Pero je napisal/-a:Adis; saj vem da si hotel pomagat... zato sem pa nalepil par smajlijev da ne bo zamere.
Imilet1: za moje pojme ni važno kdo ga fila/dela ker to še ne pomeni da je isto olje.
Razlika je lahko v dodatkih ki SO v olju, razlika je lahko v tolerancah, razlika je lahko v mazalnih sposobnostih, razlika je lahko v kvaliteti med prvim in stotim litrom, itd...
Pa še ena stvar je: če bi recimo pisalo da je napolnjeno v firmi XY ki ima 2x dražja olja bi bila to dobra reklama za Leclerc in slaba za XY ker bi folk mislil da je isto olje, samo da je viskoznost ista.
SEm pa slišal pohvalne stvari o tem olju, da je zelo OK za starejše avte z več km.
In kakšen interval menjave priporočajo pri tem olju? Verjetno je precej kratek. No ko smo že ravno pri tej debati, velja še opozorilo za tiste ki kar sami po zdravi kmečki pameti dajejo v vozilo ti. "long life" olja. Takšna olja imajo med dodatki precej večjo količino detergentov (snovi ki iz motorja čistijo nečistoče). Vsak ki je kdaj že snel karter je verjetno opazil, da se na stenah karterja in tudi drugih delov motorja nabirajo usedline, ki se s časoma zapečejo na podlago. Detergenti v "long life" oljih so sposobni delno odstraniti te nanose, ki potem z oljem veselo krožijo po motorju. Posledice si verjetno večina zna predstavljati. Zato se je pred menjavo vrste olja posvetovati s kakšnim poznavalcem.
Lp Tristan01