Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Caterham
Stalni uporabnik

Kraj: Doma

Napisal/-a Caterham Ne mar 05, 2006 9:01 pm

Mislm da so cestarji taki kot pise na SiOL strani "MOL deluje v polni pripravljenosti".....no usaj v stanju pripravljenosti so, ce ze ne delajo.... ;)

LP
No need to be big to go fast......

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Ne mar 05, 2006 9:10 pm

iz bleda do trebnjega sm se vozu cca. 4ure, če ne več pa sem bil med najhitrejšimi (4x4 pač). na avtocesti ludnica, vozil smo se 50km/h, vidt pa nobenga pluga. ok, pelal so se mimo 3je, ampak noben ni meu spuščenga pluga. posipal so, plužil nič! ne vem zakaj avtoceste plačujemo, ko pa na njih tvegamo življenja! v grabnih je blo 7 avtomobilov, a zgleda da še zmer ne dost da bi pluge prpelal. majku jim j***m država gnila!

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Ne mar 05, 2006 9:14 pm

S|icKeR je napisal/-a:iz bleda do trebnjega sm se vozu cca. 4ure, če ne več pa sem bil med najhitrejšimi (4x4 pač). na avtocesti ludnica, vozil smo se 50km/h, vidt pa nobenga pluga. ok, pelal so se mimo 3je, ampak noben ni meu spuščenga pluga. posipal so, plužil nič! ne vem zakaj avtoceste plačujemo, ko pa na njih tvegamo življenja! v grabnih je blo 7 avtomobilov, a zgleda da še zmer ne dost da bi pluge prpelal. majku jim j***m država gnila!

hehe. ja tako je . na žalost.

off topic: vidš slicker. prehitro si motorne sanke oddal :lol:

Aleš
Stalni uporabnik

Napisal/-a Aleš Ne mar 05, 2006 9:14 pm

Pa se je začelo spet kreganje. :D

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Ne mar 05, 2006 9:24 pm

Super, hvala vse, keep it going.
Mimogrede: če je kdo videl plug ki jni plužil (plug v zraku, na cesti pa sneg!) naj to še posebej poudari.
In če je kdo videl kakega na tržaški v Lj ob cca 17.20 (smer proti Lj, plug od KPL), pa si je zapominl tablico, bi jo zelo rad vedel ...
Slika

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Ne mar 05, 2006 9:24 pm

Pri nas je snežilo od okoli 9:00 dalje, v ulico se je plug prpelal ob 17:00, smo 800m od baze
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Ne mar 05, 2006 9:41 pm

@Bajt: država namenja ogromno denarja za plužno službo, kdo denar dobi ne oz. kam gre ne vem, verjamem da delavci nimajo bajne plače,sam vseen.Mi plačujemo za ceste in zato pričakujem da so dobro splužene.

@tomaz40: sej veš da nimam nič proti tebi, ampak se tu ne strinjam z tabo. Poglej, nismo več v srednjem veku,da bi morali montirat ketne na avto.Nekako bi še razumel, če bi bil doma nekje na vršiču al kaj podobnega, ne pa v samem centru LJ ;) Ker verjetno ti tudi ketne nebi kej preveč pomagale na taki cesti.Beri mojo pot dom iz službe :)

No evo, pot domov:

Kranjčeva cesta: cesta bila plužena očitno enkrat( se vidi) vendar na njej okol 10+cm, vožnja kot po rebrnicah in podobno vožnji po bob stezi. Sam čaku sm da me bo odpeljal v zaplužen sneg. Hitrost 20-30km/h

Krožni Žale: boh ne dej da se pelješ več kot 5-10km/h, ker si takoj v robniku.Strjena snežna brozga.

Cesta mimo Summit motors-a ob Velani, kolesnice in rebra skos,prerukalo je avto da je joj :evil:

Kajuhova:malo bolje vendar še vedno bob steza in rebra

Zaloška: enako obup,sam čaku sm da bom kam prletu. Na koncu Fužin vidm 3 pluge na kupu,ki plužijo v nasprotno smer.Pogledam kako izgleda splužena cesta ko so šli mimo, samo sranje.

Ko sem v našo ulico zavil,sem poču v plužen sneg na sredi križišča in sem skoraj razbil prvi odbijač :?

To je to. Zdaj če jaz 26k SITnih plačam za cestnino, pričakujem, da se vozim po cesti koliko toliko vredu in varno ;)

Klinc jih gleda tam dol z Bleda očitno.

Se pa vidi kak je odziv uporabnikov foruma na to pluženje. :!:
Slika

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Ne mar 05, 2006 9:51 pm

ampak res ful dobr. jutr mam izpitno, tle pa sneg še zmerj sipa k pr norcih.

jao. :)

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black Ne mar 05, 2006 9:52 pm

Tud cestarji niso vsemogočni.Ljudje bi pa tud mal potrpljenja imel mal pa tist en dan ko sneg pada se nebi odpravljali brezveze se neki vozt.Jutr bo že vse vredu po cestah.
Sicer mi je boljše če ceste niso splužene :lol: :P

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em Ne mar 05, 2006 9:57 pm

FWD v takih razmerah seka ;)
pr nas so kao plužl sam je cesta veselo bela še naprej :lol:
pa tist kar sem skidu z lopato so mi nazaj nametal :x tko da kr neki

Uporabniški avatar
Župa
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Župa Ne mar 05, 2006 9:57 pm

jakaracman je napisal/-a:Super, hvala vse, keep it going.
Mimogrede: če je kdo videl plug ki jni plužil (plug v zraku, na cesti pa sneg!) naj to še posebej poudari.
In če je kdo videl kakega na tržaški v Lj ob cca 17.20 (smer proti Lj, plug od KPL), pa si je zapominl tablico, bi jo zelo rad vedel ...

Jest sm se točno ob tej uri se peljal po Tržaški proti centru in sem videl 2 pluga (en za drugim) pa noben ni mel pluga spuščenga. Šla sta pa proti Dolgem mostu. Mislm da sta samo posipavala, pa še to nism ziher.

LP
NIC HUDEGA NI, CE SE VAM NIC NE DA.
VAZNO JE, DA SE VAM NIC NE VZAME!

Uporabniški avatar
H2
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a H2 Ne mar 05, 2006 10:02 pm

ej ampak so rekl uceri in predcerejsnem da bo zelo mocno snezilo! sooo zakaj niso pripravljeni!? to mene zanima! sej valda kdo od njih gleda 24ur ali tv slo1 in tut vreme! so verjetno tut obvesceni soo zakaj niso bli pripravljeni!? lahko bi se odpravl ze po 30minutah ven ker je blo ze 10cm snega!

Uporabniški avatar
Marko_mx-3
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Marko_mx-3 Ne mar 05, 2006 10:07 pm

Jaz sem se na pot odpravu okol 16.30 in glavna cesta LJ-CE na odseku Domžale-Želodnik (cca 2km) ni bila nič splužena sem pa videl dva pluga ki sta bila v razmaku 1 km oba z dvignjenim plugom proti LJ, pa pomoje tudi posipala nista(kam sta šla ne vem mogoče jima je robe zmankalo).

Potem sem šel še proti Moravčam, tam sem pa videl plug v akciji in je lepo plužil in posipal.

Snežiti je pa začelo okoli kosila, približno od 13.00 ure dalje. Sem pa videl ene par tovornjakov ki so samo posipali od 14.30 dalje, ampak ni bilo posebenega učinka ker je sneg preveč padal, pa še premalo prometa je bilo da bi zvozili sneg.

Pa še zdajle ko sem bil malo zunaj sta se pripeljala dva tovornjaka prvi je plužu, sicer ne vem kaj, ker je bilo samo še nekaj plundre na cesti kar se vidi na slikci. Drugi pa je posipal. To je bilo okoli 21. ure.

Pa upam da ste vsaj malo skidal sneg da se ne bom toliko matral zjutraj ko bom časopis raznašal

LP!

Marko
Priponke
HPIM4793.jpg
Cesta LJ-CE malo preden je prišel plug ob 21.00

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Napisal/-a Fullback Ne mar 05, 2006 10:10 pm

jap blo je pa na Viču-brdo...sicer res da že precej kmalu-a snega je bilo že 10cm!!!
no prvi plug, ki je dejansko plužil pa je mimo nas zapeljal , ko je bilo že skoraj 20 cm snega!!!
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Ne mar 05, 2006 10:12 pm

ma dejte sam jamrat
a ste gledal kej tv
poglejte si razmere v nemčiji
povsod so s tolk močnimi padavinami težave
kar se pa tiče kolk je vidt plugov
sej polcajov tud ni vidt na cesti k greš pa 20 km/h čez omejitev je pa glih tm ;)
lp

Uporabniški avatar
Marko_mx-3
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Marko_mx-3 Ne mar 05, 2006 10:13 pm

Policiste sem videl in so vozili za mano iz Moravč pa vse do Domžal

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Ne mar 05, 2006 10:26 pm

Marko_mx-3 je napisal/-a:Potem sem šel še proti Moravčam, tam sem pa videl plug v akciji in je lepo plužil in posipal.

To je zato, ker pri nas imamo pa red! 8)
V začetku zime se je direktorica občinske uprave skor ali se celo je razkantala zaradi nesplužene ceste pa so vse prejšnje zadolžene za to odpustili. Ta nove pa župan osebno preverja, če so dobro naredili. Jebiga župan izhaja iz vojaških krogov. :lol:
Zadnjič spremenil Symon, dne Ne mar 05, 2006 10:40 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
RKay
Stalni uporabnik

Napisal/-a RKay Ne mar 05, 2006 10:35 pm

Sam dons so ble moravče res poštimane, pa pr nm je že takoj plužit pršu :shock: , mi ni blo nč jasn.
Ponavad ga ni do konca dneva.

Gobavc
Novinec

Kraj: LJ-Vič

Napisal/-a Gobavc Ne mar 05, 2006 10:37 pm

Ja mal čez 16.00 popoldne. Dvignjen plug od Interspara (tam kjer je nihova baza) na Viču pa do Delavskega doma(Tivolska). Pezde ni nič plužil. Jest sem pa skoz ob njemu vozil. Tablica? LJ KPL-191 To je tisti mali kamionček. Na semaforju me je imel, da bi šel ven, pa ga vprašal, če ga kaj stane, če potegne vsaj en pas po Tivolski. LENUH!

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Ne mar 05, 2006 10:58 pm

kljukec je napisal/-a:ma dejte sam jamrat
a ste gledal kej tv
poglejte si razmere v nemčiji
povsod so s tolk močnimi padavinami težave

S to razliko da pri njih imajo že 4m snega pri nas pa je bilo danes zjutri še vse kopno. In da je pri njih padalo 2dni pri nas pa 9-12ur maximalno in da so vremenarji tulili da bo velik padalo že najmanj od torka.

Res ne vem katero uradniško teslo je reklo da plužijo šele ko je 10cm snega na cesti. To je verjetno največja bedarija sploh. Ker če začenjo plužit ko je 10cm potem so kolesnice zvožene kar takoj pomeni plošče kar takoj pomeni da težje pluži, kar takoj pomeni dodatne zamude pri pluženju kar pomeni da ko pride do konca svojega rajona je tam kjer sedaj plužil iz ceste že kakih 20-30cm, tam kjer pa je začel plužit pa je sedja 15-25cm snega. :bonk
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov