Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Ne apr 09, 2006 1:53 pm

aja, ko je nekdo šipe omenil; stelex+ časopisni papir je pomoje najboljša kombinacija (glih sem drgnil cel dan avto :D 8) )
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
sevnican
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a sevnican Po apr 10, 2006 2:24 pm

Operem z avto šamponom in navadno gobo, za pranje avtomobilov. Nato cel avto obrišem z jelenovo kožo, eno imam za stekla, drugo pa ostalo. Kar se tiče platišč imam eno drugo čistilo, našpricam počakam par sekund in se umazanija kr sama topi, nato splahnem. Odbijače nasprejam z Max Brilom, nato jih obrišem z navadno coto.

To je vse. Navadna goba je še najboljša, samo moraš paziti, da ne drgneš platišč in pnevmatik, nato pa iti na pleh. Za to dvoje je fajn imeti dve gobi, ker lahko kak kamenček potegneš zraven.

Uporabniški avatar
damjan
Poznavalec foruma

Kraj: črnomelj

Napisal/-a damjan Po apr 10, 2006 3:22 pm

jst pa beli angel k sva malo bolj picajzlasta delava pa tako

od strehe do prve letvice na vratih :ena goba...
od letvice do praga:druga goba
za feltne:tretja goba
pol pa še posebej jelenja za do lajštre pa pod lajštro druga.......

šipe se pa najlažje spuca če samo mokre na grobo obrišeš z jelenjo pol pa z papirjem do suhega in je najbolj fajn....če je pa kaj bolj trdovratnega pa stelex

armature čistim brez čistil samo krpa suha mokra....

Golf III
Nov uporabnik

Kraj: NG

Napisal/-a Golf III Po apr 10, 2006 6:14 pm

Js mam pa tako rokavico k je kosmata kukr zajc :lol: k d bi roko dal zajcu v rit pa opral avto :P :-P Gre pa vse lepo dol!
wrooooooooooom...

Salieri
Stalni uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Salieri Po apr 10, 2006 6:55 pm

damjan je napisal/-a:jst pa beli angel k sva malo bolj picajzlasta delava pa tako

od strehe do prve letvice na vratih :ena goba...
od letvice do praga:druga goba
za feltne:tretja goba
pol pa še posebej jelenja za do lajštre pa pod lajštro druga.......

šipe se pa najlažje spuca če samo mokre na grobo obrišeš z jelenjo pol pa z papirjem do suhega in je najbolj fajn....če je pa kaj bolj trdovratnega pa stelex

armature čistim brez čistil samo krpa suha mokra....

majku, pa sem mislo, da sem edini icek , ki dela točno po takem postopku :shock: se full splača pazit glede namembnosti gob, da ne narediš nepotrebnih risov...
Slika

Uporabniški avatar
Mick Jerry
Uporabnik

Kraj: okolica Lj.

Napisal/-a Mick Jerry Po apr 10, 2006 8:39 pm

Niste edini,tut jst mam tak princip dela...
Slika

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Po apr 10, 2006 8:45 pm

Pred naslednjim pranjem kupiti še eno gobo, torej.
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Golf III
Nov uporabnik

Kraj: NG

Napisal/-a Golf III Po apr 10, 2006 8:48 pm

no ja, če povem po pravici sm tud js tak... Pa kadar se lotim pucat avto si vzamem kar cel dan frai k sm najmajn 4 ure pr njem :oops: za ozuni, pa še ene 2 za odznotr :lol: zravn je treba pole še mal akustiko poštimat kšne nastavitve :P pa d se ne govori kadar čistim šipe. Obrišem od zuni, pogledam od znotr če ni lisasto. Pol jih opucam še od znotr, pa grem vn po sonce pogledat če niso lisaste, in to ponovim ene 3x dokler ni niti črtice po šipah. In kar me najbol razpali je to, k pelem koga v avtu in mala s prsti po šipi :ue :atensn
wrooooooooooom...

DarkDemon
Nov uporabnik

Napisal/-a DarkDemon Po apr 10, 2006 8:53 pm

TITan je napisal/-a:Vsi ki ste tolk veseli z wapom vas upozarjam da na kakih starejših avtomobilih, ali pa plastičnih delih bote kar hitro sprali farbo dol :lol:

Pa tudi sam wap ne odstrani vse omazanije.

Če je avto redno pran in povoskan na vsake toliko časa (mesečno nekje) je čisto dosti normalna goba kuplena v lokalni avtoštacuni/samopostrežni/velemarketu..., en uredu avto šampon (sonax koncentriran mi je do sedaj dobro delal, ne priporočam pa kakega petrolovega in podobno), šampon se spira stran s obilico vode (brez pištole na cevi) in posuši s jelenom.

Litke sem nehal s hudo kislinskimi spreji prat (ker so mi razžirali lak) in jih uperem samo s ostankom avtošampona in posebaj gobico.

Ume namažm s razrečenim glicerinom.

Na vsake toliko časa (in po zimi) pa avto dobro uperem s malo močnejšim čistilom brez voska (jar recimo dela super), ga s claybarom osvežim (ven povlečem vso umazanijo), spoliram na mašinco in posebaj še povoskam na mašinco.

P.S. Ta male kuhinske gobice uporablam samo na motorju in kakih železnih feltnah.

Tole se čist strinjam tako uper pa se bo vedno svetu in bo lepo upran ;)

changer
Novinec

Napisal/-a changer Po apr 10, 2006 8:59 pm

[quote="TITan"Gume namažm s razrečenim glicerinom.[/quote]

mene pa zanima kolk procenten gicerin uporablaš za gume mazat? k jst sm tut že slišal za ta način, pa nimam občutka, kolk odstoten bi naj bil.

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a TITan Po apr 10, 2006 9:05 pm

Tolk da ga lepo mažeš. Mogoče kake 10-20%vode, težko rečem.
Slika

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Po apr 10, 2006 10:51 pm

Golf III je napisal/-a:In kar me najbol razpali je to, k pelem koga v avtu in mala s prsti po šipi :ue :atensn

Tega tudi jaz ne razumem, prvo se z šipami zafrkavam, potem mi pa en k****n ki ga v avtu peljem roko direkt na šipo napopa ali pa obriše zarošene šipe, pol me pa še gleda kot največjega frika, če mu kaj rečem.
pa sory za offtopic sem zelo aklih glede tega.
Slika

changer
Novinec

Napisal/-a changer To apr 11, 2006 9:48 am

TITan je napisal/-a:Tolk da ga lepo mažeš. Mogoče kake 10-20%vode, težko rečem.

in gumi to ne škoduje tudi ob redni in dolgotrajni uporabi?

Uporabniški avatar
WRC555
Uporabnik

Napisal/-a WRC555 To apr 11, 2006 11:19 am

Golf III je napisal/-a:no ja, če povem po pravici sm tud js tak... Pa kadar se lotim pucat avto si vzamem kar cel dan frai k sm najmajn 4 ure pr njem :oops: za ozuni, pa še ene 2 za odznotr :lol: zravn je treba pole še mal akustiko poštimat kšne nastavitve :P pa d se ne govori kadar čistim šipe. Obrišem od zuni, pogledam od znotr če ni lisasto. Pol jih opucam še od znotr, pa grem vn po sonce pogledat če niso lisaste, in to ponovim ene 3x dokler ni niti črtice po šipah. In kar me najbol razpali je to, k pelem koga v avtu in mala s prsti po šipi :ue :atensn

Ti si pa se bl picajzlast k jest :P

No, jest ze ves cas prakticiram z zeleno spuzvo (taka kot je bla vcasih v solah za table pucat). In sicer imam 2,3...ena za zgornji del, ostalo za spodaj kjer je vec umazanije. Ce je sonce ga sproti spricam z vodo, na koncu pa ga obrisem z jelenovo krpo, prav tako imam 2,3 :D

Pa valda brez muske ne gre zraven :twisted:

Uporabniški avatar
CERES
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CERES To apr 11, 2006 5:03 pm

Jest uporabljam gobo ki jo kupiš povsod na bencinskih črpalkah. No uporabljam šampon en sonax pa čista goba pa seveda wap (veliko vode).Zmeraj merkam kam postavim gobo če pade na tla jo vržem stran in kupim novo ;)

Je pa tako raje pucam cel dan sam kot pa da peljem na te bencinske postaje ki imajo za avtopralnico. Problem pri tem je da se kasneje poznajo risi (folk pa kar vozi svoje avtomobile v te pralnice :jao: ) Pa tudi na ročne avtopralnice ne vozim oz. zelo malo ker enostavno ne zaupam :roll:

Drugače pa je s časom verjamem in vem da če si lotiš 2 avtomobila in če si natančen ti vzame cel dan tako da tudi vem kako je to. Če enkrat začnes je bolje da tudi dobro dokončaš ;)

LP
remember: it can always get worse!

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Sr apr 12, 2006 7:02 pm

Jaz za svoj avto rabim Štorovko, za taščin pa Mušnico :P

Uporabniški avatar
habbich
Poznavalec foruma

Napisal/-a habbich Sr apr 12, 2006 10:38 pm

dobijo se tud taprave naravne spuzve...to je baje top goba za avto...je pa kr draga

Uporabniški avatar
Mr007
Novinec

Napisal/-a Mr007 Če apr 13, 2006 9:28 am

jest mam tud vec gob za razlicne konce avta druge...

te gobe mam pa tud u vecih "vedrih" ker ene so extremno umazane druge ne.

da locim gobe mam razlicne barve le-teh

do zdaj sm vedno pral samo z slaufom sedaj mam pa wap in mislm da bo slo mal hitrej....

kar se tice pa brisanja po pranju.....

obvezno avto dat u SENCO in tam posusit.... ( ce se noben ni porajtu... na soncu se tiste lepe kapljice vode spremenijo u en grd flek)
fajn je ce v senci gres cez ceu avto par X z jelenovo kozo, da poberes kapljice dol s haube.

odsvetujem pa brisanje avta s starimi cunjami.... men je dost prask na racun tega ratal... raj nabav 2 al pa 3 jelenove koze, pa s tem bris.... bo boljs.

za sipe pa tko kt so ze napisal... voda pa papir, ce so keksni hudi madezi stelex.

aja armaturka pa priporocam sam vlazno krpo...

maxibril... ce pretiravas... lohk fajn razre zice... posledica tega je da se ti kr naenkrat zacne za armaturko kadit .... lohk se ti tud kej zakur... pa itaq smrdi :D

tko da voda... vlazna krpa za armaturko...

to mislm da je to...

aja se feltne... jest jih naspricam s posebno gobo operm... zdej bom z wapom vrjetn podobn delu, slisu sm pa tud da ma folk wc racko za pucat bojda tud deluje fajn.. sploh c mas bolj "zajebane" feltne da ne dosezes vseh kotickov feltne.

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Če apr 13, 2006 9:48 am

ke dobiš te jelenove kože?

lp
Slika

Uporabniški avatar
bacardi
Novinec

Kraj: breezerland

Napisal/-a bacardi Če apr 13, 2006 10:09 am

eclipse_R je napisal/-a:ke dobiš te jelenove kože?

lp

na petrolu...

maš pa tud leclerc pa interšpar .. samo tm se mi zdi da so preveč gorbe oz navadna cunja not ...
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov