Slide je napisal/-a:bass je napisal/-a:Prosim te lepo kakšno ozadje nekaj?!
NI IZGOVOROV za vlečenje 3-letne deklice čez Bavarski dvor douring roush hour.
To povem čisto objektivno z vseh možnih zornih kotov.
Dr. Ruglja sicer ne poznam, bi pa z veseljem spoznal, saj sva v mnogih stvareh somišljenika in verjamem, da bo edino njegovemu podoben radikalen pristop k problemom rešil Slovence pred samopogubo.
Res pa je, da zna malo pretiravati.
Lp
si hotel reči during rush hour? :P Se pa strinjam glede (ne)primernosti tega dejanja
Drugače pa mi je zanimivo, da ima Mr.R sploh somišljenike, človek ki bi po mojem skromnem mnenju moral živet vsaj 150 let nazaj, ko je bil moški bog i batina...oziroma večkrat batina kot pa le bog...Za njegove neuspehe in "težave s hidravliko" je pa itak vedno kriva "baba"...yeah right...
Je pa seveda to moje mnenje, menje laika, on je pa le doktor...![]()
ampak kar on bluzi pa ni za nikamor...
da ne bo pomote...sem moški, heteroseksualec in tudi že dolgo srečno zaljubljen...tako da nima to povezave z osebnimi frustracijami ali čem podobnim, kot bi moj post verjetno on analiziral![]()
joj smo off-topic
yurchek je napisal/-a:sorry za off
Sorry samo rugelj govori dosti abstraktno in provokativno. V vsakem govoru pa ima dva stavka ki držita kot pribito. Če ga poslušaš oz bereš površno itak slišiš samo njegov cinizem in provokativnost, če pa znaš iz tega izluščit rdečo nit pa boš videl da je imel prav. Sem iz Zasavja in kar je rugelj povedal o nas da smo pijanci, zadrti sinovi knapov in kurb itd....Kar sem jaz izluščil iz tega je da je večina ljudi v zasavju ostala v času socializma, z alkoholom se opijajo zato da lahko podoživljajo tiste čase ko večini ljudi ni bilo treba garati za preživetje...In mislim da je res tako, če se ne bodo generacioje hitro zamenjale gremo v pogubo...Le da je on to povedal s svojimi težjimi in provokativnimi besedami, zaradi katerih ga nenazadnje pozna cela Slovenija
Kar se pa tiče teh radarjev ki jih omenjajo...ceneje je da tam naredijo ležeče policaje, učinkovito pa isto...Tam bom vozil po omejitvi, drugje pša cca 10km/h nad..
Ampak to kak nedonošen pamž ki so mu starši vtaknili v rit novo malo piksno s 16 ventili ne bo nikol razumel.
GiGi1985 je napisal/-a: Pa nikoli mi ni bilo jasno zakaj je na uvozu oz. izvozu na avtocesto omejitev 40?? )
vorteks je napisal/-a:a če pa ni 16v je pa v redu al kaj?? dej pomisl kva pišeš...BEDARIJE-stereotipičnež!
bl nevarni kot vozniki malih škatel s 16 ventili JST mislm da so vinjeni vozniki, mamice z malimi otroki, ki divjajo s +100% čez omejitev, "divjaki na motorjih", novopečeni vozniki z 150+KM očetovimi avtomobili itd..
pa tle si nč ne zmišljujem-ti vozniki so pač tipični udeleženci prometnih nesreč.
PureTNT je napisal/-a:vorteks je napisal/-a:bl nevarni kot vozniki malih škatel s 16 ventili JST mislm da so vinjeni vozniki, mamice z malimi otroki, ki divjajo s +100% čez omejitev, "divjaki na motorjih", novopečeni vozniki z 150+KM očetovimi avtomobili itd..
pa tle si nč ne zmišljujem-ti vozniki so pač tipični udeleženci prometnih nesreč.
Na tem mestu ne gre posploševati, vendar so vinjeni vozniki absolutno pripadniki te kategorije, ženske v terencih z mobilnimi telefoni prav tako, ljudje, ki vozijo pod omejitvijo, kjer to ni smortno, pa 18-letniki, ki jim da oče na posodo svoj 330-konjski BMW (takšnega očeta poznam, vendar je sin, hvala bogu, bolj odgovoren od očeta), norci v majhnih in presenetljivo hitrih (ter tudi manj hitrih) vozilih pa so prav tako nevarni, vendar zaradi vpadljivosti požanjejo večino pozornosti, čeprav zgoraj našteti niti slučajno niso manj nevarni.
Lp
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.
Symon je napisal/-a:PureTNT je napisal/-a:vorteks je napisal/-a:bl nevarni kot vozniki malih škatel s 16 ventili JST mislm da so vinjeni vozniki, mamice z malimi otroki, ki divjajo s +100% čez omejitev, "divjaki na motorjih", novopečeni vozniki z 150+KM očetovimi avtomobili itd..
Na tem mestu ne gre posploševati, vendar so vinjeni vozniki absolutno pripadniki te kategorije, ženske v terencih z mobilnimi telefoni prav tako, ljudje, ki vozijo pod omejitvijo, kjer to ni smortno, pa 18-letniki, ki jim da oče na posodo svoj 330-konjski BMW (takšnega očeta poznam, vendar je sin, hvala bogu, bolj odgovoren od očeta), norci v majhnih in presenetljivo hitrih (ter tudi manj hitrih) vozilih pa so prav tako nevarni, vendar zaradi vpadljivosti požanjejo večino pozornosti, čeprav zgoraj našteti niti slučajno niso manj nevarni.
Lp
S tem se pa popolnoma strinjam! Velikokrat vidim mulčke v svojih GTijih (pa naj bo to Golf, Swift, ali karkoli drugega neGTijevskega), ki se podijo. Ampak zanimivo je, da se le ti malokrat zabijejo, ponavadi zletijo s ceste, ki je ponavadi ko se podijo po lokalnih cestah prazna. V Novicah sem danes bral, da se je en možakar ubil, ko je prehiteval v škarje.
V našem koncu je na žalost vsaj 1 nesreča s smrtnim izidom letno. Nazadnje je žensko srednjih let na dežju odneslo. 3 smrtne žrtve zaradi neprilagojene hitrosti (v dežju) zrele ženske.Eno leto prej je nekdo (mlad) zavijal levo drugi (mislim, da je bil že v penziji) ga je pa prepozno opazil, ga poskušal prehiteti in se zaletel naravnost v tovornjak. 1 smrtna žrtev -premajhna varnostna, premajhna pozornost. Enkrat se je en penzionist sprehajal v megli zvečer v črnih oblekah ob cesti in ga je ženska zbila. Krivda pešča. Nedolgo nazaj je nekdo speljeval iz stranske in poskušal izsiliti mojega sošolca, ki se je pripeljal po regionalki (90 km/h). Ni se mu izšlo in je svoje izsiljevanje plačal s smrtjo... Izsiljevanje. Že nekaj let nazaj je na istem križišču mlad motorist zavijal levo in ga je nek pijan šofer zbil ker ga je prehiteval po levi, čeprav je videl, da zavija. Pijača. Na enak način je mlada ženska zbila kolega na kolesu, ki je zavijal levo, vendar to po moje ni nakazal. (in to zato, ker misli, da mu to ni treba, ker je itak zavil na sredo ceste že prej...) Ni bilo s smrtnim izidom. Davno nazaj je nekdo do smrti povozil kolesarko ob cesti, ki je šla v službo. Tu hitrost dejansko nima veze ampak bolj pozornost. Dvomim, da ni imela prižganih luči. Le nekaj metrov stran je sosed pijan kot čep (3.33 promila) zbil 3 kolesarje na en mah. Sicer so preživeli ampak mislim, da ima en še zdaj posledice. Alkohol! Enkrat se je pa zgodilo, da je šel mladenič pijan domov, zletel iz ceste in se zvrnil v potok in utonil. Krivda je bila spet pijača.
Skratka, če mene vprašate so veliko pogostejši krvici za smrtne žrtve pijača in neznanje kot pa hitrost. Radarji bi pač kasirali, ljudje bi na določenih odsekih pobremzali potem pa gasa naprej. Tudi jaz.ops:
Itak sem že 100x napisal:
1. da bi morala avtošola vsaj 2 uri nameniti treningu varne vožnje kjer bi bodočim voznikom zbili moralo, ko bi videli, da je obvladati avto težje kot izgleda.
2. bi morali VSI vozniki delati izpit vsaj 1x na deset let, od 55 leta naprej pa 1x na 5 let. Prideš, pišeš, voziš in to je to. Če ne narediš se te avtomatsko prijavi na naslednji datum in če še takrat ne narediš se ti do nadaljnega odvzame izpit!
3. kazni naj bodo primerne plači (odstotki plače) in tudi drugačne sorte. Javna dela (pobiranje smeti ob cestah) in vsaj 2 uri predavanja o nesrečah (prikaz situacij in posledic) Predavanja bi bila lahko različna za različne tipe ljudi (kakšen prekršek je naredil- pijača, CPP, hitrost)
In še kaj bi lahko napisal, že tako sem se razpisal. Ampak konec koncev to ne bere nihče odgovoren, ki bi ukrepal tako kot sem napisal in je tole bolj mlatenje prazne slame. JAKARACMAN, si tu?
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.
Symon je napisal/-a:3. kazni naj bodo primerne plači (odstotki plače) in tudi drugačne sorte. Javna dela (pobiranje smeti ob cestah) in vsaj 2 uri predavanja o nesrečah (prikaz situacij in posledic) Predavanja bi bila lahko različna za različne tipe ljudi (kakšen prekršek je naredil- pijača, CPP, hitrost)
In še kaj bi lahko napisal, že tako sem se razpisal. Ampak konec koncev to ne bere nihče odgovoren, ki bi ukrepal tako kot sem napisal in je tole bolj mlatenje prazne slame. JAKARACMAN, si tu?
bass je napisal/-a:DKD- družbeno koristna dela so prava kazen za nezaposlene.
Urejanje okolice: pobiranje smeti, obrezovanje drevja, grabljenje listja, kidanje snega, posipanje soli in peska, razgradnja avtomobilov... veliko tega se najde.
Slovenija bi bila veliko lepša, čistejša, še posebej kar se tiče glavnih mest.
nebivedu je napisal/-a:ne moreš dat kazni glede na procente plače!!!
Primer; Jst delam imam 500 jurjev plače in bom plačal za 10km čez omejitev 50k sit, nekdo ki nima službe in ima socialno 40k sit na mesec, bo dal pa za 100km čez omejitev samo 20k sit, kar je 50% njegove plače. Pol se v tem primeru nam smejejo tisti brez službi, ki lahko norijo, pa jim nč ne bodo uzel.
nebivedu je napisal/-a:Ko zapade prvi sneg, bi jst dal vse brezposelne iz zavoda na cesto, pa vsakemu eno lopato v roke - pa nej mečejo sneg iz cest in pločnikov.
nebivedu je napisal/-a:Ne kršitelje, ampak vse ki ležijo na zavodu za zaposlovanje in iščejo službo.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost