Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Sale So jun 14, 2003 12:14 pm

Kremni, od tebe sem pričakoval malo več doslednosti - nikjer nisem napisal, da sem jaz ugotovil to in to; napisal sem le kaj so meni zagotovili. Povrhu sem še poudaril da nisem strokovnjak, imel sem pa nekaj izkušenj s podobnimi stvarmi, tako da moja pamet nima nobene zveze s tem.

No ja kot rečeno, sem nekako seznanjen s tvojim pristopom do "pogovorov" na forumu, tako da me to niti ne preseneča preveč. Ko se bova pa kdaj v živo srečala me lahko prepričaš v nasprotno.

Aja, ker vem da si ti bolj doma na tem področju bi pa samo (miroljubno) vprašal, kako to, da je ta zvok še vedno prisoten tudi po menjavi komplet sklopke (tudi potisnega ležaja). V pričakovanju kultiviranega odgovora.

Kot vedno sledi: pa brez zamere :wink: .
Slika Slika

Uporabniški avatar
kr3mn1
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a kr3mn1 So jun 14, 2003 4:21 pm

Sale je napisal/-a:Kremni, od tebe sem pričakoval malo več doslednosti - nikjer nisem napisal, da sem jaz ugotovil to in to; napisal sem le kaj so meni zagotovili. Povrhu sem še poudaril da nisem strokovnjak, imel sem pa nekaj izkušenj s podobnimi stvarmi, tako da moja pamet nima nobene zveze s tem.

No ja kot rečeno, sem nekako seznanjen s tvojim pristopom do "pogovorov" na forumu, tako da me to niti ne preseneča preveč. Ko se bova pa kdaj v živo srečala me lahko prepričaš v nasprotno.

Aja, ker vem da si ti bolj doma na tem področju bi pa samo (miroljubno) vprašal, kako to, da je ta zvok še vedno prisoten tudi po menjavi komplet sklopke (tudi potisnega ležaja). V pričakovanju kultiviranega odgovora.

Kot vedno sledi: pa brez zamere :wink: .

na lep nacin povedano nimam potrebe da bi te srecal, ker se osebno nimava kaj za menit, da pa imas mnenje o mojem pristopu do "pogovorov", pa ni nic cudnega, ker ga ima vsak. samo ne izraza na tako zaljiv nacin. ce ti ni kaj vsec, enostavno preskoci moj post, in ce tvoje mnenje izvira iz...DRTK foruma in menjenja z dolocenimi osebki, ti lahko recem da ti ni vec pomoci. ne vzet osebno, samo komentiraj mene potem ko bo kaj bolj osebnega ali neposrednega. odgovor si pa poisci drugje, me je minilo da se kdaj dal kaksen reply na tvoj post.

lp, kr3mn1

kot vedno, brez zamere.
PS. ce te kaj ne moti, drtk forum je/naj bi bilo zaprto obmocje, ce ni ravno nujno raje samo glej in prosim ne piši.

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale So jun 14, 2003 6:09 pm

Res si lepo tole spisal, zelo na osebnem nivoju (čeprav praviš da naj tega ne vzamem tako). No pa bo že držalo vse kar praviš.

Sem pa vseeno mislil da mi boš odgovoril na vprašanje, ki sem ti ga čisto vljudno zastavil, predvsem zato ker me to resnično zanima (brez kakšnih skritih namenov), ti pa imaš nekaj izkušenj s tega področja če se ne motim. No ja kaj čem :? .
Slika Slika

CAPRI BOY
Novinec

Kraj: Goriška

Napisal/-a CAPRI BOY So jun 14, 2003 9:22 pm

:D iz svojih izkušnjah vam povem da je 100% ležaj menjalnika :!: kadar tuli v brzini ali v leru je ležaj menjalnika in kadar stisneš sklopko da tuli je potisni ležaj,ker potisni ležaj ko je menjalnik v brzini in sklopka spuščena miruje :!: :!: razen ko razni "mehaniki" našponajo zajlo sklopke takrat tuli tudi v brzini :wink:
Fur immer CAPRI

dolfe
Novinec

Napisal/-a dolfe So jun 14, 2003 9:46 pm

CAPRI BOY je napisal/-a::D iz svojih izkušnjah vam povem da je 100% ležaj menjalnika :!: kadar tuli v brzini ali v leru je ležaj menjalnika in kadar stisneš sklopko da tuli je potisni ležaj,ker potisni ležaj ko je menjalnik v brzini in sklopka spuščena miruje :!: :!: razen ko razni "mehaniki" našponajo zajlo sklopke takrat tuli tudi v brzini :wink:

Capri Boy - dobro povedano!

Uporabniški avatar
din
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a din Ne jun 15, 2003 7:23 am

CAPRI BOY imaš prav, ampak to velja za starejše avtomobile. Večina novejših imajo tako narejeno, da se potisni ležaj naslanja na potisno ploščo in leti nonstop z obrati motorja. Tako da se sčasoma veča hod pedala za sklopko (pedal je vedno višji).
Slika

Uporabniški avatar
blue
Novinec

Kraj: Cjele

Napisal/-a blue Ne jun 15, 2003 5:10 pm

kr3mn1 je napisal/-a:matr ste struckoti. ce bi bili to lezaji v menjalniku, bi tulilo ko sto mater ko ! opa! bi pustil avto v prestavi po klancu dol in pri pospesevanju. sale od tebe sm mal vec pameti pricakoval. potisni lezaj je ze malo zluftan in to je to. menjalnik pa ne more it zarad tega v franže, se mi je že zgodilo da mi se mi je iglični ležaj v vztrajniku (tja kamor pride os iz menjalnika) dobesedno stopil in ratal homogen z osjo pa je še zadeva se dala za silo prestavljat. sam po pameti, zamenjaj ko bo crknilo, razen ce nimas sklopke ze dotrajane. sploh se pa ne bi poglabljal v to ce avto prodajas.

zaganje so pa dajali v menjalnik ce je bil ze prevec zmajan. da niso zobniki pa sinhroni in ostala šara tolko tulili. ne pa da bi preprecil tuljenje pritisnega ležaja...

lp, kr3mn1

Ja sej če si je kir DOBRO prebral moj prvi post-dela prav to kot si napisal! Ruži pri pospeševanju in tudi ko grem v prestavi dol po klancu brez gasa,ko na mestu laufa v leru dela hhhhhhhhhhh-ko stisnem sklopko neha,pa če ga vozim pri stalni brzini v istih obratih pol mal neha ružit.Mi je pa danes en mehanik rekel da še ni take panike(je tudi mnenja da je šel ležaj v menjalniku),ampak mene tak zvok zelo moti in tudi dvomim da bi kir kupil tak avto-jaz ne-ker mi ziher ne bodo verjeli da to ni nič takega,velik pod ceno ga pa zarad tega ne mislim dat ker je drugač mehansko in vizualno kot nov.A je vredno to popravilo od 30-40k SIT??? btw.hvala za vse odgovore!

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Ne jun 15, 2003 9:11 pm

No hvala za tole pojasnilo iz prve roke - če ne drugega se sedaj bolje počutim, ko vem da z mojo pametjo ni nič narobe :twisted: (sem bil že malo zaskrbljen :P ).

Če smem spet kaj pripomnit, potem bi rekel, da je mogoče bolje da vseeno poizkusiš prodat avto tak kot je - seveda boš pa vsakemu moral pojasnevat kako je s tem. Morda pa se najde kakšen, ki pozna to zadevo in ne bo preveč kompliciral.
Slika Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov