VET je napisal/-a:kljukec je napisal/-a:yurchek je napisal/-a:VET je napisal/-a:tiste zvezdice si lahko nekam vtaknejo .... če jaz z bemflo nabašem unota-tvingota-getza-cliota ipd. bo kriza .... če pa mene nabaše kamion pa tud nimam za burek
vedno je blo in bo .... težji avto ko imaš - bolj si u njemu varen![]()
nekej deset tonski T55 sploh nima airbagov - šleper pa mu kljub temu nič ne more, ker se bo prej razlomu ...
Kurja logika....si že slišal za zmečkljive cone? Vrž ti t55 iz par metrov višine in bo v njem ostala pašteta iz ljudi. Vržeš avto ki ma točno zračunan kako se mu bo pločevina zmečkala, pa lahk vsi prežvijo. Podobno kot z lovljenjem j***a....če ga amortiziraš z rokami bo ostalo celo, če pa samo nastaviš roke pa se ti bo razbilo. Zato verjem kar hočeš, tvoj bmw ni med najbolj varnimi, daleč od novga cliota (v primeru da v cliotu vse deluje kot je treba, če računamo da je renault)
logično je da vsak misl al pa bolš upa da je njegov avto med varnejšimi
lp
nikjer nisem napisu da je bmw ali podobni veliki avtomobili najvarnejši .... celo dodal sem da me težje vozilo prav tako zmelje ....
če ti kurja logika, ki ne bo zamegljana ob kratici BMW to kaj pove ....![]()
in ko boš od kurje logike prešel na normalno razmišljanje .... bmw ima proti kakšnemu cliotu še enkrat daljšo in večjo mečkljivo cono kar pomeni še enkrat šibkejši pojemek in udarec pri katerm odločajo samo procenti .... jaz jih imam v bimerju še enkrat več .... če teže in kinetične energije sploh ne omenjam ....
in če že želiš primerjat točno ta dva avtomobila .... pri "čistem" čelnem trčenju z stotko bo še enkrat težji bmw zgubil na hitrosti iz cca. 100 na 30 .... clio pa iz 100 na minus -30 - šel bo še malo rikverc ... in mu bo zmečklive cone 1m že zdavnej zmanjkal, ko jo bom imel jaz še pol metra .... a je to sploh treba omenjat?
Kdo ga bo bolj nadrsal .... jaz ki v trenutku dobim 70 pojemka ali pa ti ki ga dobiš 130 - še enkrat več .... ali pa gledano s strani pojemka G najmanj 4x več?
Pobič pejd še mal študirat fiziko .... :P
lol
si vidu mal preveč nesreč vlaka pa avtomobila če mislš da bi tvoj 200 kg težji avto odpeljal s sabo cliota
pred mano sta usekala punto l 95 in marea 99 obadva totalka- punto letu 20m v desno in naprej, marea 20 m v levo in naprej
poleg tega si pa ti primerjal bmw 3 (k ma kolk- 1500kg ne vem če ma- vsaj l 94 ne) pa clio k ma 1200kg in to razliko si primerjal z kamjonom in že omenjenim bmwem
halo
lahko ti povem da je 1400kg težek SLK varnejši od 2000kg+ kombija jumper
lp