damjan je napisal/-a:jst pa beli angel k sva malo bolj picajzlasta delava pa tako
od strehe do prve letvice na vratih :ena goba...
od letvice do praga:druga goba
za feltne:tretja goba
pol pa še posebej jelenja za do lajštre pa pod lajštro druga.......
šipe se pa najlažje spuca če samo mokre na grobo obrišeš z jelenjo pol pa z papirjem do suhega in je najbolj fajn....če je pa kaj bolj trdovratnega pa stelex
armature čistim brez čistil samo krpa suha mokra....
TITan je napisal/-a:Vsi ki ste tolk veseli z wapom vas upozarjam da na kakih starejših avtomobilih, ali pa plastičnih delih bote kar hitro sprali farbo dol![]()
Pa tudi sam wap ne odstrani vse omazanije.
Če je avto redno pran in povoskan na vsake toliko časa (mesečno nekje) je čisto dosti normalna goba kuplena v lokalni avtoštacuni/samopostrežni/velemarketu..., en uredu avto šampon (sonax koncentriran mi je do sedaj dobro delal, ne priporočam pa kakega petrolovega in podobno), šampon se spira stran s obilico vode (brez pištole na cevi) in posuši s jelenom.
Litke sem nehal s hudo kislinskimi spreji prat (ker so mi razžirali lak) in jih uperem samo s ostankom avtošampona in posebaj gobico.
Ume namažm s razrečenim glicerinom.
Na vsake toliko časa (in po zimi) pa avto dobro uperem s malo močnejšim čistilom brez voska (jar recimo dela super), ga s claybarom osvežim (ven povlečem vso umazanijo), spoliram na mašinco in posebaj še povoskam na mašinco.
P.S. Ta male kuhinske gobice uporablam samo na motorju in kakih železnih feltnah.
Golf III je napisal/-a:In kar me najbol razpali je to, k pelem koga v avtu in mala s prsti po šipi![]()
Golf III je napisal/-a:no ja, če povem po pravici sm tud js tak... Pa kadar se lotim pucat avto si vzamem kar cel dan frai k sm najmajn 4 ure pr njemops: za ozuni, pa še ene 2 za odznotr
zravn je treba pole še mal akustiko poštimat kšne nastavitve :P pa d se ne govori kadar čistim šipe. Obrišem od zuni, pogledam od znotr če ni lisasto. Pol jih opucam še od znotr, pa grem vn po sonce pogledat če niso lisaste, in to ponovim ene 3x dokler ni niti črtice po šipah. In kar me najbol razpali je to, k pelem koga v avtu in mala s prsti po šipi
![]()
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov