nadie je napisal/-a:Mogoce se ena opazka glede rondojev, konkretno Tomacevskega. Ce prihajate iz smeri BS3-ja oz iz smeri WTC-ja po obvoznici gor na rondo, sta dva pasova za vkljucevanje. Eden se prikljuci na sredinski pas rondoja, drugi na zunanji. Kaj mene moti in tudi kaze na (ne)kulturo voznikov: na pas, ki se vkljucuje na zunanji pas rondoja se prav tako prikljuci neprednostna cesta iz smeri BS3-ja. V prometnih koncnicah se tam nabere zelo dolga kolona iz enega samega preprostega razloga. Ker vecina, ki pridrvi iz obvoznice vztraja na pasu, ki se vkljuci na zunanji pas rondoja in s tem ne omogoca prepustnosti oz pretocnosti iz neprednostne. Bi komu res krona padla iz glave, ce bi se mogoce probal vkljuciti na sredinski pas in ne za vsako ceno na zunanji?
Zakaj bi se jaz moral pripeljati po levem pasu, če pa hočem iti na zunanji pas rondoja, ker nameravam iti pri prvem izvozu ven?! A to je potem moja nekultura ali kaj?

Nekak ne... To pripombo bi moral nasloviti na tistega "genija", ki je tam tako skonstruiral cestišče, da se iz neprednostne nabira kolona. Se pa strinjam, da tisti, ki bodo šli pa ven pri drugem izvozu (za Trzin), bi se pa lahko postavili na levi pas, preko katerega prideš na srednji pas rondoja. Res pa je spet, da se je iz desnega pasu dosti lažje vključiti v rondo, zato pa se jih dosti tam tudi pripelje. Saj pravim, ta rondo ni ravno posrečen in v tem primeru so zame "nekulturni" izključno le tisti, ki so rondo tako projektirali...
Kar se pa tiče tega in ostalih rondojev nasploh mi grejo pa najbolj na živce tisti, ki iz najbolj notranjega pasu skočijo ven preko vseh pasov v trenutku, ko želijo zapustiti rondo. In povrhu tega delajo to še v prometnih konicah. Da ne omenjam razne stare ateke, ki vozijo v smeri urinega kazalca, se pravi napačno itd.