Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Sigor
Stalni uporabnik

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Sigor Po jul 17, 2006 2:58 pm

bass, popolmona prav imaš, če bi nas bilo več takih, bi bil svet kar lepši
ampak žal ni tako

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Po jul 17, 2006 3:12 pm

Še tole: poskušam parkirati poleg najdražjega možnega avtomobila, če si odštel za avto 10 mio ali več, potem boš ZELO pazljiv z vrati. Če pa si za avto dal 50k, je "malo" večja verjetnost, da se ti zanj j*be.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Sriple Tix
Novinec

Napisal/-a Sriple Tix Po jul 17, 2006 3:26 pm

http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=45079
Zato si bom dal na vrata tole (ceprav ne vem, koliko bo pomagalo). Najraje bi si omislil kar original "zaplate", saj so za moj model avta siroke cca. 15 centimetrov.

Uporabniški avatar
Bosko001
Novinec

Kraj: Krško

Napisal/-a Bosko001 Po jul 17, 2006 3:26 pm

Jaz zaradi takih ljudi, v bloku jih imam kar nekaj, vedno parkiram za pločnikom in posledično reskiram, da fašem kazen. Sem enkrat ustavu policista, ki sta se peljala mimo in sem ju vprašal "a lahko tukaj puščam avto, ne da bi fasal kazen?" pa tip reče "A teb so tud sosedje čist vrata stolkl?" Sem se sam nasmeju, pa pokimu. Baje da kazni ne bo, ker tudi oni pozanjo problematiko, sam če ni barve gor ne morjo nč.
Blok je kur..., bo treba čimprej spokat! NC so pa spet poglavje zase, sam tam je navadno kak oddaljen plac, kjer lahko pustiš avto.

L.p.
Slika

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Po jul 17, 2006 3:30 pm

Speedfighter je napisal/-a:Sej ne vem al je bla na tem forumu ideja enkrat da bi se dal natisnt kup nalepk z zahvalo za vdrtino ipd, ki bi jo potem takemu nadobudnežu lahko nalepil na šoferjevo stran vetrobranskega stekla? :twisted:
S tem namreč ne poškoduješ avta ampak sam raniš voznikov ego&mu daš mislt-bi blo za probat ;)

to bi blo fajn, sam kaj ko mam že tko popikan avto, da sploh ne vem več, kdaj pride nova in kdaj ne.. razen če bi res nekdo kako ornk naredu..

lp
Slika

Uporabniški avatar
lexuss
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a lexuss Po jul 17, 2006 3:39 pm

jst sm za une nalepke da bi se jih natisnl in usakega k bi ga posumu da bo delu škodo se mu nalima gor. je pa res da so idioti s svojim egocentrom in jih boli falus sej rob vrat njegouga automobila, to itak ni nč, na sosednem autu se pa lohk pozna marsikej. ja pa tut resnica taka da nikol ne moreš dobit objestneža pr dejanju ker itak najprej pogledajo če je kdo u bližini šele nato se opogumijo in delajo škodo. nasledna resnica je sledeča, da stranske letvice, ki nej bi ble rauno za to ublažiteu udarca so za en falus in se ne obnesejo npr. primerjava med cliom ki je nizek in nekim terencom oz. dam primer tourana, je čist useen a so letvice al ne. nevoščljivost, brezbrižnost, foušarija in še marsikej negatiunega bo zmerej prisotna kjerkoli in kadarkoli. najbolš da se skrijemo u auto, zakamufliramo kot specialci in čakamo :))
golf 3 vr6

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Po jul 17, 2006 4:56 pm

Problem je tut v tem, ker so sami parkirni prostori prav nasramno ozki.
A nebi mogl pred eno trgovino met tiste par prostorov manj, pa zato ostale toliko širše. Pri par 100. prakingih bi se to en k*** poznalo.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter Po jul 17, 2006 5:10 pm

Samotar je napisal/-a:Problem je tut v tem, ker so sami parkirni prostori prav nasramno ozki.
A nebi mogl pred eno trgovino met tiste par prostorov manj, pa zato ostale toliko širše. Pri par 100. prakingih bi se to en k*** poznalo.

Tuki pa tiči osnovni razlog za številne buške-takorekoč vsi parkingi so še vedno odmerjeni po zgledu katrc, fičkov ipd...čeprov so dans v povprečju avtomobili širši minimalno 20 cm in več! Poleg tega je bila tudi debelina vrat v tistih časih nekaj cm(pleh+mal itisona čez), zdej so pa le-ta krepko debelejša...
Potemtakem je tud težko pričakovat da bo nekdo na takem parkingu lahko zlezel skozi 1,5 metra dolga vrata brez da bi butnil sosednji avto, ko pa mu tako odmerjen parking tega niti ne dopušča! Če se pa v takem primeru naparkiraš čez 2, da sploh lahko lepo ven zlezeš, si pa "parkiran butec" :P

Rešitev: lambo doors al pa drsna vrata na vse avtomobile! ;) Sam kaj k pol bi te še vseen ruknil z vozičkom, pa podrgnil odbijač med speljevanjem itd...

Uporabniški avatar
lexuss
Stalni uporabnik

Napisal/-a lexuss Po jul 17, 2006 5:15 pm

parkiran butec z razlogom :lol:
golf 3 vr6

Norden
Novinec

Napisal/-a Norden Po jul 17, 2006 5:37 pm

Vsi bi morali imeti drsna vrata. :D
Most of the parts that break on the 156 are made in Germany

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik To jul 18, 2006 10:15 am

A lahko še jest svoje pristavim? :hi Se mi je že zgodilo, da sem parkiral avto na parkirišču in šel v trgovino. Stojim na blagajni in vidim čez okno ven, da se eno obilno ženšče baše v svoj avto, ki je stal poleg mojega. In seveda, ko je šla vzvratno ven iz parkirišča se mi je za hip zazdelo, da je butnila v moj avto. Grem pogledat in res, vrata rahlo vdrta in popraskana. Je pa tud ona videla, ker sem videl izraz na njenem zalitem obrazu, ampak je vseen spizdila. Registrske si pa nisem zapomnil, žal. :oops: Ma če bi jo dobil v roke........... Sem pa tudi že dobil nakupovalni voziček v avto, ki je ušel eni ženski........ Ma se mi tud ni opravičila, samo debelo je gledala, k sreči je bil prazen, če bi bil poln bi imel spet vdrtino na avtu. Kaj češ, nekateri razmišljajo z glavo takrat ko je prepozno. Premišljujem da je bolje bit parkirni butec kot imeti obtolčen avto.
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To jul 18, 2006 10:32 am

Al pa si za po mestu omisli eno bolhco, za katero ti je vseeno, kok je obtolčena in kok je razbita, samo da dela. To imajo italjani lepo poštiman - po mestu butaji drug drugemu v avto, vrata odpirajo in butajo spet po avtomobilih, doma pa ima orenk avto nepopraskan in glancan dvakrat na teden s katerim se pelje na morje enkrat na leto in ob lepih vikendih mal v naravo.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' To jul 18, 2006 11:07 am

jaz sem pred kakšnim letom sedel v avtu na parkirišču, punca pa je kupovala neke malenkosti (kozmetika) in naenkrat je nekaj streslo avto - zraven mene je prakiral oča z novim audijem a6 in lepo odprl vrata in BUM v mojega Volva. kar tisti srh me je spreletel, da bi ga zadavil, potem sem stopil iz avta in ga pogledal, on pa mene in komaj je požrl tisti cmok v ustih, potem je rekel, da se opravičuje, jaz pa njemu da mora poravnati škodo, drugače kličem policijo, sam pa sem se komaj zadržal, da ga nebi udaril, ker če bi ga nebi šparal. potem mi je dal 10.000 SIT za škodo in odšel v trgovino, jaz pa sem avto prestavil nekaj parkirnih mest niže. hvala bogu, da takrat še nisem imel baseball kija v avtu, ker bi mu ga celga zlamal. govno staro, itak ima preveč denarja, če ne more niti svojega pazit, sicer pa se je na njegovem bolj poznalo kot na mojem. :twisted: ;)

sovražim tiste, ki mi kljukajo avto, grrrrrrrrrrrrrrr.... :evil:
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi To jul 18, 2006 11:20 am

Samotar je napisal/-a:Problem je tut v tem, ker so sami parkirni prostori prav nasramno ozki.

Žal ni tako enostavno. Parkirna mesta se računajo glede na kvadraturo trgovskih/poslovnih/itd. površin oz. 2PM na stanovanje v stanovanjskih blokih. Torej, če imaš ti xxxm2 metrov površine trgovskega centra, moraš v sorazmerju s tem zagotoviti ustrezno št. parkirni mest. Seveda so velikosti prakirnih mest določene, po zakonu je minimalna širina parkirnega mesta 2.3m! Malo, vendar tako je. Razumeti moraš, da investitorji seveda stremijo k čim večji ekonomiki, kar pomeni čim bolj izkoristiti vse parametre, čim bolj optimalno izkoristiti dane pogoje (npr. na čimmanjšo parcelo čim več trgovskih povšin in parkirnih mest in tako naprej). Nikogar ne znaima, kako boš ti lezel iz avta, vsekakor če bi lahko, bi naredili dve PM namesto enega, če bi se le dalo. Tako je pač danes svet ustrojen...čim več za čim manj.

Uporabniški avatar
Pudgar Uroš
Novinec

Napisal/-a Pudgar Uroš To jul 18, 2006 11:30 am

Ni je! Mislim, ni kulture kar se opisanega problema tiče. Na žalost pa se ne gre samo za malomarno butanje vrat malomarnežev in potomcev s starši nesposobnimi vzgoje bontona. Gre se tudi za namerna dejanja. Vse preveč imamo objestnežev okoli nas, ki iz bilokakšnega razloga ne prensejo materialnih dobrin soljudi. Tu pa se gre verjetno za mentalno sfušane posameznike, ki imajo sami s sabo večje težave kot pa so se sploh zmožni zavedati. Eni pač ne znajo živeti in pustiti živeti.

Uporabniški avatar
H2
Uporabnik

Napisal/-a H2 To jul 18, 2006 3:22 pm

jest če je potrebno potem zlo zlo zlo počasi vrata odprem da se naslonijo na drug avto!

Spidojc
Novinec

Kraj: ne veste tut ce povem

Napisal/-a Spidojc To jul 18, 2006 3:31 pm

H2 je napisal/-a:jest če je potrebno potem zlo zlo zlo počasi vrata odprem da se naslonijo na drug avto!

Ma ti bom jest dal naslonijo n a drug avto :evil:
Krvav'c je zakon

Uporabniški avatar
lexuss
Stalni uporabnik

Napisal/-a lexuss To jul 18, 2006 4:04 pm

Fabrizio je napisal/-a:jaz sem pred kakšnim letom sedel v avtu na parkirišču, punca pa je kupovala neke malenkosti (kozmetika) in naenkrat je nekaj streslo avto - zraven mene je prakiral oča z novim audijem a6 in lepo odprl vrata in BUM v mojega Volva. kar tisti srh me je spreletel, da bi ga zadavil, potem sem stopil iz avta in ga pogledal, on pa mene in komaj je požrl tisti cmok v ustih, potem je rekel, da se opravičuje, jaz pa njemu da mora poravnati škodo, drugače kličem policijo, sam pa sem se komaj zadržal, da ga nebi udaril, ker če bi ga nebi šparal. potem mi je dal 10.000 SIT za škodo in odšel v trgovino, jaz pa sem avto prestavil nekaj parkirnih mest niže. hvala bogu, da takrat še nisem imel baseball kija v avtu, ker bi mu ga celga zlamal. govno staro, itak ima preveč denarja, če ne more niti svojega pazit, sicer pa se je na njegovem bolj poznalo kot na mojem. :twisted: ;)

sovražim tiste, ki mi kljukajo avto, grrrrrrrrrrrrrrr.... :evil:

to mi deli :twisted:
golf 3 vr6

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber To jul 18, 2006 4:18 pm

Vedno ko odpiram vrata in je v bližini drug avto, jih odprem počasi, do prve stopnje je dovolj, da z lahkoto zlezem ven, ker sem bolj vitke sorte, pa ne rabim odpret vrat do konca. Otroci sami ne odpirajo vrat, morajo počakat, da jih odprem jaz, oziroma da dovolim, da jih lahko počasi odpre. Dokler ne rečem, se ne sme tudi premakniti na sedežu, niti se ne sme odpeti in lezti iz sedeža.
Parkiram bolj daleč od vhodov v trgovino, ker je tam več prostih mest, parkiram pa v zadnji boks po možnosti.
Zaenkrat nimam bušk, upam da bo tako tudi ostalo.

Če bi vsi ljudje parkirali točno na sredino boksa, bi se dalo brez težav vstopati in izstopati v avto tudi na parkiriščih z ožjimi boksi. Ker pa je kultura parkiranja totalno na podnu, je pa tako kot je.
Za začetek bi morali uvesti kazni za nenatančno parkiranje v boks. Kazen bi morala biti minimalno 10 jurjev če je kolo na črti, če pa je čez pa minimalno 20 jurjev. Se strinjate? naj začnemo zbirat peticijo, del sredstev od kazni bi lahko šel za kritje škode na avtomobilih od vdrtin in podobno.
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter To jul 18, 2006 5:06 pm

reber je napisal/-a:Vedno ko odpiram vrata in je v bližini drug avto, jih odprem počasi, do prve stopnje je dovolj, da z lahkoto zlezem ven, ker sem bolj vitke sorte, pa ne rabim odpret vrat do konca. Otroci sami ne odpirajo vrat, morajo počakat, da jih odprem jaz, oziroma da dovolim, da jih lahko počasi odpre. Dokler ne rečem, se ne sme tudi premakniti na sedežu, niti se ne sme odpeti in lezti iz sedeža.
Parkiram bolj daleč od vhodov v trgovino, ker je tam več prostih mest, parkiram pa v zadnji boks po možnosti.
Zaenkrat nimam bušk, upam da bo tako tudi ostalo.

Če bi vsi ljudje parkirali točno na sredino boksa, bi se dalo brez težav vstopati in izstopati v avto tudi na parkiriščih z ožjimi boksi. Ker pa je kultura parkiranja totalno na podnu, je pa tako kot je.
Za začetek bi morali uvesti kazni za nenatančno parkiranje v boks. Kazen bi morala biti minimalno 10 jurjev če je kolo na črti, če pa je čez pa minimalno 20 jurjev. Se strinjate? naj začnemo zbirat peticijo, del sredstev od kazni bi lahko šel za kritje škode na avtomobilih od vdrtin in podobno.

Ni kaj dodat-z dobro vzgojo se da marsikej rešit ;) Pa tud idejo s kaznimi za tovrstna parkiranja bi bilo vredno sprobat...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov