Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Pe jun 09, 2006 12:18 pm

maniaxxx je napisal/-a:
Mad je napisal/-a:
kixs je napisal/-a:Js bi te smrdece avte, ki delajo dimne zavese enostavno prepovedal!
...še boljši so tisti ki ti dimijo plavo po pol kilometra me boli glava in ko ga prehitim pol žena nori kako sem budala neresen otročji in vse iz živalskega kraljevstva ... če pa ti na tehničnem malo škripne sonda pa ti ga zavrnejo... kje naredijo vse te smeti tehnični? Imam občutek da jih je povsod polno...

pa veliko od teh smeti ma 4 kroge na haubi ;)
vse živo Audi ni izjema ...
kinkyllama & Yoni fun club ...

mikko
Novinec

Napisal/-a mikko Pe jun 09, 2006 12:35 pm

Je res, da ponavadi to opazim pri Audi A4, Passat...Si nebi mislil za take avte.
Bratova Octavia pri 215k km ne kadi nič, presenetljivo, kolegova octavia pa pri 80k km kar lepo zakadi, ampak je razlika, bratova ima večino relacij avtocesto - dolge proge, kolegova pa zelo kratke, večinoma po par sto metrov, par kilometrov, redko ima daljše.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Pe jun 09, 2006 1:40 pm

kixs je napisal/-a:Js bi te smrdece avte, ki delajo dimne zavese enostavno prepovedal!

Smrdeče avte: Kot prvo to so dizli ki niso okolju škodljivi zakaj pa pol k grem na tehnični ne meri izpušne pline ker je avto bolj ekološki....sam najbolj kadijo pa golfi 2 dizli menda eni tud tok kadijo da je zadaj čist zakajen, men niti ne tok a vseeno...le zakaj bi jih mogl ukint sej obstajajo avti ki so za 500 jurjev odlični pa še dost opreme majo le zakaj bi si delov po nepotrebnem stroške k majo polno samih električnih napravc(raznorazni motorčki...)...raje mam golfa 2 ki se popolnoma nič ne kvar in me nič ne skrbi , če bi mel pa nov avto bi me pa kar naprej skrbel da mi ga nov ker na park placu porajsov tk če mi pa golfa me pa prov boli k**ac....ni kej nimaš kej pomagat taku je.

lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Pe jun 09, 2006 1:43 pm

mikko je napisal/-a:Je res, da ponavadi to opazim pri Audi A4, Passat...Si nebi mislil za take avte.
Bratova Octavia pri 215k km ne kadi nič, presenetljivo, kolegova octavia pa pri 80k km kar lepo zakadi, ampak je razlika, bratova ima večino relacij avtocesto - dolge proge, kolegova pa zelo kratke, večinoma po par sto metrov, par kilometrov, redko ima daljše.

To je pa to še zmer so bolši dizli k majo velik kilomtrov kot pa mestni avti saj so motorji prava nočna mora popolnoma že razmajeni le kaj je po zimi ker se komaj ogreje in ga že parkira.....folk drugač pa če kdo misle kupt mestni avto si nej ne žel tega ker moj dizl je bil v prvih letih mestno vožen in se mu sedaj pozna.....pol je bil pa kr neki časa relacijsko vožen.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe jun 09, 2006 3:43 pm

Za mano s tut fejst skadi ko pohodim...saj veste....za hitrimi konji se fejst skadi :P
Drgač pa razni aditivi in dodatki za v dizla so buče.Škoda dnarja za neko tekočino od katere nimaš nič.Sicer je dizel narejen tako,da laufa na NAFTO in na NIČ drugega.

Če pa že hočeš zmanjšat dimnost,pol pa je treba /če ma avto že velik kilometrov) zamenjat vložke na dizah (govorim za stare dizle a la golf 1,2...,) jih nastavt na višji pritisk kot je predpisano,obnovit pumpo, porihtat glavo motorja, redno menjat filtre in tankat samo nafto.

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Pe jun 09, 2006 5:02 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:Za mano s tut fejst skadi ko pohodim...saj veste....za hitrimi konji se fejst skadi :P
Drgač pa razni aditivi in dodatki za v dizla so buče.Škoda dnarja za neko tekočino od katere nimaš nič.Sicer je dizel narejen tako,da laufa na NAFTO in na NIČ drugega.

Če pa že hočeš zmanjšat dimnost,pol pa je treba /če ma avto že velik kilometrov) zamenjat vložke na dizah (govorim za stare dizle a la golf 1,2...,) jih nastavt na višji pritisk kot je predpisano,obnovit pumpo, porihtat glavo motorja, redno menjat filtre in tankat samo nafto.

LP!
...ti si car sedaj si odkril kvadrat ... počasi se bo spilil v osemkotnik in z dosti obrabe bo prešel v krog ... to bo pa odkritje ... L.p. Mad

spherax
Nov uporabnik

Napisal/-a spherax Pe jun 09, 2006 5:33 pm

DIESEL kadi pa nimaš kaj. Najverjetneje se lastniki bencincov ne zavedajo, da se tudi za njimi širi odvraten smrad. Ne pozabite na katalizatorje, na dušikove spojine in ostale smrdljive in povrhu še strupene pline, ki se pri procesu katalize pojavijo. Sicer pa je že prej omenjeni filter trdnih (beri sajastih) delcev zelo dobra rešitev. V vsakem primeru pa govorimo in pri bencincih in pri dieslih o motorju z notranjim izgorevanjem. V obebh primerih je sigurno najboljša rešitev plin. Bencinski agregat lahko teče na izklučno na plin, pri dieslu pa je možna vgradnja plina kot dodatnega gorivnega sredstva. Ta povzroča popolno izgorevanje nafte. Sicer je vgradnja zaradi sistema vbrizga na dieslu malce dražja a je potem izpuh skoraj v celoti eko neoporečen. CO2 + H20.
Mislim pa, da so kritiki diesla izključno tisti "moto outsiderji" kateri diesla od blizu tudi videli niso. Kot je napisal začetnik debate - morda si bo nekega dne kupil diesla, a do takrat ga bo po svetu sral z izjavami diesel je slab. No, pa lep pozdrav.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Pe jun 09, 2006 9:09 pm

spherax je napisal/-a:DIESEL kadi pa nimaš kaj. Najverjetneje se lastniki bencincov ne zavedajo, da se tudi za njimi širi odvraten smrad. Ne pozabite na katalizatorje, na dušikove spojine in ostale smrdljive in povrhu še strupene pline, ki se pri procesu katalize pojavijo. Sicer pa je že prej omenjeni filter trdnih (beri sajastih) delcev zelo dobra rešitev. V vsakem primeru pa govorimo in pri bencincih in pri dieslih o motorju z notranjim izgorevanjem. V obebh primerih je sigurno najboljša rešitev plin. Bencinski agregat lahko teče na izklučno na plin, pri dieslu pa je možna vgradnja plina kot dodatnega gorivnega sredstva. Ta povzroča popolno izgorevanje nafte. Sicer je vgradnja zaradi sistema vbrizga na dieslu malce dražja a je potem izpuh skoraj v celoti eko neoporečen. CO2 + H20.
Mislim pa, da so kritiki diesla izključno tisti "moto outsiderji" kateri diesla od blizu tudi videli niso. Kot je napisal začetnik debate - morda si bo nekega dne kupil diesla, a do takrat ga bo po svetu sral z izjavami diesel je slab. No, pa lep pozdrav.
...75 % mojih poti vozim na plin GPL ...25 % pa na benz in imam katalizator... nič ne smrdi ker deluje 100% L.p. Mad

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe jun 09, 2006 9:29 pm

sonček je napisal/-a:

Smrdeče avte: Kot prvo to so dizli ki niso okolju škodljivi zakaj pa pol k grem na tehnični ne meri izpušne pline ker je avto bolj ekološki....
lp

Dizli so okolju škodljivi (bolj kot bencinski s katalizatorjem), saje in trdi delci dokazano povzročajo raka. Japonci so zaostajali z dizli tudi zato, ker zaradi goste poseljenosti bolj upoštevajo ekologijo in so jih šele evropska konkurenca in filtri za trde delce spodbudili v razvoj dizlov. Malo več skromnosti (ali znanja) pri stvareh, o katerih premalo veš, ne bi škodilo. Pa lep dimni pozdrav

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Pe jun 09, 2006 10:51 pm

Glede na to, kateri motorji so bolj zdravju škodljivi je bilo že veliko debat, pa nobena ni prišla do jasnega zaključka. Nekateri trdijo, da so trdni delci v izpuhu dizlov škodljivi in rakotvorni... mogoče, samo to niso tisti delci, ki se jih vidi, ko se črno pokadi, ker so ti preveliki. Pri bencinerjih je potem še benzen, ki tudi ni ravno prijazen in še ostale škodljive stvari.

Ogromno je stvari, ki so zdravju škodljive (kadi še vedno in tudi bo veliko ljudi), le da se nekateri "ekologi" spravljajo na dizle, ker se za njimi opazno pokadi. Narobe, potem naj vzroke iščejo v NOx in ostalih spojinah. Tisto kar se pokadi in se vidi tudi zelo hitro obleži na tleh v bližnji okolici in okolja v šišri okolici ne obremenjuje. Je pa prekomerno kajenje dizlov znak nepopolnega izgorevanja in slabega delovananja motorja, da ne bo tole mišljeno kot zagovarjanje kajenja. Če smo ljudje tako dobri, da svinjamo, potem naj tudi nosimo posledice.
Slika

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Pe jun 09, 2006 10:55 pm

esem je napisal/-a:
sonček je napisal/-a:

Smrdeče avte: Kot prvo to so dizli ki niso okolju škodljivi zakaj pa pol k grem na tehnični ne meri izpušne pline ker je avto bolj ekološki....
lp

Dizli so okolju škodljivi (bolj kot bencinski s katalizatorjem), saje in trdi delci dokazano povzročajo raka. Japonci so zaostajali z dizli tudi zato, ker zaradi goste poseljenosti bolj upoštevajo ekologijo in so jih šele evropska konkurenca in filtri za trde delce spodbudili v razvoj dizlov. Malo več skromnosti (ali znanja) pri stvareh, o katerih premalo veš, ne bi škodilo. Pa lep dimni pozdrav

Po podatkih sem zvedu da so dizli bolj ekološki kot bencinarji.
lp

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe jun 09, 2006 11:21 pm

Kje je že tist test ko so dal u prostor cigareto za 5 minut...... pol pa pustli dizla laufat 5 minut? Kok se men zdi je po petih minutah cigarate povzročla več rakotovornih in nevarnih stvari kot dizl.....

Iz izkušenj pa..... če laufa u prostoru bencinar ( garaža ko kaj šravfam) hitro rataš omotičen.... glava te začne bolet..... postajaš zaspan....

če pa laufa dizl..... pač se kadi.... mal smrdi ampak to je tud vse..... brez omotice..... brez glavobola..... brez stanja zaspanosti..... prej te prisili da greš na svež zrak medtem ko bencinar te prav popelje u spanec.... aja pri bencincu te še oči pečejo med tem ko pri dizlu ne.....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Pe jun 09, 2006 11:23 pm

zarad tega, ker bencinar zgleda (tega ne vem, sam sklepam glede na tvoje opise) sprošča več COja v zrak. Je brezbarven in brez vonja ampak zelo škodljiv.. Povzroča pa prav to, kar si napisal.. zaspiš in se nikoli več ne zbudiš.. Zato pa ne smete nkol bit v zaprtem prostoru pri prižganemu avtomobilu ;) dizlu al pa bencinarju..

lp
Slika

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo So jun 10, 2006 1:43 am

Mad je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:Za mano s tut fejst skadi ko pohodim...saj veste....za hitrimi konji se fejst skadi :P

LP!
...ti si car sedaj si odkril kvadrat ... počasi se bo spilil v osemkotnik in z dosti obrabe bo prešel v krog ... to bo pa odkritje ... L.p. Mad

In kaj zdej tebe moti tuki?

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad So jun 10, 2006 8:34 am

TrijoAdijo je napisal/-a:
Mad je napisal/-a:

LP!

In kaj zdej tebe moti tuki?

LP!
...moti me kako si lahko tako siguren v svoje znanje a nič od tega sam nisi sprobal ... Švica je država ki ima najbolj stroge predpise v zvezi z tem ... vzeli so na preizkus izdelek ki ga poznam in sedaj bodo prisilili vsak kamion ki bo prečkal mejo da spusti svoje emisije na nivo kot so ga dosegli z zmanjšanjem dimnosti pri tem izdelku ... sicer bo moral na vlak in ne bo smel z kamionom po cestah ... Vsak izdelek ki spusti v motorju temperaturo delovanja in zmanjša trenje z tem zmanjša tudi dimljenje ... pa naj bo to Slick 50 , Sintoflon , Megalon , Ceramic Power Liquid ... vsi ti izdelki zmanjšujejo dimljenje in emisije spet imaš tudi izdelke za gorivo ki spremenijo molekularno sestavo goriva tako da razbijejo gruče ogljikovodikovih molekul in z tem omogočijo bolj enakomerne eksplozije in izkoristek nafte... Sedaj še ni tako problematično vse skupaj povem ti pa da boš tudi ti moral čez kakšno leto če boš hotel v tujino dodajati marsikaj vsepovsod, da ne boš bil iznad norme... vsako leto poostrijo zakonodajo zaradi obremenjenosti okolja in prišel bo čas ko boš moral prekleto delat na avtu za se vozit okrog vsak dan ... L.p. Mad
Zadnjič spremenil Mad, dne So jun 10, 2006 9:24 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dejvi So jun 10, 2006 9:03 am

Dizli kadijo...OK...eni bolj, drugi manj...

Sam, ko pa vidim kakega bencinarja, pa da ma ded še neki kao spedenan avto, ko stopi po gasu, pa se mu od zadi vleče tist odvraten plav dim, pol pa sam :rofl :EE :bonk .

Ja, take bi bilo treba za vedno odstranit..., lastnike pa fajn oglobit!

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček So jun 10, 2006 11:38 am

dejvi je napisal/-a:Dizli kadijo...OK...eni bolj, drugi manj...

Sam, ko pa vidim kakega bencinarja, pa da ma ded še neki kao spedenan avto, ko stopi po gasu, pa se mu od zadi vleče tist odvraten plav dim, pol pa sam :rofl :EE :bonk .

Imaš prov iz izkušenj ti lahko povem ko sem vozil recimo 70km/h in ko me je prehitil npr. pego 206 se je za njim odvijal odvraten smrad a pri tem ni kadil plavo ali črno tist smrad mi gre na jetra a ko pa sem vozil za dizlom je le ta malo kadil in se je vohalo kot zažgana nafta a ni tako smrdelo.....sedaj bi moral vprašati kakšnega znanstvenika ali je bencinar škodliv ali dizl....sam le ga zakaj pa na tehničnem ne merijo dizle :bonk a bencinarje pa mer madona 10 min s tega bi lahko razbral da so bencinarji bolj škodljivi....
lp

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So jun 10, 2006 3:10 pm

sonček je napisal/-a:

Imaš prov iz izkušenj ti lahko povem ko sem vozil recimo 70km/h in ko me je prehitil npr. pego 206 se je za njim odvijal odvraten smrad a pri tem ni kadil plavo ali črno tist smrad mi gre na jetra a ko pa sem vozil za dizlom je le ta malo kadil in se je vohalo kot zažgana nafta a ni tako smrdelo.....sedaj bi moral vprašati kakšnega znanstvenika ali je bencinar škodliv ali dizl....sam le ga zakaj pa na tehničnem ne merijo dizle :bonk a bencinarje pa mer madona 10 min s tega bi lahko razbral da so bencinarji bolj škodljivi....
lp

S kere države pa si ti da ne merijo pri vas dizlov? Men je še hrupnost meru.....

Od dovoljenga dimljenja 2.5 % sem mel 0.49. Pred generalko pa 1.11
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R So jun 10, 2006 4:02 pm

jst se dostkat sprašujem iz kje je ta sonček.. :roll:

lp
Slika

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček So jun 10, 2006 4:22 pm

lisko je napisal/-a:
sonček je napisal/-a:

lp

S kere države pa si ti da ne merijo pri vas dizlov? Men je še hrupnost meru.....

Od dovoljenga dimljenja 2.5 % sem mel 0.49. Pred generalko pa 1.11

Sorry en pomota pri meni so merli na brezovci izpušne pline pri golfu pri bratu pa pred letom ne !!! tak je blo.

lp
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot], Kukec in 9 gostov