Debate, ki niso vezane na ostala področja...

OLI
Novinec

Napisal/-a OLI Sr jul 05, 2006 7:33 pm

Po mojem mnenju so Japonski avtomobili boljši predusem v elektroniki, ki pa ko je dan danes precej v avtomobilu.
Če misliš, da zmoreš, zmoreš.
Če misliš, da ne zmoreš, imaš prav.

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Če jul 06, 2006 7:13 am

Po mojem je pa samo manj dajo v avto, oziroma kasneje (ko je zadeva sprobana že na N avtih).
Slika

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Če jul 06, 2006 7:37 am

MIsliš tako kot recimo pred 16-imi leti, ko so imeli npr. legacy-ji že vse notr...od ABS, klime, do vsega na štrom...vse to serijsko (brez potrebnih doplačil, ki ti na koncu avto podražijo za 30 posto)...kar je treba recimo pri bavarcih še dandanes dokupit, če ne želis ročno odpirati zadnjih šip. Marsikje na tehnološkem področju so japonci svetlobna leta pred evropejci...

Strinjam se z Mojstom Miho (blastfimija! :P ), da imajo kar nekaj težav, kar se oblikovanja tiče, predvsem pri toyoti... po drugi strani pa je potrebno priznati, da vedno znova iščejo nove oblikovne rešitve in nam tu pa tam servisirajo z oblikovnimi ekscesi, ki razbijajo v glavnem precej moton avtomobilistični trg. Osebno jim štejem v plus to, da še niso podlegli trenutnim trendom, da so vsi avtomobili znotraj ene znamke variacija na eno in isto obliko (kot npr. seat, vw, itn) ali še slabše, da zadnje čase evropske znamke delajo to, kar so japonci kako desetletje nazaj (in hvalabogu posegli po svojih oblikovalskih spretnostih, posrečemih ali neposrečenih), namreč da kopirajo drug od drugega...

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Če jul 06, 2006 8:52 am

Men so pa japonci pred 10-15 leti delali kar hude avte. Športniki sploh, pa tud kaka Mazda 323 (F), Civic 5. in celo 4. generacije, Swift... so bli meni za tiste čase zelo kul oblikovani, in so mi še danes kar všeč (323F sploh). Le notranjost je bila bolj tako-tako, ampak tud pri evropejcih mi je bila takrat malokatera notranjost res všeč. Tam konec 90-ih so ga pa totalno začeli srat. Iz tega časa mi skoraj noben japonec ni kul.

No, sedaj jim gre spet na bolje. Vsaj meni so nove Mazdice kar všečne, še posebej šestka, isto pri Hondi, tud zadnja Corolla mi oblikovno ni tako napačna...

8AK
Novinec

Kraj: Ljubljana - Črnuče

Napisal/-a 8AK Če jul 06, 2006 10:18 am

MIsliš tako kot recimo pred 16-imi leti, ko so imeli npr. legacy-ji že vse notr...od ABS, klime, do vsega na štrom...vse to serijsko (brez potrebnih doplačil, ki ti na koncu avto podražijo za 30 posto)...kar je treba recimo pri bavarcih še dandanes dokupit, če ne želis ročno odpirati zadnjih šip. Marsikje na tehnološkem področju so japonci svetlobna leta pred evropejci...

to vse not so mele tudi že alfe -75,90,6 in nekatere 33ke ;)

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Če jul 06, 2006 12:08 pm

Te raziskave so po mojem mnenju same sebi namen.Še posebaj, če se delajo na vozilih, ki imajo 30.000 km.Do 100k km bi moral vsak avto delati zgolj z rednimi servisi.Pojem zadovljstva je zelo relativen.Jaz sem recimo zadovoljen s tem, da se motor konkretno sliši,nekateri pa štejejo to za slabost(slaba izolacija motornega prostora).Meni ni problem menjati olja na 12k km,drugim se zdi to katastrofa in zanič avto.

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a metallic Če jul 06, 2006 12:17 pm

Če sm prou razumu, je audi dobil slabšo oceno zaradi premalo domiselno oblikovane notranjosti...

toliko o tem... :D

Uporabniški avatar
LUCKY LUKE
Novinec

Kraj: notranjska

Napisal/-a LUCKY LUKE Če jul 06, 2006 12:22 pm

na lestvici se mi zdita Nissan in Hyundai mal nizko, ko pa vemo da oba sodita tik pod vrh kakovosti in če se ne motim je prav J D Power v eni od prejšnih raziskav dal hyundai takoj za japonci :?:

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če jul 06, 2006 12:47 pm

Vuso je napisal/-a:Meni ni problem menjati olja na 12k km,drugim se zdi to katastrofa in zanič avto.

Jst sem menjal na 7500, pa sem dajal ven še dobro olje, sam se mi zdi boljš da tist olje porabim za dile premazat, pa dam novega v avto, sej ni tok drag.

Zdej sem pa začel motul V300 uporabljat, pa boljša polovica tut, pa ga menjam na 15.000, ker tut tok zdrži, pa ko ga ven zlijem tut zgleda še dobro olje.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
ShowDown
Novinec

Napisal/-a ShowDown Če jul 06, 2006 1:32 pm

A ni to že blo na tem forumu? Sicer pa itaq totalna objektivnost testa 'test zadovoljstva kupcev'. Čudno da ni jugota zraven. Sem prepričan, da je nad povprečjem saj so tisti ki ga vozijo pomoje zadovoljni z njim. :roll:

Upam, da bo kak admin videl kam ta tema ponovno vodi. Tja kot vse teme tega kalibra.

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a metallic Če jul 06, 2006 1:48 pm

Men se tut zdi, da je tole čisto zavajanje javnosti. :roll:
Da dobiš slabšo oceno, če je notranjost manj prostorna od konkurence in slabše OBLIKOVANA... :roll:

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Če jul 06, 2006 2:15 pm

Zaklepam, ker gre za en zelo zelo čuden test. Pa pred nakupom Suzukija nisem šel gledat teh trapastih lestvic ampak sem povprašal voznike, ki so mi s prve roke povedal kako je z avti. Drugi so bili serviserji (te je bilo še posebej težko najdt, hehe). Kot tretje pa pride na vrsto splet in uporabniki skupnosti. Kaj drugega verjet nima smisla gledat: firme zadnje čase celo plačujejo folk, da pišejo lepo o njih in njihovih izdelkih na forume. Ja, časi se spreminjajo in danes vsak tepec ima možnost in zna vpisat URL. :)

Zato tudi prihaja prenova foruma, ki bo (upajmo da uspešno) ločila "občasne bluzalice" od pametnih uporabnikov, ki znajo in vejo pomagat&svetovat...
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov