Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Vesi
Novinec

Napisal/-a Vesi Če jun 05, 2003 9:54 am

Točno tako je kot je rekel Gorenc al nekaj tacga. Ko se navadiš ni več nobenega problema. Manj so mi všeč kljuke za prekuc sedeža, ki so nepraktične zadaj, čeprav dobr zgleda.

Uporabniški avatar
Gigi;)
Nov uporabnik

Napisal/-a Gigi;) Če jun 05, 2003 10:13 am

Pr puntotu se sedež vrne nazaj v tisto pozicijo k je bil... na obeh straneh. 8)
;)

Uporabniški avatar
Clioo
Nov uporabnik

Napisal/-a Clioo To jun 10, 2003 8:15 pm

Hja morem vam povedat vsem, ki ste mi pomagali z raznimi nasveti žal ne držijo....napaka je res nekje na elektriki samo na servisu žal po tednu dni še ne vedo kj je vzrok teh motenj. :( Kot sn že omeno se prižge lučka za motnje v delovanju elektrike oz. motnje na elektroniki in to samo takrat ko se motor močno segreje...npr.pri mestni vožnji ko ima manjši dovod hlajenega zraka. Če še ima kdo podobne težave na Clio-tu 1.4-16V naj javi! LP

vinci
Novinec

Napisal/-a vinci Sr jun 11, 2003 8:14 am

Jaz sem imel podoben problem pa so mi kontakte ki se nahajajo nad pedalkami odprli in jih stisnili skupaj in problem se ne pojavlja vec.Drugace se mi je pa prizigala lucka za elektroniko in posledicno lucka za izpusne pline.Na servisu me je opozoril da imajo clioti probleme z kontakti in zato motor dobiva napacne podatke.Ce se nisi tega probal poskusi mogoce je pa to vzrok pri meni je bil.Imam pa isti motor kot ti 1.4 16v.

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Sr jun 11, 2003 8:50 am

Clioo: to je še sreča... ko se je meni prižgala ta lučka prvič na ljubljanski obvoznici sem moral poklicati samo še avtovleko... stopalka za plin ni več delala, tudi če sem še enkrat prižgal avto. Na Realu so pa samo zmajevali z glavo, ker je bil računalnik mrtev... po 1 tednu so ga uspeli zamenjati (beri: dobili dovoljenje z Revoza oz. Renault Slovenija)...
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
gorenc
Nov uporabnik

Kraj: Jesenice

Napisal/-a gorenc Sr jun 11, 2003 9:27 am

Clioo je napisal/-a:Hja morem vam povedat vsem, ki ste mi pomagali z raznimi nasveti žal ne držijo....napaka je res nekje na elektriki samo na servisu žal po tednu dni še ne vedo kj je vzrok teh motenj. :( Kot sn že omeno se prižge lučka za motnje v delovanju elektrike oz. motnje na elektroniki in to samo takrat ko se motor močno segreje...npr.pri mestni vožnji ko ima manjši dovod hlajenega zraka. Če še ima kdo podobne težave na Clio-tu 1.4-16V naj javi! LP

Ja to je res zgleda problem z dovodom zraka. Men se to dogaja, če avto vžgem v garaži, kjer že tko ni glih velik svežega zraka in če je not zlo vroče. Npr. zdej, ko je zunaj 33 stopinj. Mehanik je reku, da so te 16V mašine pri cliotih ful občutljive na zmes zraka in da je prižiganje lučke za motnje posledica tega. To nima veze z kontakti nad pedali, pa tud nič nevarno ni.

8)

vinci
Novinec

Napisal/-a vinci Sr jun 11, 2003 9:44 am

Kako lahko tako sigurno trdis to da niso kontakti? Pomoje moras cim vec stvar preverit da jih lahko izkljucis da v njih ni vzrok ne pa kar na pamet govorit mogoce je pa to.Tisto z zrakom se mi zdi za lase privleceno ker ce je zrak topel lahko avto gre kvecjemu slabse ne pa da se ti lucka za motor prizge .Na koncu bo tako da se bomo vozili samo takrat ko bo zrak cist in hladen?

Uporabniški avatar
gorenc
Nov uporabnik

Kraj: Jesenice

Napisal/-a gorenc Sr jun 11, 2003 10:18 am

vinci je napisal/-a:Kako lahko tako sigurno trdis to da niso kontakti? Pomoje moras cim vec stvar preverit da jih lahko izkljucis da v njih ni vzrok ne pa kar na pamet govorit mogoce je pa to.Tisto z zrakom se mi zdi za lase privleceno ker ce je zrak topel lahko avto gre kvecjemu slabse ne pa da se ti lucka za motor prizge .Na koncu bo tako da se bomo vozili samo takrat ko bo zrak cist in hladen?

Jaz pišem o svojih izkušnjah in ugotovitvah, ki seveda pri nekem drugem avtomobilu lahko ne držijo. Zgoraj opisani problem kolega se mi je zdel zelo podoben mojemu in zato sem pač napisal kar sem napisal in to ne na pamet. Če bi dobro prebral zgoraj opisani problem, bi lahko ugotovil, da ima kolega te težave kljub temu, da je že preveril kontakte (kot sem seveda storil tudi sam pri svojem Cliu) in je vzrok očitno nekje drugje. Če se ti tisto z zrakom zdi za lase privlečeno pa spet očitno nisi dobro razumel bistva. Problem namreč ni samo v toplem zraku ampak v količini zraka, ki ga motor dobi, zato sem napisal, da imam sam težave pri vžiganju v garaži, kjer je zatohlo. Količina zraka pa še kako vpliva na delovanje motorja in to seveda elektronika zazna. Toliko o tem iz mojih izkušenj.

8)

vinci
Novinec

Napisal/-a vinci Sr jun 11, 2003 10:47 am

Prav imas.

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Kraj: preseljen iz MB v toti LJ na Bežigrad

Napisal/-a zoranwagen Sr jun 11, 2003 10:56 am

gorenc je napisal/-a:Ja to je res zgleda problem z dovodom zraka. Men se to dogaja, če avto vžgem v garaži, kjer že tko ni glih velik svežega zraka in če je not zlo vroče. Npr. zdej, ko je zunaj 33 stopinj. Mehanik je reku, da so te 16V mašine pri cliotih ful občutljive na zmes zraka in da je prižiganje lučke za motnje posledica tega. To nima veze z kontakti nad pedali, pa tud nič nevarno ni.

8)

Ja, bi ti vrjel!!!
Men se je spet pojavla lučka za elektroniko. 3 krat v 10 dneh. Čeprav so mi kable za gas skup zalotali!
...ne smem kar želim...

vinci
Novinec

Napisal/-a vinci Sr jun 11, 2003 11:16 am

Ja samo nekaj je kontakt na pedalki za plin nekaj so pa kontakti nad pedalkami.Tako kot sem ze prej povedal se je men isto dogajal in so bili kontakti nad pedalkami docim je bilo z pedalko za plin vse vredu ker je bila stestirana na racunalnuku in je rekel da ni odstopanj.Da bi pa avto tezko uzigal zaradi zraka ali pa da se prizigajo lucke zaradi tega med voznjo pa enostavno ne verjamem da je tam vzrok.Sam imam namrec avto v garazi in se mi v dveh letih se to ni zgodilo.Vzrok je sigurno elektricne naravene ne pa v zraku pa naj bo zrak mrzel ,topel ali pa zatohel,vlazen.

Uporabniški avatar
Clioo
Nov uporabnik

vinci

Napisal/-a Clioo Sr jun 11, 2003 2:20 pm

Ja vinci bi se kar strinjal s tabo...in mislim da je to edina možna varianta,saj imam točno isti problem kot si ga imel ti! Zj bom poklico na servis, da se nebodo preveč mantrali s tem....ok se čujemo ko zvem kj novega! hvala :lol:

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Sr jun 11, 2003 7:05 pm

Ko sem vozil od Preše nadomestnega Cliota dCi, se mi je prižigala lučka za elektroniko, ki pa je zginila, takoj ko sem zamenjal v kakšno drugo prestavo (npr. 4 v 3, 3 v 2)... ornk narodna zadeva. Ko sem ga pripeljal nazaj sem jim to povedal in prosil, da ga priklopijo na računalnik - ampak niso... so ga dali raje dvema mladima za testno (ali nadomestno?) vožnjo - v bistvu takoj ključe iz mojih rok v njihove... potem sem jih čez nekaj dni klical in vprašal, če so kaj preverili kaj je z avtom, so mi pa rekli, da je vse v najlepšem redu....

p.s. z avtom sem prevozil iz Cerkelj v Maribor in nazaj pa se mi je ta lučka prižgala vsaj 15x. Seveda je crknil tudi gas, ko se je le ta prižgala... prekleto nerodna zadeva, posebej pri prehitevanjih na avtocesti... nazaj grede sem ustavil tudi dva serviserja Renaulta (kangoo, pomoč na cesti) pa sta se sam praskala po glav pa nič vedla... anyway, cela jeba. Je pa res, da se ta lučka ne bo prižigala folku aka upokojencem, ki si gas upajo pohodit vedno samo do 3/4.
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
userc
Nov uporabnik

Napisal/-a userc Ne jun 15, 2003 10:22 am

Moj nebo nikol Renault... stvar okusa
Prisegam na nemško kvaliteto
-------------------------------------------------
Frisches denken fur bessere Automobile

Uporabniški avatar
userc
Nov uporabnik

Napisal/-a userc Ne jun 15, 2003 10:42 am

njoko, tut jas se ga... imel clia 94... vsak mesec mi je nek senzor sel za bencin (sori se ne spoznam na avte) k so mi ga zamenjali je avto vžigal, pol pa spet nc, vse je skripalo vsepovsod, kvaliteta nobena... ampak drugac pa sem se peljal... Nikol nism bil zihr da mi bo vzgal... sem ga prodal.
eni pravijo da so dobri avti, jas pravim da ne... moje mnenje... moje izkušnje.
-------------------------------------------------
Frisches denken fur bessere Automobile

Uporabniški avatar
Clioo
Nov uporabnik

končno porihtali

Napisal/-a Clioo To jun 17, 2003 9:49 pm

Po tednu dni, kar sem imel avto na servisu so mi ga končno porihtali. In sicer so menjali nek kabel z priključnim konektorjem, kateri naj bi nekje nalegal na vroč del ohišja motorja in ko se je moter med vožnja segrel je začel prebijati. Poleg tega pa so še menjali tlačno stikalo. Cena popravila:30k sit :roll: Hja upam da bo sedaj mir s tem...LP[/url]

Vesi
Novinec

Napisal/-a Vesi Sr jun 18, 2003 1:00 am

Sej sem že povedal, slabo imaš nataknjeno cevko oziroma kabel tipala tlaka. Dej gor eno objemko, pa ne boš imel nikoli več problemov z prižiganjem lučk.To je to kar je rekel Ice. Ko zamenjaš brzino, lučka ugasne.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 1 gost