Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Feint
Nov uporabnik

Napisal/-a Feint Pe feb 17, 2006 1:47 am

Mogoce malo bedasto vprasanje samo vseeno.......meni ni jasno zakaj to sluzi ,da ne rabis sam brisalcov vklopit al kaj ,ker se pac enim ne ljubi enega prsta stegnit al kak........dobro ajde vakemu svoje veselje.......moja mati recimo brez parksenzorjev sploh parkirat ne zna ..... no ja kakorkoli sam rad med voznjo sodelujem.

Uporabniški avatar
ghostrider
Novinec

Kraj: kva te boli ku...

Napisal/-a ghostrider Pe feb 17, 2006 6:33 am

sim je napisal/-a:
ghostrider je napisal/-a:
sim je napisal/-a:Zazna če se ti userje direktno na senzor...se mu totalno odtrga :shock:

Oprosti samo pomoje tole ne bo čist držal. Sicer nisem ne vem kakšen poznavalec teh naprav, sam pomoje da po sliki sodeč stvar temelji na osnovi optike in prehodu svetlobe skozi dve snovi(najprej skozi šipo, nato skozi vodo oziroma zrak) Ker ima voda določen lomni količnik (voda deluje delno kot zrcalo-obstaja neka toleranca med dokaj usrano in čisto vodo-to je v napravici pomoje nastavljeno), se nekaj svetlobe iz vira svetlobe v napravici odbije in jo zazna fotocelica. Tako je el. krog sklenjen in prižgejo se brisalci. Če pa ne pada dež pa se svetloba pač ne odbije in potuje proti vesolju. :) Hitrost pa se nastavi glede na število odbitih žarkov (št.kapljic) v določenem časovnem intervalu, na določeni, za to določeni površini. Glede dreka: pomoje da jih ne zalaufa zato ker je drek temne barve in večinoma vso svetlobo vpije.Poglej v drek pa boš videl da se od njega nič ne svetlika in poglej v lužo pa boš videl odsev sonca. Možno je verjetn sam da ne delajo tko kot bi mogl, ker tist drek zakriva določeno površino. :idea: Sigurn pa ni narejen tok po kmečk da bi bil šofer luksuznega avta vrednega 10 in več mio tolarjev, živčen zarad razpizdenih brisalcev. :huh:
Tudi sam nisem poznavalec tehnike te naprave, ker me zaenkrat še ni zanimala, sem pa povedal lastno izkušnjo. Pri tanovem Passatu Highline (senzor je serijski) se na sončen dan peljem ko kar naenkrat začnejo brisalci brisati s polno močjo. Lahko si predstavlaš izraz na mojem obrazu :o Ko pa sem parkiral pa sem opazil kaj je bil vzrok "ponorelim brisalcem" :)

Tako da; tudi mene tale pogruntavščina z brisalci ni prepričala, medtem ko samodejno zatemnljiva vsa vzvratna ogledala so pa noro dobra zadeva :!: :-P

Če je bil drek, ne kupim nikoli avta s to piz***ijo!!!! :nae
Svaki čedo svoga konja hvali!

VET
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a VET Po feb 20, 2006 3:39 am

Feint je napisal/-a:Mogoce malo bedasto vprasanje samo vseeno.......meni ni jasno zakaj to sluzi ,da ne rabis sam brisalcov vklopit al kaj ,ker se pac enim ne ljubi enega prsta stegnit al kak........dobro ajde vakemu svoje veselje.......moja mati recimo brez parksenzorjev sploh parkirat ne zna ..... no ja kakorkoli sam rad med voznjo sodelujem.

brez zamere .... ampak po napisanem bi sodil da niti nimaš izpita, kaj šele izkušnje z vožnjo po dežju :)

ko boš enkrat voznik in boš fural po cesti ob rahlem dežju, kjer stalno dohitevaš šleperje ali pa ti vozijo nasproti boš hitro ugotovil da je za stalno vključene brisalce premalo vode in zadostuje intervalno .... vedno pa za vsak kamijon na hitro vključevat - preštelavat - hitrost brisanja ker samo za nekaj sekund nameče ful pršca :roll: .... pa se tud hitro naveličaš ;)

neka japanci rade za nas .... mislm elektronika 8)

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Po feb 20, 2006 7:54 am

Feint je napisal/-a:Mogoce malo bedasto vprasanje samo vseeno.......meni ni jasno zakaj to sluzi ,da ne rabis sam brisalcov vklopit al kaj ,ker se pac enim ne ljubi enega prsta stegnit al kak........dobro ajde vakemu svoje veselje.......moja mati recimo brez parksenzorjev sploh parkirat ne zna ..... no ja kakorkoli sam rad med voznjo sodelujem.

Senzor za dež ne služi avtomatskemu vklopu brisalcev. Ampak spreminjanju hitrosti brisanja, glede na vodo. Seveda pa si lahko nastavlaš tudi občutljivost senzorja. Vedno sem mislu, da je ta senzor brez veze in škoda dnarja. Sedaj ga ma mamin avto in je to najboljš, kar so lohk dali v avto. :D
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov