Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
CERES
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CERES Sr feb 22, 2006 7:09 pm

sonček je napisal/-a:Recimo da začneš delati in zaslužiš 130.000 SIT. Vzameš kredit za 5 oz. 6 let in vzameš avto (p206,clio,yaris,ibiza) za okoli 3M. Vsak mesec daješ za okoli 50.000 SIT za sam avto. Gremo naprej damo približno 25.000 do 30.000 SIT za bencin. Ostane nam borih 50.000 SIT. In kaj bomo s tem denarjem :?: Šteti morate še recimo za obleke,hrana (če sam živiš + najemnina), itd. Sej ni čudno da veliko folka živi pri starših saj je preveliko stroškov za tako majhno plačo....

Pa ste res vsi tok naumni da boste delal za en kup pleha lej kok sm že preživel po avto.net in pač tam maš npr.polo takratki za 500 jurjev ta bi bil čist dobr za vozt ne vem zakaj je treba met dlih nov avto,zdej predkratkim sem bil na W avtohiš mal šev gledat nove avte in moram rečt da se ne morm po 10 dneh sprjaznt kakšni so sodobni avti jest osebno ga nebi mogo vozt tk da zdej vozm 20 let strga in dela odlično brez popravil za čist pocen fure.............lp

Jest sem sam za primer vzel avto za 3M....sej maš tudi take tipe ki se vozijo za 500.000 Sit. Sej pravim da se vsak odloči pri sebi kaj bo storil.....nej dela folk kakor hoče in zna....jest sam napisal kar je veliko v slo oz. kaj se dogaja ;)

LP
remember: it can always get worse!

Lumpi
Nov uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Lumpi Sr feb 22, 2006 7:13 pm

CERES je napisal/-a:
sonček je napisal/-a:Recimo da začneš delati in zaslužiš 130.000 SIT. Vzameš kredit za 5 oz. 6 let in vzameš avto (p206,clio,yaris,ibiza) za okoli 3M. Vsak mesec daješ za okoli 50.000 SIT za sam avto. Gremo naprej damo približno 25.000 do 30.000 SIT za bencin. Ostane nam borih 50.000 SIT. In kaj bomo s tem denarjem :?: Šteti morate še recimo za obleke,hrana (če sam živiš + najemnina), itd. Sej ni čudno da veliko folka živi pri starših saj je preveliko stroškov za tako majhno plačo....

Pa ste res vsi tok naumni da boste delal za en kup pleha lej kok sm že preživel po avto.net in pač tam maš npr.polo takratki za 500 jurjev ta bi bil čist dobr za vozt ne vem zakaj je treba met dlih nov avto,zdej predkratkim sem bil na W avtohiš mal šev gledat nove avte in moram rečt da se ne morm po 10 dneh sprjaznt kakšni so sodobni avti jest osebno ga nebi mogo vozt tk da zdej vozm 20 let strga in dela odlično brez popravil za čist pocen fure.............lp

Jest sem sam za primer vzel avto za 3M....sej maš tudi take tipe ki se vozijo za 500.000 Sit. Sej pravim da se vsak odloči pri sebi kaj bo storil.....nej dela folk kakor hoče in zna....jest sam napisal kar je veliko v slo oz. kaj se dogaja ;)

LP

Živiš najverjetneje na grbi staršev. :?:
Delaš samo za ku...ev kredit za avto :!:
Zamisli se koliko boš star ko boš odplačal avto in ali boš nekako prišel do nepremičnine :!:
Boris

Uporabniški avatar
CERES
Novinec

Napisal/-a CERES Sr feb 22, 2006 7:27 pm

Lumpi je napisal/-a:
CERES je napisal/-a:

LP

Živiš najverjetneje na grbi staršev. :?:
Delaš samo za ku...ev kredit za avto :!:
Zamisli se koliko boš star ko boš odplačal avto in ali boš nekako prišel do nepremičnine :!:

Drugač hodim v šolo in se moram zahvaliti fotru in muti da sta mi pri 18 letih kupila avto.In še nameravam hoditi na faks :) ......Nakup avta ni bil za frajerizem ampak za šolo. Namvreč sem kar oddaljen od šole ;) ....in nič ne vidim kaj bi bilo narobe če ti muti kupi avto. Ja delam preko šudenta za fotra :roll: :roll: Tako da ne ležim doma za TV in se sam vozim z avtomobilom kot ti misliš :roll: ....nekateri veliko hodimo na morje na vikend in ne moremo glih s katrco iti na pot (tvegano).....ne vem :roll: :roll:

Ne mislim se tukaj prepirati oz. dokazovati svoj prav....vsak od nas ima svoje mišljenje.... in to je to.....ljudje smo si različni pač tako je ;)

Brez zamere ;)

p.s. Zgornji izračun nisem pisal za zase ampak nasplošno za slovenijo ;) ;) :roll: :roll:

DRUGAČE PA VEM DA JE NEUMNA NALOŽBA DENARJA V AVTO, KER IZGUBIŠ PO 5 LETIH KAR PRECEJŠNO VSOTO DENARJA :roll: :roll: IN ZATO JE PAMETNO VLAGATI V NEPREMIČNINE ;)

LP

Lumpi
Nov uporabnik

Napisal/-a Lumpi Sr feb 22, 2006 7:34 pm

Vidm, da je tle še en d:::::č k meni, da drugače kot z novejšim modernim avtom ne moreš na morje.
Aja pa veliko hodite na morje pa na vikend.
Se pravi mate preveč dnarja.
Če bi jaz bil predsednik države bi takim vzel dodaten davek na avte in več nepremičnin, ne pa vsem, tudi revežu , ki ima "katrco".
Boris

Uporabniški avatar
BaSe
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a BaSe Sr feb 22, 2006 7:37 pm

:? oni lahko to govorijo, ko pa se vozijo z službenimi avti na naš račun :? :?

drugače pa dokler se folk nebo zbuno pa protestiral, bojo še naprej srali, smo pač tako narod, da nas vedno nekje potolčejo :(

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Sr feb 22, 2006 7:49 pm

lublancan je napisal/-a:
kljukec je napisal/-a:
Volvo5er je napisal/-a:ma prokl.ta lopovska država, a ne znajo dnarja na čist noben drug način dobit kot da "ropajo" državljane, ni čudno da je tkoliko raznoraznih goljufij in utaj davkov....država nas...mi njo.

edino žalostno pri vsem tem je, da nihče od vodilnih ne dojame da to ne vodi nikamor!!

sm azdnič bral od vahčiča v dnevniku- pa se mi zdi da pametno postavljena politika enotne davčne stopnje je zlo dobra za slo nasplošno
res bi bile razlike večje, vendar bi bilo manj življensko ogroženega prebivastva in na dolgi rok zaradi hitrejšega napredka boljše za vse
ja sam a se kdo vpraša zakaj uvajajo te davke?
ker znižujejo davke na plače
kaj to pomeni da prenašajo plačevanje davkov iz delodajalca na delojemalca- to pa pomeni da bo slo gospodarstvo bolj kokurenčno- plače bodo šle malce gor- življenski stroški pa se bodo pvečali- uglavnem mel bomo mal manj denarja- bomoo pa mal bolj konkurenčni ;)
lp

glej enotna davčna stopnja pomen da je na vse recimo 20% davek
trenutno pri plačah velja, da višja kot je plača, višji je davek
sedaj:
plača 100000, 15% davk, ostane ti 85000
plača 1000000, 40% davk, ostane ti 600000
potem:
plača100000, 20%davk, ostane ti 80000
plača 1000000, 20%davk, ostane ti 800000

pri tem morš seveda še upoštevat, da revni ljudje poleg hrane in položnic ne kupujejo dosti
medtem ko bogati porabijo % dost manj denarja za hrano (ki ma sedaj nižjo stopnjo) in jim ostane več denarja za luksuz

torej so revni udarjeni po žepu 2x
bogati pa sicer nekaj zgubijo pri hrani, vendar je netto plača dosti višja

OPOMBA - davčne stopnje so samo za ilustracijo, točnih davčnih stopenj se mi ne da iskat

TA TVOJ IZRAČUN BI MAL POPRAVU
podjetje plača delavcu a 100k - delavec dobi 100k (sedaj recimo 85k)
podjetje plača delavcu a 200k - delavec dobi 160k (sedaj recimo 130k)
podjetje plača delavcu a 300k - delavec dobi 240k(sedaj recimo 170k)
recimo neki tazga- fora enotne davčne stopnje je da bi DVIGNILI nivo neplačevanja dohodnine- in s tem zaščitili najrevnejši del prebivalsta
torej:
za najrevnejše je zadeva dobra, za najbogatejše tudi- vmes je pa načeloma slabše
torej na slabšem bi bili vsi, ki sedaj po progresivni lestvici plačujejo manj kot bo skupna davčna stopnja, razen tistih z minimalnimi prihodki, ki davka nebi plačevali
to je idealno za podjetništvo, da kot je reku vahčič dobimo slovenskega bill gatesa
in je dal za primer lastnika ikee, ki prinese državi več kot slo proračun- ne me držat za besedo- uglavnem ogromno- po progresivni lestvici pa bi se že zdavnaj preselil drugam- kot vidmo je dubaj popularen :oops:
pa še to- plače bodo morda ostale na isti ravni, torej se bo slo nekvalificiran delavec relativno pocenil glede na tujino, in bomo tako konkurenčni
lp

Uporabniški avatar
CERES
Novinec

Napisal/-a CERES Sr feb 22, 2006 7:49 pm

Lumpi je napisal/-a:Vidm, da je tle še en d:::::č k meni, da drugače kot z novejšim modernim avtom ne moreš na morje.
Če bi jaz bil predsednik države bi takim vzel dodaten davek na avte in več nepremičnin, ne pa vsem, tudi revežu , ki ima "katrco".

A jeje bolje da še enkrat prebereš kar sem napisal :roll: :roll: Sramota da ne znaš normalno prebrati...drgače pa sem napisal da bo trpel nižji sloj (revni) in ne bogati...halloooooooooo :roll: :roll: Moram reči da znaš brati....glede avta pa takole če narediš z avtomobilom 30.000 kilometrov na let pa se res moraš vprašati glede varnosti ;) ;) ;) Ja imamo denar in kaj je narobe? Nisem tistih ki ne vem kako razmatavajo denar....ampak po mojem mišlenju živim normalno preprosto življenje in kdaj si kej privoščim.....tukaj nič ne vidim narobe.... ;) ;)

Ne vem Lumpi....vidim da boš vedno ostal lumpi ;) :P :P aja pa malo se umiri ker ti to nič ne pomaga :twisted: :twisted:

p.s. brez zamere ;)

LP

Lumpi
Nov uporabnik

Napisal/-a Lumpi Sr feb 22, 2006 7:57 pm

CERES je napisal/-a:
Lumpi je napisal/-a:Vidm, da je tle še en d:::::č k meni, da drugače kot z novejšim modernim avtom ne moreš na morje.

A jeje bolje da še enkrat prebereš kar sem napisal :roll: :roll: Sramota da ne znaš normalno prebrati...drgače pa sem napisal da bo trpel nižji sloj (revni) in ne bogati...halloooooooooo :roll: :roll: Moram reči da znaš brati....glede avta pa takole če narediš z avtomobilom 30.000 kilometrov na let pa se res moraš vprašati glede varnosti ;) ;) ;) Ja imamo denar in kaj je narobe? Nisem tistih ki ne vem kako razmatavajo denar....ampak po mojem mišlenju živim normalno preprosto življenje in kdaj si kej privoščim.....tukaj nič ne vidim narobe.... ;) ;)

Ne vem Lumpi....vidim da boš vedno ostal lumpi ;) :P :P aja pa malo se umiri ker ti to nič ne pomaga :twisted: :twisted:

p.s. brez zamere ;)

LP

Ja sam mal si me razjezu.
Ne maram folka k se "duva " z tujim kešom.
Me prov zanima če bi delal za 130 ksit, plačeval 60ks najemnine + 35ksit stroškov - kdaj bi si kupil avto za 3 MIO sit.
Tko da svaka čast fotru k ti je skeširal avto.
Boris

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Sr feb 22, 2006 8:03 pm

sej takrat, ko plačuješ za stanovanje maš ponavadi že partnerja/partnerico, tko da je plačevanje stroškov skupno in se tudi do avta nekak pride. vsekakor pa je potrebnega velik načrtvanja pa varčevanja ;) in odrekanja.. se pa da tut s takim dnarom čist lepo žvet, sej ni vse v materialu, kar te nardi srečnga, je treba pač mal drgač tut uživat ;) velikrat so ljudje k majo mn dnarja bolj srečni od tistih z veliko ;) sicer pa ta enotna davčna stopnja tut sam mislm, da bi ustvarla en gigantski nižji razred pa pač elito (postali bi amerika ;))

lp
Slika

Uporabniški avatar
CERES
Novinec

Napisal/-a CERES Sr feb 22, 2006 8:05 pm

Lumpi je napisal/-a:
CERES je napisal/-a:

p.s. brez zamere ;)

LP

Ja sam mal si me razjezu.
Ne maram folka k se "duva " z tujim kešom.
Me prov zanima če bi delal za 130 ksit, plačeval 60ks najemnine + 35ksit stroškov - kdaj bi si kupil avto za 3 MIO sit.
Tko da svaka čast fotru k ti je skeširal avto.

No si sel končno umiril ;) Sej pravim da sem hvaležen domačim da so mi skeširal avto :) Jest sem sam na splošno govoril oz. pisal za Slovenijo oz. kdo bo nastradal. Vem da nas čakajo samo hudi časi sam maš pa tudi ene tipe ki menjajo avtomobile na 1 leto :shock: (sam gledaš).....da en boš mislil da sem en bahač ker nisem....nimam bmw 5 oz. z4 :ne

LP

p.s.

Uporabniški avatar
Lenuh007
Novinec

Kraj: Vukojebina - v kraju kjer se parijo volkovi

Napisal/-a Lenuh007 Sr feb 22, 2006 8:14 pm

Dejte no folk!

Mal konstruktivnih debat, ne pa nabijanje fousije enden cez druzga.

Drzava je pac spregledala, da se slovenci radi kazemo z fajn avtomobili in hisami, nepremicninami. In bodo to iskoritli, ker enostavno vedo, da nekteri se vedno ne bodo sli iz svoje koze in nehali tekmovat s sosedom, prijateljem....

Jest od svoje drzave cakam ukrepe okrog jankije in ostalih nepridipravov, ki odtujujejo lastnino slovenskemu cloveku :)
Tudi jaz ne morem iz svoje koze; okrog 5 sosedom so izpraznili garaze v dobrih 10 dneh. Mal cvikam, ker so to bile prve kraje v tej vasi, kar se moji starsi spomnejo.
... o tem drugic!

LP
LP Lenuh007
Slika
Slika
Slika

Gobavc
Novinec

Kraj: LJ-Vič

Napisal/-a Gobavc Sr feb 22, 2006 8:17 pm

A niso pisali, da bodo tudi rabljeni avti dodatno obdavčeni. Razen, če bo vrednost avta ne vem kako nizka. Novodobni japiji bodo že poskrbeli za svoje riti - bodite brez skrbi. Najbolj naf... vedno pošten narod.
Sicer je pa to samo predlog, ki ga je treba še sprejeti, oz. mora iti skozi parlament.
Ker smo pa Slovenci narod, kateri se piz.. samo preko cajtengov in raznih oddaj tipa "Trenja" in "Tednik", bomo (če bo sprejet) lepo naprej plačevali vse kar bo država hotela.

Uporabniški avatar
RKay
Stalni uporabnik

Napisal/-a RKay Sr feb 22, 2006 8:34 pm

Pe*** po****** kaj se pa grejo. P**** bojo kr vse obdavčl, nj raj svoje plače porežejo, ne pa moj avto p**** smotane. Ke bom js študent še to plačeval, s čim le.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Sr feb 22, 2006 9:27 pm

Gobavc je napisal/-a:A niso pisali, da bodo tudi rabljeni avti dodatno obdavčeni. Razen, če bo vrednost avta ne vem kako nizka. Novodobni japiji bodo že poskrbeli za svoje riti - bodite brez skrbi. Najbolj naf... vedno pošten narod.
Sicer je pa to samo predlog, ki ga je treba še sprejeti, oz. mora iti skozi parlament.
Ker smo pa Slovenci narod, kateri se piz.. samo preko cajtengov in raznih oddaj tipa "Trenja" in "Tednik", bomo (če bo sprejet) lepo naprej plačevali vse kar bo država hotela.

obdavčl naj bi vse avtomobile-to ni davek ob nakupu- plaču boš ob registraciji- ocenjujejo da se bo le ta povečala povprečno za cca. 40000 sit
lp

Uporabniški avatar
B_M_W
Stalni uporabnik

Kraj: Prekmurje

Napisal/-a B_M_W Sr feb 22, 2006 9:41 pm

Kolko jaz to spremljam to našo prelepo deželo slovensko, bo ta dežela čez kakih 10-15 let zlo siromašna glede vsega, ker ti naši politiki nimajo v glavi poriktano glede vsega tak da se je brezveze kaj jezit, ker oni ne razmišljajo za prihodnost glede vseh ampak samo za sebe in za prihodnost svojih otrok!!!DRŽAVA POČASI PROPADA :evil: :evil: :evil: :evil:
325i Coupe

Gobavc
Novinec

Kraj: LJ-Vič

Napisal/-a Gobavc Sr feb 22, 2006 10:00 pm

kljukec je napisal/-a:obdavčl naj bi vse avtomobile-to ni davek ob nakupu- plaču boš ob registraciji- ocenjujejo da se bo le ta povečala povprečno za cca. 40000 sit
lp

Sem ravno prebral, da naj NE bi bili dodatno obdavčeni le tisti, pri katerih bi strošek pobiranja davka presegel sam znesek davka.

Em, do the math....

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Sr feb 22, 2006 10:03 pm

Gobavc je napisal/-a:
kljukec je napisal/-a:obdavčl naj bi vse avtomobile-to ni davek ob nakupu- plaču boš ob registraciji- ocenjujejo da se bo le ta povečala povprečno za cca. 40000 sit
lp

Sem ravno prebral, da naj NE bi bili dodatno obdavčeni le tisti, pri katerih bi strošek pobiranja davka presegel sam znesek davka.

Em, do the math....

ja res je- torej samo tisti avtomobili, k bi bli vredni manj od recmo 150k- ker davek bo glede na eurotax
lp

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Napisal/-a metallic Sr feb 22, 2006 10:03 pm

Borko je napisal/-a:Kolko jaz to spremljam to našo prelepo deželo slovensko, bo ta dežela čez kakih 10-15 let zlo siromašna glede vsega, ker ti naši politiki nimajo v glavi poriktano glede vsega tak da se je brezveze kaj jezit, ker oni ne razmišljajo za prihodnost glede vseh ampak samo za sebe in za prihodnost svojih otrok!!!DRŽAVA POČASI PROPADA :evil: :evil: :evil: :evil:

Najbl žalostn je to, da že zdej populacija pada (slovenska, dejansko narašča zarad tujcev), pa razmere za življenje niti niso tok slabe. Če bojo pa sprejel te reforme tko, kot so jih zastavl... si niti ne upam razmišlat... :-P

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Sr feb 22, 2006 10:04 pm

hehe ta je dora ja da nam bojo vse kaj mamo obdavcli saj neem no ce ti pridno delas pa dnar zasluzis a ne zakaj pa nebi smel met dore bajte avta itd neem no recimo foter je vozo pet let laguno letnik 99 pa je pac nasparo dnar in je sedaj kupo peugeot 607 in zaj ga bo p'''''''' drzava obdavcla bedna da bol nena more bit, pa kaj mislite da bodo to sli po kw????

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Sr feb 22, 2006 10:07 pm

Najprej morte ločit davek na avto, enotno davčno stopnjo in zmanjšan davek na plače.

Davek na plačo se bo zmanjšal. Kdo bo imel od tega koristi ? Delavec bore malo, on bo še vedno dobil isto plačo, samo njegov delodajalec bo imel manj stroškov z njim in na račun manjših strošov, 98 % delodajelcev sigurno ne bo šlo višat plače zaposlenemu.

In ker bo imela država izpad prihodka na račun davka na plače bo uvedla davek na avto (in še kakšnega podobnega). In sedaj spet mažejo oči državljanom, češ saj smo znižali obdavčitev dela. Ob zgornji predpostavki bo imel zaposleni isto plačo + od sedaj naprej bo plačeval še davek za avto, ...

Enotna davčna stopnja pomeni, da namesto sedanje 8.5 % za živila in knjige in 20 % za ostale stvari obstaja samo ena enotna obdavčitev. Npr. 20 %. S tem se logično podražijo stvari, ki so bile prej obdavčene z nižjo stopnjo. za 11.5 %. Vsaka kila kruha bo dražja za 11.5 %, ob predpostavki da cena brez DDV ostaja enaka.

Sedaj pa naj mi nekdo razloži zakaj je to dobro za ljudi - predvsem revnejši sloj.

Ta država nas bo izcuzala do konca. Me zanima koga bo začela cuzati potem ko bo zmanjkalo nas.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov