Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
_Pancho_
Novinec

Kraj: OBALA

Napisal/-a _Pancho_ Sr avg 02, 2006 11:15 pm

Fantje, mislim, da malo preveč pretiravate. Če ste si dobro, zares dobro ogledali posnetek nesreče, potem bi mogoče opazili, da sta pred vlačilcem vozila tovornjak s cerado, za njim pa še osebni avto. Oba sta se uspela v zadnjem trenutku umakniti na levi pas, voznik vlačilca pa tega manevra ne bi mogel izvesti, saj menim, da ni pričakoval stoječe kolone glede na to, da sta pred njim enako hitro vozila voznika omenjenih vozil; poleg tega je bilo po mojem občutku njegovo vidno polje samo do tovornjaka, ki mu je zastiral pogled naprej.
Spomnite se malo situacij, ki se dogajajo na naših cestah vsakodnevno.
Včasih vozim hitro, včasih pa počas

T2a
Uporabnik

Napisal/-a T2a Sr avg 02, 2006 11:27 pm

obup :?

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a EX-B Če avg 03, 2006 7:01 am

_Pancho_ je napisal/-a:Fantje, mislim, da malo preveč pretiravate. Če ste si dobro, zares dobro ogledali posnetek nesreče, potem bi mogoče opazili, da sta pred vlačilcem vozila tovornjak s cerado, za njim pa še osebni avto. Oba sta se uspela v zadnjem trenutku umakniti na levi pas, voznik vlačilca pa tega manevra ne bi mogel izvesti, saj menim, da ni pričakoval stoječe kolone glede na to, da sta pred njim enako hitro vozila voznika omenjenih vozil; poleg tega je bilo po mojem občutku njegovo vidno polje samo do tovornjaka, ki mu je zastiral pogled naprej.

Se strinjam s tole ugotovitvijo, kar se iz posnetka dokaj lepo vidi. Se vedno pa to da sta mu tovornjacek in avto spredaj zastirala pogled ne izbrise ali opravici dejstva, da je sel 100kmh, kar je definitivno prevec za tovornjak, pa se v predoru povrhu vsega.
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Če avg 03, 2006 7:18 am

Zdaj obsojate voznika ki 100% menda ni zanalašč to naredil. Ne vem sicer kako to, da se je peljal glih 100 kilometrov na uro ampak ok.. Tega ne privoščim nikomur, stvari se dogajajo vsakodnevno, ko pa gledam kulturo voznikov ki en drugemu kažejo sredinske prste nonstop pa mi je čisto vse jasno. Da se jemljejo prednosti, da diske zažgeš pa tudi nič novega. Kako pa tovornjakari manevrirajo s temi tahografi pa itak vemo vsi. Kaj češ to je kruh, včasih pa so posledice. Glede na to, koliko dosti tovornjakov je na cesti, pa da res tu pa tam vidiš nesrečo ki jo je povzročil tovornjak, glede na to, da imajo SLONOVE živce sploh pri stanju na naših preljubih mejnih prehodih pa še čem svaka jim čast.

Ne zagovarjam voznika tovornjaka, pripeljal je prehitro, glede na to, da ni videt sploh, da bi bremzal... ne vem Se zgodi in tudi signalizacija v predoru ni bila kakršno smo navajeni v sloveniji v predorih, če se kaj dogaja takoj opaziš ker celi predor utripa. Je vseskup eno sranje in usoda. :cry: :cry: :cry: :cry:

Uporabniški avatar
Lenuh007
Novinec

Kraj: Vukojebina - v kraju kjer se parijo volkovi

Napisal/-a Lenuh007 Če avg 03, 2006 7:29 am

Nesmiselno se je pogovarjat "kdo je kriv", ker je definitivno kriv voznik prikolicarja, ki se je zaletel. Pri takih trkih lahko vedno najdes izgovor, da ni drzal varnostne razdalje.

Razmislit je le potrebno ali je bila to namerno povzrocena nesreca ali splet okoliščin in naključja.
Malomarnost voznika je bila v tem, da je v predoru vozil z neprilagojeno hitrostjo. CIst mozno je, da je imel okrnjeno vidno polje zaradi tovornjaka pre njim.

Sem preprican, da se je kaj podobnega ze zgodil kom izmed nas; vozis prez varnostne razdalje v "riti" kombiju. Kar na lepem je krizisce in se kombi razvrsti na pas, na katerga jest ne zapeljem in se mi odpre pogled in kar na lepem zagledas, da promet stoji.
... in pol si resen, ker ima avto 1000kh in ne 12000kg.

Srecno!
Zadnjič spremenil Lenuh007, dne Če avg 03, 2006 7:35 am, skupaj popravljeno 1 krat.
LP Lenuh007
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Če avg 03, 2006 7:34 am

se nekaj zanimivosti... ki nam jih ponujajo hrvati
:?

http://www.jutarnji.hr/dogadjaji_dana/c ... k,38073.jl
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Black Jack
Uporabnik

Kraj: Mozirje/Velenje

Napisal/-a Black Jack Če avg 03, 2006 10:42 am

aniscar je napisal/-a:jst se tud s tem strinjam...
ker "halo" bi hrvati nardil da je to slovenc naredu na hrvaskem... :shock:
sam una dva sta mela tako sreco..k sta sla vn iz kolone..svaka jima cast.. 8)

Če bi se to zgodil bi našga že likvidiral na licu mesta... :shock:
Enim je pač očitm sreča naklonjena... :shock:
From Polo 9N 2003 1.2 12V 47kW/64KM Comfortline ->->-> to Polo 9N2 2005 1.9TDI 74kW(85kW)/101KM(116KM) Comfortline

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Če avg 03, 2006 10:56 am

fantje,
povem vam da sem vsak dan na avtocesti in ni večje "GOLAZNI",
od tovarnjakarjev v vsaj 75%. To kaj si toti privoščijo je noro.
Videl sem tipe da z nogami vozijo, da si sendviče delajo, da babe šlatajo, celo enga tipa da spi-no vsaj kinko je in je mogo bit full zmatran-ampak je pa še kr naprej vozo, vam povem groza. Šuse v glavo!!!!
V drugo skupino divjakov pa sodijo vozniki kombijev ki se okrog 17.00 ure vračajo domov od koder koli, MAD MAX je mali mucek za njih. KJE SO PA POLICAJI?
ja tebe čakajo da boš vozil 58 km/h skozi neko vas pa gremo -15.000 itd!
evo to vam povem iz izkušenj!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če avg 03, 2006 11:15 am

Black Jack je napisal/-a:

Mislim da bi bilo isto, če bi to hrvat v sloveniji naredil.
Fantje preveč je sovražnosti. To ne pelje nikamor. Se je treba zavedat, da s hrvaško še nikoli nismo bili v vojni niti nas niso ogrožali. Tudi sedaj nas ne ogrožajo. Večina incidentov je pa od bedastih novinarjev, ki so podrepniki vlade in vse stvari tako preveč napihnejo(spomnite se ptičje gripe - danes pa noben večš o njej ne govori). Treba pa se je tut vprašat, kako politiki nabirajo glasove - volitve so pred vrati, torej je treba delat tudi na sovražnosti, da bo več glasov. Že če pogledamo Jorasa - bil je tiho kar nekaj časa, zdej pred volitvami je pa spet začel skakat naokoli. Pa da ne govorimo o tem, da ima tipček dvojno državljanstvo - dokler so mu bili hrvati dobri je skakal po slovencih, zdej ko so ga pa mal za davke privil pa skače po hrvatih in se dela slovenca.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Black Jack
Uporabnik

Napisal/-a Black Jack Če avg 03, 2006 11:23 am

nebivedu je napisal/-a:
Black Jack je napisal/-a:

Mislim da bi bilo isto, če bi to hrvat v sloveniji naredil.
Fantje preveč je sovražnosti. To ne pelje nikamor. Se je treba zavedat, da s hrvaško še nikoli nismo bili v vojni niti nas niso ogrožali. Tudi sedaj nas ne ogrožajo. Večina incidentov je pa od bedastih novinarjev, ki so podrepniki vlade in vse stvari tako preveč napihnejo(spomnite se ptičje gripe - danes pa noben večš o njej ne govori). Treba pa se je tut vprašat, kako politiki nabirajo glasove - volitve so pred vrati, torej je treba delat tudi na sovražnosti, da bo več glasov. Že če pogledamo Jorasa - bil je tiho kar nekaj časa, zdej pred volitvami je pa spet začel skakat naokoli. Pa da ne govorimo o tem, da ima tipček dvojno državljanstvo - dokler so mu bili hrvati dobri je skakal po slovencih, zdej ko so ga pa mal za davke privil pa skače po hrvatih in se dela slovenca.

No res je...pol so tle pa še novinarji k zgodbo preveč napihnejo......
From Polo 9N 2003 1.2 12V 47kW/64KM Comfortline ->->-> to Polo 9N2 2005 1.9TDI 74kW(85kW)/101KM(116KM) Comfortline

mihec3
Nov uporabnik

Napisal/-a mihec3 Če avg 03, 2006 4:41 pm

Torej prava varnostna razdalja in prilagojena hitrost sta zakon. Preverjeno.

Poleg tega so pa, ugotovili, da so zadnje gume tovornjaka povsem zlizane, prednje so v malo boljšem stanju. Raziskujejo pa še, kako je lahko šel tovornjak lahko 100km/h, glede na to da ima blokado na 90 km/h.

mihec3
Nov uporabnik

Re: Prometna nesreča v predoru Ledenik

Napisal/-a mihec3 Če avg 03, 2006 4:47 pm

Bass, samo nekaj me zanima. Zakaj je reg. tablica na motorju http://www.avto.net/foto/958601/2.jpg
zakrivljena? ;)

Lp

Uporabniški avatar
Black Jack
Uporabnik

Napisal/-a Black Jack Če avg 03, 2006 4:48 pm

Dandanes blokado odstraniti ob vset tej tehnologiji je majhnen problem.....vem ko sm se vozu z busem v šolo ko je bo tko fajn zanimivo se z busem pelat 130km/h..pol sm pa šoferja vprašu kak so blokado odstranili...je reku..na računalnik priklopli pa pumpo odprli pa je...v bisvtu na računalniku spremenili dovod goriva na pumpo pa še neki v elektroniki ....pr tovornjakih je pa isto....sploh te elektronske blokade je simpl odstranit....

mihec3
Nov uporabnik

Napisal/-a mihec3 Če avg 03, 2006 6:03 pm

Že, že.In vse je vredu, dokler ne pride do takihle situacij.V najboljšem primeru pa takrat , ko policist odredi pregled tahografa. Takrat pa postane odstranitev blokade najbrž malo draga, kajne?

Lp

Uporabniški avatar
Black Jack
Uporabnik

Napisal/-a Black Jack Če avg 03, 2006 6:08 pm

mihec3 je napisal/-a:Že, že.In vse je vredu, dokler ne pride do takihle situacij.V najboljšem primeru pa takrat , ko policist odredi pregled tahografa. Takrat pa postane odstranitev blokade najbrž malo draga, kajne?

Lp

Zelo draga........še več pa stane da blokako nazaj vgradiš....praktično se odstranitev blokade ne splača......čeprov je pa enim prov filing ko drug tovornjak prehiti :P :P :P

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Če avg 03, 2006 6:27 pm

Mogoče se bo pa ob tej nesreči folk tudi pri nas začel zavedat, da prometni znaki z omejitvami hitrosti v tunelih niso postavljeni kar tako. :roll: Še bolj kot to je pa potrebno spremljati promet pred in tudi za sabo ter predvsem držati varnostno razdaljo. Točno s tako preventivo sem nedolgo nazaj preprečil nesrečo na trzinski obvoznici. Bil je zgoščen promet in že od daleč sem videl da vsi zavirajo, zato sem tudi jaz začel postopoma zavirat, vendar sem vseeno držal varnostno razdaljo pred mano vozečim. Očitno pa prometa ni spremljal voznik za mano in v vzratnem ogledalu sem samo nemočno opazoval kako se mi približuje. Ko mi je blo jasno, da ne bo mogel pravočasno odreagirat, sem pospešil (do rahlega trčenja je sicer prišlo, vendar se na srečo na avtomobilih ni nič poznalo). To da sem lahko pospešil mi je pa omogočala ravno varnostna razdalja, ki sem jo držal pred seboj vozečim. Če ne bi blo varnostne razdalje, bi bili razbiti takrat verjetno vsaj trije avti. Tisti, ki je bil za mano, mu očitno sploh ni blo jasno, kako smo kar naekrat vsi stali, bil je pa vsaj toliko fair da se je opravičil in upam da ga je kaj izučilo.
V glavnem dobra izkušnja tudi zame in od takrat dalje še bolj spremljam promet tako pred kot tudi za sabo in držim varnostno razdaljo, še posebno sem pa pozoren v tunelih.
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Če avg 03, 2006 6:27 pm

EX-B je napisal/-a:
_Pancho_ je napisal/-a:Fantje, mislim, da malo preveč pretiravate. Če ste si dobro, zares dobro ogledali posnetek nesreče, potem bi mogoče opazili, da sta pred vlačilcem vozila tovornjak s cerado, za njim pa še osebni avto. Oba sta se uspela v zadnjem trenutku umakniti na levi pas, voznik vlačilca pa tega manevra ne bi mogel izvesti, saj menim, da ni pričakoval stoječe kolone glede na to, da sta pred njim enako hitro vozila voznika omenjenih vozil; poleg tega je bilo po mojem občutku njegovo vidno polje samo do tovornjaka, ki mu je zastiral pogled naprej.

Se strinjam s tole ugotovitvijo, kar se iz posnetka dokaj lepo vidi. Se vedno pa to da sta mu tovornjacek in avto spredaj zastirala pogled ne izbrise ali opravici dejstva, da je sel 100kmh, kar je definitivno prevec za tovornjak, pa se v predoru povrhu vsega.

tudi jaz se strinjam z napisanim
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če avg 03, 2006 6:34 pm

Jst se pa ne strinjam. Kje je dokaz da je vozil 100km/h. Ko bo takograf pokazal kok je peljal bo uradno, do sedaj je pa vse skupaj samo sklepanje in natolcevanje.

Ne obrekujte voznika tovornjaka, ker sploh ni nujno, da je vozil toliko.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Black Jack
Uporabnik

Napisal/-a Black Jack Če avg 03, 2006 6:40 pm

nebivedu je napisal/-a:Jst se pa ne strinjam. Kje je dokaz da je vozil 100km/h. Ko bo takograf pokazal kok je peljal bo uradno, do sedaj je pa vse skupaj samo sklepanje in natolcevanje.

Ne obrekujte voznika tovornjaka, ker sploh ni nujno, da je vozil toliko.

To maš prav......pravijo na sodišču dokler ti uradno ne dokažejo krivde si nedolžen...

pele
Novinec

Napisal/-a pele Če avg 03, 2006 7:43 pm

Voznik tovornjaka je kriv, tukaj ni dileme.Ali se je kdo vprašal ,zakaj je bila stoječa kolona vozil v predoru?Predvidevam,da so zastoj povzročili "polži".Tega ne omenjam "na pamet"! Včeraj sem se vračal iz Zadra(promet srednje gost) in pred predorom sv. Rok dohitim "polža ", ki je vozil s hitrostjo od 55 do 60 km/h.Za seboj je v kratkem času naredil dolgo kolono, prepričan sem da zadnji v koloni ni vozil hitrejše od 40 km/h- to pa je lahko že nevarno.Sokrivci (šoferji - polži) pa na žalost ne bodo kaznovani!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov