Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo Sr maj 10, 2006 3:54 pm

burka je napisal/-a:drugač so tut poštarji najbolj fukjeni vozniki :D :D :D

20km/h po tazadni z rumenim biciklom :p

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dejvi Sr maj 10, 2006 4:03 pm

BLaZZeD je napisal/-a:
dejvi je napisal/-a:Kar se tiče vozniške kulture v Sloveniji, bi jaz drastično zvišal kazni, predvsem za prekrške v naseljih, tam bi bil neusmiljen. Ko bi nekomu trgali 3/4 plače, bi se mu buča hitr shladila.

Sm to je relativno..... visoke kazni niso pogoj za večjo varnost na cesti, prej osveščenost voznikov.... pa tud kjerkoli drugje, če zvišaš kazn, sej ma efekt dva, tri mesece, mogoče več, pol je pa vse spet po starem. Sicer pa, če bi zvišali kazni bi itak nastradali tisti ki komaj shajajo iz meseca v mesec. Tak se bo redkokdaj pritožil na postopek. Tisti, ki majo pa dosti pod palcem, pa se pritožujejo za vsako malenkost, samo da ne bi plačali - preverjeno iz lastnih izkušenj :!:

Se strinjam, miselnost je taka kot je. Se pa da miselnost hitro spremeniti ob visokih kaznih, oz. drastičnih kaznih. Ko boš enkrat plačal ko neumen, si boš to zapomnil za večne čase (če si normalen). Na žalost pa je še zmeraj preveč kretenov in za njih itak ničesar ne velja.
Npr. zadnjič kruzam na AC in prleti bebec mem s Phaetonom do daske, kolk mu avto gre. Jaz sem vozil 130 in kot da bi stal. Gotov je šel enkrat več od mene, pa cesta ni bila prazna. Najbrž se je kdo od vas že kdaj ustrašil, kadar nekdo tako švigne mem. Kaj se s človekom (ki to ni!) dogaja v takih trenutkih, da tako nori, ne bi vedel, je pa gotovo to neuravnovešena oseba. In zmeraj več je takih...

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Sr maj 10, 2006 4:06 pm

Jaz grem vglavnem kar po omejitvah, le redko jih prekoračim za več kot 10. Izjema je avtocesta, kjer grem ponavadi okrog 150, +-30 (odvisno od rapoloženja :))

Najbolj glup mi je pa folk ki vozi 70, tam kjer bi brez problema šel 90 ali celo več. Nekako ga prehitiš, nakar pride naselje, zmanjšaš na 50, on pa veselo konstantno 70 poleg tebe. Ko je naselja konec, si spet tam kjer si bil (mrmrajoč nespodobne besede).

Dostikrat sem srečal tud ljudi, ki v naselju dejansko pospešijo, ko ga je konec pa spet počasi. Go figure...

BLaZZeD
Nov uporabnik

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a BLaZZeD Sr maj 10, 2006 6:47 pm

dejvi je napisal/-a:
BLaZZeD je napisal/-a:
dejvi je napisal/-a:Kar se tiče vozniške kulture v Sloveniji, bi jaz drastično zvišal kazni, predvsem za prekrške v naseljih, tam bi bil neusmiljen. Ko bi nekomu trgali 3/4 plače, bi se mu buča hitr shladila.

Sm to je relativno..... visoke kazni niso pogoj za večjo varnost na cesti, prej osveščenost voznikov.... pa tud kjerkoli drugje, če zvišaš kazn, sej ma efekt dva, tri mesece, mogoče več, pol je pa vse spet po starem. Sicer pa, če bi zvišali kazni bi itak nastradali tisti ki komaj shajajo iz meseca v mesec. Tak se bo redkokdaj pritožil na postopek. Tisti, ki majo pa dosti pod palcem, pa se pritožujejo za vsako malenkost, samo da ne bi plačali - preverjeno iz lastnih izkušenj :!:

Se strinjam, miselnost je taka kot je. Se pa da miselnost hitro spremeniti ob visokih kaznih, oz. drastičnih kaznih. Ko boš enkrat plačal ko neumen, si boš to zapomnil za večne čase (če si normalen). Na žalost pa je še zmeraj preveč kretenov in za njih itak ničesar ne velja.
Npr. zadnjič kruzam na AC in prleti bebec mem s Phaetonom do daske, kolk mu avto gre. Jaz sem vozil 130 in kot da bi stal. Gotov je šel enkrat več od mene, pa cesta ni bila prazna. Najbrž se je kdo od vas že kdaj ustrašil, kadar nekdo tako švigne mem. Kaj se s človekom (ki to ni!) dogaja v takih trenutkih, da tako nori, ne bi vedel, je pa gotovo to neuravnovešena oseba. In zmeraj več je takih...

Dobr argument, sm j*** ga, maš pač prepotentneže, ki majo sindrom manjvrednosti, pa se morajo nekako dokazat v nečem. Dobro če je cesta prazna ni panike, ne pa če je gužva.....
"Before you can manipulate the fears of others you must first master your own."

Uporabniški avatar
blindek
Stalni uporabnik

Kraj: Pomurje

Napisal/-a blindek Sr maj 10, 2006 6:55 pm

ljudje nebi prekoračili tolko hitrosti če bi tile znaki v sloveniji bli bol smiselno postavljeni.
npr. skoz naselje, široka cesta,na obeh straneh pločnik in še ravna je...za traktorje je tudi posebaj cesta...omejitev pa 50km/h...je tu smisel?lahko bi dali 80km/h da bi blo normalno,saj ne ogrožaš nikoga in tudi kaki traktorist nemora biti, ker ima posebaj pas...

verjetno vsak prekorači hitrost tu pa tam in lahko pravi da nevem kak po predpisih vozi,
se pa vseeno verjetno večrkat dnevno pela nad omejitvijo...

sem pa nekje na netu zasledil, da so naredili test in sicer so se po AC peljali točno po predpisih in je nastala kilometre dolga kolona za njimi, ker so se držali predpisov...
Slika

Uporabniški avatar
Marko_mx-3
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Marko_mx-3 Sr maj 10, 2006 7:16 pm

Polooo je napisal/-a:
burka je napisal/-a:drugač so tut poštarji najbolj fukjeni vozniki :D :D :D

20km/h po tazadni z rumenim biciklom :p

Ponoči med 03.00 in 06.00 raznašam časopis (APN 6)in se skoraj vsak dan najdejo majstri ki terajo svoje konjiče tudi 100+ čez naselja, tako da moram prov paziti kako na glavno cesto zapeljem.

Res pa tudi da na mopedu ne upoštevam predpisov čisto nič, kot so razne rdeče luči, vožnja z dolgo lučjo in podobne situacije.

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Napisal/-a Speedfighter Sr maj 10, 2006 9:00 pm

Dokler bojo denarne kazni bojo tud overloaded norci na cestah-te kazni k so zdej pošteno udarjo le slabše situirane voznike, ki ponavadi niti nimajo strojev da bi šli 200+ z njimi...po drugi strani se nekomu z avtom za 10mio sit prov j**e če ga ustavijo in jim izpljune par deset tisočakov-pol ga pa tera dalje... :roll:
Potrebni bojo bolj drastični ukrepi-prvič naj bo denarna kazen,ok,drugi prekršek bi bla lahk kaka družbeno koristna dela(neglede na finančno situiranost voznika!), pol nadalje odvzem izpita za kak teden...v skrajni sili pa tud za dlje, če pa še to ne bi pomagal pa še kak dan za zapahi...stvar bi znala učinkovat...oziroma vsaj korak naprej bi bil od trenutnega stanja...

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo Sr maj 10, 2006 9:11 pm

Glede prekoračitev hitrosti bi jst isto nabou kazn umnu k ti po naselju fura 30km/h (pa nima veze a je 20 let al 90let) pol ga greš pa prehtevat pa te folk že gleda k največga "debila".
Najbol "obolim" (murphyev zakon) furaš za enmu avtu pred semaforjem in res ta najprej počas voz pol gre pa še ene 4 spustit stranske ceste in lepo zaposti križišče,da js t direktno na rdeča nof***m...k pa to dožvim je pa joj :evil:

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Sr maj 10, 2006 9:18 pm

...Kultura je tudi poparkirana mesta invalidov in prepuščanje prednosti nekomu na nasprotnem voznem pasu, ki mora čez tvojega da sprosti promet za seboj... Kazni ... kakor kdo ...odvisen si od sreče pa tudi so zelo predvidljivi ( radarji in meritve na istih mestih ) . Mislim da ni isto ko dirka kdo po prazni avtocesti in ga po nesreči zmerijo in ima avto predelan v nulo ali nekdo ki ima kripo in pelje skozi naselje z 80 km/h ... ker se tudi ustavit ne more... Vozim hitro vendar defenzivno ... ne prehitevam v škarje in kolone 5 avtov na ravnini dolgi 100 m plačam pa približno 1 kazen na leto nazadnje blizu Celja kjer sem šel 70 namesto 50 - pri Vojniku ... drugače pa so vedno bolj represivni a to ne pomaga ... V Kopru se dosti ljudi trudi da bi naredilo asfaltno progo za go-kart in avtomobilski šport pa ne dovolijo že deset let čeprav denar imajo in se trudijo ... DAJTE možnost mladim da se zdivjajo po pisti!!! L.P. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

just_me
Nov uporabnik

Napisal/-a just_me Sr maj 10, 2006 9:44 pm

Jst tut mislim da te visoke kazni niso nek "izboljševalec" t.i. kulture voznikov!! Drugače pa glede (ne)varnosti na cesti jst pripisujem našim cestam, ki so obupno grajene (sami poteki cest, ki so bili grajeni oz. delani samo za tiste razmere kot so ble takrat - neupoštevanje, da se bo št. avtomobilov večalo (govorim za tiste ceste ki so ble grajene nekaj časa nazaj).
Ne govorim pa da smo nek slovenci najbolši oz. dobri vozniki, k se povsod (v vsaki državi) najdejo ljudje, ki nikakor ne sodijo na cesto (s tem mislim tiste, ki brezglavo gonijo in tiste, ki jih je strah vožnje in ovirajo promet).
Pa še npr. vožnja z nekim "sodobnim/novejšim" avtom po avtocesti 160 in kak kilometer na uro več, se mi ne zdi tako nevarno kot pa ko se pelje kakšen star avto, ki je komaj prišel skozi tehničnega in se pelje 100km/h.

LP

Uporabniški avatar
CERES
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CERES Sr maj 10, 2006 10:10 pm

Jest upoštevam omejitve ;) Res pa da kdaj si ti naredi tako da glih vsak znak ne moreš upoštevati 8) V naselju se vedno držim 50 (otroci pa to), AC hja tukaj pa kdaj stisnem če vidim da je smiselno :twisted: Pogosto če grem na morje ga malo bolj pritisnem (sam vedno potem gledam nazaj zaradi provide :? , pa vsak avto dobr pogledam če je provida :P ) Lahko rečem da sm normaln voznik in tudi če kdo vozi počasi kake 10 km/h, 20km/h od dovoljene se ne živciram ali sekiram (večina voznikov postane nervoznih :x ) Me prav zanima če se bo svet podru če pride 3 minute kasneje v službo,trgovino....itd. :x :x

Velikokrat ustavim seveda če je varno da se drugi vklučujejo v promet jim pomaham in to je to (dobra volja vedno najde pravo mesto :P ) Preveč je živčnosti na cesti in to ni prav.....kot dr. Rugelj pravi da smo narod impotentnih divjakov :P :lol:

Da ne začnem govoriti o kulturi o parkiranju v javnih hišah (praske na avtomobilih,udarjen....itd....)

Narod se bo mogu malo umiriti ;)

LP
remember: it can always get worse!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr maj 10, 2006 10:21 pm

Niso rešitev višje kazni. Rešitev je definitivno vzgoja, ki bi se morala začeti v vrtcu s prehodom za pešce in hojo ob cestišču, pa osnovni pojem bi moral biti pločnik in prehod čez cesto. Nadaljevati bi se moralo v osnovni šoli, kjer bi vsak moral imet eno ali več ur butastih izbirnih vsebin manj in namesto tega vzgojo v prometu, osnovni pojem bi bil kolo in vožnja z njim od cestah in vožnja z njim skozi križišča in čez cesto, pa učenje kako staršem dopovedat, da napačne stvari počnejo. Potem v srednji šoli nadgradit znanje na moped in v višjih letnikih avto, po končani ali že med srednjo šolo pa vsak narest izpit za avto. Osnovni pojem pri srednješolcih bi moral biti pa poudarek na varni in zmerni vožnji, mirna uključevanja v promet brez izsiljevanja in podobno ter osnove za umiritev živcev in normalno reagiranje ob nekom, ki dela prekrške, da se mu pokaže, da je i**** in da s takim dejanjem ne bo nikamor prišel.

Vseskozi pa bi moral biti poudarek na varnosti in na tem da se poudari kok je pomembno ne biti frajer in gonit po cestah, ampak da si nekaj vreden, če se držiš pravil in vseeno hitro ter varno nekam prideš.
Old subarus never die, they just get faster!

just_me
Nov uporabnik

Napisal/-a just_me Sr maj 10, 2006 10:38 pm

Jst opažam da me najbolj ovirajo oz. da največ prekrškov oz. nespametnih velikokrat nevarnih potez naredijo starejši ljudje (npr. danes se peljem za nekim starejšim gopodom ki je voziu sredi ceste, da ne rečem da je vijugal! Pripelje v ovinek v katerem se ne vidi če kdo gre nasproti, čisto po nasprotnem pasu :shock: , ampak njemu še ni dosti še se pelje se naprej po sredi in nasptori pripeljejo avti ki so se mu morali umakniti skorajda v kanal ki je poleg ceste, imel pa je Fiat unota, ki je zasedel 1/2 svojega pasu. Seveda sem ga po tem upozoril z mojo hupo in on men maha češ kaj je narobe kaj tako dirkaš-aja omejitev je bila 90 peljali pa smo se 50 max 60 :D )
No pa da ne bo tolk off topic: večinoma se držim omejitev, mogoče kdaj kje presežem z kake 10km/h ali več, toda tam kjer je to "varno", po avtocesti pa več ali manj po omejitvi, kdaj pa tudi mal "spucam" avto :P

LP

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Sr maj 10, 2006 10:46 pm

Omejitve so očitno narejene ne samo za avte, ampak nasploh za vse. Ker eno se je peljati z avtom 70km/h, čisto nekaj drugega pa z enako hitrostjo, ampak s 40 tonskim šleparjem.
Kazni bi itak dal takšne kot so že omenili pred mano, poleg tega pa bi še vsakega pametnjakoviča povabili na ogled kakšnega urgentnega in obdukcijskega oddelka, da malo vidijo kak se stvari lahk iztečejo :twisted: Sam zase lahk rečem (brez vsake samohvale) da se precej držim predpisom in omejitev. Sploh pa zaj, ko bo treba začet šparat z gasom. Hec je gledat kake frajerčke ko se ti zalepijo zadaj, za takšne jaz nikoli ne grem čez omejitev, niti na bankino, če je cesta ozka. Ali pa tiste, ko ti mahajo, če ustaviš pred rumeno lučjo :lol: Parkirišča tudi, če je možno se bom nalašč postavil centimeter stran od vrat katerega ki bi poprek parkiral, moj bi itak bil lepo v boksu. Pa nevem zakaj vsi nekam rinejo pa tiščijo? Če ne gre, ne gre, pa pusti tak kot je. Ko da bo keremu krona padla z glave, če nebo vse po njegovem. Pa to vidiš ne samo mlade, tud kaki s krizo srednjih let se znajde zraven.

POTRPLJENJE JE BOŽJA MAST! ;)
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Če maj 11, 2006 3:59 am

Stanje na cesti odraža slovensko primitivno kolektivno mentaliteto zaradi katere tudi gre narod v k***c.
Dnevno se najde vsaj en talent, ki mi neprijetno popestri dan, ker se je usedel/usedla za volan tako zlahka kot se jaz usedem na kavč ko se hočem brez misli v glavi malo sprostiti.

A za volanom ni prostor za sprostitev in relaksacijo, temveč za OPAZOVANJE (in posledično reagiranje) .

UUuuuuUU! Kaj je pa tooo opazovanje!?!?!?
A to je, da dvakrat na mesec pogledaš v ogledalo ko zaviješ za dobro vest?
Ali morda, da se med kajenjem in telefoniranjem sproti še malo urediš v retrovizorju - za kaj drugega pa bi vendar bil tam?
Mogoče je pa to da gledaš frače, ki skakljajo v minikah in kratkih hlačkah?
Al da gledaš kje bi lahko pod ročno mal stisnu?

NE, na žalost nič od tega, če je kdo od vas slučajno odgovoril pritrdilno na ta sicer retorična vprašanja.

Pri nas je polom na cesti enostavno zaradi tega, ker je polom v družbi.

Vsak le čaka, da bo imel razlog, da se razburi in p*zdi.
Danes je promet na ozki ulici v centru Ljubljane oviral kolesar, ki ni vozil po označeni kolesarski stezi, ampak mu je očitno bolj odgovarjala cesta.
Zapeljal sem mu ob bok in ga vljudno informiral, da je desno od njega kolesarska steza. Tega nisem storil zaradi sebe. Ali zaradi njega - naj crkne če ima željo. To sem storil zaradi tistega podpovprečno pozornega voznika, ki bi takega kolesarja zgazil do smrti.
Ko je videl, da sem prijazen in se nočem kregati je naredil blazno začuden izraz. Torej iz tega sklepam, da je pričakoval negativno reakcijo in to zaradi tega, ker je vedel, da ovira promet. Gnoj. Po drugi strani bi bilo fino ugoditi njegovemu izzivanju konflikta in bi moral npr. stopiti iz avta, mu dve pritisniti na zobe in mu kolo zabrisati na kolesarsko stezo, kamor sodi. Potem sigurno nebi več vozil po cesti tam kjer je steza.
Tako pa bo jutri zopet naredil ISTO, ker gnoj je gnoj.

Kriv pa ni sam. Krivi so njegovi malomarni starši.

Kdo od staršev se danes sploh še briga za svoje mladiče (otroci to niso, če nastanejo iz dveh velikih govedi).

Takole je s slovenskim podmladkom: Suši se in usiha, preostanek pa gnije in smrdi.In starši to lenobno in hladno gledajo.
Še tisti en otrok na družino pa je seveda poosebljeni debilizem svojih idiotskih staršev, ki niso sposobni skrbeti za psa, kaj šele za otroka.
Vzgoja je nekaj za kar sem hvaležen svojim staršem.
Žalostno pa je da ni veliko staršev, ki se celo ukvarjajo z vzgojo svojega potomstva, ker je to enostavno pretežko.
In potem je posledica nacionalni debilizem v vseh sferah.

Včasih pač res zaleže le klofuta, ne........, ne klofuta, temveč mastna šamarčina - pa ne otroku, temveč staršem.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če maj 11, 2006 6:06 am

bass je napisal/-a:Včasih pač res zaleže le klofuta, ne........, ne klofuta, temveč mastna šamarčina - pa ne otroku, temveč staršem.

Sej jo dobijo - ko jim sinkota pijanega ko čep, ki skače po cestišču, ker ga ko si prišel izza ovinka ne vidiš in zgaziš s terencem!!

Včeraj je na dolenjski avtocesti med višnjo goro in ivančno gorico avto pred mano(hvala za veliko varnostno razdajlo, ki jo imam vedno, kjub odličnim gumam) odneslo v levo v zaščitno ograjo in ga odbilo na drugo stran v betonsko ograjo, kjer se je še parkrat zavrtel in obstal komplet razsut(kolo z roko in amortizerjem je bilo kakih 200m stran), voznik pa orenk polomljen - najbrž tudi hrbtenica. Sam sem se ustavil komot pred vso nesrečo, kljub orenk mastni cesti in prometi na njej (vozniki za mano z dovolj veliko varnostno razdaljo - očitno mi izpod gum prši dost vode, da ljudje držijo malo večjo razdaljo in to jih potem tudi v takih situacijah reši)

Pridem na obvoznico proti novem mestu, kjer je omejitev 70km/h in vozim 50 ali pa še malo manj(malo pod 50), ker je ravno začel padat dež in je bila cesta mastna, pa me prehiti terenec v ovinku s kakih 70 ali malo več km/h, ki prileti za ovinek in izza ovinka nekaj poči. Ko se pripeljem za ovinek, je bilo kaj za videt - terenc je nabasal pešca(pijanega mulca), ki je kljub velikanskemu pločniku in še večjemu delu za kolesarje skakal po sredini voznega pasu. Voznik terenca si tudi predstavljati ni mogel, da bi lahko na taki cesti, kjer vsi "norijo" :twisted:(no ne vem zakaj jaz nisem norel, če vsi norijo), bil kak pešec. No, najbrž noben od njih po tej cesti ne bo več norel.
Zadnjič spremenil nebivedu, dne Če maj 11, 2006 6:26 am, skupaj popravljeno 2 krat.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Napisal/-a dejvi Če maj 11, 2006 6:17 am

Bass BRAVO! V celoti odličen komentar. Se ne bi mogel bolj strinjati s tabo. ;)
Si zelo dobro zadel slovensko sceno.

Jaz bi samo še dodal, da je tudi vedno več sinčkov (in hčerkic) 18+, ki jim zafrustrirani starci kupijo nevemkak stroj, da bi se jim odkupili za svojo pomanjkljivo vzgojo (otroci so vendarle neka obveznost pri vzgoji, vendar očitno ne za vse). Kako bo potem ta otrok spoštoval red, če mu nikoli v družini tega ni bilo treba in je vedno dosegel, kar je hotel. Ja starši si "ljubezen" do otrok kupujejo z denarjem. Boli kur.c takega pamža, če razbije avto in ubije kako življenje...

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P Če maj 11, 2006 9:04 am

dejvi je napisal/-a:Bass BRAVO! V celoti odličen komentar. Se ne bi mogel bolj strinjati s tabo. ;)
Si zelo dobro zadel slovensko sceno.

Jaz bi samo še dodal, da je tudi vedno več sinčkov (in hčerkic) 18+, ki jim zafrustrirani starci kupijo nevemkak stroj, da bi se jim odkupili za svojo pomanjkljivo vzgojo (otroci so vendarle neka obveznost pri vzgoji, vendar očitno ne za vse). Kako bo potem ta otrok spoštoval red, če mu nikoli v družini tega ni bilo treba in je vedno dosegel, kar je hotel. Ja starši si "ljubezen" do otrok kupujejo z denarjem. Boli kur.c takega pamža, če razbije avto in ubije kako življenje...

Še sreča da nism med njimi. Namreč, je fotr reku, znaš dost stvari delat in zakaj si neb sam zaslužu za avto. Sprva ga mal postran gledam sam pol vidiš da ma prav. Edin problem se pojavi potem kasneje, k morš avto vzdrževat pa to. V glavnem, večina se vozim nekak takole: naselje 60-65km/h, izven naselja pa čist odvisn če se kje ne da furat 90 gremo manj, če je pa ravna pa tko največ do 120km/h, na AC me pa najdete za kakšnim tovornjakom(šparam benz). No to bi blo vse, včasih mam res slab dans pa me vsaka malenkost razfuka, sam kva češ, bo že bolš.

Uporabniški avatar
Marko_mx-3
Stalni uporabnik

Napisal/-a Marko_mx-3 Če maj 11, 2006 10:03 am

Kolesarji so pa sploh zgodba zase, še posebno kaki 'ultra' maratonci na specialkah za njih tudi ne obstaja kolesarska steza šeprav je za njimi doolllggggaaaaa kolona

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Če maj 11, 2006 11:54 am

Lepi komentarji, ni kaj. Se strinjam z večino izmed njih. Izpit imam že kar nekaj let, vozim pa avto nižjega razreda (AX z 60 km) in to po predpisih +/- 10%. Na AC pa ne vozim več kot 110, ker se mi zdi škoda terat mašine do onemoglosti, se mi strjo preveč smili. No v tem času sem doživel marsikaj na cesti, od tega, da mi je voznik v priključku na avtocesto skočil iz pospeševalnega pasu na moj vozni pas (vozil je okoli 50 km/h, jest pa 110), do tega da me je skoraj s ceste izrinil poltovornjak v ovinku na obvoznici iz smeri rudnik proti bizoviku, do prehitevanja vozil protokola (dva mercedeza na južni ljubljanski obvoznici, ki sta mimo mene švignila z reci piši 200+ km/h), do kolesarjev in različnih vrst izsiljevanj......
Problem: družba, ki nas sili da smo vedno prvi, da smo najboljši, najhitrejši, bolj uspešni od ostalih....... to se odraža tudi na cestah. Žal.
Glede tistih, ki se mi ponavadi prilepijo na rit....... revčki, ki se dokazujejo na cesti....., jest se ne rabim, imam službo, imam avto, imam deklino, ostalega pa ne rabim :) Morda še kakšno kolibico za živet :)
Vsem želim še veliko varnih kilometrov in pa pazite nase in na ostale udeležence v prometu.
PS: Se opravičujem za off topic :)
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov