Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
DonFilipo
Novinec

Kraj: 18S; 172W - najdi na karti

Napisal/-a DonFilipo Sr jul 12, 2006 12:24 pm

stench je napisal/-a:A potem dam jaz lahko na svojga bravota, na katerem je tovarniško homologirana dimentija 195/50R15 komot 16 col ustreznih dimenzij? Ker to mi je skranjo čudno.

Kot ti pravim pozanimaj se na servisu. Mogoce so na tvojem bravotu 14 colne feltne normalne in ze imas 15. Lahko gres tudi na 16" (visina cca 40,50...). Vse je odvisno kaj ti povejo na servisu. Oni najbolje vedo kaj je z strani tovarne odobreno, dimenzirano in sprejemljivo. Po teh podatkih dej gor kar ti najbolj ustreza.

P.S. pa zahtevajte da pogledajo v tehnicne podatke, vcasih tudi oni povedo napamet. Drugace, pa je ko pogledajo v racunalnik vidijo katere so gume dovoljene za doloceni model (tudi po st.sasije pogledajo, ker so mogoca minimalna odstopanja v lezajih).
--= Hasta La Vista Don =---

Impreza STi 330 SE
440i
R1200 RT

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Sr jul 12, 2006 1:35 pm

v prodaji obstaja model s tako dimenzijo oz. še širšimi pnevmatikami, sam mi pa na servisu niso rekl da je dovoljeno in mi celo tega potrdila ni hotu napisat.Na enmu drugmu servisu pa za tak list zahtevajo 10k.

Uporabniški avatar
DonFilipo
Novinec

Napisal/-a DonFilipo Sr jul 12, 2006 2:15 pm

c.o.b. je napisal/-a:v prodaji obstaja model s tako dimenzijo oz. še širšimi pnevmatikami, sam mi pa na servisu niso rekl da je dovoljeno in mi celo tega potrdila ni hotu napisat.Na enmu drugmu servisu pa za tak list zahtevajo 10k.

no prvemu se rece neustrezljivost in neznanje, drugemu pa kraja! obrni se na generalnega uvoznika in jih tozi.
to so ti dolzni izdati, ce nic drugega v obliki uradnega kataloga v katerem se kot opcija nude gume druge dimenzije!

poleg tega; kako ti na servisu lahko povejo, da to ni dovoljeno, ce prodajajo avto z sirsimi gumami!! mater so eni glupi!

Impreza STi 330 SE
440i
R1200 RT

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Sr jul 12, 2006 3:54 pm

Sam imam popolnoma drugačne izkušnje.

Tudi sam sem imel tak papir od servisa, ker sem pač tam avtomobil kupil. Seveda so me ustavili policaji ( bil je malo prepotenten policaj ) in šli preverjat ali sme servis napisat takšen papir. Odgovor je bil : NE.

Servis ni pooblaščen za izdajo kakršnihkoli homologacij ampak le LPP, RTI...
Takšen je bil odgovor.

Bil je celo nek datum do kdaj ti je lahko to vpisal uvoznik in od kdaj niso hoteli / niso smeli več.
Hkrati je sledila še kazenska ovadba... No na koncu smo rešili. :lol:

Ampak to je le moja izkušnja.

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Sr jul 12, 2006 10:12 pm

kazenska ovadba? mislš to kazen 120k pa tehnični pa to? na servisu so mi rekl da ma un širše (in to za 20mm) ker ma drugo opremo.sm biu tut na Peugeot Slovenija in so rekl da mi tega potrdila ne smejo izdat.pa sm jim reku da rabm da loh sploh homologiram-da oni nimajo veze s kartončkom-pa je reku da ne sme čeprou mi na avto loh grejo tut gume 205/40/17 sam da so neoriginal feltne.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Napisal/-a simply Če jul 13, 2006 4:05 pm

Pri meni je, ko me je policaj ustavil, vse pregledal in mi nato vrnil homologacijski kartonček in rekel, da bo pogledal oziroma se pozanimal če lahko na servisu vpišejo vanj. Po 2 dneh je prišel k meni domov po homologacijski kartonček da ga zaseže in sproži postopek proti servisu in posledično meni. Vendar se je kartonček izgubil, tako da sem mu rekel da trenutno čakam na novega.

LP

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo Če jul 13, 2006 5:05 pm

Polcaj je pršu k teb domov? :)

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Napisal/-a simply Če jul 13, 2006 5:43 pm

Ker me je ustavil policaj z druge policijske postaje kot je ta kjer živim so poslali nekoga iz " našega okraja" policije. Ker me doma ni bilo ( sem bil v službi ), je prišel le ta kateri me je ustavil še v službo!!! ( on je delal 300m proč ).

Na žalost se je homologacijski kartonček izgubil, hkrati pa bi bil kmalu obtožen prikrivanja dokazov.

Uporabniški avatar
ANJCI
TÜV ekspertinja

Napisal/-a ANJCI Če jul 13, 2006 7:22 pm

simply je napisal/-a:Servis ni pooblaščen za izdajo kakršnihkoli homologacij ampak le LPP, RTI...

Točno tako, pooblaščen servis ti lahko izda samo potrdilo o ustreznosti ( primer Renault za njihova originalna platišča ) platišč za tvoje vozilo........za vse naprej je potrebno urediti na RTI-ju ali LPP-ju, da ti vpišejo v homologacijski kartonček. Samo ta je veredostojen in popolnoma nič drugega. ;)

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Če jul 13, 2006 9:34 pm

ja sam zatakne se ko so na servisu al tok nevedni al pa tok nesposobni da tega lista (brez kerga nimaš kej delat na lpp-ju al pa rti-ju ) nočjo napisat.kot sm reku sm šou do uvoznika in mu vse podrobno razložu (da rabm da grem loh na lpp) pa je reku da tega ne sme narest.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Če jul 13, 2006 10:53 pm

simply je napisal/-a:Ko sem jaz vpisoval v homologacijski kartonček sem imel napisano ime platišča in dimenzijo le tega ter dovoljene pnevmatike.

Torej v tvojem primeru bi pisalo npr.: OZ... 6jx15 z pnevmatikami 195/50/15.

Torej bi moral imet nujno OZ platišča.

Vsaj tako je bilo 5 let nazaj!
...si daš pol prelepit čez pokrov vijakov v center en znak O.Z. ... za vse bo dovolj :P L.p. mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Če jul 13, 2006 10:56 pm

DonFilipo je napisal/-a:
c.o.b. je napisal/-a:v prodaji obstaja model s tako dimenzijo oz. še širšimi pnevmatikami, sam mi pa na servisu niso rekl da je dovoljeno in mi celo tega potrdila ni hotu napisat.Na enmu drugmu servisu pa za tak list zahtevajo 10k.

no prvemu se rece neustrezljivost in neznanje, drugemu pa kraja! obrni se na generalnega uvoznika in jih tozi.
to so ti dolzni izdati, ce nic drugega v obliki uradnega kataloga v katerem se kot opcija nude gume druge dimenzije!

poleg tega; kako ti na servisu lahko povejo, da to ni dovoljeno, ce prodajajo avto z sirsimi gumami!! mater so eni glupi!
...ma niso ne glupi oni bi ti samo svoje radi prodali ki pa so itak 2 x dražje kot recimo si jih ti zrihtaš sam :P L.p. Mad

Uporabniški avatar
DonFilipo
Novinec

Napisal/-a DonFilipo Pe jul 14, 2006 11:35 am

moja izkusnja od vceraj:

Sel sm na tehnicnega in sm tisti babi na salterju reku, da mi v prometni pise napacni podatek za gume in da je prosim, da to popravi. v prometni pisejo original gume 195/60/15 (megane) in sm ji reku da mam gume 205/55/16. Povedala me je, da rabim homologacijo in sm ji reku, da so to serijske gume z opremo Dynamique, a da so meni vpisali dimenzijo katera pase na opremo Expression. Da je to NJIHOVA napaka (kar v bistvu ni bila) :) Potem sm ji pokazal original Renaultov katalog in ko je vidla, je kar naredla novo prometno.
Stvar urejena!! Pa naj mi zdej tezi kdo hoce :)

Impreza STi 330 SE
440i
R1200 RT

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Pe jul 14, 2006 11:45 am

DonFilipo je napisal/-a:moja izkusnja od vceraj:

Sel sm na tehnicnega in sm tisti babi na salterju reku, da mi v prometni pise napacni podatek za gume in da je prosim, da to popravi. v prometni pisejo original gume 195/60/15 (megane) in sm ji reku da mam gume 205/55/16. Povedala me je, da rabim homologacijo in sm ji reku, da so to serijske gume z opremo Dynamique, a da so meni vpisali dimenzijo katera pase na opremo Expression. Da je to NJIHOVA napaka (kar v bistvu ni bila) :) Potem sm ji pokazal original Renaultov katalog in ko je vidla, je kar naredla novo prometno.
Stvar urejena!! Pa naj mi zdej tezi kdo hoce :)
... :P :P :P svet je polje kjer iznajdljivi vladajo ... to stari nič nobenmu dat ... L.p. Mad pa kaj naši sploh komplicirajo morali bi že v Homologacijo vpisati vse dovoljene pnevmatike kot je to na zahodu ... naši ti dajo eno do dve dimenzije letnih in eno zimskih gum ... povsod lonček kmalu boš še za vdihe slovenskih državljanov imel števec :( ... L.p. Mad

Uporabniški avatar
Sierrator
Novinec

Kraj: Vipava

Napisal/-a Sierrator Pe jul 14, 2006 12:25 pm

Za moj avto je v homolomo kartonček vpisanih enih deset različnih dimenzij - isto kot na nalepki na avtu. Vključno z možnostjo širših gum zadaj.

BMW pač. :-P
Zadnjič spremenil Sierrator, dne Pe jul 14, 2006 12:57 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Pe jul 14, 2006 12:54 pm

Sierrator je napisal/-a:Za moj avto je v homolomo kartonček vpisanih enih deset različnih dimenzij - isto kot na nalepki na avtu. Vključno z možnostjo širših gum zadaj.

BMW pač. :-P
...ma-daj - prodaj (mi) traktor to ni za nas :P :P :P ... sierrator ti imaš vse vpisano ker bivši lastnik dela na BMW servisu ;) l.p. mad

Uporabniški avatar
Sierrator
Novinec

Napisal/-a Sierrator Pe jul 14, 2006 12:59 pm

No, natanko osem dimenzij je vpisanih. Sem preveril.

Mad: Vpisano je, ker je BMW!

Uporabniški avatar
DonFilipo
Novinec

Napisal/-a DonFilipo Pe jul 14, 2006 1:03 pm

Sierrator je napisal/-a:Mad: Vpisano je, ker je BMW!

Zakaj pa bi BMW mogu biti privilegiran med ostalimi proizvajalci? "Ker je BMW" - nic ne pomeni!! So tudi ostale boljse in slabse znamke. Ce mas veze tako povej, ne pa dviguj bmw v nebesa, ker ni ne boljsi, ne slabsi od povprecja! Pa na zadnji pogon se tudi ne sklicuj, ker marsikateri avto ima zadnji pogon!

Impreza STi 330 SE
440i
R1200 RT

Uporabniški avatar
Sierrator
Novinec

Napisal/-a Sierrator Pe jul 14, 2006 1:24 pm

Pa od kje ti ideja, da je privilegiran?!
Napisal sem samo, da imam v homolomo kartončku vpisane vse predvidene dimenzije za ta avto; ne glede na opremo ali motor!!! So pač dosledni.
To, da se da na zadnjo premo montirati širše gume pa ni vse samo v pogonu. Tudi Sierra, ki sem jo imel pred leti ima zadnji pogon pa ni imela predvidenih širših gum. Zaradi tega sem napisal, da gre za BMW. Čisto možno, da to opcijo ponuja tudi recimo MB... Ne vem, ker ga pač nimam. Ne pišem na pamet, ampak dejstva, ki jih poznam!
Tisto o prejšnjem lastniku pa je Mad napisal kar tako. Sam dobro ve, da bivši lastnik na to ni vplival. V kartonču piše isto kot na nalepki na stebričku prednjih vrat (podatki o tlaku za posamezne dimenzije gum). Tako, da ne bi o kakšnih zvezah. Preveri pri katerikoli trojki, ki nima "zvez"!

NIKOLI pa nisem BMWja dvigoval nad druge.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Pe jul 14, 2006 2:06 pm

Sierrator je napisal/-a:Pa od kje ti ideja, da je privilegiran?!
Napisal sem samo, da imam v homolomo kartončku vpisane vse predvidene dimenzije za ta avto; ne glede na opremo ali motor!!! So pač dosledni.
To, da se da na zadnjo premo montirati širše gume pa ni vse samo v pogonu. Tudi Sierra, ki sem jo imel pred leti ima zadnji pogon pa ni imela predvidenih širših gum. Zaradi tega sem napisal, da gre za BMW. Čisto možno, da to opcijo ponuja tudi recimo MB... Ne vem, ker ga pač nimam. Ne pišem na pamet, ampak dejstva, ki jih poznam!
Tisto o prejšnjem lastniku pa je Mad napisal kar tako. Sam dobro ve, da bivši lastnik na to ni vplival. V kartonču piše isto kot na nalepki na stebričku prednjih vrat (podatki o tlaku za posamezne dimenzije gum). Tako, da ne bi o kakšnih zvezah. Preveri pri katerikoli trojki, ki nima "zvez"!

NIKOLI pa nisem BMWja dvigoval nad druge.
uuuuu zdaj se bom pa s teboj kregal A. - uni drugi prijateljček se mi je pokvaril :P :P :P
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost