Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
vorteks
Novinec

Kraj: lublana

Napisal/-a vorteks Po jun 12, 2006 10:25 pm

Za tistega, ki je že dosedaj tankal 98-ko pride sigurno prav, saj je cena ostala nespremenjena, tko kot ima pri Istrabenzu 100-tka isto ceno kot pri Petrolu 98-ka.

a se ne ukvarja Istrabenz že nekaj časa s turizmom in hoteli??? ne vem kaj ma "100tka" s tem...

OMV drgač....
SlikaSlika
SlikaSlika

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 Po jun 12, 2006 10:26 pm

tale petrolova reklama me kr nasmeje....
"brez svinca..."
:lol: :lol:

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Po jun 12, 2006 10:27 pm

vorteks je napisal/-a:
Za tistega, ki je že dosedaj tankal 98-ko pride sigurno prav, saj je cena ostala nespremenjena, tko kot ima pri Istrabenzu 100-tka isto ceno kot pri Petrolu 98-ka.

a se ne ukvarja Istrabenz že nekaj časa s turizmom in hoteli??? ne vem kaj ma "100tka" s tem...

OMV drgač....

100tka te pa prevaža med njimi na najhitrejši način :P

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker Po jun 12, 2006 10:32 pm

vorteks je napisal/-a:

OMV drgač....

Ne razumem te najbolje, kakšno povezavo ima turizem in hoteli pri Istrabenzu s tistim mojim postom...

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Po jun 12, 2006 10:41 pm

Eh vse skupaj je po mojem samo ena velika reklama.Tudi OMV-jev super 100 naj bi bil oh in sploh.Jaz sem prevozil ene 5-7 tankov s tem bencinom in edina stvar je bila ta, da se je poraba zvišala.Mogoče,ampak res mogoče je motor malo lepše tekel v nižjih obratih.Ampak mislim, da je to zgolj domišlija.Mogoče je res čistejši in bolj odporen proti klenkanju, ampak če nimaš motorja, ki bi ga "izkoristil" je vse skupaj čista neumnost.Je pa včasih dober filing,tankat "taboljši" bencin ;)

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To jun 13, 2006 9:09 am

Jst sem tud en cajt tanku na petrolu 98 oktanskega, pol sem prešaltu na OMV 100 oktanskega in zdej sem spet na 95 oktanskem ker ni blo nobenih razlik ne v porabi, ne v pospeških, nikjer.

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Re: Petrol - novo gorivo

Napisal/-a Mojster Miha To jun 13, 2006 9:09 am

Spyker je napisal/-a:Verjetno ste že kje zasledili kak oglas, kjer Petrol oglašuje svoje novo gorivo Super Plus 98. Naj bi bilo čistejše, brez žvepla, njegova uporaba pa naj bi prispevala k boljšemu izkoristku in manjši količini škodljivih emisij, izpuščenih v zrak.

Za moje pojme, predvsem taktična poteza Petrola proti Istrabenzovemu 100-oktancu, upajmo pa da je gorivo res tako, kot napoveduje Petrol in ne samo marketinška poteza z istim gorivom in le poskusom boljše prodaje in konkurenčnosti Istrabenzu.

Kaj vi o tem mislte?

Za moje pojme je to oprostite izrazu en velik nateg potrošnikov - oni bi morali za ceno "navadnega" goriva prodajati to recimo mu boljše gorivo (Suprer Plus 98 oz OMW Super 100) - vendar jim zaradi specifike našega tržišča to ni potrebno.
Po mojem prepričanju je enako kot z dizlom - zagotoviti ti morajo kvalitetno gorivo, potem pa ti avto crkne že ob prvem mrazu.

BTW - ve kdo kako se je končala ta afera z dizelskim gorivom - so bile neke tožbe na račun tega, pa zdej nism nič zasledil (ali pa sm preslišal) kako se je zadeva končala oz razpletla

LP

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN To jun 13, 2006 9:16 am

a je že kdo točil na molu? kakšen se vam tam zdi bencin?

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad To jun 13, 2006 9:33 am

...Mol ima resnično boljšega kot oba ker imajo Madžari najboljši benzin v Evropi ... po pumpah se prodaja vse kar teče tako da si odvisen od tega kdaj je bila natankana koliko so stari rezervarji kolikokrat se je pretakala ... pri vsakem pretakanju benzin nekaj izgubi zato ti na dirkalnih benzinih ki jih dobiš po 50 l v sodih piše da naredi toliko doz kolikorkrat misliš dotočit zaradi kvalitete in obstojnosti ... pred 100 oktanskim OMV sem tankal Petrolovega ker je bil po mojih opažanjih boljši - več km naredil... vseeno pa imaš v Trstu in po Italiji Shell V-power in V-Power Diesel sicer 1,39 eur/liter a dosti boljši kot naš 100 od OMV ;) motorju se strga ko ga tankaš in pol ti še poraba pade ... pa je 98 oktanski - koliko je dejansko oktanov v naših bencinih ? jaz takoalitako dodajam sam notri v vsak tank dodatke ker ko vozim na benzin (največ sicer na GPL) želim najboljše svojemu motorju ker v primerjavi z ceno popravil je bencin zastonj ;) ...L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
Pudgar Uroš
Novinec

Napisal/-a Pudgar Uroš To jun 13, 2006 9:37 am

SAVINJCAN je napisal/-a:a je že kdo točil na molu? kakšen se vam tam zdi bencin?

Sem ga rukno en deci, se mi zdi da ma malo po gartrožah okus.... hehehe, hecam se :D Kje sploh so molove črpalke? Jaz ne vem niti za eno, vsaj na koroškem in v MB koncu ne...
Še ena stvar, ali mogoče pozimi, ko je zaradi hladu mešanica bogatejša, pride bolj do izraza razlika med 95 in 98 oktancu, kar se samovžiga tiče mislim?

Uporabniški avatar
vorteks
Novinec

Kraj: lublana

Napisal/-a vorteks To jun 13, 2006 9:50 am

vorteks je napisal:
Citiram:

OMV drgač....

Ne razumem te najbolje, kakšno povezavo ima turizem in hoteli pri Istrabenzu s tistim mojim postom...

OMV-(avstrijsko) podjetje, ki se ukvarja z energetiko, gorivi...
Istrabenz-(slovensko) podjetje, ki se ukvarja s turizmom..

OMV-ISTRABENZ pa ne obstaja več.tudi na nobeni črpalki nikjer več ne piše Istrabenz
SlikaSlika
SlikaSlika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To jun 13, 2006 10:02 am

Od marca tankam stalno na petrolu in to 95 oktanca. In to samo na eni pumpi. Tista, ko je desno ob cesti, če greš iz tomačevskega rondoja proti trzinu(za naslednjim križiščem od brnčičeve).
Lastnik se trudi imeti čimbolj čist bencin, brez vsebnosti vode in moj avto ima porabo 8,4 litra, od punce avto(clio 1.2 60KM/43kW) pa ima porabo od 4.4 do 5.4 litra(911km z 40 litri bencina- 4.4 in 750km z 40 litri bencina - 5.4 - ampak konstantno pa med750 in 900km, tko da je res mala poraba). Do marca sem tankal stalno na omv ali agipu, pa sem ugotovil, da je brez veze, ker je poraba višja, kot če tankam na tej pumpi.

Poznalo pa se bo šele po treh tankanjih, da se motor "privadi" na ta bencin.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
g.Kromfelna
Novinec

Napisal/-a g.Kromfelna To jun 13, 2006 10:40 am

Finta te reklame je, da oglašuje čistejši bencin in ne močnejši. Benz brez žvepla.

Ni nekaj časa nazaj bila opravljena neka raziskava kvalitete goriva na črpalkah po Sloveniji in je bil Petrol na vrhu, omv pa se niti ni tako dobro odrezal? Na tem forumu je nekdo objavil.

yurchek
Poznavalec gnojmobilizma

Napisal/-a yurchek To jun 13, 2006 11:52 am

Kaj bi vi brez domišlija :lol: Če bi mel jst top shop bi kupoval gorivo na petrolu in ga vam prodajal za samo 333,33sit na liter. Odkar točim to gorivo moj jekleni koniček pije 70%manj. Praske na blatniku so izginile, luči bolje svetijo, ampak to še ni vse. Če kupite 50 litrov vam podarimo še rabljen žvečilni gumi.....

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker To jun 13, 2006 12:04 pm

kromfelna je napisal/-a:Finta te reklame je, da oglašuje čistejši bencin in ne močnejši. Benz brez žvepla.

Ni nekaj časa nazaj bila opravljena neka raziskava kvalitete goriva na črpalkah po Sloveniji in je bil Petrol na vrhu, omv pa se niti ni tako dobro odrezal? Na tem forumu je nekdo objavil.

Te razsikave men čist nič ne pomenijo in se požvižgam nanje. Korupcija.press :wink:

Uporabniški avatar
maius28
Novinec

Kraj: Gališki slapovi

Napisal/-a maius28 To jun 13, 2006 12:07 pm

Na kratko: tankaj na agipu ali molu pa bo vse ok. Ne nesedajte na reklame. Larifari.

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz To jun 13, 2006 12:52 pm

maius28 je napisal/-a:Na kratko: tankaj na agipu ali molu pa bo vse ok. Ne nesedajte na reklame. Larifari.

Petrol je po moje tako velika in poznana firma, da si ne bi mogla privoščit tako očitnega zavajanja ;)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost