Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Sr apr 12, 2006 1:32 pm

metallic je napisal/-a:Glih dons so objavl letno poročilo o lanskem letu in prodaja megana je res zanimiva:
3/5 vrat: 32.470
CC: 46.223
karavan: 261.350
limo: 103.736
scenic: 339.163

CC bolš prodajan od hatcha... :bonk
Očitno so ga res preveč radikalno naredl... :-P No, bomo vidl, kva bo s trojko.

Renault se bo moral pri obliki naslednje generacije Megana zares zelo zelo potruditi. Avto bo moral izstopati in hkrati biti privlačen večini. Če bo dolgočasen, zagotovo ne bo prodajno uspešen.

Renault je ena tistih znamk, ki nima svojih stalnih strank. Kriza zanj bi bila prehud udarec. Nič lep ni spomin na zadnjo njegovo krizo tam v začetku devetdesetih, ko se je kar lep čas postavljal na noge.

lp, mm

Uporabniški avatar
alexmazda
Novinec

Napisal/-a alexmazda Sr apr 12, 2006 1:45 pm

ranault ima naslednji problem, ki so ga opazili komaj po dolgih letih: dela avtomobile za razstave. do sedaj je skoraj vsak ranault dobil nagrado za design, a kaj ko ga ljudje nočejo kupovat... zato so ukinil že kar nekaj paradnih konjev... oblika je res revolucionarna, na oko prepoznavna, vendar manjka vprašanje ali tak avto izgleda tudi privlačno, ga bom kupil? ljudje ki so ga kupili, so ga kupili zaradi dizajna, a takih je bilo po podatkih sodeč očitno premalo. poleg tega pa je renault par krat močno brcnil v oblikovalsko temo: thalia, espace, clio,... thalia in clio sta še šla v prodajo, ker sta bila poceni (vsaj pri nas, ali npr dacia), espace pa je zeo neslavno pogorel, čeprav je dobil kar nekaj nagrad za design... spremembe da, revolucija ne. hrošča se ne da na novo izumit, ker ga je že volkswagen... osebno se mi zdi med renaulti najlepši vel satis, samo je predrag, prevelik, preveč ccm itd. je privlačen na oko in razpoznaven, vendar ga nebi kupil. ampak to je samo moje mnenje, zdaj se pa lahko pristaši renaulta spravite name in me raztrgate čez 26 strani foruma....

LP

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a metallic Sr apr 12, 2006 1:53 pm

sorry, ampak kva prodajaš? :?
Clio je najbolje prodajan renault zadnjih let (od '91 so jih prodal že več kot 8M), espace je najbolje prodajan enoprostorec v svojem razredu v evropi, thalia pa itak ni bla nikol delana za evropo, se pa odlično prodaja v turčiji,...
Vel satis ma pa eno težavco, in sicer da nastopa v razredu, kjer velja stroga konservativnost. Če bi bil (bolj ali manj) klasična limuzina bi bil verjetno tut kr dobro prodajan...
No, šefi so rekl, da bo mogu bit nov vel satis donosen avto, tko da bo verjetn precej bl konservativen avto. Tako kot tut megan. :-P

Uporabniški avatar
alexmazda
Novinec

Napisal/-a alexmazda Sr apr 12, 2006 1:57 pm

in po tvojem je thalia izjemno lep in kvaliteten avto?

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a metallic Sr apr 12, 2006 2:03 pm

Lepa ni (tega tut nikjer nism reku) o kvaliteti pa ne morm govort, ker ne poznam nikogar, ki bi jo mel in tut od blizu je še nism vidu. Ampak za pretežno revne vzhodno in južno evropske države je dobra. Sam poglej si, kva se tm prodaja... :bonk
PS, zakaj mislš, da je niso nikol prodajal v evropi (razn v slo :roll: )?

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Sr apr 12, 2006 2:05 pm

alexmazda je napisal/-a:in po tvojem je thalia izjemno lep in kvaliteten avto?

Kdo pa je rekel to, da je Thalia izjemno lep in kvaliteten avto :?:

Thalia je pač avto, ki je bil namenjen vzhodnoevropskim trgom, torej trgom z manjšo kupno močjo. Da je bila poceni, so jo izdelovali v Turčiji (Bursa), kjer je delovna sila cenejša.

Glede kakovosti same izdelave je bila Thalia popolnoma primerljiva z novomeškim Cliom.

lp, mm

Uporabniški avatar
alexmazda
Novinec

Napisal/-a alexmazda Sr apr 12, 2006 2:10 pm

no pa jaz povem o kvaliteti thalie: ima jo kolega, na vsakih 2000 km, nevem zakaj, počijo žarnice, ki so bile do sedaj zamenjane že 7 krat, ko so avto dobili, meglenke sploh niso delale, in še po popravilu na uradnem sevisu ne delajo. ko odpreš prtljažnik, se zasliši močno škripanje in pokanje, kot da bi odprl zarustana vhodna vrata in jih vlekel po kajlicah. po pol leta so tečaji na prednjih vratih počili in jih je blo treba zamenjat. zadnja polica škriplje nenormalno glasno med vožnjo, tako da jo slišiš bolj kot pa motor...mislim da je sovenski clio vseeno boljše kvalitete kot thalia.

Uporabniški avatar
alexmazda
Novinec

Napisal/-a alexmazda Sr apr 12, 2006 2:13 pm

sem pozabil: praviš da ni bila prodajana va evropi? slovenija je tam, pa madžarska tudi, pa poljska, češka,itd. dacia je bla narejena za revne kraje, zelo revne kraje. saj sta z thalio skoraj identični...

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Sr apr 12, 2006 2:17 pm

alexmazda je napisal/-a:no pa jaz povem o kvaliteti thalie: ima jo kolega, na vsakih 2000 km, nevem zakaj, počijo žarnice, ki so bile do sedaj zamenjane že 7 krat, ko so avto dobili, meglenke sploh niso delale, in še po popravilu na uradnem sevisu ne delajo. ko odpreš prtljažnik, se zasliši močno škripanje in pokanje, kot da bi odprl zarustana vhodna vrata in jih vlekel po kajlicah. po pol leta so tečaji na prednjih vratih počili in jih je blo treba zamenjat. zadnja polica škriplje nenormalno glasno med vožnjo, tako da jo slišiš bolj kot pa motor...mislim da je sovenski clio vseeno boljše kvalitete kot thalia.

:cry

Zdaj pa res ne vem a se pogovarjamo o Renaultovi Thalii ali o Polskem Fiatu 125p iz sedemdesetih let prejšnjega stoletja :?:

lp, mm

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Sr apr 12, 2006 2:19 pm

alexmazda je napisal/-a:sem pozabil: praviš da ni bila prodajana va evropi? slovenija je tam, pa madžarska tudi, pa poljska, češka,itd. dacia je bla narejena za revne kraje, zelo revne kraje. saj sta z thalio skoraj identični...

Dacia Logan se prodaja tudi v Zahodni Evropi za razliko od Thalie, ki je prisotna samo na vzhodnem delu.

lp, mm

Uporabniški avatar
alexmazda
Novinec

Napisal/-a alexmazda Sr apr 12, 2006 2:21 pm

Lignage je napisal/-a:
alexmazda je napisal/-a:no pa jaz povem o kvaliteti thalie: ima jo kolega, na vsakih 2000 km, nevem zakaj, počijo žarnice, ki so bile do sedaj zamenjane že 7 krat, ko so avto dobili, meglenke sploh niso delale, in še po popravilu na uradnem sevisu ne delajo. ko odpreš prtljažnik, se zasliši močno škripanje in pokanje, kot da bi odprl zarustana vhodna vrata in jih vlekel po kajlicah. po pol leta so tečaji na prednjih vratih počili in jih je blo treba zamenjat. zadnja polica škriplje nenormalno glasno med vožnjo, tako da jo slišiš bolj kot pa motor...mislim da je sovenski clio vseeno boljše kvalitete kot thalia.

:cry

Zdaj pa res ne vem a se pogovarjamo o Renaultovi Thalii ali o Polskem Fiatu 125p iz sedemdesetih let prejšnjega stoletja :?:

lp, mm

če pa je res. z njo sem se tudi jaz vozil pol leta...kot sovoznik seveda

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Sr apr 12, 2006 3:00 pm

lol kake ti pokaš :roll: :rofl
litr bencina, litr olja ;)

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 Sr apr 12, 2006 5:04 pm

no...tut tale je neuspešen renojev stvor...
Slika
zakaj pa naj bi se ta slabo prodajal?

OLI
Novinec

Napisal/-a OLI Sr apr 12, 2006 5:23 pm

86.61.11.193
Če misliš, da zmoreš, zmoreš.
Če misliš, da ne zmoreš, imaš prav.

OLI
Novinec

Napisal/-a OLI Sr apr 12, 2006 5:23 pm

86.61.11.193
Če misliš, da zmoreš, zmoreš.
Če misliš, da ne zmoreš, imaš prav.

lebica
Novinec

Kraj: BELAKRAJINA - SEMIČ

Napisal/-a lebica Sr apr 12, 2006 5:30 pm

alexmazda je napisal/-a:ranault ima naslednji problem, ki so ga opazili komaj po dolgih letih: dela avtomobile za razstave. do sedaj je skoraj vsak ranault dobil nagrado za design, a kaj ko ga ljudje nočejo kupovat... zato so ukinil že kar nekaj paradnih konjev... oblika je res revolucionarna, na oko prepoznavna, vendar manjka vprašanje ali tak avto izgleda tudi privlačno, ga bom kupil? ljudje ki so ga kupili, so ga kupili zaradi dizajna, a takih je bilo po podatkih sodeč očitno premalo. poleg tega pa je renault par krat močno brcnil v oblikovalsko temo: thalia, espace, clio,... thalia in clio sta še šla v prodajo, ker sta bila poceni (vsaj pri nas, ali npr dacia), espace pa je zeo neslavno pogorel, čeprav je dobil kar nekaj nagrad za design... spremembe da, revolucija ne. hrošča se ne da na novo izumit, ker ga je že volkswagen... osebno se mi zdi med renaulti najlepši vel satis, samo je predrag, prevelik, preveč ccm itd. je privlačen na oko in razpoznaven, vendar ga nebi kupil. ampak to je samo moje mnenje, zdaj se pa lahko pristaši renaulta spravite name in me raztrgate čez 26 strani foruma....

LP

Kere izjave vidma da veš o Renaultih in njihovi prodaji malo manj kot NIČ.

In prosm ne primerjat Fiata z Renaultom, ker enostavno Fiat zgori v vseh pogledih (mogoče jim rata kašna oblikovna poteza) če samo položaj tovarn pogledaš in ti je vse jasno Fiat je na robu prepada in samo Punto ga drži na nitki, če nebi bil clasišno oblikovno všečen in bi bila prodaja salaba bi se lahko vprašali ali lahko sploh pričakujemo nalsedni model. :roll: mogoče sem bil malo prekrut ampak resnica ni daleč

Glede prihodnosti Renaultov pa se ni potrebno bati, mislim da bojo še naprej oblikovno prepoznavni.
Clio INITIALE Paris 1.5 Dci
Slika

Uporabniški avatar
ShowDown
Novinec

Napisal/-a ShowDown Sr apr 12, 2006 5:44 pm

Prej ste primerjali novega puntota pa novega cliota. Clio je z razlogom dražji. V puntotu sediš kot na kuhinjskem stolu, nič opore pa še trd sedež. Kvaliteta armaturke je proti renoju totaln drek. Po moje je vsak avto z razlogom dražji/cenejši.

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Sr apr 12, 2006 5:50 pm

ShowDown je napisal/-a:Prej ste primerjali novega puntota pa novega cliota. Clio je z razlogom dražji. V puntotu sediš kot na kuhinjskem stolu, nič opore pa še trd sedež. Kvaliteta armaturke je proti renoju totaln drek. Po moje je vsak avto z razlogom dražji/cenejši.

Jest sem se v vseh puntotih do sedaj vozil in počutil kot na klopci, kako je z novim puntom ne vem :D

Sicer pa ni tema o Fiatih, in ja za prihodnost renoja se ni za bat, sploh če pride taka laguna ven kot je napovedana :twisted: Seveda pa so pri renoju napovedani tudi hudi bonbončki :twisted: Me sploh ne skrbi. Glede kakovosti, pa naj bi se v tovarni probali prebiti proti vrhu, tak da :idea:
Slika

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Sr apr 12, 2006 6:33 pm

Damjan19 je napisal/-a:no...tut tale je neuspešen renojev stvor...
Slika
zakaj pa naj bi se ta slabo prodajal?

Ta avto ni bil stvor (stvori so nekateri ssangyongi), bil je v več pogledih izjemen avto. Renault je bil v zadnjih letih pač tako uspešen, da si je lahko privoščil dati na trg avto kot je Avantime. Oni so to že naprej predvideli, da bo prodaja lahko slaba; "če bo pač uspelo bo, če ne bo pa pač ne bo" to so bile besede vodilnih bo predstavitvi Avantima.

Problem Avantima je bila tudi prepozna uvedba na trg. Model Avantime so uvedli na trg precej kasneje kot pa prejšnji model Espaca, iz katerega je nastal Avantime.
S prihodom novega Espaca pa je bil Avantime tehnično zastarel v primerjavi z Espacom in potemtakem bi Avantime že kaj hitro po uvedbi potreboval naslednika.

Nekateri na forumu jemljete, kot da je slaba prodaja Avantima popoln poraz za Renault. Jaz pa vseeno menim, da se bo Avantime zapisal v Renojevi in tudi v avtomobilski zgodovini pozitivno, zaradi tega ker je bil avto popolnoma nekaj novega in ni bil avto za množice, in bo spomin na neko zlato Renaultovo obdobje.

lp, mm

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Sr apr 12, 2006 6:46 pm

lebica je napisal/-a:In prosm ne primerjat Fiata z Renaultom, ker enostavno Fiat zgori v vseh pogledih (mogoče jim rata kašna oblikovna poteza) če samo položaj tovarn pogledaš in ti je vse jasno Fiat je na robu prepada in samo Punto ga drži na nitki, če nebi bil clasišno oblikovno všečen in bi bila prodaja salaba bi se lahko vprašali ali lahko sploh pričakujemo nalsedni model. :roll: mogoče sem bil malo prekrut ampak resnica ni daleč

Glede prihodnosti Renaultov pa se ni potrebno bati, mislim da bojo še naprej oblikovno prepoznavni.

Država je v Italiji za nakup Fiata nudila posojila z zelo nizkimi obrestmi. Če država v Italiji ne bi Fiatu brezpogojno pomagala bi bil Fiat že pokopan. Fiat je Italija ali drugače povedano Italija je Fiat.

Za novega Punta je pa treba še malo počakati, da bomo lahko govorili o zgodbah s srečnim koncem. Tukaj se postavlja samo eno vprašanje: Bo Fiat čez leto ali dve še tako dobro prodajal svojega Grande Punta :?:

Italijani znajo, samo na žalost so preveč malomarni.

lp, mm
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov