peters je napisal/-a:To da bi bili ljudje med vožnjo 100% zbrani ves čas vožnje, je iluzorno pričakovati, zato so tudi razni predpisi o omejevanju telefoniranja totalna neumnost.
- prostoročno telefoniranje je isto moteče, kot telefoniranje s telefonom v roki (zagovorniki rečejo, da ne morem menjavat - prav, kupil bom avtomatika, kaj pa zdaj???)
- med vožnjo jem sendvič: sem zdaj kaj bolj zbran, kot če bi telefoniral? Je to tudi prepovedano?
- med vožnjo se prepiram s sopotnikom/co: Sem zdaj kaj bolj zbran, kot če bi telefoniral?? Bo odslej z zakonom prepovedano tudi pogovarjanje v avtu???
- grizem si nohte, vrtam po nosu, držim sopotnico za koleno in ne morem prstavljati: bo tudi to z zakonom prepovedano??
- mamica (ali očka) ima na zadnjem sedežu (pravilno pripetega in v otroškem sedežu) otroka, ki neprestano govori, sprašuje, se popacka, se dere, tolče z igračo po sedežu pred sabo itn.: je ta mamica (ali očka) zbrana pri vožnji?? Bodo tudi vožnjo otrok z zakonom prepovedali???
- vozim in zbrano poslušam zanimivosti na radiu: sem zbran za vožnjo?? Bodo tudi poslušanje poročil prepovedali z zakonom??
V glavnem - prepoved telefoniranja in še podobne cvetke so totalna neumnost in se štejejo kot pripomoček za polnjenje proračunov, bistveno pa k varnosti v prometu ne prispevajo.
Dokler bo kvaliteta vožnje odvisna zgolj od nas, se bodo vedno našli primeri, ko bomo raztreseni, nezbrani in ne 100% pozorni na promet.... Vsega z zakonom ni mogoče preprečiti.
Tisti, ki ni sposoben voziti in telefonirati, naj tega pač ne počne. Ta tudi ne bo jedel sendviča in bo poskrbel za zmanjšanje drugih motečih dejavnikov.
Peter
peters je napisal/-a: S svojim postom sem prej hotel povedati, da je poleg telefona med vožnjo še toliko drugih motečih dejavnikov, da je prepoved telefona zgolj kaplja v morje in bistveno k varnosti ne prispeva.
In kot sem napisal - tisti, ki smatra, da ni sposoben telefonirati med vožnjo, naj pač tega ne počne. To pa ne pomeni, da tega tudi ostali ne bi smeli.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost