Zakaj, ker pedofili in morilci to počnejo in se tega zavedajo, verjetno pa gospa ni povozila človeka nalašč ?! V glavnem 20let zato... sej ok se strinjam kazen mora bit ampak ostanite na realnih tleh

51M3K je napisal/-a:Najprej R.I.P pa še OT ko sem se peljal domov grejo po cesti 3je mlajši oblečeni popolnoma črno če nebi imel dolgih luči jih nebi zagledal pravi čas... mogli bodo nekaj naredit za to...
maestro je napisal/-a:http://www.delo.si/index.php?sv_path=41,1735,125094#comment
Kranjska Gora - Na regionalni cesti Kranjska Gora - Jesenice se je zunaj naselja Kranjska Gora v ponedeljek zvečer približno ob 20. uri zgodila huda prometna nesreča med voznico osebnega avtomobila in pešcem, ki je terjala življenje 28-letnega domačina iz Gozda - Martuljka. Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, sta bila vzroka za nesrečo neprilagojena hitrost in nepravilna hoja pešca, ki je umrl na kraju nesreče, na vozilu pa je nastalo za približno 200.000 tolarjev škode.
28-letni pešec je po deesni strani smernega vozišča, brez kresničke in oblečen v tema oblačila, hodil po regionalni cesti iz smeri Kranjske Gore proti Gozd Martuljku. Za njim se je pripeljala 50-letna voznica, ki hitrosti vozila ni prilagodila trenutnim prometnim razmeram, zaradi česar je brez zaviranja s sprednjim desnim delom vozila trčila v levi bok pešca. Po trčenju je pešec padel na pokrov motorja in z levim delom glave udaril v vetrobransko steklo, nato pa je z vozila padel na vozišče in z glavo udaril še ob asfalt ter obležal. Na kraj prometne nesreče so prispeli reševalci Zdravstvenega doma Jesenice, ki so pešcu takoj nudili prvo pomoč, vendar mu zaradi hudih poškodb niso mogli več pomagati. Zoper voznico bodo policisti podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Kranju.
Skopiram še dva komentarja, s katerima se strinjam:
1.
probajte kaj takega narediti v Holandiji (ali Avstriji, ZDA, Finski, Danski, Kanadi-uf, uf, tam je pa zajebano do konca). Pa da vas vidim gole in bose, ko vam spucajo vse premoženje in odsedite kakšnih sedem let. Če 30km/h pa 30km/h, bolje to kot pa smrt za nekoga drugega. Po vseh pravilih bi lahko pešec hodil kak meter od roba in bi ga morala voznica prehiteti z razdaljo večjo od njegove višine.
2.
Za taka kazniva dejanja bi morale biti zagrožene veliko večje kazni kot so sedaj . (pogojna ) Če se že zgledujemo po ameriki in hočemo dvigniti kazni na domrtno ali celo smrtno kazen za morilce in pedofile potem tako kaznivo dejanje zasluži saj 20 let zapora.Za vse ki pa jim odvzamejo vozniško dovoljenje zaradi alkoholiziranosti ali droge pa bi ostali brez vozniškega dovoljenja za stalno.....
maestro je napisal/-a:51M3K je napisal/-a:Najprej R.I.P pa še OT ko sem se peljal domov grejo po cesti 3je mlajši oblečeni popolnoma črno če nebi imel dolgih luči jih nebi zagledal pravi čas... mogli bodo nekaj naredit za to...
In kaj naj bi naredili za to ?
Tudi če npr. spremenijo zakon in je avtomatsko kriv tisti, ki hodi po vozišču brez kresnice in v temnih oblačilih, tebi to ne pomaga. Nosil ga boš v sebi za vse večne čase, tudi če ne bi bil kazensko odgovoren za nesrečo.
Voziti je treba tako, da se vedno lahko izogneš morebitni oviri, četudi je ta temne barve. Zdej, če po lokalnih cestah to pomeni 20, 30 ali pa 40, je to pač to. Tudi če je v črnini, ga boš opazil, če voziš dovolj počasi. Ne mi govoriti da ne, izpit imam predolgo.
Dejsvo pa je, da pri nas skoraj nihče ne vozi tako. Zato pa smo med vodilnimi po številu nesreč in tujci, ki so na dopustu, ne morjo verjet svojim očem, kakšen teksas se dogaja na slovenskih cestah.
maestro je napisal/-a:51M3K je napisal/-a:Najprej R.I.P pa še OT ko sem se peljal domov grejo po cesti 3je mlajši oblečeni popolnoma črno če nebi imel dolgih luči jih nebi zagledal pravi čas... mogli bodo nekaj naredit za to...
In kaj naj bi naredili za to ?
Tudi če npr. spremenijo zakon in je avtomatsko kriv tisti, ki hodi po vozišču brez kresnice in v temnih oblačilih, tebi to ne pomaga. Nosil ga boš v sebi za vse večne čase, tudi če ne bi bil kazensko odgovoren za nesrečo.
Voziti je treba tako, da se vedno lahko izogneš morebitni oviri, četudi je ta temne barve. Zdej, če po lokalnih cestah to pomeni 20, 30 ali pa 40, je to pač to. Tudi če je v črnini, ga boš opazil, če voziš dovolj počasi. Ne mi govoriti da ne, izpit imam predolgo.
Dejsvo pa je, da pri nas skoraj nihče ne vozi tako. Zato pa smo med vodilnimi po številu nesreč in tujci, ki so na dopustu, ne morjo verjet svojim očem, kakšen teksas se dogaja na slovenskih cestah.
tomos je napisal/-a:Kr sprjaznite se...v vsakem primeru je kriv voznik...ni važno a je pešec skoču na avto, al pa si ti vanga zapeljou, al je osvetljen z reflektorjem al pa je napravljen v "ninđo"...v vsakem primeru šoferji naj*****. Tko je v naši Sloveniji. In ja...kot je že večina opazila, bo pisalo, da je bla hitrost neprilagojena...to je pač najlažje napisat.
† R.I.P. †
PureTNT je napisal/-a: Po mojem mnenju ti manjkajo izkušnje v prometu. Kot navaja ZVCP: "Vsak udeleženec v prometu ima pravico domnevati, da bodo ostali udeleženci dosledno upoštevali cestno-prometne predpise". Gospa jih je, pešec jih ni. Konec. Lp
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.
maestro je napisal/-a:PureTNT je napisal/-a: Po mojem mnenju ti manjkajo izkušnje v prometu. Kot navaja ZVCP: "Vsak udeleženec v prometu ima pravico domnevati, da bodo ostali udeleženci dosledno upoštevali cestno-prometne predpise". Gospa jih je, pešec jih ni. Konec. Lp
Ja, za tole sem ti pa zelo hvaležen. Namreč načelo "Vsak udeleženec v prometu ima pravico domnevati, da bodo ostali udeleženci dosledno upoštevali cestno-prometne predpise", tudi sam VELIKOKRAT izkoriščam v praksi.
In sicer tako, da s stranske ceste (v naselju z omejitvijo) mirno zapeljem na prednostno in pri tem domnevam, da vozilo, ki se približuje po prednostni vozi po predpisih. Ker je običajno dokaj oddaljeno, ni variante, da bi ga jaz ogrožal.
Seveda pa se mi v praksi skoraj vedno nalima par metrov za mano in mi skuša dopovedati, da sem ga izsilil. Seveda sem ga, če je v naselju peljal 90. Če bi šel 50 me sploh dohitel NE BI.
In, ko sem ta svoj princip že nekajkrat omenil na tem forumu, sem bil deležen žolčnih izlivov in napadov.
Zato ugotavljam, da se na tem (in drugih) forumih ter debatah v živo večina TAKOJ POSTAVI NA STRAN arogantnežev, divjakov, tipov ki obvladajo avto, nemečkačev, prepotentnih mladcev. In takoj začne iskati luknje v zakonu in druge alibije za svojo cestno objestnost.
Rezultate si lahko ogledate v kronikah in statistikah...
Volvo5er je napisal/-a:ravno tako ima človek, ki se vozi 90 po naselju pravico domnevati da se bodo ostali držali prometnih predpisov ter se bodo prepričali če se lahko varno vključijo z neprednostene ceste na prednostno in s tem ne orgožajo, ovirajo ali pa izsiljuljo nikogar! tale pravica domnevati je lahko dvorezen meč! zato ljudje božji, prvo kot prvo, ne vozit striktno po predpisih, ampak predvsem po pameti (upam da je vsaj večina premore toliko, da ve kaj je prav in kaj ne, tako v vsakdanjem življenju kot v prometu)
Ljudje ki obvladajo avto in nemečkači so pa lahko na naših cestah le dobrodošli, za razliko od tako ali drugače omejenih oseb, ki mislijo da če se pa oni dosledno držijo predpisov (pa naj si bodo ti še tako nesmislni) so pa najvarnejši ter sploh najsposobnejši vozniki
maestro je napisal/-a:Voziti je treba tako, da se vedno lahko izogneš morebitni oviri, četudi je ta temne barve. Zdej, če po lokalnih cestah to pomeni 20, 30 ali pa 40, je to pač to. Tudi če je v črnini, ga boš opazil, če voziš dovolj počasi. Ne mi govoriti da ne, izpit imam predolgo.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost