Vem, kaj bom naredil. Kupu bencinarja (ki na rabljenem trgu nimajo dost velike cene) in vgradil plin...

dexs je napisal/-a:ali kdo ve ali je mogoče vgraditi avtoplin v tujini (na hrvaškem, v srbiji....)
in narediti homologacijo, ali kakorkoli se to imenuje?
Tam je precej cenejše kot pri nas.
(če imam prave informacije na hrvaškem je pod 200KSIT, v srbiji pa pod 100KSIT
in baje vgrajujejo isto opremo kot v Sloveniji (Lovato ...).)
ali je mogoče kdo šel čez ta postopek, če je le možno, ali je slišal da je kdo to opravil?
lp
dolfe je napisal/-a:Premontirat se da.
Kar pa se tiče homologacije: 6 let sem imel avtoplin (nehomologiran) in nikoli ni bilo problemov... na tehničnem mi pač nikoli nihče ni rekel, naj havbo odprem, kadar pa je kakšen policaj rekel, naj odprem prtljažnik in je videl tank, ni nikoli zahteval kakšnih papirjev
...še vedno pa lahko v Italiji dobiš avto z že ugrajenim plinskim sistemom in še nižjo ceno :P tam ima skoraj vsak avto čez 1600 ccm plinski sistem ne toliko zaradi porabe pač pa zaradi omejitev vožnje po velemestih ... avti pa vemo stanejo pri njih manj ... in ne bo ti računal plinske instalacije ... L.p. Madmirovnik je napisal/-a:naj se jaz nekaj dodam..ze skoraj dve leti je minilo od mojih prvih predracunov za predelavo na plin pa se se do danes nisem odlocil in se tudi ne bom..razlog
-pri moji povprecni porabi 6L se mi absolutno ne splaca..
bom pa premislil ko bo drzava bolj poslusna za tovrstne vgradnje:
Eco kredit, nizja registracija, nizje cestnine !!
mal sem prebral vase kalkulacije , ampak recimo da hocem prisparat si kupim cliota dizla in mi bo avto porabil 4 litre..ne rabim vstopnih 400jurjev pa za eventuelno premontazo plinske naprave..100 jurjev..za razliko 500 jurjev se pa dolgo vozis...vec kot toliko pa tud clovek ne sme bit škrt ..nekje je meja..in ce imas avto ki ti porabi 5 litrov nimas kaj razmisljat da bi se vozil na plin...morda je bolje razmisljat o novi sluzbi, dopustu.. Podpiram pa tiste ki jim avto porabi cez 10 litrov. Pac imajo denar za luksus
mirovnik je napisal/-a:mal sem prebral vase kalkulacije , ampak recimo da hocem prisparat si kupim cliota dizla in mi bo avto porabil 4 litre..ne rabim vstopnih 400jurjev pa za eventuelno premontazo plinske naprave..100 jurjev..za razliko 500 jurjev se pa dolgo vozis...vec kot toliko pa tud clovek ne sme bit škrt ..nekje je meja..in ce imas avto ki ti porabi 5 litrov nimas kaj razmisljat da bi se vozil na plin...morda je bolje razmisljat o novi sluzbi, dopustu.. Podpiram pa tiste ki jim avto porabi cez 10 litrov. Pac imajo denar za luksus
...Ko se razbiješ z avtom z plinsko instalacijo po navadi spet pritegneš objemke in mogoče mnenjaš tisto bakreno cev, ki dovaja plin od rezervarja do motorja ... jaz vozim vozilo, ki ima povprečno porabo 12.5 l benzina oziroma plina in če mesečno naredim okrog 2500 km izplačam sistem prej kot v enem letu . Novi sistemi se nastavijo zelo točno in poraba je pri meni ista na oba medija... kar pa se tiče varnosti če imaš sistem redno servisiran in ti ga namontira profesionalec ne vidim zakaj bi se moral bati je pa res, da se verjetno prej izplača v avtomobilu ki ima veliko porabo in jaz ne vozim avtomobilov ki pijejo manj kot 10 že dolgo pa tudi tisti dizli ki sem jih imel so pili okrog 9 . Vsak sam ve kaj je zanj najbolj prav dizla sem prodal ker me je dolgočasil. poraba pri Pasatih 1.9 pa ni 6 če voziš kot vozim jaz temveč prej 9 in še kaj ... če tankaš z bencincem 12.6 plina proti 9 dizla pa si vseeno najmanj 10%cenejši ... Meni osebno je plin všeč in sedaj je po Sloveniji že toliko pump z plinom da se nemoteno voziš okrog... L.p. Madmirovnik je napisal/-a:vzel sem si malo časa in naredil preracun po prevoženih 100.000 km ali se sploh splaca predelava...
vzel sem renault laguno grandtur 2.0 bencinar (99KW) in 2.0 DCI (110KW)
na najdi .si sem vzel srednjo vrednost porabe zunaj in mestno...
dizel :
http://www.najdi.si/avtomobili/avtopoda ... +dCi+Elite
bencin:
http://www.najdi.si/avtomobili/avtopoda ... +Evolution
povprečna poraba dizla 6.4 L za 100.000 km potrebujemo 6400L dizla ki je trenutno po ceni 230 sit..Ko to zračunamo me stane 100.000 km 1.472.000 sit
povprečna poraba bencinarja 8.5 (+1L ker plina vec porabi ). Za 100.000 km potrebujemo 9500 L plina ki je trnutno po ceni 140 sit. Ko to zračunamo me stane 100.000 km 1.330.000 sit...
Če se po 100.000 km odločim da avto na plin prodam me stane demontaza in montaza v drug avto cca..100 tisoč sit...
dizel : = 1.472.000 sit
plin: 1.330.000sit + 100.000sit = 1.430.000 sit
No in tako sem izračunal da me po 100.000km pride vožnja z dizlom dražje za 42 tisoč tolarjev.
Če pa tu upoštevam tu še zagonski kapital...400.000 sit je pa stvar močno v prid dizla...
Že upoštevam da dizla dražje in lažje prodam da se mi rezervna guma ne valja tako kot pri plinu( no moznost je da kupis sprej in kompresor) ..je tehle 42 jurckov zanemarljivih...Pa se ne rabim imeti avta 5 let ...Pa se to kaj se zgodi ce razbijes totalko avto na plin..gre plinska naprava v nic...ko razbijes nepredelan avto dobis povrnjeno celotno skodo. No verjetno se da posebej zavarovat plinsko napeljavo..ampak verjetno je ni se noben..Morda se motim...
No da se ne bo kdo dregnil v razliko v ceni pri novih vozilih..Upostevajmo samo porabo..ne pa vrednost vozila...ker drugace ne pridemo nikamor...
lep pozdrav!
zazeljeni komentarji..
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost