Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Liquid
Moderator foruma

Kraj: ob smaragdni reki

Napisal/-a Liquid So maj 27, 2006 11:50 am

jp,nesreča bla,blizu naše vasi :? :(

Se pa strinjam z rossoner-om,radarjev bi blo zaradi mene lahko tudi več,provide pa naj
ostanejo na avtocestah,hitrih cestah in obvoznicah. Kar se tiče pa motoristov,ah ja :roll:

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT So maj 27, 2006 12:40 pm

Rossoner je napisal/-a:Ja, to se je zgodilo danes ponoči.Si pa rekel, kot da se kaj takega dogaja samo v Tolminu.

Naprimer: Včeraj sem se peljal po obvoznici LJ-sever proti LPP- ju pa niti eden od voznikov ni vozu manj kot 160km/h. Kje so pa tu policaji. Pri taki brzini ne pomaga več ekipa NMP....pride v poštev samo še črna barva.

Naprej....nazaj domov iz LJ sem se peljal po stari cesti. Skozi Logatec peljejo 3 motoristi. Vozil sem po omejitvah(50km/h). A motoristi manj kot 100km/h niso peljali. Zraven tega pa ob cesti polno ljudi, otrok.Verjetno veste kaj se zgodi če npr. otroka zadenes pri 50km/h, kaj šele pri 90km/h.

In zanimivo...nikjer nisem srečal niti enegega radarja, niti 1 patrulje, ki bi kontrolirala promet in vročekrvne voznike in voznice.

Da ne govorim kako nekatri sekajo ovinke in vozijo še z neprilagojeno hitrostjo na odseku Slap ob Idrijci-Idrija.Cesta je že sama po sebi ozka, pa se zgodi da ti kdo pripelje po svojem pasu in......
:roll: :roll:

Na obvoznici ostani na svojem pasu, uporabljaj ogledala, pa bo vse v redu. Takšnih bedarij, kakor "divjaki s 160 km/h" ne rabimo poslušat. Je pa drugo, če skozi naselje, kjer je visoka koncentracija pešcev, nekdo nori s 100 km/h (tu mislim na naselja, ne na mestne vpadnice).
Sožalje voznikom iz tolminskega konca, kjer bodo zaradi b*****, ki je vozil prek svojih zmožnosti, še nekaj tednov pod ostrejšim nadzorom policije.
Radarji niso rešitev, je pa rešitev vozniška izobrazba (preventiva, namesto kurative).

Lp

Uporabniški avatar
SENATOR
Stalni uporabnik

Kraj: near Nova Gorica

Napisal/-a SENATOR So maj 27, 2006 2:15 pm

djoti je napisal/-a:No lepo da nas je nekdo obvestil, bomo bolj previdni :D
Senator od kod pa tebi ti podatki :?: Če ni to skrivnost
Pa naj pohvalim tvoj avto sem si ga en dan malo od bljiže pogledu in je vreden pohvale

Podatki so iz zanesljivega vira, ki ga ne smem izdati :)
Kje pa si poblizje videl moj avto? 8)

LP
30 STYLING AWARDS

http://www.youtube.com/watch?v=fZYbGHM5WY0

Uporabniški avatar
Lenuh007
Novinec

Kraj: Vukojebina - v kraju kjer se parijo volkovi

Napisal/-a Lenuh007 So maj 27, 2006 4:06 pm

Rossener: Rad bi da me citiras kje sem povedal, da se nori sam pri vas.
Volarska ravnina je bila ena redkih lepih odsekov, kjer so bili policajo redkost in ne stalnica.

Govoril si o preventivi....
Ravno ta teden se nase prejlube ministre poslusal pri sprejemnju novele o prepovedi stopa mladoletnih v dolocene bare in tocenje alkohola. Eni posalanci so za uzakonjenje prepovedi drugi apelirajo na starse in njihovo klucno vlogo.

Podobno bi moralo biti v prometu.
Sicer pa, nesrece se dogajajo!
LP Lenuh007
Slika
Slika
Slika

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Ne maj 28, 2006 12:45 am

Rossoner je napisal/-a:PureTNT: Sem hotu povedat, da omejitev hitrosti ni brezveze. Ima svoj namen. Obcestne table niso glih poceni in ne verjamem da bi država brezveze metala dnar v ''luft''??
Kako pa jih pustim na miru norce, ki vozijo 160km/h pa res ne vem, saj kot član gasislkega društva s koncesijo reševanja pri prometnih nesrečah vem, da skoraj v vseh primerih ''naskrajo'' nedolžni vozniki. Marsikaj videl in verjemi, da jih norci skoraj v 100% odnesejo brez poškodb, ali pa s kako majhno odrgnino.

Pa še nekaj o ''nekrivih'' norcih...Pelješ po obvoznici recmo 100km/h pa ti slučajno norc, ki vozi 160km/h prleti v rit avta. Pomoje bi potem tvoje razmišljanje postalo drugačno, predvsem zrelejše.

Ne, rešitev ni takak kot si jo ti PureTNT omenil. Dokler človek ne spremeni nekaj v svoji glavi, svojega razmišljanja, ni uspeha z drugimi metodami. Žalostno, a resnično. V glavi mora dorasti.

Pa brez zamere 8)

Lp, ROSSONER!

Glede na to, da imam v družini kar nekaj zdravnikov in eden od njih tudi sodeluje pri nacionalnem projektu NMP, mi lahko verjameš, da se možnih posledic zavedam.
Povej mi scenarij, po katerem nekomu na obvoznici priletim na rit. Če vozim po prehitevalnem pasu, to ni možno, razen če nekdo izsili, v katerem primeru je on ravno toliko kriv kot jaz (oba kršiva predpise, s tem da je njegova kršitev še mnogo resnejša).
Seveda je drugo, ko po obvoznici v prometnih konicah gledam 18-letnike, ki s svojimi Hondami v prometu odbijač-na-odbijač izvajajo manevre, ob katerih samo čakaš, kdaj bo počilo. Tu bi bila preventiva uporabna, saj plakati ne zaležejo. Naj se vozniku POKAŽE, kaj se zgodi z vozilom, ko se znajde v določeni situaciji. Avtošola te nauči samo upoštevanja CPP (ki jih, razen omejitev, vozniki takoj zavržejo), ne pa tudi obvladovanja vozila.
Drugače višje hitrosti niti slučajno niso tako nevarne, kot bi sklepal na prvi pogled, vse dokler imaš za volanom voznika, ki ne le, da ve kaj počne, vendar je tudi sposoben pravilno ocenit, kdaj je takšna vožnja varna in kdaj ne. Sam sem se peljal tudi že precej globoko v teritorij 300 km/h, pa težav nisem imel. Bi verjel, da se mi večina nevarnih situacij pripeti ravno pri nižjih hitrostih, kljub doslednemu upoštevanju vseh predpisov, z izjemo hitrostnih omejitev?
Sam ostajam pri trditvi, da naj se voznike izobrazi tak kot je treba, pa četudi bo zato pridobivanje dovoljenja dražje in dolgotrajnejše. Seveda je težko ugovarjati nekomu, ki vsakodnevno reže trupla iz zverižene pločevine, vendar tu pogosto ni razlog hitrost, ampak preprosto neumnost.

Lp

Uporabniški avatar
SENATOR
Stalni uporabnik

Kraj: near Nova Gorica

Napisal/-a SENATOR Ne maj 28, 2006 7:07 am

PureTNT je napisal/-a:
Rossoner je napisal/-a:PureTNT: Sem hotu povedat, da omejitev hitrosti ni brezveze. Ima svoj namen. Obcestne table niso glih poceni in ne verjamem da bi država brezveze metala dnar v ''luft''??
Kako pa jih pustim na miru norce, ki vozijo 160km/h pa res ne vem, saj kot član gasislkega društva s koncesijo reševanja pri prometnih nesrečah vem, da skoraj v vseh primerih ''naskrajo'' nedolžni vozniki. Marsikaj videl in verjemi, da jih norci skoraj v 100% odnesejo brez poškodb, ali pa s kako majhno odrgnino.

Pa še nekaj o ''nekrivih'' norcih...Pelješ po obvoznici recmo 100km/h pa ti slučajno norc, ki vozi 160km/h prleti v rit avta. Pomoje bi potem tvoje razmišljanje postalo drugačno, predvsem zrelejše.

Ne, rešitev ni takak kot si jo ti PureTNT omenil. Dokler človek ne spremeni nekaj v svoji glavi, svojega razmišljanja, ni uspeha z drugimi metodami. Žalostno, a resnično. V glavi mora dorasti.

Pa brez zamere 8)

Lp, ROSSONER!

Glede na to, da imam v družini kar nekaj zdravnikov in eden od njih tudi sodeluje pri nacionalnem projektu NMP, mi lahko verjameš, da se možnih posledic zavedam.
Povej mi scenarij, po katerem nekomu na obvoznici priletim na rit. Če vozim po prehitevalnem pasu, to ni možno, razen če nekdo izsili, v katerem primeru je on ravno toliko kriv kot jaz (oba kršiva predpise, s tem da je njegova kršitev še mnogo resnejša).
Seveda je drugo, ko po obvoznici v prometnih konicah gledam 18-letnike, ki s svojimi Hondami v prometu odbijač-na-odbijač izvajajo manevre, ob katerih samo čakaš, kdaj bo počilo. Tu bi bila preventiva uporabna, saj plakati ne zaležejo. Naj se vozniku POKAŽE, kaj se zgodi z vozilom, ko se znajde v določeni situaciji. Avtošola te nauči samo upoštevanja CPP (ki jih, razen omejitev, vozniki takoj zavržejo), ne pa tudi obvladovanja vozila.
Drugače višje hitrosti niti slučajno niso tako nevarne, kot bi sklepal na prvi pogled, vse dokler imaš za volanom voznika, ki ne le, da ve kaj počne, vendar je tudi sposoben pravilno ocenit, kdaj je takšna vožnja varna in kdaj ne. Sam sem se peljal tudi že precej globoko v teritorij 300 km/h, pa težav nisem imel. Bi verjel, da se mi večina nevarnih situacij pripeti ravno pri nižjih hitrostih, kljub doslednemu upoštevanju vseh predpisov, z izjemo hitrostnih omejitev?
Sam ostajam pri trditvi, da naj se voznike izobrazi tak kot je treba, pa četudi bo zato pridobivanje dovoljenja dražje in dolgotrajnejše. Seveda je težko ugovarjati nekomu, ki vsakodnevno reže trupla iz zverižene pločevine, vendar tu pogosto ni razlog hitrost, ampak preprosto neumnost.

Lp

Popolnoma se strinjam s tabo.
Vsaj 2x na teden se vozim na italijanski AC, pa se dost varneje pocutim pri 250 na uro kot pa pri 130, kjer te zacne folk po desni prehitevat pa blendajo in trobijo.
En hecen pregovor pravi: ''pri 200 na uro, nimas dosti prijateljev''
Hitrost ni tolk nevarna, ce so okoliscine pravilne (ravnina pa prazna cesta)
V italiji sem ze veckrat prehitel policijski avto na AC pri 180 na uro, pa me se nihce ni ustavil. Ce te pa najdejo da ne upostevas varnostne razdalje, prehitevas brez smernika ali celo po desni, to bos placal se za hitrost pa se marsikaj ti bodo nasli.
Dokler ogrozas samega sebe je OK, zivljenje je tvoje. Ko so pa vpleteni drugi pa se je bolje skulirat, da ne bos koga celo zivljenje placeval, ko se kaj zgodi.

LP
30 STYLING AWARDS

http://www.youtube.com/watch?v=fZYbGHM5WY0

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Ne maj 28, 2006 12:12 pm

SENATOR je napisal/-a:
PureTNT je napisal/-a:

Pa brez zamere 8)

Lp, ROSSONER!

Lp

Popolnoma se strinjam s tabo.
Vsaj 2x na teden se vozim na italijanski AC, pa se dost varneje pocutim pri 250 na uro kot pa pri 130, kjer te zacne folk po desni prehitevat pa blendajo in trobijo.
En hecen pregovor pravi: ''pri 200 na uro, nimas dosti prijateljev''
Hitrost ni tolk nevarna, ce so okoliscine pravilne (ravnina pa prazna cesta)
V italiji sem ze veckrat prehitel policijski avto na AC pri 180 na uro, pa me se nihce ni ustavil. Ce te pa najdejo da ne upostevas varnostne razdalje, prehitevas brez smernika ali celo po desni, to bos placal se za hitrost pa se marsikaj ti bodo nasli.
Dokler ogrozas samega sebe je OK, zivljenje je tvoje. Ko so pa vpleteni drugi pa se je bolje skulirat, da ne bos koga celo zivljenje placeval, ko se kaj zgodi.

LP

Zelo lepo napisano. Težava pri nas je, da birokrati, ki cele dneve preživijo v pisarnah, domnevajo, da zaradi svoje diplome sedaj vedo, kaj počnejo. Nižanje hitrosti samo po sebi ne doseže ničesar. Sam sem kot na začetku norel kot za stavo, brez ozira na omejitve. Edina stvar, ki je ustrezno zmanjšala mojo hitrost, je bilo nekaj dogodkov, ki so mi pokazali, kako zelo narobe gredo lahko stvari. Obstajata tako čas kot prostor, kjer je hitrost lahko večja, pa tu ne govorim o dirkališču (zanimivo, da je najljubša fraza naših prometnikov, da hitrost sodi le na dirkališče, pa spodobnega dirkališča ni v polkrogu skoraj 500 kilometrov).
Predvsem naj se poskrbi za ustezno kaznovanje pešcev, kadar le-ti prečkajo cesto izven prehodov za pešce. Na Celovški cesti v Ljubljani je ob večerih 90-100 km/h popolnoma primerna hitrost, edino pešci vztrajno kršijo predpise in cesto prečkajo izven prehodov ali pa ob rdeči luči. Sam sem pogosto priča primerom, ko policijsko vozilo mirno pelje mimo pešca, ki čaka na sredinskem otoku, da bo prečkal dva pasova. Seveda pa jim nato ni odveč 500 metrov naprej postavit radarja in ustavljat voznikov, ki ogrožajo varnost taistih pešcev.
Enako velja za avtoceste. V avtošoli kot voznik ne narediš izpita, če na izpitni vožnji, takoj ko je to mogoče, pred sebe ne spustiš hitrejših voznikov, pa četudi voziš s 130 km/h. Da se na avtocestah dogajajo primeri, ko nekdo ob popolnoma prazni avtocesti (kilometer naprej in nazaj ni niti enega samega vozila) vozi po prehitevalnem pasu, s hitrostjo 80 km/h, naših varuhov reda ne zanima. To očitno ni dovolj nevarno, da bi na podlagi posnetkov s kamer izdali plačilni nalog.
Naj ponovim to, kar sem rekel že nekajkrat: naj se kdo od naših strokovnjakov pelje v Nemčijo, da vidijo kako promet poteka tam. Proti njim izpademo navadni Balkanci, ki se jim o predpisih niti malo ne sanja. Nam pa je še vedno najbolj pomembna represija hitrosti... Plus ima od tega javnega slepila največ prav država, s svojimi exorbitantnimi kaznimi (ki, v nasprotju z njenimi trditvami, sodijo med najvišje v Evropi; zasenčijo jih le komunistične skandinavske države in Britanci, ki pa se temu zadnje čase precej srborito upirajo). Pri nas ne gre za preventivo, pač pa za polnjenje proračuna in dokler bomo imeli med povprečno nesposobnimi vozniki takšne, ki kričijo o divjakih, hkrati pa sami uporabljajo mobilne telefone in ne poznajo CPP, bo stanje takšno, kakršno je - PORAZNO.

Lp

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Ne maj 28, 2006 2:41 pm

Rossoner je napisal/-a:Sem videl primer na avtocesti, ko je malo mankjalo da bi počilo.
Se peljem od Sela proti LJ po AC. Pred mano je nekaj avtomobilov, pred temi avtomobili je pa peljal kamion. Po prehitevalnem pasu me prehiti Audi A4. Nakar se voznik tovornjaka kar na lepem spomne prehiteti avto. Da bi slučajno tovornjakar vklopil smernik, mu tisti hip niti na pamet ni prišlo, Audija pa niti ni videl. In kaj se je zgodilo?Voznica Audija je (najverjetneje) s stopalko zavore prišla skoz pod :roll: ..ampak na koncu je je izidilo, a med zadnim delom kamiona in Audija ni bilo več kot 15 cm prostora

To je eden od primerov, ko se lahko zaradi voznikov, ki niso pri stvari kaj hitro zakantaš v rit vozila, ki se kar na 1x odloči prehiteti vozilo pred seboj.

Lp, ROSSONER

Vidiš, ravno to je težava (primer tovornjak-A4). Če ljudje dosledno upoštevajo predpise, uporabljajo smernike in ogledala, težav ni. Sam sem skorajda doživel zanesljivo totalko, ko mi je pri 120 km/h nekaj metrov pred avtomobil skočila ženska s Cliom, ki notri ni imela več kot 70 km/h.
Iz tega bi po logiki sledilo, da bi pri nas naredili veliko več, ko bi se resnično spravili nad voznike, ki nimajo posluha za CPP in bi globe dejansko povečali. Sam mislim, da za nedajanje smernikov ni opravičila, če pa je človeku odveč premaknit tisti prst za vklop stikala, naj se vozi z avtobusom.
Ravno to, kar si povedal, sem poizkušal ilustrirat v svojem odgovoru. Kako je hitrost nevarna, če pred teboj ni nobene ovire? Odgovor je, da ni. Nevarna pa postane, ko ti nekdo neodgovorno zapelje na levi pas, ne da bi preveril, kaj se za njim dogaja. Zato naj se represija usmeri v mobilne telefone, nedajanje smernikov in neuporabo ogledal, nepravilno menjavo pasov v rondojih, neupravičeno vožnjo pod hitrostno omejitvijo, kjer se je voznik obvezan umakniti, pa se ne (razlog mnogih nesreč, ko se nekdo v stanju zmanjšane razsodnosti loti prehitevanja) ter jahanja prehitevalnih pasov na avtocesti. Je pa na ta način seveda težje nabirati ogromne milijarde tolarjev, ki so izterjane zaradi hitrostnih prekrškov.
Me pa impresionira tvoj odnos do lastnega znanja in si prvi voznik, za katerega slišim, da dejansko posodablja svoje znanje.

Lp

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Ne maj 28, 2006 5:18 pm

...Bil gor do Loga pod Mangartom in srečeval trume motoristov in Ferrarijev pa Porschejev, kabrio MB-zov - (pagode) in vseh sort vozil pa razen 1 Škode Oktavije belo plave barve pred Bovcem nisem videl radarja ;) videl pa rešilca, ki je peljal počez čez ovinek pri trdnjavi Kluže - razlog poškodovani motorist v Logu pod Mangartom...L.p. Mad
Priponke
Nesreča v Logu....JPG
kinkyllama & Yoni fun club ...

EAGLE-1
Nov uporabnik

Napisal/-a EAGLE-1 To jun 20, 2006 11:06 am

Lahko bi rekel da obvladam cesto Kr-Gora-Predel-Kobarid-NG do podtankosti. Jo prevozil blizu 400x...čudivita zadeva, prekrasna. Če ne bi bilo lokalnih šumaherjev ki nimajo pojma kaj je to smernik, prižgane luči, vožnja po svojem pasu...
...če je kdo izmed takih (priznal itak ne bo nihče) tukaj, mu lahko odpkrito povem da je nesposoben in da ga je lahko sram.
Policaji kot da jih ne bi bilo...oz strahotno neefektivni, smrtnih žrtev pa že zelo veliko. Še dobro da so dali stran tiste znake s črno piko in vprašajem...oz so jih premaknili na Kanal/Soča-Cerkno!

Grega
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov