Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Po mar 13, 2006 8:33 pm

Killa : gre za ocene uporabnikov, tehničnih pregledov, kjer vedno ugotovijo vzorec stalnih napak itd, na pa o sanjarjenju ker avto je tebi všeč. Sam delam veliko z raziskavami tako da ni res kar si napisal.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Po mar 13, 2006 8:38 pm

NoFEAR je napisal/-a:Tud men se zdi tole mal tko-tko...

Kaj pa naprimer Subaru, Saab?? Pa ne bo menda kdo reku da pod 25. mestom...

Zelo možno da se niso sploh uvrstili, zaradi premajhnega vzorca lastnikov oz uporabnikov med anketiranci in zastavljenega cilja pri le-tem.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Po mar 13, 2006 8:40 pm

INFINITI je napisal/-a:Killa : gre za ocene uporabnikov, tehničnih pregledov, kjer vedno ugotovijo vzorec stalnih napak itd, na pa o sanjarjenju ker avto je tebi všeč. Sam delam veliko z raziskavami tako da ni res kar si napisal.

Napisano je da so podatki na podlagi ankete. Torej imaš za eno vprašanje več možnosti,torej več znamk avtomobilov.

Zame anketa ni isto kot dejanski podatki :)

Vem pa da tebi godi ker je Hundi visoko :P JOKE

Je pa tko da je zelo težko primerjat kvaliteto,ker so tu zajeti tudi avtomobili starejših letnikov verjetno in ne more pokazat trenutnega stanja neke avtomobilske znamke.
Slika

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter Po mar 13, 2006 8:41 pm

Mah, jst vem da teli testi so bolj pomembni prodajalcem kot nam.
Naša stara Vectra dela 15 let brez problemov, pa je na cesti sploh ne vidiš več.
Mene preseneča da Lexusa ni gor, pa da je škoda tolk nizko
Za Mado pa sam :clapclap :clapclap
Slika

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Po mar 13, 2006 8:41 pm

U matr, pa še v narobnem forumu je tole, premikam med splošne debate. Vidte da je vse narobe :P
Slika

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Po mar 13, 2006 8:44 pm

killah bee je napisal/-a:
INFINITI je napisal/-a:Killa : gre za ocene uporabnikov, tehničnih pregledov, kjer vedno ugotovijo vzorec stalnih napak itd, na pa o sanjarjenju ker avto je tebi všeč. Sam delam veliko z raziskavami tako da ni res kar si napisal.

Napisano je da so podatki na podlagi ankete. Torej imaš za eno vprašanje več možnosti,torej več znamk avtomobilov.

Zame anketa ni isto kot dejanski podatki :)

Vem pa da tebi godi ker je Hundi visoko :P JOKE

Je pa tko da je zelo težko primerjat kvaliteto,ker so tu zajeti tudi avtomobili starejših letnikov verjetno in ne more pokazat trenutnega stanja neke avtomobilske znamke.

Začetek ankete same temelji na temu da si lastnik oz. uporabnik avtomobila in od tukaj se vse začne. In v anketi so avtomobili omejeni po letnikih; torej ne boš videl notri 20 let starega Reno avtomobila recimo. Iščejo se po datumih registracije ali letu izdelave, odvisno od sistema vzorčenja. Pa ne vleci mojo znamko ven, ker delam na marketingu za Renault drugače ;) :lol: -Preko nas se oglašujejo

Uporabniški avatar
CERES
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CERES Po mar 13, 2006 8:51 pm

Ma sej so vsi avtomobili "dobri" po svoje. Vsak ima svoje hibe in to je to....zdej pa je samo še odvisno kakšnega boš dobil ;) Ankete lahko dajejo različne podatke. Če delamo 2 anketi ni rečeno da bomo dobili enake oz. podobne rezultate :con . Odvisno je kako so anketo izvajali. Kdo je bil cilj? A so to bili upokojenci,mlade družine,tipi stari 21 let,itd.????:roll:

Sam sem še kar mnenja da čez nemca ni nobenega :twisted: :twisted: :twisted:

LP
remember: it can always get worse!

Salieri
Stalni uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Salieri Po mar 13, 2006 9:09 pm

Mislim, zakaj se sploh take teme odpirajo, ko pa smo vedno prišli do kreganja oz. nikoli ni bilo nobenega zaključka..
Seveda vsak svojo hvali, zato tudi jaz pravim, da dokler meni paše da vozim Fiata, ga tudi bom, ne glede na to kaj pokaže taka lestvica in kaj kdo pravi.... :roll:

Lp BoŠko

Uporabniški avatar
ShowDown
Novinec

Napisal/-a ShowDown Po mar 13, 2006 9:11 pm

Tako je in nič drugače! :)

Uporabniški avatar
B_M_W
Stalni uporabnik

Kraj: Prekmurje

Napisal/-a B_M_W Po mar 13, 2006 9:15 pm

Kolko jaz vidimi po teh rezultatih so bralci te revije prave avtoje kot so mercedes, bmw, audi, vw le od dalec vidli.. :lol: :lol:
325i Coupe

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Napisal/-a metallic Po mar 13, 2006 9:16 pm

Nissanovci so pa čarovniki... :shock: En let so celo slabši od njihovega lastnika, drugo leto pa spet med elito... :shock:

Uporabniški avatar
CERES
Novinec

Napisal/-a CERES Po mar 13, 2006 9:17 pm

pi je napisal/-a:Mislim, zakaj se sploh take teme odpirajo, ko pa smo vedno prišli do kreganja oz. nikoli ni bilo nobenega zaključka..
Seveda vsak svojo hvali, zato tudi jaz pravim, da dokler meni paše da vozim Fiata, ga tudi bom, ne glede na to kaj pokaže taka lestvica in kaj kdo pravi.... :roll:

Lp BoŠko

Kdo pa se tukaj krega? Sej se ne sam vsak pove tisto kar misli ;) Pač nekateri bomo vedno bolj za nemce ;) Malo iz navade malo pa tudi tako malo bolj res.....do sedaj sem bil jest vedno zadovoljen z nemci 8).....sej ne pravim da so drugi za smeti :ne Sam ne vem vedno ko sem vozil nemce sem dobil tisti občutek ko si rečeš to je to :twisted:

lp

Salieri
Stalni uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Salieri Po mar 13, 2006 9:21 pm

No, saj sem povedal. Vsak ima svoje zahteve, kar se avta tiče..

Uporabniški avatar
CERES
Novinec

Napisal/-a CERES Po mar 13, 2006 9:24 pm

Sej na koncu koncu pa moramo biti zadovoljni da imamo tolk velik ponudbe oz. izbire ;) Le kaj bi bilo če bi še danes ponujali samo 3 modele kot v starih jugoslovanskih časih :?: :?: :!: ;)

LP

Uporabniški avatar
nadie
Nov uporabnik

Napisal/-a nadie Po mar 13, 2006 9:27 pm

INFINITI je napisal/-a:
NoFEAR je napisal/-a:Tud men se zdi tole mal tko-tko...

Kaj pa naprimer Subaru, Saab?? Pa ne bo menda kdo reku da pod 25. mestom...

Zelo možno da se niso sploh uvrstili, zaradi premajhnega vzorca lastnikov oz uporabnikov med anketiranci in zastavljenega cilja pri le-tem.

Tocno tako. Se posebej znamka subaru je zelo skromno zastopana na evropskem trgu, je pravi eksot, medtem ko je ravno nasprotno v ameriki, avstraliji. Zato tudi ni v "ozjem" izboru. S Saabom je podobno. Zelo skromna zastopanost na trgu se kaze pri nepoznavanju znamke in poslednicno pri anketah.
Ce pa vzames top gearovo lestvico, pa je stvar popolnoma drugacna.

Zelim povedati to, da se da vsako anketo zastaviti tako, da se dobi zeljeni vzorec in poslednicno rezultat. Banalen primer: naredimo anketo o najboljsem terencu in zaobjemimo vzorec ljudi (ce zelimo, da zmaga kak SUV, bomo anketirali pretezno ljudi iz mest, ce zelimo, da zmaga Lada Niva, pa bomo ankteriali hostarje). V vsakem primeru bomo dosegli zeljeno. Zato je moje mnenje, da je velika vecina anket manipulativnih, vsekakor take "anomalije" kot so 6. mesto o tem pricajo.

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter Po mar 13, 2006 9:33 pm

Borko je napisal/-a:Kolko jaz vidimi po teh rezultatih so bralci te revije prave avtoje kot so mercedes, bmw, audi, vw le od dalec vidli.. :lol: :lol:

Ja itak :P
Človeku polo crkne pa je pol cel VW zanič :?: ......I THINK NOT :P
Slika

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Napisal/-a metallic Po mar 13, 2006 9:34 pm

Sam neki: zakaj nebi mogu bit daewoo 6., če je hyundai 4.?

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar Po mar 13, 2006 10:03 pm

To so že sto krat videne lestvice, pa vendar še vedno niso nič konkretnega povedale o zanesljivosti mojega avta. Zakaj potem te lestvice, če pa se vsak moj avto obnaša ravno v nasprotju z njimi. :?

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Po mar 13, 2006 10:15 pm

metallic je napisal/-a:Nissanovci so pa čarovniki... :shock: En let so celo slabši od njihovega lastnika, drugo leto pa spet med elito... :shock:

HALOOO! Nissan. 8)
Pa itaq, da bo Mazda na 1. mestu. :P Če ne drugega zato, da se lahko zdaj kregamo ljudje po forumih...
Predlagam, da nekdo, ki ima revijo/obvlada nemško napiše TOČNO kako so pri AutoBildu ocenjevali. :idea: :roll:
Potem pa debatirajmo naprej o kvaliteti te in te znamke.
Čeprav so zanimive tele statistike. Škoda se zadnje čase uvršča zelo visoko. :con Mogoče zato, ker smo jo kupili doma. :EE No moje mnenje je to, da so se zgledovali po VWju in gledajo na se detajle. Lahko bi rekli, da grejo po stopinjah Korejcev, ki pa stopljujejo po stopinjah Nemcev.
Mazda. Načeloma je zelo vzdržljiva ampak znane so mi težave z njimi. Ta nove rade rjavijo (jeb**ti šparanje). Nissani so se nekaj let nazaj radi sami od sebe odklepali (takrat, ko jih je kupil Renault) vendar so očitno spet prilezli nazaj kamor sodijo. Ravno tako Hyundai. Svaka čast jim. Vidi se, da za njjim stojijo ljudje, ki se zavedajo kaj hočejo. Brezkompromisno kvaliteto, brez kakšnega pretiranega luksuza. In tako so si v nekaj letih (recimo 15ih letih) izborili zelo velik trg po svetu. :bow
Peugeot. Preveč dajejo na šminko. Ko pa pogledaš kvaliteto izdelave. Enostavno to ni to. Saj na parkirišču so zelo lepi avti. Ko pa se spustiš v notranjost. :roll: Recimo plastika na vratih. Na vrhu med to plastiko in steklom je rob, luknja. Enostavno ni lepo spojeno skupaj. Vsaj v tisti v kateri sem sedel (popolnoma nova!)... Potem se zamisliš kako ohlapni so pri ostali izdelavi.
Opel: Oni so pa nedolgo nazaj obljubili, da nameravajo v 10ih letih dohiteti Japonce po kvaliteti. In to izjavo sem že takrat pozdravljal. Zavedali so se kako trg stoji, pljunili v roke in evo. Obrestuje se jim. V nekem Avtomagazinu piše kolikokrat gre vsak Opel (in sestavni deli) skozi razne kontrole. Ne dopuščajo več nobenih napak. Škoda je samo to, da so pod GMom, in so primorani toniti z njim. Oziroma, da ne rečem, da vlečejo GM iz "dreka".
Audi, BMW, VW, Mercedes in podobni uber ales avtomobili. :lol: (ne to ni bilo mišljeno žaljivo ampak poglejte si kako hitro ste ponoreli razni lastniki teh avtomobilov) Mogoče imajo težave z elektroniko, mogoče stopicljajo na mestu. Zgoraj sem napisal, da Škoda hodi za VWjem. Morda s to razliko, da so pri VWju nekateri začeli na vse skupaj bolj flegma gledati po principu:"Saj imamo svoj imidž, si lahko dopustimo majhne napake." Poglejte kam je prišel Peugeot s takšnim mišljenjem. Na dno takšnih lestvic. Nasplošno glede teh Nemcev: Ne vem. Z njimi nimam izkušenj in jih ne bom pljuval. In kot "neukemu uporabniku avtomobilov" bom upošteval lestviico, kaj se (ne) splača kupiti. :D
Skratka večinoma se kar strinjam z ugotovitvami.
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Po mar 13, 2006 10:28 pm

pa haj vm niso povedal da se je sam najkavlitetnejših 24 firm uvrstil na lestvico najboljših
torej je peugeot recimo na odličnem 24 mestu ;)
vw je na zanimivem mestu pa daewoo ostalo je pa recimo pričakovano- je pa po mojem tud kakšen opel previsoko...
lp
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov