mlamov82 je napisal/-a:Iz lastnih izkušenj govorim:
Pred petimi leti z Citroenom Berlingom s cirka 60-70 km/h (minus pojemek pri bremzanju) direkt v bok avtomobila ki mi je prečkal cesto iz neprednostne. Avto totalka, sprožil se mi je AirBag. Ker vedno nosim očala (dioptrija) vam moram povedat da se v tako hitrem času sploh ne zavedaš kje so. V glavnem so odletela z glave in ostala povsem cela (ko smo pisali zapisnik o nesreči sem jih normalno uporabljal, le prej sem jih mogel najti v avtu). Te okvirje očal uporabljam še danes.
Moj zaključek: Očala ne predstavljajo dodatne nevarnosti pri trku in sprožitvi vreč.
Lep pozdrav vsem.
EX-B je napisal/-a:Tocno tako je. Pri takem pojemku ti ocala odletijo z glave se preden se airbag sploh napihne. Soncna ali navadna, samo poletijo stran. Frend je mel nesreco s kombijem, pa jih je nasel nekje cisto spodaj pod pedali potem, sicer je bil okvir skrivljen, ampak to ni blo zarad udarca v airbag
Mrcina je napisal/-a:EX-B je napisal/-a:Tocno tako je. Pri takem pojemku ti ocala odletijo z glave se preden se airbag sploh napihne. Soncna ali navadna, samo poletijo stran. Frend je mel nesreco s kombijem, pa jih je nasel nekje cisto spodaj pod pedali potem, sicer je bil okvir skrivljen, ampak to ni blo zarad udarca v airbag
Jp, moj kolega je isto rekel, da očal že zdavnaj ni bilo na nosu, ko je airbag šel v faco...
Lp Mrcina
Če tako zelo živiš za forum in če si dobil svojo možnost, potem se prosim malce umiri in nehaj citirat vsak post ter nanjo pisat nepomembne pripombe. HvalaBlack Jack je napisal/-a:Zgleda da obstaja majhna možnost da bi se ti steklo zdrobilo in padli delci v oko....
Strokovnjak je napisal/-a:Pred časom sem poslušal neko reportažo na to temo in imeli so isto ugotovitev - očala in airbag skupaj nista nevarna. Je pa veliko bolj nevarna kombinacija cigaret v ustih in airbag. Baje ga dobiš direktno v oko.
mlamov82 je napisal/-a:Iz lastnih izkušenj govorim:
Pred petimi leti z Citroenom Berlingom s cirka 60-70 km/h (minus pojemek pri bremzanju) direkt v bok avtomobila ki mi je prečkal cesto iz neprednostne. Avto totalka, sprožil se mi je AirBag. Ker vedno nosim očala (dioptrija) vam moram povedat da se v tako hitrem času sploh ne zavedaš kje so. V glavnem so odletela z glave in ostala povsem cela (ko smo pisali zapisnik o nesreči sem jih normalno uporabljal, le prej sem jih mogel najti v avtu). Te okvirje očal uporabljam še danes.
Moj zaključek: Očala ne predstavljajo dodatne nevarnosti pri trku in sprožitvi vreč.
Lep pozdrav vsem.
Black Jack je napisal/-a:Strokovnjak je napisal/-a:Pred časom sem poslušal neko reportažo na to temo in imeli so isto ugotovitev - očala in airbag skupaj nista nevarna. Je pa veliko bolj nevarna kombinacija cigaret v ustih in airbag. Baje ga dobiš direktno v oko.
A to so prov teste delali da so videli kam prleti cigareta.....???
Strokovnjak je napisal/-a:Black Jack je napisal/-a:Strokovnjak je napisal/-a:Pred časom sem poslušal neko reportažo na to temo in imeli so isto ugotovitev - očala in airbag skupaj nista nevarna. Je pa veliko bolj nevarna kombinacija cigaret v ustih in airbag. Baje ga dobiš direktno v oko.
A to so prov teste delali da so videli kam prleti cigareta.....???
Je že dolgo nazaj, ko sm to poslušal po radiju in se zato ne spomnim kako so to ugotovili. Sem pa si zapomnil bistvo. Vsekakor se mi pa zdi povsem realna možnost.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost