Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P To jun 06, 2006 7:37 am

ban je napisal/-a:
Walker_P je napisal/-a:Aja pa še to morm povedat. Navadni baumaxovi zdržijo hitrost 190km/h, vrjemte mi, smo stestiral, tko da mislim da kakšni drugi npr. thule vrjetn tut zdržijo tolk, tak da ni panike da bi jih dol odtrgal. Sam je pa res da morš kolo postavt tak kot je treba, da npr. z sedežem ne loviš preveč zraka in ostale zadeve.

Kakšen avto pa maš ti da greš lahko z tremi bicikli na strehi 190? Ker trije bicikli gor nardijo tak zračni upor da z mojim k je mel 68 KM nisem mogu it več kot 120.

Ni bil moj avto, ker jih na svojim še nism fural, smo pa s fotrovim C5 to sprobal 109KM, pa ti povem da sploh ni blo neki strašnega.

turbogirl
Nov uporabnik

Uporabniški avatar
Tomi000
Novinec

Kraj: Šentjur pri Celju

Napisal/-a Tomi000 Če sep 28, 2006 9:18 pm

ban je napisal/-a:
Walker_P je napisal/-a:Aja pa še to morm povedat. Navadni baumaxovi zdržijo hitrost 190km/h, vrjemte mi, smo stestiral, tko da mislim da kakšni drugi npr. thule vrjetn tut zdržijo tolk, tak da ni panike da bi jih dol odtrgal. Sam je pa res da morš kolo postavt tak kot je treba, da npr. z sedežem ne loviš preveč zraka in ostale zadeve.

Kakšen avto pa maš ti da greš lahko z tremi bicikli na strehi 190? Ker trije bicikli gor nardijo tak zračni upor da z mojim k je mel 68 KM nisem mogu it več kot 120.

aha jaz sem pa mislil da je z mojim avtom kaj narobe da gre tako slabo po avtocesti če imam kolesa gor, no od danes naprej ne bom imel več, ker sem se zaletel in mi je cel nosilec dol odletel, na avtu se pa takorekoč nič ne vidi, tudi kolo je brezhiben k sreči, sem se počasi peljal enih 10km/h in sploh nisem čutil da bi kaj bilo, samo zaropotalo je...vglavnem zdaj nočem imeti več na strehi nič, in bi rad imel nosilec zadaj na "kuferraumu" :P tako kakor ima ta CLIO1 Slika zdaj mi pa prosim povejte ali je ta nosilec univerzalen za vse avtomobile ali je poseben za clio1?? in kje se ga da kupiti, ter koliko koles lahko gor spravim??
hvala
lp

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Pe sep 29, 2006 12:26 pm

ban je napisal/-a:

tut pr mojmu se dva fajn poznata, pa je 120 KM... 190 pa :shock: pa še musko ste mogl met do ful, da niste slišal žvižganja vetra...
mal za lase tole...
Slika

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Pe sep 29, 2006 1:03 pm

Js mam pa Fapin prtlažnik, tak k ga ma zgornji Clijo. Je tak da se v bistvu postavit gor na zadnja vrata in se nato z takimi trakovi zategne da ga drži pol gor da nkamr ne mrdne :lol:. Je pa tak naret da ga lohk ponucaš za kakršnkol avto skor, ker lahko kamot nagib štelaš tak da z tem prilagajaš glede na obliko avta. Js sm ga meu že gor in sem furu en picikl, ter ga stestiru na 160km/h :lol:. Zdej ga pa prodajam k ga je brezveze met za 1x na let :lol:, tak da če ga kiri nuca se lohk jav, nov pride 15.800, js ga pa dam za 12 jurjou. Zvečer bom pa prlimu kako slikco gor kk zgleda prtlažnik k je na tleh.

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Pe sep 29, 2006 2:42 pm

Takle tale moja reč zgleda če je kak interesent 8)

Slika

Zelene pikice pomenijo da tist del pride na zadnjo šipo naslonjen, rdeče pikice pridejo na spodnji del havbe, tist kar je pa označen z rumenimi puščicami pa pomen da se z tistim delom našteluje nagib prtlažnika, kar lahko naštimuješ glede na tip avta. potem pa še z dvema trakoma pritrdiš prtlažnik na zgornji rob vrat, z dvema na spodnjega ter z dvema na stranski rob vrat, in drži k svina :lol:

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Pe sep 29, 2006 3:22 pm

če kdo rab loh js prodam original prtljaznik za kolo za opel corso c..je se nerabljen...cena po dogovoru ;)
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Pe sep 29, 2006 8:43 pm

Tomi000 je napisal/-a:http://galerija.rozica.com/albums/album97/IMG_3006.jpg
zdaj mi pa prosim povejte ali je ta nosilec univerzalen za vse avtomobile ali je poseben za clio1?? in kje se ga da kupiti, ter koliko koles lahko gor spravim??
hvala
lp

Univerzalen je.
Ne vidi se prav dobro, ampak se mi zdi da je isti kot moj.
Videti je da ga je "mojster" malo čudno montiral. Preveč je zlomljen. Tisti del ki je na šipi bi moral biti višje in samim tem in teža koles bližje zadku avtomobila.
Drugač je pa za dva kolesa. Treba je paziti samo na pravilno montažo.
Najbolj dan prej malo stestirat, da se ne zgodi kaj zaradi tega.
Moj golf tkole naložen ima prevoženih cirka 3,5-4 tisoč kilometrov, tako da je kar testirano.

Tkole zgleda pri meni...

Uporabniški avatar
Tomi000
Novinec

Kraj: Šentjur pri Celju

Napisal/-a Tomi000 Pe sep 29, 2006 10:03 pm

Zanimivo izgleda, jaz sem zdajle gledal malo po netu in najdel sledeče:
Slika
Slika
Slika
Slika tale stane 15.990 (kovinski), aluminjast 19.990
Slika obstaja samo kovinski 9.990
Nosilce ima podjetje Ritosa http://www.ritosa.si/?stran=17&P=28#xc
piše da so vsi univerzalni, ampak prvi trije kakor vidim so menda samo za karavane, zadnje dve sliki pa bi ustrezali meni na clio1, samo vprašanje je zakaj je zadnji tolko cenejši in kateri je praksi boljši in kako je z balancami od bicikla, a se kaj "butajo" med sabo?

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Pe sep 29, 2006 11:14 pm

Balance so zmeraj kontra obrnjene, poglej zgoraj golfa... ;)

http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... sc&start=0

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Napisal/-a Walker_P Pe sep 29, 2006 11:27 pm

zupi13 je napisal/-a:
ban je napisal/-a:

tut pr mojmu se dva fajn poznata, pa je 120 KM... 190 pa :shock: pa še musko ste mogl met do ful, da niste slišal žvižganja vetra...
mal za lase tole...

Uf, čist z nič kaj veliko problema je šlo tolk, sam mal morš bit iznajdljiv. Ne vem kaj nej rečem, šlo je tolk kolkr je pač šlo, itaq da se je upor vetra pa ostalega, ampak, ko se navadiš te ne mot preveč. Zadnje čase pa večinoma prevažamo kolesa na prtljažniku ki se namesti na priklop. Dost bolša zadeva kot pa streha.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov