klemen
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Sr feb 15, 2006 9:25 pm

McLaren je napisal/-a:Avta še nimam bo pa čez par mescov.
Zdej verjetno mi ga bodo starši financirali. Sem htel že sam služit keš pa to pa je mama rekla da mi je 1. prioriteta šola in naj to misel opustim. Štipendije tud nimam nobene tako da so mi edini dohodki ko pomagam doma in okol malo, pa še to odnesejo večinoma vikendi.
Je pa res da mi prvi avto ne bo nov BMW ampak avto tam do 300-400 tisoč.

Čeprav nekaterim ni všeč tema, meni je prav zanimiva. Tako kot nekaterim drugim, so tudi meni starši dopovedal, da je šola na 1. mestu in zato nisem mogel it delat za dlje časa. Drugače sem študent ekonomskega faksa in ni časa za vsakodnevni šiht. Vsake toliko kje delam preko študenta toliko da imam za vzdrževanje avta in sprotne stroške, avto pa mi je dal oče, ko je kupil zase novega.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Sr feb 15, 2006 9:25 pm

hja,avto. očitno ga ne bo ker je izpit za motorno letalo (ppl) tako drag.

res da mam sam našparanega dost denarja, za spodoben avto, ampak bi doma vseeno malo primaknili, so starši rekli da lahko dobim en dober avto, al pa grem delat izpit za motorni avion. zdj sem pa v veliki dilemi. sem pa ljubitelj avtomobilizma in letalstva.

je pa pri nas tako, da vsak če hoče nekaj večjega, mora dat vsaj dobro polovico zraven.

po en strani je to pametna ideja, ker potem to stvar ceniš, ne pa uničuješ.
;)

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Sr feb 15, 2006 9:36 pm

jov kok ma vsak neki za povedat ma kupte si golf 2 dizla pa boste najsrečnejši dečko na svetu. Sam ga imam in ga bom imel še približno 5 let takrat jih bo mel kakih 500k in sekirat se nimam kej k je bla generalka narejena, z novimi se pa ne bom obadal ker me ne zanimajo za druge kakšne avte majo v ne vem za 15 milijonov pa jih nej majo.
.....

lp.

dare01
Novinec

Napisal/-a dare01 Sr feb 15, 2006 9:36 pm

vse avte, ki sem jih imel sem kupil sam. je pa res, da sem šel takoj po faxu na svoje.
najbolj pop**dim ko mi kdo pravi-lahko teb sej maš firmo.je***mu sunce.pol ga pa vprašam kaj je delal včeraj popoldne, pa kaj je delal čez vikend, pa kaj je delal za praznike..... se ve kaj. jaz pa ves ta čas za računalnikom! pol pa -lahko teb. do zdaj mi noben v življenju ni nič šenkal in tudi nočem, da mi kdo kaj šenka. tudi ko vidim drag avto na cesti nisem nevoščljiv, kar je -preverjeno-slovenski šport št.1.
slovenija je ena redkih držav kjer se moraš sramovati svojega uspeha.
se pa držim ene stvari, ki jo je povedal en profesor na faxu. ta profesor je zelo veliko delal v tujini in je imel že v šestdesetih letih porscheja(on je bil star okrog 30).
rekel je: ko kupiš avto moraš imeti še najmanj za tri take avte sredstev-to je potem življenjski standard, ki ga živiš. vse drugo je "preseravanje". drugače se lahko vprašaš ali avto služi tebi, ali ti avtu.
sem pa bil najbolj vesel svojega prvega twinga.

Uporabniški avatar
Asprex
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a Asprex Sr feb 15, 2006 9:47 pm

Hahaha! Kak ste nori! Vsakemu ko je naj odgovori na vprašanje, če pa tega ne želi pa naj temo ignorira ne pa da faušijo in svoja mnenja tala tu okrog!

:cry

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Sr feb 15, 2006 9:53 pm

hladni je napisal/-a:Vsi šmrkavci 18+ so bemfe dobli od staršev(al pa loto), in so seveda glavni. Kdo pa je kolko tolko fer do sebe in ostalih, pa je ziher ponosen, da si je kupil avto z svojim denarjem, pa nema veze kiri avto to je!!!!

Nevem kaj je pri tem narobe.. Če majo starši denar.. zakaj pa ne? Varnost je varnost, a ne ? :lol: :lol: ... vsak sam ve kaj si lahko privošči in kaj ne.. kaki bi pa bil svet če bi bili sami reveži oz. sami bogataši?

Pa da nebo kdo mislil, da je pa meni ata kupil avto.. dobil ga bom takrat ko si ga bom sam zaslužil... za1x pa še nimam te potrebe da bi imel svoj avto, ker sem še srednješolec + tega mi ga tak posodita ata oz mama ko ga potrebujem.. sicer delam vsak dan po pouku ... samo mesečni zaslužek gre za oskrbo konja, kako coto, večerjo 1-2, pa za kako drugo malenkost...

lp,

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Sr feb 15, 2006 10:17 pm

Samo v vednost: ne pišite več besede o fovšiji ali podobnem, vprašanje je kako do svojega avtomobila :!: Vse ostalo bo brisano z opozorilom,naj bo to javno opozorilo za vse,ki sodelujete v temi :!:
Slika

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Sr feb 15, 2006 10:26 pm

No, meni so malenkost doma posodili, kar sem jim vrnil do zadnjega tolarja, vzdrževanje plačujem sam.

Uporabniški avatar
karel
Novinec

Kraj: zg. Savinjska dolina

Napisal/-a karel Sr feb 15, 2006 10:26 pm

Verjetno kot kar nekaj vas sem si vse avte do sedaj kupil sam,
denar pa seveda zaslužil z delom.Bilo je tudi nekaj kredita ali lizinga
vendar pa ni boljšega občutka,ko z denarjem kupiš avto in kar hitro
pozabiš kako si se trudil za kup plehovja in plastike.
V tejle temi sem opazil kar dosti foušije in še nekaj,kar dosti vas
še nima niti avta ali celo izpita zanj.napisanih pa že imate nekateri
tudi več kot tisoč postov.
Res nevem od kot vam tolikšne izkušnje iz avtomobilizma?
Think. Feel. Drive.
LP Karel

Uporabniški avatar
gorgo
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a gorgo Sr feb 15, 2006 10:36 pm

karel je napisal/-a:Verjetno kot kar nekaj vas sem si vse avte do sedaj kupil sam,
denar pa seveda zaslužil z delom.Bilo je tudi nekaj kredita ali lizinga
vendar pa ni boljšega občutka,ko z denarjem kupiš avto in kar hitro
pozabiš kako si se trudil za kup plehovja in plastike.
V tejle temi sem opazil kar dosti foušije in še nekaj,kar dosti vas
še nima niti avta ali celo izpita zanj.napisanih pa že imate nekateri
tudi več kot tisoč postov.
Res nevem od kot vam tolikšne izkušnje iz avtomobilizma?

ej zadnja dva stavka si napisal svetovno... vse je res .. žalostno.. no meni j ekupil avto oče, ker pač delam težek fax, in nebi zmogel nikak se delat zraven.-..

BlueWorld
Nov uporabnik

Napisal/-a BlueWorld Sr feb 15, 2006 10:43 pm

prodal stari avto, nekaj je bilo nasparanega nekaj pa kredita.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr feb 15, 2006 10:53 pm

No ja je že bla ena sorodna debata......

Prvi avto je bil jugič za 25 jurjo.......po enem letu in pol sem ga razbil in od zavarovalnice dobil dosti denarja da sem si lahk kupil drug avto pa še nekaj je ostalo..... našparu za drugo petko.... in jo mam. V dveh letih našparu za komplet generlako ( podvozje,motor....) pa še ni videt konca:)

Če bi ves denar dal na kup vzel še mal kredita ali pa bi mi starši kaj primaknili..... bi kamot lahk tud jaz zdej vozu kak audi A4 ali kaj podobnega za okol 5-6 mio....sam pač to men ne potegne..... sem mogoč čudn al pa nor..... ampak dost bolj spoštujem stare ohranjene avte kot pa nove.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Sr feb 15, 2006 11:05 pm

prvi avto sm mel nissan micro letnik 1991, dobu pa jo od mame v zameno, da sem pač plačval vse stroške - itak bla vredna glih 50k :D

pol je pa pršla prložnost, da lahko z bratom vozva fotrov avto, k je on kupu bolšiga (velik km dela z avtom) pa sva jo oba pograbla. avto ni od nobenega od naju z bratom, mava pa na seb vse stroške.. sicer pa nama to čist ustreza, se da vse zment, svojga avta v bistvu sploh ne rabm..

drugače sm pa študent, velik pa tut delam, sam še ni znesl za svoj avto.. neki za 300k pa ne bi rd kupu..

lp
Slika

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox Sr feb 15, 2006 11:11 pm

sonček je napisal/-a:jov kok ma vsak neki za povedat ma kupte si golf 2 dizla pa boste najsrečnejši dečko na svetu. Sam ga imam in ga bom imel še približno 5 let takrat jih bo mel kakih 500k in sekirat se nimam kej k je bla generalka narejena, z novimi se pa ne bom obadal ker me ne zanimajo za druge kakšne avte majo v ne vem za 15 milijonov pa jih nej majo.
.....

lp.

ti si pa res najsrečnejši s tem golfom 2 dizlom :cry
Avto sem si sam kupil in sicer sem ga odkupil od sestre. Ves denar sem dal sam, res pa je da je tut sestra precej spustila ceno avta :P Sem pa študent in šparam za avto odkar sem dobil prve tolarje. Če nebi sproti zapravljal bi si pa z zasluženim denarjem kupil že tudi kaj boljšega in ne samo Kalosa(vendar se sploh ne pritožujem, je čist ql avto 8) )
lp
Chuck Norris je enkrat prišel dvakrat

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr feb 15, 2006 11:14 pm

eclipse_R je napisal/-a:
drugače sm pa študent, velik pa tut delam, sam še ni znesl za svoj avto.. neki za 300k pa ne bi rd kupu..

lp

Eto videš tega jaz ne razumem..... zakaj ne bi rad kupo neki za 300 jurjo? Jaz sem kupo avto za 300 jurjo.... nardil tist osnovn servis ki ga pač morš nardit pri vsakem rabljenem avto ,ki ga kupiš. Pa sem mel dve leti mir..... sedi i vozi.... sam redni servisi.

Po dveh letih sem pa bolj kot ne ljubitelsko nardil generalko.... Pa se sploh ne sekiram kok je avto vredenj..... men služi dobro in to je važno mar ne?
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov