Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe jun 02, 2006 8:39 am

[quote="Tomaz40]
Moj nasvet: Jest to prakticiram že odkar vozim, predlagam pa da tudi drugi začnejo to delat. Ko zapelješ v križišče in imaš zeleno luč, vseeno preveri če so se ostali ustavili. Vedno več je šans, da dobiš koga v bok.[/quote]

Bočne ojačitve v avto, pa bočne airbage. Pol pa tožit tipa za vse kar ima doma, pa še cunje, ki jih ima na sebi. Za moje pojme je treba takim prepovedat vsako nadaljno vožnjo.

Na letališki že dalj časa opazujem te policaje, ki nabirajo prostovoljne prispevke. Ampak da bi se na drugo stran ceste postavili, bi dobili 5x več, ker bi za vsako izsiljevanje povlekl 90k sit.
Old subarus never die, they just get faster!

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Pe jun 02, 2006 8:52 am

Zdele me boste pa verjetno zasovražili. :?

Jaz tole ob gužvi naredim na koncu Šmartinke. Za levo sta dva pasova, ki sta precej bolj prazna, kot desni, ki je za naravnost in za desno. Tam veliko ljudi zavija desno na obvoznico, naprej jih gre pa le kakšnih 30 do 40%. V tem primeru se mi to ne zdi izsiljevanje, ker se enostavno pelješ po srednjem pasu in opazuješ kdo ima smerokaze za desno in kdo ne. Spelješ lepo normalno in na mostu čez AC zamenjaš vozni pas, na mesto od tistega, ki je zavijal desno.

Če se vam tudi to zdi zelo neprimerno, se bom poskusil odvaditi, mislim pa, da se s tem naredi več koristi kot škode, ker se v tem primeru poveča prepustnost križišča. Bi bil pa zelo dobrodošel še en pas samo za zavijati desno.
Slika

FerrariFan
Nov uporabnik

Napisal/-a FerrariFan Pe jun 02, 2006 8:52 am

To v mestih z rdečimi lučmi še ni tak problem, sam mi pa tud ni jasno zakaj policaji tega ne gledajo, ne poznam nobenga ki bi mi reku da je zdele u zadnem cajtu dobu kazen, ker je šel v rdečo. Men gre na živce tud na avtocesti, k folk še zmeri ne ve da brez tablice za ABC pač ne moreš it na ABC pas kjer piše USERS ONLY. (ajd nekak razumem tujce, sam slovenci večinoma tut to delajo) Pol je treba pa trobt pa u rikverc pa....

Sm že zdavnej skuru hupo, pa mam dve!

FerrariFan
Nov uporabnik

Napisal/-a FerrariFan Pe jun 02, 2006 8:55 am

Mate je napisal/-a:Zdele me boste pa verjetno zasovražili. :?

Jaz tole ob gužvi naredim na koncu Šmartinke. Za levo sta dva pasova, ki sta precej bolj prazna, kot desni, ki je za naravnost in za desno. Tam veliko ljudi zavija desno na obvoznico, naprej jih gre pa le kakšnih 30 do 40%. V tem primeru se mi to ne zdi izsiljevanje, ker se enostavno pelješ po srednjem pasu in opazuješ kdo ima smerokaze za desno in kdo ne. Spelješ lepo normalno in na mostu čez AC zamenjaš vozni pas, na mesto od tistega, ki je zavijal desno.

Če se vam tudi to zdi zelo neprimerno, se bom poskusil odvaditi, mislim pa, da se s tem naredi več koristi kot škode, ker se v tem primeru poveča prepustnost križišča. Bi bil pa zelo dobrodošel še en pas samo za zavijati desno.

Morda je takih kot si ti 1%, ampak večini se pač j**e če bodo koga izsill in ne gledajo kdo zavija in kdo gre naravnost.

Uporabniški avatar
Volvo5er
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Volvo5er Pe jun 02, 2006 9:11 am

FerrariFan je napisal/-a:To v mestih z rdečimi lučmi še ni tak problem, sam mi pa tud ni jasno zakaj policaji tega ne gledajo, ne poznam nobenga ki bi mi reku da je zdele u zadnem cajtu dobu kazen, ker je šel v rdečo.

jaz sem jo dobil :evil:

sem pol sekunde prehitro speljal čez križišče, je bila ravno še rdeča luč, situacija je bila pa taka, da sem imel nekaj hitrosti pa se mi ni dalo ustavljati pred križiščem (zavijal sem levo) pa sem še skozi rdečo speljal preden so speljali ostali, s tem da nisem nikogar ogrožal niti izsilil (cel čas sem spremljal semafor na cesti na katero sem zavijal, tako da sem vedel kakšna je situacija na njej)

sicer pa nimam načeloma nič proti tistim voznikom, ki se urivajo (pa tudi če se pred mene) pod pogojem da potem ko se enkrat že urinejo ne ovirajo prometa za seboj ter da se urinejo na način, ki neposredno ne ogroža ostalih. meni ni problem spustiti nekoga, ki se postavi na pas za levo, gre pa naravnost, pred sebe, naj gre naprej če mu paše, nisem tako zatežen človek, da ga pa za nobeno ceno ne bom spustil naprej pa tudi če bom posredno povzročil prometno nesrečo.

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Re: Opozorilo izsiljevalcem

Napisal/-a Speedfighter Pe jun 02, 2006 9:12 am

Tomaz40 je napisal/-a:phobeus: Smrkci so na drugi strani ceste in kazni pobirajo preklete barabe hudičeve. To je najpogosteje na križišču Letališke in Kajuhove pri AH Moste. Folk se pelje iz smeri BTC proti Zaloški in se v križišču vrivajo po dolgem in počes, na drugi strani pa policaji gledajo kdo se bo pripeljal iz križišča brez luči, neprivezan ali z mobitelom v roki.

In potem se policaji sprašujejo zakaj jih narod sovraži?

Točno tako! Zadnjič grem mal čez 4 ponoč iz službe, se pripeljem do križišča, kjer sem imel zeleno, lepo normalno speljem, nakar mi iz desne čez rdečo luč s policijsko petko prileti vsaj kakih 100 na uro(brez signalizacij!, omejitev pa 60)-in potem ko sva se že skoraj počila(na srečo sm bil dovolj zbran in predvideval ob tej uri norce na cesti!)je frajer prižgal modro luč(za sekundo ali dve)... :roll: ...oddivjal še kakih 100-200 metrov naprej, obrnil z ročno čez dvojno polno črto na drugo stran ceste, nakar sta vsa nasmejana iz njega izstopila 2 sveže pečena "kifeljca", se zamenjala za volanom in oddrvela dalje! Zgledno, ni kej...

Sicer pa glede izsiljevanj v križišču-večina je že kr predvidljivih(sploh če dovolj pogosto uporabljaš vzvratna ogledala in si seznanjen z dogajanjem za sabo ves čas)-in ni lepšega ko takega presenetiš s hitrim štartom, potem pa ko se hoče vriniti za teboj ravno toliko znižaš hitrost, da te dohiti še tista kolona prej za teboj stoječih na semaforju :twisted:

Uporabniški avatar
batek
Novinec

Napisal/-a batek Pe jun 02, 2006 9:25 am

evo jast mam podobno zgodbo kot changer.Grem od btc v križišču za na obvoznico(smer kranj) gre tip kao desno-koj sem vedel da se bo 'švercal' za naravnost in potem sva se pelala vštric s polni gasom po dovozu do obvoznice in še po avtocesti nekaj metrov. TKO DA NE POPUSTIT
batek

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Pe jun 02, 2006 9:29 am

Meni je pa najbolj "vsec", ko ljudje prevozijo STOP znak, te izsilijo, potem pa se piz**** nate, kaj jim krizas pot. In ko potem ustavis ves poparjen in reces tipu, da je prevozil STOP znak, najprej ne verjame, potem ko mu reces, ajde, gremo pogledat pa zacne, jst sm invalid, kako se pa obnasas do mene in zacne kazat invalidsko izkaznico... :roll: Potem se pa zacnem sprasevati, ce je mogoce invalid zato, ker je kdaj ze izsilil nekoga...

Kar se pa rdece tice, je pa to zadnje case res nova modna muha...ker tega je enostavno prevec! Cakamo na semaforju na dolenjki...mamo rdeco tko ze ene 5 sekund, model pa lepo po pasu za zavijanje na levo pici naravnost, meni nic tebi nic.. Sej bodo uni ze pocakal, sej ga vidjo...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Pe jun 02, 2006 9:39 am

jorgeus je napisal/-a:Meni je pa najbolj "vsec", ko ljudje prevozijo STOP znak, te izsilijo, potem pa se piz**** nate, kaj jim krizas pot. In ko potem ustavis ves poparjen in reces tipu, da je prevozil STOP znak, najprej ne verjame, potem ko mu reces, ajde, gremo pogledat pa zacne, jst sm invalid, kako se pa obnasas do mene in zacne kazat invalidsko izkaznico... :roll: Potem se pa zacnem sprasevati, ce je mogoce invalid zato, ker je kdaj ze izsilil nekoga...

Kar se pa rdece tice, je pa to zadnje case res nova modna muha...ker tega je enostavno prevec! Cakamo na semaforju na dolenjki...mamo rdeco tko ze ene 5 sekund, model pa lepo po pasu za zavijanje na levo pici naravnost, meni nic tebi nic.. Sej bodo uni ze pocakal, sej ga vidjo...

Mene je tip izsilil tko da se ni ustavil pri stop znaku. Njegov avto je imel totalko, moj pa samo počen žmigovc.

Uporabniški avatar
alien-w
Novinec

Napisal/-a alien-w Pe jun 02, 2006 9:50 am

Mate je napisu:
Zdele me boste pa verjetno zasovražili. Confused

Mate, to kar ti počneš je v "sivem območju delovanja". :) Bl so problem uni ki dejansko meni nič njemu use to počnejo tam kjer je recimo en pas za naravnost, eden pa za levo. Nihče ne zavija desno, tako da je kolona polna, on te pa po levem pasu proba prehitet na štartu.

Zanimivo: lih dons se mi je zgodl. Fotr je šel u London in sm bil z njegovim avtom (terenc), pa sem na roški, tam kjer je križišče s tisto cestico pod gradom, vidu enga modela s črnim twingotom k se je postavu na pas za zavijat levo. Pa sm ga vidu notr, kolk živčno opazuje semafor, pa se mi je kr zdel, da bo štartu. No in res zelena, jest stisnem do podna pa me izstreli, pa mu ni blo nč jasn, sam na zalost za mano ni blo nubenga, tko da bremzanje ne bi pomagal. Se je pa upam naucu, da nima dost mocnga avta. :)
Slika

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Pe jun 02, 2006 10:10 am

nebivedu je napisal/-a:
jorgeus je napisal/-a:Meni je pa najbolj "vsec", ko ljudje prevozijo STOP znak, te izsilijo, potem pa se piz**** nate, kaj jim krizas pot. In ko potem ustavis ves poparjen in reces tipu, da je prevozil STOP znak, najprej ne verjame, potem ko mu reces, ajde, gremo pogledat pa zacne, jst sm invalid, kako se pa obnasas do mene in zacne kazat invalidsko izkaznico... :roll: Potem se pa zacnem sprasevati, ce je mogoce invalid zato, ker je kdaj ze izsilil nekoga...

Mene je tip izsilil tko da se ni ustavil pri stop znaku. Njegov avto je imel totalko, moj pa samo počen žmigovc.

:pray: Samo, da ne naletim na Nebivedu.... p.s. pa ne zdej, da sranje delam po cest... :P

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Pe jun 02, 2006 10:26 am

pugi405 je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:

:pray: Samo, da ne naletim na Nebivedu.... p.s. pa ne zdej, da sranje delam po cest... :P

Štange pred avtom delajo čudeže, vsaj kar se kakih polotov ali pa česa podobnega tiče.
Tipček je prepeljal stop znak ravno v trenutku, ko sem jaz pospešil, da bom še ujel zeleno luč na semaforju pri emporiumu. Ko sem ga videl, je bilo že prepozno. zaril sem se malo pred njegovo prednjo kolo in se ustavil 10 cm naprej od njegovega avta. Razbilo mu je cel prednji del avta. Odbijač, maska, luči, žmigavci in vezno steno s kilerjem vred , oba blatnika in havba. Zakrivljen je bil tut cel njegov avto. Moj odbijač je pa prenesel vse brez ukrivljanja. Samo en del njegovega pleha je meni počil žmigavc, ki pa je bil že uro kasneje zamenjan, tko da se nisem dost sekiral - lahko bi pa mu zatežil za kuponček, samo se mi ni dalo težit, ker je bil že tko tip čist iz sebe.

Na mojem avtu so bile pomoje še kake druge poškodbe - najbrž kaj na plehu pod avtom, samo ker je bil to 20 let star subaru, se ni nič čutil da bi blo kej narobe, vidno pa kakor pravim samo žmigavc.

Uporabniški avatar
sevnican
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a sevnican Pe jun 02, 2006 10:57 am

Na tak način je ena budala izsilil mojo punco in ji ruknil v sprednji desni del odbijača. In nato spizdil. Srečo je mel, da nisem bil jaz za volanom, ker bi se zagnal za njim. :x

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz Pe jun 02, 2006 11:03 am

alien-w je napisal/-a:Zanimivo: lih dons se mi je zgodl. Fotr je šel u London in sm bil z njegovim avtom (terenc), pa sem na roški, tam kjer je križišče s tisto cestico pod gradom, vidu enga modela s črnim twingotom k se je postavu na pas za zavijat levo. Pa sm ga vidu notr, kolk živčno opazuje semafor, pa se mi je kr zdel, da bo štartu. No in res zelena, jest stisnem do podna pa me izstreli, pa mu ni blo nč jasn, sam na zalost za mano ni blo nubenga, tko da bremzanje ne bi pomagal. Se je pa upam naucu, da nima dost mocnga avta. :)

Če je bil on prvi na pasu za levo pa za tabo ni blo potem nobenga, je bil on prvi na kriziscu. Zakaj si se postavu levo in želel nekoga prehitet če pa nobenga ni blo? :jao:

Uporabniški avatar
alien-w
Novinec

Napisal/-a alien-w Pe jun 02, 2006 11:53 am

WIzz: ne razumes po moje. :) Krizisce z dvema pasovoma - edn za naravnost, edn za levo. Jest sm stal na desnem pasu za naravnost in je bla rdeča. Pol je pa on prpelu na lev pas za zavijat levo in me hotu prehitet pri vožnji naravnost. 8)
Slika

Uporabniški avatar
krucymucy
Novinec

Napisal/-a krucymucy Pe jun 02, 2006 1:04 pm

sevnican je napisal/-a:Na tak način je ena budala izsilil mojo punco in ji ruknil v sprednji desni del odbijača. In nato spizdil. Srečo je mel, da nisem bil jaz za volanom, ker bi se zagnal za njim. :x

pa ujel bi ga s temle :lol:
Always looking for another

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Pe jun 02, 2006 1:17 pm

mah tle u lok pa rdeča luč sploh ne pomeni več ustavi... :evil:
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx Pe jun 02, 2006 1:42 pm

a semafor ma rdečo luč? :oops: ..prvič slišim..pa celo ustavil naj bi se pr njej? :?: ..ka vse človk ne bo še zvedu... :roll:

Uporabniški avatar
bmwm3
Novinec

Kraj: Rečica ob Savinji

Napisal/-a bmwm3 Pe jun 02, 2006 4:47 pm

Tu ko je en prej napisal da še ni videl da se kateri pelje čez rdečo, tak bolje da ne vidiš. Jaz sem že to videl parkrat in gredo ko že en čas sveti rdeča, tist če se pelje čez rdečo ko se glih preklopi ni nič, ampak to ko se pelje čez ko že kako minuto mogoče sveti pa gasa brez zaviranja čez.
Drugače sem pa jaz danes v Celju doživel točno to kar je omenil prvi, jaz se postavim v pas za naravnost on pa v levega ki je za zavijanje in celo tako da se je postavil na sredino prehoda za pesce in čakal da bo cesta prosta in speljal, speljal pa je takoj ko so pričeli oni ustavljati ko je videl da se je semafor preklopil na rdečo, tukaj za naju pa je še svetla rdeča in tip je takoj speljal ko je bil v sred križišča se je šele semafor preklopil na zeleno in seveda tip je peljal naravnost in ne na levo kot bi moral, sam da me je prehitel, videt je pa bil neki smrkovc z črnim Tipotom, pa še telefon je imel v roki, sem si zapisal številko sam je ne bom gor objavljal. Pri Merkurju se je pa en skor čez rdečo peljal pa se je ustavil na koncu prehoda za pesce, pol pa rikverc pa še to se je postavil čez dva pasa za levo in desno zavijanje, zavijal pa je desno. Pa še dva pacienta sem doživel danes oba se pripeljeta po mojem pasu pri enem sem celo na pločnik moral zapeljati sam je bil res čist nizek zato sem tudi gor zapeljal, pa srečo nisem nič poškodoval bil pa je z neko majhno škatlo malovečjo kot je fičo pa je rabil zgleda dva vozna pasa.
Tak da sem že mislil da je danes polna luna kaj vse se je dogajalo na cesti.

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx So jun 03, 2006 12:20 pm

Ni bla polna luna..sam v Celju si bil ;)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov