Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Če okt 30, 2008 1:03 pm

Pero je napisal/-a:Adis; saj vem da si hotel pomagat... zato sem pa nalepil par smajlijev da ne bo zamere.

Imilet1: za moje pojme ni važno kdo ga fila/dela ker to še ne pomeni da je isto olje.

Razlika je lahko v dodatkih ki SO v olju, razlika je lahko v tolerancah, razlika je lahko v mazalnih sposobnostih, razlika je lahko v kvaliteti med prvim in stotim litrom, itd...

Pa še ena stvar je: če bi recimo pisalo da je napolnjeno v firmi XY ki ima 2x dražja olja bi bila to dobra reklama za Leclerc in slaba za XY ker bi folk mislil da je isto olje, samo da je viskoznost ista.

SEm pa slišal pohvalne stvari o tem olju, da je zelo OK za starejše avte z več km.

In kakšen interval menjave priporočajo pri tem olju? Verjetno je precej kratek. No ko smo že ravno pri tej debati, velja še opozorilo za tiste ki kar sami po zdravi kmečki pameti dajejo v vozilo ti. "long life" olja. Takšna olja imajo med dodatki precej večjo količino detergentov (snovi ki iz motorja čistijo nečistoče). Vsak ki je kdaj že snel karter je verjetno opazil, da se na stenah karterja in tudi drugih delov motorja nabirajo usedline, ki se s časoma zapečejo na podlago. Detergenti v "long life" oljih so sposobni delno odstraniti te nanose, ki potem z oljem veselo krožijo po motorju. Posledice si verjetno večina zna predstavljati. Zato se je pred menjavo vrste olja posvetovati s kakšnim poznavalcem.

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če okt 30, 2008 5:14 pm

Glede na interval.....kaj bi mogu potem jaz ko imam celo po knjižici napisan menjavo na 4 tisoč? Priporočeno pa tole olje.....ki niti ni poceni.
http://www.avtodeli-dovzan.com/product_ ... zberite_vi
Sem pa pred časom (bolj za hec kot za res) sprobal ECO olje iz leclerka.... 5 litrov za 10 evrov.....motor je prvih 1000km delal dobro.. potem pa je začel vedno bolj ružit... na koncu je blo že slišat kot da leti brez olja... imel pa je na koncu prevoženih 3000km.... ZAnimivo da pritiska pa je bilo še vedno dovolj. Torej gostota je bila ni bilo pa mazalnih spodobnosti.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a imilet1 Če okt 30, 2008 9:13 pm

ne ECO olje je cisto nekaj drugega. Evo jaz ze 2 dni brskam po francoskih forumih in skusam prevajati v anglescino, da so zadeve bolj jasne. Vsi, ki uporabljajo olje EXTRALUB 5w-40 ali 10w-40 so zelo zadovoljni in tudi poraba olja se je z extralubom znizala. To ni ECO olje lisko, ki si ga ti sprobal.

Ce obrnete embalazo EXTRALUBA in preberete API B3/B4 itd. vidite da pise tudi porsche in BMW longlife, kar pa sigurno ni kar tako napisano, saj vemo da mora olje ustrezati tem standardom, če želi na EVRO trg.

PS:Lisko, naslednjic kupi extralub, da vidis kaj je olje in ne ECO rastlinsko olje-tega daj v rezervar. :idea:

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če okt 30, 2008 9:22 pm

Sam sem dal Extralub v Twingota (+100 Mm) in v ZXa (+200 Mm) s solidno ohranjenima mašinama in po 10 Mm se je olje zdelo še skoraj novo (s tem, da sem vmes dolil 1ali 2 litra).

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Kraj: Nad Žirmi

Napisal/-a trust Če okt 30, 2008 9:36 pm

Moje mnenje, da draga olja niso za brezveze draga, in pocen olja niso za brezveze pocen. Tako, kot pri obutvi, lahko kupiš obutev za 100 evrov pa bo sigurno držalo več let, lahko pa kupiš obutev za 20 evrov pa ne vem, če bo zdržalo 1 leto, že po parih mesecih so zanič, ker se rado ali lušči ali pa strga.

Ampak lahko se motim in so vsa olja isti drek, samo, da v tem primeru plačaš NAPIS na embalaži.

Uporabniški avatar
UDO1
Novinec

Napisal/-a UDO1 Če okt 30, 2008 9:52 pm

Tudi jst sem zaenkrat zelo zadovoljen s tem extralub oljem. Olje menjam 1x letno oz na cca 12k km. Tudi na netu so uglavnem sama pozitivna mnenja...

Evo en večji test (sicer v francoščini):
http://fantek.shrani.si/?olje
Zaključek (prevedeno) za extralub 10w-40:
"Odličen rezultat glede na ceno, osupljivo!"

Se pa strinjam, če maš avto za 5k € ali več nekak ni smiselno pršparat 20-30€ letno na olju, ampak je bolje natočit tisto kar proizvajalec priporoča...

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Napisal/-a imilet1 Če okt 30, 2008 10:11 pm

skratka ne mi pobrat vsega extraluba iz leclerca. :D

Uporabniški avatar
graal
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a graal Če okt 30, 2008 10:29 pm

imilet1 je napisal/-a:res je,mene zanima le kdo ga fila,namreč sigurno ga ne fila leclerc ampak kaksen total,esso,castrol....???
Zadaj zal nic ne pise....

ewo nasel sem nekaj o tem extralubu-cisto spodaj je tabela,ki je sicer za motorje ampak vseeno.Je komu kaj jasno?

http://bulldog.yamaha.free.fr/huile/hui ... otomag.htm

google translator? ni 100% prevod ampak dejstvo doumeš.
http://translate.google.com/

in še za lenuhe:

http://translate.google.com/translate?u ... l=fr&tl=sl

lp, Aleš.
Slika

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe okt 31, 2008 1:07 am

imilet1 tistega sem samo sprobal ker me je res zanimalo kaj se bo zgodlo na petkinem motorju pred generalko. zaj pa uporabljam ali ono z linka kaj sem ga dal ali pa liqiu molly MOS2 grafit....in po 10.000 ga je še vedno enako in motor teče lepo gladko in tiho.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Napisal/-a imilet1 Pe okt 31, 2008 11:47 am

C' is acia. With formulas close to motul it appears. http://www.aciagroupe.fr/ It appears qu' in 10w40, c' is very a good product, quite higher than many marks. This oil is very appreciated by the motorcyclists in addition. I can only you recommend it, c' is d' elsewhere one of the least expensive of the market in addition

PS:To je prevedeni odgovor s francoskega foruma.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Pe nov 07, 2008 11:36 am

Ali pozna kdo EUROL Biturbo 2000?

Bi prosil za kakšne informacije.

Hvala

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Napisal/-a imilet1 Če dec 18, 2008 7:41 am

še kakšna nova izkušnja>?

a33
Novinec

Napisal/-a a33 Če dec 18, 2008 8:21 am

lisko je napisal/-a:imilet1 tistega sem samo sprobal ker me je res zanimalo kaj se bo zgodlo na petkinem motorju pred generalko. zaj pa uporabljam ali ono z linka kaj sem ga dal ali pa liqiu molly MOS2 grafit....in po 10.000 ga je še vedno enako in motor teče lepo gladko in tiho.

kje se pa dobi tale LM z mos2 pa kolk stane?

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Po feb 09, 2009 11:33 pm

Bom kar v tej temi napisal.
Nevem če je lih ''leva znamka''. Ampak nikjer ne najdem tega motornega olja (slika), niti nevem kako/kje bi ga lahko naročil oz. če je sploh kakšen dobavitelj. Na internetu nisem našel nič.
Je pa tudi res, da na servisu še nisem vprašal - niti ne točijo takšna olja.
Videl pa sem na škatlah od zračnega in oljnega filtra isto ime (Genuine GM).

Evo slika (na kantici na drobno piše Made in EU):

Slika

Je kdo točil takšno olje - kakršnakoli informacija dobrodošla :)

lp

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Napisal/-a imilet1 Po feb 09, 2009 11:48 pm

to imas na servisu v mostah..ampak je drag...Priporocam,da das kaksno drugo znamko npr. mobil, ki se dobi na bolhi.Pitaj boga kdo jim to olje fila?kantica je ze lepa a vsebina???? :?: :?: :?:

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Po feb 09, 2009 11:51 pm

Hvala.
No ja, saj pri vsakem olju se lahko vprašamo ''kakšno olje'' je točeno :?

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To feb 10, 2009 4:02 am

@chevy: To je original Opel olje. Dobiš ga na pooblaščenem servisu Opel ali pa AvtoMotoSvet za mislim da nekje 5€/liter.

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Napisal/-a imilet1 To feb 10, 2009 7:57 am

kolikor se jaz spomnim ga imajo v BTC in sicer v hali A spodaj,kjer prodajajo izkljucno olje in filtre.

a33
Novinec

Napisal/-a a33 To feb 10, 2009 9:45 am

olje z leclerca 10w - 40 sem probal tud sam dela dobro prvih 500 km potem pa dobim občutek da je v motorju voda, ne gre... riba.. tko da ne vem... pomoje zgubi mazalne lastnosti zlo hitro.

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing To feb 10, 2009 10:02 am

a33; to so same čunga lunge. Morda ne veš kako strogi so standardi, da ima lahko olje Exstralub dovoljenje s trani mercedesa in drugih proizvajalcev.

Jaz sem z tem olji napravil skoraj 200.000km z bencinskim in dizelskim vozilom in vozila so bila čedalje boljša.

Bi rekel da imaš zanič mašino.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov