Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Ne jun 04, 2006 3:59 pm

Fabrizio je napisal/-a:
Bosko001 je napisal/-a:Fantje te mal strašijo. Ni slab, pa tudi požrešen ne kaj bolj od konkurence. Je pa precej len. Ni športnik in ne mara preveč visokih obratov! Probaj najt novejšo verzijo tega motorja, ki ima boljše hlajenje glave.

L.p.

kateri dizel pa ima rad visoke obrate

Prav posebno visokih noben - so pa razlike od dizla do dizla - eni "vlečejo" od nekje 1500 vrtljajev v minuti, druge moraš obvezno na okrog 2000 in več "tiščat" - za enako "kvaliteto" vožnje.

LP

Zlatan_
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Zlatan_ Ne jun 04, 2006 4:00 pm

Nova je če se prov spomnem okol 800-900k,sm na obnovljeno tud dobiš garancijo.
Če boš avto ljubil tako kot ljubiš šport, potem ne skrbi, ne bo te pustil na cedilu. ;)

jony
Novinec

Napisal/-a jony Ne jun 04, 2006 4:06 pm

za volkswagna mislm da pride 400 000 SIT. Cimru je šla na golfu 4 SDI pa so pol eno rabljeno dubl za 80000 SIT pa avto prodal. Zanimivo je pa to da je imel avto 80000 km (prvi lastnik). Skratka te zadeve so zelo drage.

Uporabniški avatar
maius28
Novinec

Kraj: Gališki slapovi

Napisal/-a maius28 Ne jun 04, 2006 5:21 pm

tako ti bom povedal. DObro preglej avto in nato se sam odloči. JAz bi na tvojm mestu to naredil. ČE boš avto normalno vozil, ne boš imel težav z ničemer. 2.0dti s tem motorjem je imel moj kolega in potrošnja je do 7 litrov, če ga je seveda naganjal. GLede lenobe pa takole. Č želiš dirkača potem seveda kaj močnejšega. Ja pa to pravi družinski avto in primeren za kilometre ob dejstvu da greš redno na servis. Da pa ne bom delal reklame me za servis vprašal preko maila.

Veliko sreče pri vožnji!

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker Ne jun 04, 2006 9:33 pm

Mad je napisal/-a:
lightning je napisal/-a:No glede na to, da je oplovih dizlov na cesti kot listja v hosti, sem mislil da ni kakšnih posebnih problemov. V mislih imam astro 2.0 DTI, kar bi po moje moralo zadostovati(beri se dostojno peljati, nisi pa formula). Pije itak noben mašina manj kot pa VW- jevi dizli, sam tolk hude razlike pa spet ni(upam). Okoli 6 l/100km(ali kakšen deci manj) bi še vseeno moralo biti ob zmerni vožnji. Po moje...se motim?? kakšne so kaj cene servisev za take mašine/avtomobile na nepooblaščenih servisih?

Lp, Lightning!
...pije kar 7,5 - 8L ...če je v Vektri in če ga priganjaš pa tudi 10 L/100Km ... Servisi: mislim, da ni problematična(cena) kot npr. za kak Pasat 2.5 Tdi in je servis dosti cenejši ...tudi ima z verigo gnano distribucijo in siguren motor bi si pa raje kupil 1.8 bencinca 16v ker Opel ima zeelo dobre bencince... če znaš voziti pije tudi pod 8 litrov ... drugače pa ni slab - samo di variante z 82 Km ne jemlji - je podhranjena... L.p. Mad

Od kdaj se pa 2.0 DTI primerja z 2.5 TDI? Eno je 4-valjni vrstni motor s 101KM, drugo pa 6-valjni V motor z min 150KM (ali 155KM, 163KM, 180KM).

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Ne jun 04, 2006 10:06 pm

]...Kdo ga primerja - če toliko veš o tem motorju boš vedel tudi koliko je servis zanj... hotel sem ga samo pomiriti da ne bo obubožal...
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Napisal/-a Spyker Po jun 05, 2006 2:41 pm

Mad je napisal/-a:]...Kdo ga primerja - če toliko veš o tem motorju boš vedel tudi koliko je servis zanj... hotel sem ga samo pomiriti da ne bo obubožal...

Servis za 2.5 TDI? Hmm...te mašine so že v osnovi več ali manj zgrešene, predvsem prve s 150KM (kasneje nej bi ble izboljšane), tko da upam da pove to več kot dovolj :)

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Po jun 05, 2006 6:19 pm

Spyker je napisal/-a:
Mad je napisal/-a:]...Kdo ga primerja - če toliko veš o tem motorju boš vedel tudi koliko je servis zanj... hotel sem ga samo pomiriti da ne bo obubožal...

Servis za 2.5 TDI? Hmm...te mašine so že v osnovi več ali manj zgrešene, predvsem prve s 150KM (kasneje nej bi ble izboljšane), tko da upam da pove to več kot dovolj :)
...kolega jo ima ima narejeno 160000 km čipano skoraj toliko časa iz 150 na 185 in gre ne rabi in se ne kvari ... drugi ima 2.5 180 km in tudi gre in se ne kvari je pa novejši original z 180 km... za napake ne vem ... v družini se izogibamo dizlu ;) ... nekaj sem čul za glave pri ta prvih 150 km... samo slabo kaže pri kolegih - delata kot je treba oba in lastnika sta zadovoljna ... L.p. Mad

Uporabniški avatar
vincent
Novinec

Napisal/-a vincent To jun 06, 2006 7:16 am

sodelavka je kupila (rabljenega - pa nima veze) 2.2 dizla - vectro. In ker ji poraba rahlo šepa zdaj navaja da ji porabi 6,9 - ki pa jih izmeri na relaciji do službe Turjak - Ljubljana - ko se praktično spustiš v ljubljano in odpelješ eno lepo relacijo.

V obratni smeri pa mi (zaenkrat) še ni uspelo zvedet koliko kaže BC :twisted:

ima pa redne probleme z vžiganjem pri temperaturah pod ničlo - pa je zamenjala že vsega boga (od svečk, do nekih gumic, na računalnik je bila n-krat priklopljena) - vedno isto...ko pride minus verglja ko utrgana.

Ker pa je to 2,2 motor verjetno kaj dosti skupnega z 2.0 nimata - le, kot je že bilo rečeno, oplovi dizli niso ravno cvetke...in prav čudi me zakaj ne investirajo v razvoj dizlov (ter so odločajo za kupovanje le teh).

Rossi
Nov uporabnik

Napisal/-a Rossi To jun 06, 2006 8:11 am

Težko bi se strinjal z nekaterimi, ki navajajo porabo 8l ali več, ker mi pol ni jasno kak način vožnje imajo!? :bonk
Namreč sam sem bil lastnik tega dizla (DTI 16V) več kot dve leti, naredil 120000km in nikol ni bla poraba večja od 6,7l/100km, pa še to pozimi!!!
Nekih večjih problemov tud nisem imel, pač redno servisiranje z originalnimi deli, edino tresenje volana ob zaviranju mi ni uspelo odpravit (čeprav sem menjal diske, pa ploščice). Avto pa je imel 265000km prevoženih kilometrov!
Vglavnem, z nakupom vozila z tem motorjem nimaš kaj zgrešit!
Je pa res da je boljša opcija 2.2DTI, sploh kar se tiče navora in občutka moči. 8)

Uporabniški avatar
Bosko001
Novinec

Kraj: Krško

Napisal/-a Bosko001 To jun 06, 2006 9:43 am

vincent je napisal/-a:sodelavka je kupila (rabljenega - pa nima veze) 2.2 dizla - vectro. In ker ji poraba rahlo šepa zdaj navaja da ji porabi 6,9 - ki pa jih izmeri na relaciji do službe Turjak - Ljubljana - ko se praktično spustiš v ljubljano in odpelješ eno lepo relacijo.

ima pa redne probleme z vžiganjem pri temperaturah pod ničlo - pa je zamenjala že vsega boga (od svečk, do nekih gumic, na računalnik je bila n-krat priklopljena) - vedno isto...ko pride minus verglja ko utrgana.

Ker pa je to 2,2 motor verjetno kaj dosti skupnega z 2.0 nimata - le, kot je že bilo rečeno, oplovi dizli niso ravno cvetke...in prav čudi me zakaj ne investirajo v razvoj dizlov (ter so odločajo za kupovanje le teh).

Mislim da njen porblem lahko rešijo fantje na RSR-u, kjer na računalniku popravijo podatek, da vklopi grelne svečke že prej in ne šele ko pade temp na -5.

L.p.
Slika

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad To jun 06, 2006 11:20 am

Bosko001 je napisal/-a:
vincent je napisal/-a:sodelavka je kupila (rabljenega - pa nima veze) 2.2 dizla - vectro. In ker ji poraba rahlo šepa zdaj navaja da ji porabi 6,9 - ki pa jih izmeri na relaciji do službe Turjak - Ljubljana - ko se praktično spustiš v ljubljano in odpelješ eno lepo relacijo.

Mislim da njen porblem lahko rešijo fantje na RSR-u, kjer na računalniku popravijo podatek, da vklopi grelne svečke že prej in ne šele ko pade temp na -5.

L.p.
...Lahko je tudi tipalo vode v p... pol je stalno dovolj toplo in svečke ne grejejo dovolj... ;)

Uporabniški avatar
Bosko001
Novinec

Kraj: Krško

Napisal/-a Bosko001 To jun 06, 2006 11:23 am

Mad je napisal/-a:
Bosko001 je napisal/-a:

L.p.
...Lahko je tudi tipalo vode v p... pol je stalno dovolj toplo in svečke ne grejejo dovolj... ;)

Možno, možno! :D Je za preverit!
Slika

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Napisal/-a Spyker To jun 06, 2006 3:24 pm

Mad je napisal/-a:
Spyker je napisal/-a:

...kolega jo ima ima narejeno 160000 km čipano skoraj toliko časa iz 150 na 185 in gre ne rabi in se ne kvari ... drugi ima 2.5 180 km in tudi gre in se ne kvari je pa novejši original z 180 km... za napake ne vem ... v družini se izogibamo dizlu ;) ... nekaj sem čul za glave pri ta prvih 150 km... samo slabo kaže pri kolegih - delata kot je treba oba in lastnika sta zadovoljna ... L.p. Mad

Sam pa vem za ravno 2 obratna primera...no pa sej ni važno, govorimo o Oplovih dizlih.

Brat ima Vectro 2.0 DTI in je z njim prevozil že cca. 60k km in mu dela brez problema, trenutno stanje na števcu mislim da je okoli 240k km. Je pa res da ga nikoli še ni tiščal mrzlega in da ga lepo počasi postopoma ogreva preden mal bolj na plin pritisne.

rib0n
Nov uporabnik

Napisal/-a rib0n To jun 06, 2006 3:33 pm

Vectra 2.0 DTI 16V, X20DTH, 74kw, 101 ks

Leti ko satan, poraba 6.7 l/100 km kombinirano (Medvode-Ljubljana center). Pozimi je treba dotočit aditiv za mrzel vžig. Y20DTH ima malo več navora in se manj greje. Pred zimo zamenjaš filter za nafto pa malo olja dotočiš... To je vse.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad To jun 06, 2006 6:03 pm

rib0n je napisal/-a:Vectra 2.0 DTI 16V, X20DTH, 74kw, 101 ks

Leti ko satan, poraba 6.7 l/100 km kombinirano (Medvode-Ljubljana center). Pozimi je treba dotočit aditiv za mrzel vžig. Y20DTH ima malo več navora in se manj greje. Pred zimo zamenjaš filter za nafto pa malo olja dotočiš... To je vse.
...leti ko satan in 6.7 ne gre skupaj - mogoče gre spodobno in pije 7.5 je boljše... L.p. Mad

jony
Novinec

Napisal/-a jony To jun 06, 2006 8:33 pm

zanimivo ko sem zadnjič bral o porabi golfa 4 je eden napisal da ima tdi 115 km in da se pelje po obvoznici do 160 km/h in ima porabo 5.9. To se pravi da če ma golf tako porabo, ma tud vectra lahko 6.7. :P

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad To jun 06, 2006 8:48 pm

jony je napisal/-a:zanimivo ko sem zadnjič bral o porabi golfa 4 je eden napisal da ima tdi 115 km in da se pelje po obvoznici do 160 km/h in ima porabo 5.9. To se pravi da če ma golf tako porabo, ma tud vectra lahko 6.7. :P
... ;) da res je ...

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 To jun 06, 2006 8:54 pm

Brezveze manj kot 7 l/100km računat če tazga dizlna kupuješ. Boš vsaj vesel ko boš ugotovil da je poraba v resnici mal manjša. Bolje kot da se tolažiš z 5-6 litri ko kupuješ pol pa ugotoviš da te številke ne dosežeš če avto iz triglava dol zabrišeš.

In odgovor na dejstvo da VW najmanj žre: LASTNIKI SO TAKO ZAVERVANI VASE IN PONOSNI IN NE BOJO PRIZNALI DA ŽRE ČEZ 6l AMPAK VSEM ŽRE 4,5l/100km maximalno. :EE :EE :EE Če verjameš seveda.

VW ne žre nič manj kot drugi dizli ali zadnje čase že kar več ker je toliko časa ustrajal na tlačilka šoba varjanti drugi so pa vsi izpilili comon rail tehnologijo. Če žre manj je to zaradi voznikov ki vozijo kot po jajcih in zraven še lažejo.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad To jun 06, 2006 9:03 pm

andrej777 je napisal/-a:Brezveze manj kot 7 l/100km računat če tazga dizlna kupuješ. Boš vsaj vesel ko boš ugotovil da je poraba v resnici mal manjša. Bolje kot da se tolažiš z 5-6 litri ko kupuješ pol pa ugotoviš da te številke ne dosežeš če avto iz triglava dol zabrišeš.

In odgovor na dejstvo da VW najmanj žre: LASTNIKI SO TAKO ZAVERVANI VASE IN PONOSNI IN NE BOJO PRIZNALI DA ŽRE ČEZ 6l AMPAK VSEM ŽRE 4,5l/100km maximalno. :EE :EE :EE Če verjameš seveda.

VW ne žre nič manj kot drugi dizli ali zadnje čase že kar več ker je toliko časa ustrajal na tlačilka šoba varjanti drugi so pa vsi izpilili comon rail tehnologijo. Če žre manj je to zaradi voznikov ki vozijo kot po jajcih in zraven še lažejo.
...1.9 66kw res pije 4.9 vendar če voziš počasi dolgo relacijo... če čipanega voziš lepo ti 1.9 163 km porabi med 6.5 in 9.2 - eno je dolga relacija v 6 prestavi do 130 km/h druga brutalno vožnja po avtocesti recimo po golfovem števcu 230 km/h L.p mad
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov