Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Mihc
Novinec

Napisal/-a Mihc Pe jul 07, 2006 9:14 am

sedej je odvisno ali imas normalnega ali high output verzijo zadnja ma 180 konjev

no ta model papa tm 15 ce ga zelo sparas normalna vozna pa je bolj pri 18 ...

mores pa tudi pazt ker so bremze hmmm zalostne

kar se pa tice trdnosti pleha in podobno bos pa prej steno porusu preden bos kej tukaj skrivil
I am kept in place by G-forces, not seatbelts

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Kraj: Ko si bogu za hrbtom, se uro voznje.

Napisal/-a AXioN Pe jul 07, 2006 11:17 am

nebivedu je napisal/-a:To bi bil za mojo boljšo polovico. Za vožnjo do službe in nazaj. Je le orenk bolj varen kot clio in glede na norce ki vozijo dandanes po mestu, nama bencin sploh ni važen. V enem tednu je clio 2x dobil vdrtino na plehu od izsiljevanja idiotov na križišču. Pol k bo pa terenc nej pa izsiljujejo, sam takrat ne bo bremzala.

Kolega je mel sicer Lado Nivo, v bogsejousmil stanju, je pa mela spredaj in zadaj bullbare (saj se rece tako?), široke aluminjaste pragove, ter lita platisca na distancnikih, tako da so kolesa gledala ven vsaj ene 15cm izpod blatnika..
Avto je bil drugace ena velika koreta, ampak nisem mogel verjet kaksen RESPECT imas na cesti s takim avtom (pa seveda nikoli opran), naj ti povem to, da pred nakupovalnim srediscem sta bila zmeraj na vsaki strani prazna parkirna prostora, cetudi je bilo vse polno.. Res nIsem mogel verjet, dokler nisem sam tega vidu..

Ampak predvidevam, da imas najbrz dobro ponudbo, ko se že odlocas za ta avto..
Torej kaksen bullbar na avtu, ne bo odvec :twisted: :D :D

Lp

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Pe jul 07, 2006 11:41 am

verjetno preveč
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Pe jul 07, 2006 12:24 pm

nebivedu, zakaj pa ne 2.5 ali celo 2.5 TD, če se ti gre na prvem mestu za varnost? Se mi zdi bolj racionalna izbira, sploh 2.5TD, ki naj bi bila zelo dobra mašina v tem Cherokee-ju ;)
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Brouky
Uporabnik

Kraj: the biggest street in sevnica

Napisal/-a Brouky Pe jul 07, 2006 1:25 pm

:oops: :oops: :oops: joj nebivedu js se ti opravičujem glede mojga posta,k sm napisu da ni dobro terensko vozilo to...u mislih sem imel wranglerja(link mi ni delu :) ) :oops: :oops: :oops: :?
Če vama gre pa bol ko ne sam za varnost,zakaj pol res raj ne razmišljata o kakem 2.5TD?!?Ker js sm tut že slišu da so kr zanesljive mašine...razn če maš ugodno ponudbo za tega... :roll:
Hyundai accent 1.3LS supercharged with my heavy leg :P

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Pe jul 07, 2006 2:57 pm

Brouky je napisal/-a::oops: :oops: :oops: joj nebivedu js se ti opravičujem glede mojga posta,k sm napisu da ni dobro terensko vozilo to...u mislih sem imel wranglerja(link mi ni delu :) ) :oops: :oops: :oops: :?
Če vama gre pa bol ko ne sam za varnost,zakaj pol res raj ne razmišljata o kakem 2.5TD?!?Ker js sm tut že slišu da so kr zanesljive mašine...razn če maš ugodno ponudbo za tega... :roll:

navaden wrangler je res malce bolj soft terenec...Njegova različica Rubicon, pa je zelo zelo dober terenec, z bistveno močnejšim vzmetenjem in pogonskimi gredmi, zelo kratkim menjalnikom, zaporami diferenciala, na zadnji IN prednji osi, seveda temu pritiče tudi sredinska zapora. Vse mehansko vklopljive, tako da je to eden vrhunskih terencev, brez dvoma ;)
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Pe jul 07, 2006 4:52 pm

lenivec je napisal/-a:nebivedu poglej si fiftgear nekjzačetek letošnje sezoe in prispevek o kvazi varnosti terencev. ;) boš mogoče začel gledat kaj drugega kot terenca.

Lahko poveš kaj več o tem, me zanima?
Drugače pa nedvomno 2 tonski kup pleha naredi svoje v trku z drugim (ponavadi precej lažjim) avtomobilom, pri trku v steno pa so stvari seveda drugačne.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe jul 07, 2006 5:02 pm

Slide je napisal/-a:
lenivec je napisal/-a:nebivedu poglej si fiftgear nekjzačetek letošnje sezoe in prispevek o kvazi varnosti terencev. ;) boš mogoče začel gledat kaj drugega kot terenca.

Drugače pa nedvomno 2 tonski kup pleha naredi svoje v trku z drugim (ponavadi precej lažjim) avtomobilom, pri trku v steno pa so stvari seveda drugačne.

Jst že imam terenca. Ves je pobutan, obrnjen je bil na oba boka in na streho, na parkirišču je na vsaki strani vedno še en prazen plac, gume gledajo na vsaki strani 5cm izpod blatnikov(take feltne, ker se mi ni dal delat distančnikov), spredaj bullbar in zadaj kljuka pa železni odbijači. Na cesti me noben ne izsiljuje, ker vidi ves obtolčen avto, pa se raj umakne, tko da nimam problemov. Pere ga dež, drgač če ni dežja je pa skos blaten al pa vsaj prašen.

Gledam tudi 2.5td cherokeeja, vendar je za ta denar predrag. Za ceno turbo dizla dobim 4.0 V6 in plinsko predelavo, pa imam isto porabo(cenovno) kot z turbodizlom, s tem da imam zvok šestaka in mi nafta ne smrdi.

Glede nesreč - nimam avta za zaletavat, vendar če avto zaščitiš spredaj z dobro montiranim bullbarom(ne šminka) in zadaj štango v odbijač, je manj verjetnosti, da ti pride osebni avto do živega.

Drugega kot terenca pa ne bom gledal - pač imam tak hobi in ta hobi je offroad, poleg tega ta avto ni zame(kot sem rekel sam že imam mašinco), ampka za mojo boljšo polovico.
Old subarus never die, they just get faster!

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Pe jul 07, 2006 6:08 pm

Slide je napisal/-a:

Dva dobra o "varnosti" takšne sorte "zverin"

http://www.youtube.com/watch?v=K9R-UFDn ... %20test%20

http://www.youtube.com/watch?v=G17ej95P ... %20test%20

Z druge strani je varnost "pod vprašajem" glede obvladovanja takšnih vozil - brez recimo jim "varovalom" (ESP in podobno) so takšna vozila pri večjih hitrostih prej kot ne težje obvladljiva kakor en navaden avto razreda CLIO ali GOLF. V primeru, da se moraš recimo ogniti nenadni oviri na cesti.

LP

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Pe jul 07, 2006 7:46 pm

Ja crash test v steno je za potnike terenca ubijalski. Nesreča enga 2 tonskega terenca z cliotom pri 60km/h je pa za potnike skoraj nenevarna. Cliota tak avto odrine. Sem imel na žalost voznice cliota to videt. Od cliota ni nič ostalo, iz cherokeeja so pa lepo izstopili vsi potniki brez prask. Voznica cliota ni preživela.

Uporabniški avatar
subi92
Poznavalec foruma

Napisal/-a subi92 So jul 08, 2006 1:13 am

Glej če koga preveč skrbi za lajf je bolje da ostane v hiši, oz. praznem prostoru brej ostrih robov 8) , nevarno je pešačiti, kolesariti itd...
Povdarek nakupa oenjenega avta pa ni varnost ampak SURVIVAL na cestah pri počasni vožnji ko se razni mali dirkači serjejo po cesti in izsiljujejo, ko pa vidijo revco v kliotu pasploh ne spustijo, ko pa da Nebvedu še bulbar na Jeppa pa itak noben ne bo zapelju pred njo--- govorim iz lastnih izkušenj da se vsak ki ima avto nad 1998 odmakne takoj ko vidi bulbar na mojem subiju in mojo faco ki jim govori da se mi j.ebe tud če porinem koga ... sej kuponi bi peli ampak nikoli ne bo več avto ki bi ga nabasu tak kot je bil :twisted

P.S. @nebivedu - majice itd... več na ;)
Subaru Legacy 2.0 AWD 1998, Mazda Premacy 1.8 l.2000, Ford Fiesta MK1 1979

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha So jul 08, 2006 6:21 am

nebivedu je napisal/-a:Ja crash test v steno je za potnike terenca ubijalski. Nesreča enga 2 tonskega terenca z cliotom pri 60km/h je pa za potnike skoraj nenevarna. Cliota tak avto odrine. Sem imel na žalost voznice cliota to videt. Od cliota ni nič ostalo, iz cherokeeja so pa lepo izstopili vsi potniki brez prask. Voznica cliota ni preživela.

Glej jst se do neke mere strinjam s tabo - človek povsem normalno p****i ko vidi, sreča ali še huje doživi "bližnje srečanje" s takšnimi norci.
Ampak : na drugi strani je "preživetje" iz mojih izkušnjah v veliki meri pogojeno z usodo. Pred približno tednom dni sm bil priča posledicam nesreče, kjer ti za preživetje ne pomaga nobena še tako velika "mrcina" - precej velika skala se je utrgala s pobočja in zletela na cesto, direkt pred avto - trk je bil neizbežen, nekoliko ga je voznik ublažil z zaviranjem - sprednji del avtomobila uničen. Zdej pa si predstavljaj da tista skala "zamudi" delček sekunde - imaš jo v vetrobranskem steklu. Lahko je terenec, tovornjak .... al pa ena navadna KATRCA - možnosti za preživetje so v vsakem vozilu v tem primeru zelo majhne. "Mrcine" in vsa "železnina" okrog tebe ti ne pomaga. Takšnih primerov ti lahko naštejem še in še - ampak če hočeš razumet bo ta dovolj.
Iz izkušenj torej : važno je poskrbeti, da je avto na kratko OK, ter seveda voznik. Na ostalo nimaš veliko vpliva - in če je kot rečemo "usoda s tabo mila boš prživel" v CLIO-tu, v nasprotnem primeru pa ti ne pomaga niti terenec, tovornjak in podobne "mrcine"
S tega vidika je zame kupovanje terenca v smislu zagotavljanja varnosti oz kot je bilo omenejeno preživetja en velik nesmisel.

LP

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha So jul 08, 2006 7:00 am

subi92 je napisal/-a:Glej če koga preveč skrbi za lajf je bolje da ostane v hiši, oz. praznem prostoru brej ostrih robov 8) , nevarno je pešačiti, kolesariti itd...
Povdarek nakupa oenjenega avta pa ni varnost ampak SURVIVAL na cestah pri počasni vožnji ko se razni mali dirkači serjejo po cesti in izsiljujejo, ko pa vidijo revco v kliotu pasploh ne spustijo, ko pa da Nebvedu še bulbar na Jeppa pa itak noben ne bo zapelju pred njo--- govorim iz lastnih izkušenj da se vsak ki ima avto nad 1998 odmakne takoj ko vidi bulbar na mojem subiju in mojo faco ki jim govori da se mi j.ebe tud če porinem koga ... sej kuponi bi peli ampak nikoli ne bo več avto ki bi ga nabasu tak kot je bil :twisted

P.S. @nebivedu - majice itd... več na ;)

Milo rečeno : pretiravaš !

Zdej si pa ti varen in imaš možnosti za preživetje ker imaš SUBI-ja + bulbar :cry :cry :cry

Tvoja prepotenta faca, hitro postala faca od strahu "posranega" otroka, če ti pred "nos" pripeljem 40 t tovornjak in se mi j**e če bi te "nabasal" in zrinil nekam pa iz tvojega SUBI-ja naredil nekaj podobnega kar ostane od pločevinke ko stopiš nanjo .... ja pa kupone bi ti kr mirno "odštel" in se spraševal katera muha za vraga je priletela v tovornjak :cry :cry :cry

Pamet v glavo, mirno kri ... pa bomo vsi preživeli ... v KATRCI, CLIO-tu, SUBI-ju ... in vseh ostalih prevoznih sredstvih.

LP

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu So jul 08, 2006 9:38 am

Mojster Miha je napisal/-a:Iz izkušenj torej : važno je poskrbeti, da je avto na kratko OK, ter seveda voznik. Na ostalo nimaš veliko vpliva - in če je kot rečemo "usoda s tabo mila boš prživel" v CLIO-tu, v nasprotnem primeru pa ti ne pomaga niti terenec, tovornjak in podobne "mrcine"
S tega vidika je zame kupovanje terenca v smislu zagotavljanja varnosti oz kot je bilo omenejeno preživetja en velik nesmisel.

LP

Jst v usodo bolj malo verjamem. Ni vse že vnaprej zapisano.

Noben ni govoril za izredne primere. Tukaj gre za vožnjo po mestu - občasno vožnja na fax v drugo mesto in kdaj pa kdaj na morje. Avto ni za zaletavat. Punca ga vozi previdno, vednar so drugi na cesti, ki te ogrožajo in za vožnjo po mestu s hitrostjo do 50kmh je veliko bolj varen 2 tonski terenec, kot clio, pa tut če se v avtobuse zaletavaš.

Sej na avtocestah ljudje ne izsiljujejo tok kot v mestu ob konicah. Problem je samo mesto, ko se ona vozi v cliotu in jo vsak s 5cm večjim avtom proba izsilit, da bi prej prišel čez križišče. In ko jo butne ponavadi še zbeži. Ko se vozi z mojim v službo, se je noben niti ne upa izsilit, ker vidi pobutan avto, pa še žensko notri. Iz službe pride tudi 10 minut prej, če je z mojim avtom.

Tko da vsa poanta je v tem, da ljudje pač vidijo majhen avto in ga probajo izsilit, ko pa si v velikem avtu pa ni nibenga junaka, ki bi te izsiljeval.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR So jul 08, 2006 10:41 am

Tisti video mi je zgrešen že v osnovi. ne moreš primerjati 100 let staro zasnovo Discota z novim Espacom.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus So jul 08, 2006 11:00 am

Samotar: test je bil samo odgovor na to, da nekateri bolj zaupajo starim đipom kot novim enoprostorcev kar se tiče varnosti. In kupujejo 10 let stare N-tonske đipe in mislijo da bodo prevozili vsak zid in vsak nov avto.

Seveda je pa res da masa naredi svoje in odrine male kinder jajčke...

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha So jul 08, 2006 11:24 am

nebivedu je napisal/-a:
Mojster Miha je napisal/-a:Iz izkušenj torej : važno je poskrbeti, da je avto na kratko OK, ter seveda voznik. Na ostalo nimaš veliko vpliva - in če je kot rečemo "usoda s tabo mila boš prživel" v CLIO-tu, v nasprotnem primeru pa ti ne pomaga niti terenec, tovornjak in podobne "mrcine"

LP

Jst v usodo bolj malo verjamem. Ni vse že vnaprej zapisano.

Noben ni govoril za izredne primere. Tukaj gre za vožnjo po mestu - občasno vožnja na fax v drugo mesto in kdaj pa kdaj na morje. Avto ni za zaletavat. Punca ga vozi previdno, vednar so drugi na cesti, ki te ogrožajo in za vožnjo po mestu s hitrostjo do 50kmh je veliko bolj varen 2 tonski terenec, kot clio, pa tut če se v avtobuse zaletavaš.

Sej na avtocestah ljudje ne izsiljujejo tok kot v mestu ob konicah. Problem je samo mesto, ko se ona vozi v cliotu in jo vsak s 5cm večjim avtom proba izsilit, da bi prej prišel čez križišče. In ko jo butne ponavadi še zbeži. Ko se vozi z mojim v službo, se je noben niti ne upa izsilit, ker vidi pobutan avto, pa še žensko notri. Iz službe pride tudi 10 minut prej, če je z mojim avtom.

Tko da vsa poanta je v tem, da ljudje pač vidijo majhen avto in ga probajo izsilit, ko pa si v velikem avtu pa ni nibenga junaka, ki bi te izsiljeval.

Sicer je nakup čisto tvoja osebna zadeva, z moje strani je še vedno milo rečeno neumnost.
Poglej recimo Italijane - Milano, Bologna ... v mestih "kraljujejo" stare PANDE in drugi manjši avtomobili, predvsem pa starejši FIAT-i. In nihče niti pomisli ne na terenca, pa čeprav imajo gužve, izsiljevanj, karambolov in raznih recimo jim nevšečnosti veliko več kot pri nas. Vprašaj se zakaj ?
Pa pomisli malce na to kako bo tvoja dečva tisto "zverino" parkirala, kako se bo v kakšni konici znašla, kako bo manervrirala ... in nenazdanje kako bo v primerjavi s CLIO-m glede stroškov dobesedno metala denar stran.

LP

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu So jul 08, 2006 1:28 pm

Mojster Miha je napisal/-a:Poglej recimo Italijane - Milano, Bologna ... v mestih "kraljujejo" stare PANDE in drugi manjši avtomobili, predvsem pa starejši FIAT-i. In nihče niti pomisli ne na terenca, pa čeprav imajo gužve, izsiljevanj, karambolov in raznih recimo jim nevšečnosti veliko več kot pri nas. Vprašaj se zakaj ?

Ne moreš primerjat evropejcev (pa čeprav italjanov) z primitivnimi slovenci in vožnjo v mestih, kjer slovenci nimamo pojma o vožnji. Jst se po italjanskih mestih vozim čist normalno, v rdečo, prehitevam po ozkih ulicah, itd(skratka vozim tako kot oni). Da bi tako vozil v sloveniji, bi povzročil od službe do doma vsaj ducat nesreč in si povišal plačilo zavarovanja za vsaj 1000%.
Pri njih je tudi to, da imajo doma v garaži en dober avto in ga polirajo vsake 2 dni, za po mestu pa malega jajčka, ki ga lahko kamorkoli porinejo in parkirajo.

Pri nas tega ni, ker vsako teslo rine z največjim avtom v strogi center mesta, da se pripelje pred vhod trgovine.

Mojster Miha je napisal/-a:Pa pomisli malce na to kako bo tvoja dečva tisto "zverino" parkirala, kako se bo v kakšni konici znašla, kako bo manervrirala ... in nenazdanje kako bo v primerjavi s CLIO-m glede stroškov dobesedno metala denar stran.

Verjemi, da terenca obvlada, saj je moja sovoznica na tekmah v offroadu. Tudi mnogokrat vozi po terenu in po cestah z mojim avtom, pa se ji še ni zataknilo, tko da bo tudi v prometnih konicah znala pravilno odreagirat.

Moraš računat, da je terenec mnogo bolj pregleden kot osebno vozilo,saj sediš višje in imaš boljši pregled nad dogajanjem.

Pa kot sem že napisal, večinoma izsiljujejo tisti z velikimi avtomobili, ki se v službo vozijo po eden v avtu. Takega ne boš prepričal da ne izsiljuje, ker mu je avto edina stvar v življenju, ki je njegova in on misli, da je car na cesti in da se mu morajo vsi umikat. S terencem ga pa prerpičaš v tej meri, da mu pokažeš, da ti je za pleh vseeno in da ga boš butnil, če se bo vrival pred tebe.

Če poznaš cesto pri ruskem carju, kjer se je treba z desne vključit na slovensko al dunajsko(ne vem ktera je zdej, k skos spreminjajo imena) in imaš na glavni cesti še en dodatne pas - vsak tam čez zapelje, potem se vriva pred tebe in to zelo nasilno. Pri tem, ko se z mojim avtom tam pelje, se noben ne vriva, če pa je s cliotom, so jo pa že dvakrat pošlajsal ob strani.

Razmišljava tudi o pajerotu 2.5TD, samo se kr težko dobi, pa dragi so ko pes. Je manjši od cherokeeja in še bolj pregleden.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost