alexmazda je napisal/-a:ranault ima naslednji problem, ki so ga opazili komaj po dolgih letih: dela avtomobile za razstave. do sedaj je skoraj vsak ranault dobil nagrado za design, a kaj ko ga ljudje nočejo kupovat... zato so ukinil že kar nekaj paradnih konjev... oblika je res revolucionarna, na oko prepoznavna, vendar manjka vprašanje ali tak avto izgleda tudi privlačno, ga bom kupil? ljudje ki so ga kupili, so ga kupili zaradi dizajna, a takih je bilo po podatkih sodeč očitno premalo. poleg tega pa je renault par krat močno brcnil v oblikovalsko temo: thalia, espace, clio,... thalia in clio sta še šla v prodajo, ker sta bila poceni (vsaj pri nas, ali npr dacia), espace pa je zeo neslavno pogorel, čeprav je dobil kar nekaj nagrad za design... spremembe da, revolucija ne. hrošča se ne da na novo izumit, ker ga je že volkswagen... osebno se mi zdi med renaulti najlepši vel satis, samo je predrag, prevelik, preveč ccm itd. je privlačen na oko in razpoznaven, vendar ga nebi kupil. ampak to je samo moje mnenje, zdaj se pa lahko pristaši renaulta spravite name in me raztrgate čez 26 strani foruma....
LP
Kere izjave vidma da veš o Renaultih in njihovi prodaji malo manj kot NIČ.
In prosm ne primerjat Fiata z Renaultom, ker enostavno Fiat zgori v vseh pogledih (mogoče jim rata kašna oblikovna poteza) če samo položaj tovarn pogledaš in ti je vse jasno Fiat je na robu prepada in samo Punto ga drži na nitki, če nebi bil clasišno oblikovno všečen in bi bila prodaja salaba bi se lahko vprašali ali lahko sploh pričakujemo nalsedni model.

mogoče sem bil malo prekrut ampak resnica ni daleč
Glede prihodnosti Renaultov pa se ni potrebno bati, mislim da bojo še naprej oblikovno prepoznavni.