Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
CERES
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CERES Sr jul 05, 2006 7:41 pm

No jest mam vedno pas pripet k grem v avto tak da pametna glava ;) Sam hotu sm povedat da veliko je tudi v glavi voznika ;)

lp
remember: it can always get worse!

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Če jul 06, 2006 8:36 am

Model iz prvega videa bi prezivu, ce bi ustavil, ko so ga polcaji ustavli, pa je zbezal. Narava ga je na najlepsi mozen nacin izlocila iz evolucijske verige in prihranila drzavi veliko denarja za dolge sodne procese, ljudi obvarovala pred tem, kar se je nedolznemu zgodilo v drugem videu (po moje ni prezivel). Enako bi trdil za taksista. Razbil se je sam, nikogar drugega ni (vsaj sklepam, ker je sel pomoje s ceste), ni se pa razbil, ker ni bil privezan ampak zato, ker je zaspal za volanom. Razcistimo. Varnostni pas sicer je vez z zivljenjem, pa ne zato, ker resuje zivljenja ampak zato, ker omili posledice cloveske maloumnosti.

Uporabniški avatar
zeleni dirkač
Nov uporabnik

Kraj: nm

Napisal/-a zeleni dirkač Če jul 06, 2006 9:01 am

Js sem tud mev prometno nesrečo kot sovoznik na hitri cesti in mi je varnostni pas rešil življenje, čeprav ni ponavadi nikoli delal, takrat ko je pa šlo zares, pri večkratnem prevračanju, pa je svojo nalogo opravil brezhibno. Avto: Yugo45 (čist sesut).

Od takrat vedno pas.
mare

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Če jul 06, 2006 9:17 am

Pas sploh nebi smel bit vprašanje.

Še en vic.. K se pr 200 zbombaš... Brez pasu si zmazk itak, če si pa prvezan pa tko zgledaš kot da bi bil živ :D
Slika

Uporabniški avatar
5cho
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a 5cho Če jul 06, 2006 9:32 am

CERES je napisal/-a:Vsak ma po sebi prav ampak da te pas reši pri recimo 100 km/h je zelo malo vrjetno...imaš že kr fajne notranje poškodbe zato ker je sila tako huda da ne vrjamem da je pas najboljša rešitev. Ja pas je vredu do ene normalne hitrosti 50 do 70 km/h kar je pa več pa ne vrjamem :roll: Večji avto pa večja teža dejansko pripomore k večji varnosti ampak tudi če voziš tak avto kot podivjani bik ti tudi ne more rešiti :roll: Najbolj je da sam na cesti ne delaš problemov in nesreč in s temu si nekako bolje varn....problem pa nastane k maš take bike na cestah da dejansko nisi več varn pred nobenemu :x

Sej če pogledaš je vsakodnevna vožnja ena loterija "življenja in smrti" žal je tako :? ....že jutri k greš na cesto pa upoštevaš predpise in varnost pa se najde "bik za volanom" ki se zaleti v vate ti seveda umreš (kot ponavadi umrejo tisti,ki niso nič krivi) un pa veselo naprej kupi novega in divja naprej :roll:

Če bi vsak udeleženec razčistil pri sebi v glavi kaj se lahko naredi in kaj ne bi gotovo imeli manj smrtnih nesreč :roll: :roll: :roll:

Lp

no pod to se pa podpišem. vsi norci za volanom zganjajo teror nad normalnimi šoferji, ker jim to dopušča demokracija in liberalizem naše družbe!!

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Če jul 06, 2006 10:12 am

Jest sem se kr navadu vsakič prvezat(nikolo da se nebi).....drugač pa tale posnetek je res šokanten....lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Če jul 06, 2006 10:22 am

sicer sem non-stop pripasan (drugače avto ne gre), ampak sem videl že primere, ko jih je rešilo, da niso bili pripasani.
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
LUCKY LUKE
Novinec

Kraj: notranjska

Napisal/-a LUCKY LUKE Če jul 06, 2006 10:32 am

Fabrizio je napisal/-a:sicer sem non-stop pripasan (drugače avto ne gre), ampak sem videl že primere, ko jih je rešilo, da niso bili pripasani.

2x...jest sm 100% za ampak... kolega sedi zadaj desno nepripet se skotalijo s ceste in on se znajde z nogami v luftu, glava pa tam kjer je prostor za noge....streha na njegovi strani pa čist potlačena, tko da če bi sedel bi šla glava.....avto:Tempra :shock:

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Če jul 06, 2006 10:39 am

jst isto poznam enga k se je pr 120 zacev preobracat in zato k ni biv zavezan ga je resil da ga ni potlacl.....sam par mansih prask je meu

probu se je zmaknt zajcu na avto cesti .... avto reno 5

drugac jst se cev cajt vezem...k drugac mam full sl filing im mi neki manka ce nism zavezan
Slika

Uporabniški avatar
ShowDown
Novinec

Napisal/-a ShowDown Če jul 06, 2006 12:12 pm

Meni pa gre med drugim tudi nadležno piskanje na k***c. :P

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P Če jul 06, 2006 12:14 pm

Pr tretjem videu bi blo že dovolj da tip neb zadremal za 1s, in bi blo vse ql. Tut js pravim da ni vse samo v pasu!! :?

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Če jul 06, 2006 12:15 pm

jst se pa morm privezat ker mi usnjeni zici drsijo :noro pa lahk pomotoma hitr pristanem na sovoznikovem sedežu.
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Če jul 06, 2006 12:17 pm

Ko se vsedem v avto, se itak avtomatsko pripnem, sploh ne razmišljam bi-nebi.

Priznam pa, da se zadaj ne. Vsaj pri domačih avtih ne, ker noben nima pravega naslonjala za glavo. In se mi zdi bolje da nisem pripet, kot pa da si vrat zlomim.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
Sportivo
Poznavalec foruma

Kraj: Cerkno

Napisal/-a Sportivo Če jul 06, 2006 12:22 pm

Samotar je napisal/-a:Ko se vsedem v avto, se itak avtomatsko pripnem, sploh ne razmišljam bi-nebi.

Sva že dva ;) . To je pri meni že čist stvar navade, se avtomatsko že privežem. Mene s tem pripasovanjev s pasi najbolj razjezi oz razžalosti ko vidim kakšnega froca da sploh ni privezan, pa recimo stoji med sedežema,....

Uporabniški avatar
the_man
Novinec

Kraj: all around

Napisal/-a the_man Če jul 06, 2006 1:11 pm

Sportivo je napisal/-a:
Samotar je napisal/-a:Ko se vsedem v avto, se itak avtomatsko pripnem, sploh ne razmišljam bi-nebi.

Sva že dva ;) . To je pri meni že čist stvar navade, se avtomatsko že privežem. Mene s tem pripasovanjev s pasi najbolj razjezi oz razžalosti ko vidim kakšnega froca da sploh ni privezan, pa recimo stoji med sedežema,....

se strinjam z obema
lp
za prepoznavnost športnosti avtomobilske firme tekmujejo v formuli 1, rally-u, nascar,...vw pa svojim izdelkom preprosto nadane oznako GTI

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Če jul 06, 2006 3:10 pm

ja no, so primeri ko ti to da si neprivazena reši življenje, samo poglejte procentualno kolko jih je? Če v avtu že samo en potnik ni privezan lahko pobije/poškoduje vse ostale v avtu sej te vrže/premetava po celmu avtu..

jst tut zmerej pas.. avtomatsko.. se usedem, pas obrnem kluč, pržgem, v rikverc, zapelem iz parkinga in pičim..

lp
Slika

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Ne jul 09, 2006 10:47 am

lp pilgrim

Uporabniški avatar
ddean1
Novinec

Napisal/-a ddean1 So jul 15, 2006 10:58 am

Vedno privezan prav tako zahtevam od potnika za mano da se priveže.

Tako je in tako mora biti. Kdor pa se ne priveže pa (par postov nazaj lepo povedano) evolucija pač dela svoje.
lp
Bodi prijazen-vsakdo, ki ga srečaš, bije težak boj.

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Kraj: Cela EU

Napisal/-a McLaren Po jul 17, 2006 11:12 am

Da vam jst povem primer ki se je zgodil pred kratkim. Moj kolega je šel na neko fešto (al kam že) in je mel nesrečo. Človek ni bil privezan, ga je vrglo iz avtomobila, avto pa na njega. BIl je v kritičnem stanju in v komi 14 dni, zdej se stanje izbolšuje ampak počasi. Imel pa je sopotnika ki je pa bil privezan in je dobil le lažji udarec v glavo. Tolk o temu kaj je pametno.

Uporabniški avatar
SlaYeR
Stalni uporabnik

Napisal/-a SlaYeR Po jul 17, 2006 11:26 am

Kaj je pametno je preveč širok pojem...

Rok Cvetkov slovenski kaskader je v enem intervjuju (ne najdem ga več) dodal da približno v cca. 10% njegovih uprizorjenih avtomobilskih nesrečah ni zvezan, saj bi zvezan lahko staknil močnejše poškodbe. Pravi da recimo v 5% primerih normalnih voznikov in njihovih nesreč bi bilo boljše biti odvezan (verjetno goreči avtomobili ter kaki prepadi kjer poletiš z avtom). Vsekakor pa je v večini nesreč DOBRO biti ZVEZAN. Uni procenti so bolj na pamet, ker je od branja članka že neki časa nazaj.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost