Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Twingo Sport
Novinec

Napisal/-a Twingo Sport So jun 07, 2003 4:05 pm

Res je!Se morm smejat ka folk ne ve kaj pise.Ko boste pa naredl izpit za C al pa E in ko boste vozil kamjon pol pa pametujte pa kej govorte, zdej pa rajsi se vzdrzte takih butastih postov pisat.

andy77
Nov uporabnik

Napisal/-a andy77 So jun 07, 2003 4:17 pm

Se mi je kar zdelo da se bo našel tudi kakšen zagovornik, saj ni nihče napisal da so vsi kamionarji slabi vozniki, ampak vsak izmed nas ima kar nekaj zelo slabih izkušenj z njimi, pa tudi med nami so nekateri totalni bebci ki povzročajo take in drugačne pizdarije. Se pa popolnoma strinjam da si večina izmed nas sploh ne zamišlja kako je vozit pol šlepar, jaz si niti slučajno, vem pa da sem že parkrat na avtocesti skuril bremze zaradi kamionarskega izsiljevanja...(pri 140-150 kmh in ne pri 200+)
Lahko tudi napišemo kakšne zelo čudne primere, ki smo jih povzročili avtomobilisti, ampak v drugi temi.
Slika

BMW 528

Qwerty
Uporabnik

Napisal/-a Qwerty So jun 07, 2003 4:27 pm

Kill em All je napisal/-a:Res je!Se morm smejat ka folk ne ve kaj pise.Ko boste pa naredl izpit za C al pa E in ko boste vozil kamjon pol pa pametujte pa kej govorte, zdej pa rajsi se vzdrzte takih butastih postov pisat.

v bistvu ti dam prav: ce bi bla jaz kamionar(ka) (ne se smejat, si tut jaz ne predstavljam, ampak - hipoteticno) in v momemntu, ko bi blo vprasanje moje zivljenje (po bankini v kak graben) ali pa zivljenje nekoga drugega, bi se odlocla, da dalje tlacim naso zemljico jaz.

(kasneje bi me sicer zvijalo od slabe vesti ipd..., ampak debata itak ne gre o tem)

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky So jun 07, 2003 4:38 pm

Qwerty je napisal/-a:(kasneje bi me sicer zvijalo od slabe vesti ipd..., ampak debata itak ne gre o tem)

to pa je mejhna pisava :lol: :lol: :wink:
SlikaSlika

Qwerty
Uporabnik

Napisal/-a Qwerty So jun 07, 2003 4:52 pm

maky je napisal/-a:
Qwerty je napisal/-a:(kasneje bi me sicer zvijalo od slabe vesti ipd..., ampak debata itak ne gre o tem)

to pa je mejhna pisava :lol: :lol: :wink:

ne ne, to je mickena... ;)

jah tko je to, vsak vedno svoje interese zastopa, pa naj bo kamionar, motorist, avtomobilist, kolesar al pa pesec.

Uporabniški avatar
Borcix
Novinec

Kraj: Prekmurec v Ljubljani

Napisal/-a Borcix So jun 07, 2003 5:19 pm

Andy77, a si se že pelal po nemški avtocesti?

Če ti je to s kamijoni tu pri nas preveč ti niti ne priporočam da greš tja čez. 8) 8)

LP

andy77
Nov uporabnik

Napisal/-a andy77 So jun 07, 2003 5:29 pm

Ne še nikoli, pa saj ni tolk hudo, dons sem sam mal razpizden, drugače nisem noben anti kamijonđija, čeprov danes verjetno dajem tak vtis. Nekaj jih poznam in so prov fejst fantje, ki blazno težko zaslužijo svojo plačo.
Slika

BMW 528

Uporabniški avatar
Twingo Sport
Novinec

Napisal/-a Twingo Sport So jun 07, 2003 7:46 pm

Dam vsem prav!Dobis norce voznikov avtov,kamjonov,motoristov tut kolesarji pa pesci so eni prov nesramni ALI OBRATNO da so dobri vozniki!To tut jest popizdim ka grem z kamjonom ali avtom pa mi drug kamjon pred mano vn butne ka ga prehitevam DOBIS BEDAKE KAJTI b**** JE IN b**** BO OSTAL! :twisted:

Uporabniški avatar
Zok
Uporabnik

Kraj: Ponikva

Napisal/-a Zok So jun 07, 2003 8:21 pm

res je, povsod se najdejo norci. tud med piloti... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Mondeo mk3 saloon 2.0 TDCi - 186 HP, 408 Nm

Kr_eden
Novinec

Kraj: kras

Napisal/-a Kr_eden Ne jun 08, 2003 9:34 am

Mislm, da je biti kamnjonar (predvsem na dolge proge) eden najbolj jebenih poklicov...
Kr živim blizu meje (blizu sežane) vidm kako ta folk čaka na prestop meje... Kolona par kilometrov, pa čaki... da se ti zmeša...

Mislm, da kamjonarji niso nč drugačni od drugih voznikov - še lažje dobiš prevzetnega avtomobilista, ki ti zna glih tako zagrenit življenje...

lp,

kr eden

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber Ne jun 08, 2003 7:49 pm

Po mojih izkušnjah, so kamionarji dobri in profesionalni vozniki. So pa seveda izjeme.
Svoje čase, ko sem bil službeno ogromno na cesti, sem videl marsikaj. Tudi meni se je enkrat zgodilo, da je kamionarju padlo dol rezervno kolo, in to ne neko malenkostno. Ogromno in težko je bilo. Bilo je na kozini, megla da bi jo rezal. Že v črnem kalu sem videl, da se mu je odpelo držalo. Blendam mu in blendam, kličem policaje naj ga ustavjo, butlov pa od nikoder. Prišli so šele, ko je kolo že zgubil in sem ga jaz pobiral s ceste, kar v moj kombi, še dobro da sem imel en ploh s sabo, da sem ga zvalal noter. Policaji šibajo za njim, ampak cepci ga niso ujel. Od kozine do razdrtega pa po avtocesti tako huda megla, da je bilo noro. kaj bi bilo, če bi kolo izgubil tam, folk pa divja po avtocesti kot nor. Če bi kdo tam nabasal kolo, bi se sigurno ubil. No takrat na Kozini še ni bila AC. Potem sem ga jaz ujel nekje na AC pred Vrhniškim klancem v smeri proti LJ. Potem pa #$*@ kamijonska ni imel denarja, niti kun (bil je hrček), najbrž se je zlagal, lahko pa bi primaknil kakšno Ivanko. $#%@! mu materina pa taka solidarnost, jest se matram s tisto njegovo gumo, bolš bi blo da bi jo šenkal enmu mojmu kolegu k ma kamion.

Matjaz
Novinec

Napisal/-a Matjaz Ne jun 08, 2003 10:36 pm

vem da to ne spada zravn ampak... Zanc sm najdu torbico z novo nokio in 6 cuki in vse dokumente. In sm si zamislu da bi bil jest tud zloo vesel ce bi en men to vrnu k bi zgubu. Tko da sm se odlocu poklicat, in kva mislte da se je zgodil. Tipo k je prsu po torbico je reku sam hvala pol je pa šu??!!! Mislm...

Uporabniški avatar
Twingo Sport
Novinec

Napisal/-a Twingo Sport Ne jun 08, 2003 11:25 pm

To ti je v nauk:da ce si ti predobr do drugih te tepe ker te folk pol izkorisca!
:twisted: Ne bodi vec prijazen do drugih ker tudi oni ne bojo prijazni do tebe!

Uporabniški avatar
blue
Novinec

Kraj: Cjele

Re: Kamionarji-mater jim...

Napisal/-a blue Ne jun 08, 2003 11:45 pm

andy77 je napisal/-a: Upam da se bo kmalu našel kakšen voznik osebnega avtomobila, ki bo ustrelil kakšnega takega frajerja v kamionu.

Mi v Celju pa imamo enga frajerja(zdaj že starejši možak),ki je naredu....ugante kaj? Na nemškem autobahnu ga je nek tovornjakar izsiljeval in tudi prehitel potem pa je našemu frajerju utrgalo in ga je dohitel,prehitel,ustavil in s kijem pretepel do smrti.Ne vem koliko let je sedel ampak se že kr neki cajta svobodno šeta po Celju...
Sicer pa je od moje prijatlce fater šofer in je nekoč v Rusiji povozil (baje) tri cestne delavce,ker je zaspal za volanom... in zakaj to pišem,ker je potem podkupil policaje da so priredil zapisnik(da so se kao cestarji šetal po cesti :roll: )in še isti teden je bil nazaj v SLO. 8)

Uporabniški avatar
donCapeli
Nov uporabnik

Kraj: obala

Napisal/-a donCapeli Po jun 09, 2003 8:40 am

vsak voznik je odgovoren za svoj tovor(najsibodo to ljudje ali stvari). če svojega tovora voznik kamiona ni primerno zaščitil in je s tem povzročil škodo nekomu, je potem samo ON kriv.
sicer pa meni se šoferji smilijo. pravzaprav občudujem te ljudi: najprej šef polne glavo, potem špediter, pa carinik, pa itak ker je je*ena stranka ga tudi policaj in nenazadnje v prometu ga nasrka najvec ker je okoren in ga vsaka stara mama izsiljuje !! in tu so še roki, ko mora robo dostavit, obstajajo omejitve prometa za tovorna vozila, če je slabo vreme bo prvi izločen iz prometa,... v španiji,italiji, vzhodnih državah je tako razvita mafija, da te potegnejo(finta policaji) iz avtoceste v en gozd, pa ti glavo odsekajo in kamion ukradejo,..ipd

jst mam pa sam eno vprašanje: KDO JE ŽE SPUSTIL KAMION PRED SABO??? da ga ni izsiljeval ?? takih je zelo malo. posebno slovencev.
npr vidim ko peljem čez črni kal, ko se kamionisti vljudno umaknejo v desno, da spustijo kolono naprej, pol pa ga noben noče spustit več v kolono. pa kaj ima on ves dan časa??? on dela. 3/4 folka ki pelje mimo pa gre al z dopusta al gre po opravkih, ki jim je prow vseeno kdaj pridejo.
že ko smo pr tega so mi šoferji pravli da že v cepkih,rižani lovijo hitrost(nabijajo po gasu) da bo čimbolj hitro šlo v rižanski klanec, sam kaj ko na vrhu ne gre hitreje kot 40km/h. (kot da tip uživa, če vozi tako počasi)

in kake vse vidijo tej šoferji po cesti. ste se peljali kdaj s kamionom? poizkusite in svet se bo obrnil!!!
lp
Ko pogledaš v ogledalce, vidiš mene, ki za tabo vozim 8)
Slika

Uporabniški avatar
Twingo Sport
Novinec

Napisal/-a Twingo Sport Po jun 09, 2003 9:15 am

O vem kako je to ka sam vozim kamjon.Jest vedno ko pelem po klancu al po kaksni cesti se umaknem na stran in spustim ostale voznike za sabo,ker nima smisla da folk zadrzujem za sabo ker jest ne morem tuk hitr pelat zarat tovora in varnosti!
:twisted:

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če jun 12, 2003 8:56 am

Vozil sem lepo počasi za tovornjakom, ker se mi ni nikamor mudilo in sem v peti lepo počasi brez vključene turbine peljal 80km/h, In kar naenkrat mi prileti granitna kocka v šipo od saaba. Prehitim tovornjak, ga hočem vstavit, da bi mu razložil, da tovor leti iz njegovega kamiona, ona pa kol zgrabi pa nekej grozi. Kaj češ, dve klofute sem mu primazal pa polcijo poklical, ter zahteval kuponček, za novo šipo. Na koncu smo se zmenil - on men 20k sit + kazen policiji, jst pa direkt u italijo na odpad iz enga saba šipo zrezat pa jo na moj avto namontirat.
Drgač pa priznam, da večina kamionarjev lepo vozi in da se lepo umaknejo. Čeprav na avtocesti pri 240km/h, ko vidiš, da green kamion druzga prehitevat, kr na odstavnega, pa mim, ker se nebi ustavu pri tej hitrosti. Ampak to sam s sabom, s petko pa bremzam, ker bi me zrak, ki ga vrtinči mimo kamiona vrgel v zaščitno ograjo. (tuki se pa pozna 2 toni težak avto proti 900 kilam)

LP
Nebivedu

G-4S

Napisal/-a G-4S Če jun 12, 2003 9:24 am

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.
Zadnjič spremenil G-4S, dne Če jun 12, 2003 10:08 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Če jun 12, 2003 9:51 am

Ma sej so čist zmešan na avtocest ja... priletiš z 250 pa komej ABS zbremza.
*joke*
:rofl
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

BojanI
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a BojanI Če jun 12, 2003 10:47 am

G-4S je napisal/-a:So pa face uni, ki se umaknejo ali signalizirajo, da jih lahko prehitiš. Takim se zmeraj zahvalim s štirimi žmigavci.

Živjo !

Na cesti proti Učki ( od morja proti Istri) mi je kamionar pomežiknil z žmigavcem, skočim ven pa nasproti pelje AVTO! Ne vem zakaj sem ga upošteval, ker tega nikoli ampak NIKOLI ne počnem, ker sem tak zaj... že doživel. Prepričat se je treba na lastne oči. Sicer pa čimhitreje mimo njih, zaradi takih in prej opisanih podobni stvari.
Sicer bi se pa lahko tisti, ki po črnem kalu vozjo al pa po podobnih klancih, na vsake tolk časa ustavl ob cest in spustil naprej kolono, ker tistmu, ki tkole vozi do KP pa mi vsi za njim, bi sporoču naslov tele teme.

Lp,Bojan
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov