Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če sep 21, 2006 12:05 pm

juhica je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:
juhica je napisal/-a:skoda da ni tale prasec (http://novice.siol.net/default.aspx?site_id=1&page_id=31&article_id=13106092108140767&cid=102) umrl, a ne nebivedu????

Sem ti že povedal, da če imaš kaj proti meni mi povej direkt v faco ali pa preko ZS. V bodoče boš za tak izpad dobil ban iz tega foruma.

sprasujem te ali si za tega cloveka, ki je ubil dve zenski, tudi zelis da ima notranje poskodbe in da naj i**** crkne? enostavno vprasanje ti pa povej enostaven odgovor. lahko pa mi tudi na pm odgovoris da ne bodo se drugi bral tvojega odgovora ali pa narediva novo temo...

Očitno ne razločiš med vožnjo po naselju z več kot 150km/h in vožnjo po avtocesti s 150km/h?
Če ti že v osnovi razlika med to nesrečo na avtocesti in tisto, ki jo je povzročil osebek z neregistriranim avtom v naselju, potem nimava več kej govorit. Ni to isto.
Za vsako nadaljnje provociranje, pa te bo pa kak drug moderator opozoril, da ne boš za vse mene krivil.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
alien-w
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a alien-w Če sep 21, 2006 12:13 pm

Da, res je, neprilagojena hitrost je vsaka hitrost, četudi je popolnoma v hitrostnih omejitvah. Če je megla pa se zabiješ s 130 je neprilagojeno razmeram isto pri dezju, snegu in suhi cesti. Prilagodit mors hitrost svojemu avtu, razmeram na cesti in sebi.

Lepo bi bilo da bi se ljudje privezovali. Tale nesreča bi tedaj imela verjetno drugačen naslov: "V hudi prometni nesreči 5 ljudi ranjenih."

Moja mat je takoj k je vidla na dnevniku rekla: "In to s takim audijem, je mogu pa res ornk prnoret. Jest sm se pa zdej v mojem dost bl varno počutla." Ker ni vedla, da niso bli prvezani.
Slika

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid Če sep 21, 2006 12:15 pm

LudiLimun je napisal/-a:
Bor je napisal/-a:In kaj je razlog za smrt. Padli iz avtomobila.
Folk še vedno misli, da zadaj pa ne rabiš bit privezan. Če bi bili privezani, bi morda preživeli.

Se popolnoma strinjam s tabo, odgovoren za to je pa voznik :roll:

Kar se pa vzroka tiče, neprilagojena hitrost, bi pa rt od tebe slišu bel-tirid, kolk je model tiščou. če si za njem vozu, boš že prbližn vedu. me prou zanima kolk je spet resnice na tem.
kolk sploh je neprilagojena hitrost na ravnem delu??? a so policaji filozofi, da to vejo kje je tista meja, a je pr 135,65km/h, jst ne vem zato sprašujem!

Ja dogajalo se je zelo hitro, da se je zgodila nesreča, sem videl šele ko je letel pesk po cestišču. Bilo je kr velik peska in večjega kamenja (za pest) po celem delu. Vrglo ga je po 5m v zrak. Vozili smo tam okoli 160km/h (potovalna hitrost od Kopra do nesreče). Nato se je začelo hudo ustavljanje vozil. Jest sm biv 3-4 vozilo za Audijem. Nato sem moral zaviti na desni pas da sem se lažje ustavil in nato sem hitro zavil na odstavni pas. Takrat sem na levo videl audija iz katerega se je kadilo. V sekundi se je nekdo z E-klaso ustavil na prehitevalnem pasu in začel z rokami vlečti vrata na vso moč. Priskočila sta potem na pomoč se 2 moška, jest sm se pa zaradi naleta avtomobilov raje pomaknil 30m navzdol po odstavnem pasu. Vrat od avtomobila ni bilo mogoče odpreti, zato sem raje (ker je bila punca fertik) po enem cigaret odpeljal naprej. Reševalci gasilci in policaji so prišli zelo hitro. 3x reševalno vozilo, 2x gasilci, 3x policaji, 1x reševalni motor ter policijski helikopter so prišli skoraj v koloni.

Jest mislm da je imel notr okoli 170-180km/h, sm pa od 2h tipov ki sta letela do vozila slišov, da sta govorila " pr 200 je prletu v ograjo "

Vozili smo pa res vsi kar hitro zadnjih 30kilometrov. Tudi pri meni je šla hitrost enkrat nad 200, drugače pa tam 160km/h. Evo čist po pravici povedan malo bolj na dolgo. Upam da me neboste zdej vsi skurcal zaradi hitrosti.

Do doma se vozil 100km/h
Slika Slika

Uporabniški avatar
LudiLimun
Stalni uporabnik

Napisal/-a LudiLimun Če sep 21, 2006 1:02 pm

No zdej se pa lohk pogovarjamo o neprilagojeni hitrosti, ko vemo kako in kaj. Dec je očitno vozu prehitro, pa če ne druzga za svoja leta (67) - pa da ne bom zdej poslušu, da ne vem kakšne reflekse ma, pa ...

Kar se pa tistih izjav tiče, da je neprilagojena hitrost višja od omejene, je pa mal bolana. folk se lohk krešne na avtocesti pr 50km/h! Al pa recimo še tole: za enga poršeja je na autobahn-u 250 čist normalna hitrost pa prou nč neprilagojena, kar bi recimo za eno lado samaro pomenil leteča krsta.
Jst mislm da je bil tale audi čist primern za tako hitrost, glede na vozne lastnosti avtomobila, kar se pa voznikovih sposobnosti tiče pa ne verjamem.

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica Če sep 21, 2006 2:06 pm

nebivedu je napisal/-a:
juhica je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:
juhica je napisal/-a:skoda da ni tale prasec (http://novice.siol.net/default.aspx?site_id=1&page_id=31&article_id=13106092108140767&cid=102) umrl, a ne nebivedu????

Sem ti že povedal, da če imaš kaj proti meni mi povej direkt v faco ali pa preko ZS. V bodoče boš za tak izpad dobil ban iz tega foruma.

sprasujem te ali si za tega cloveka, ki je ubil dve zenski, tudi zelis da ima notranje poskodbe in da naj i**** crkne? enostavno vprasanje ti pa povej enostaven odgovor. lahko pa mi tudi na pm odgovoris da ne bodo se drugi bral tvojega odgovora ali pa narediva novo temo...

Očitno ne razločiš med vožnjo po naselju z več kot 150km/h in vožnjo po avtocesti s 150km/h?
Če ti že v osnovi razlika med to nesrečo na avtocesti in tisto, ki jo je povzročil osebek z neregistriranim avtom v naselju, potem nimava več kej govorit. Ni to isto.
Za vsako nadaljnje provociranje, pa te bo pa kak drug moderator opozoril, da ne boš za vse mene krivil.

poslusi, zame je: "V bližini Drenovega griča je začel prehitevati pred seboj vozeče vozilo, pri čemer pa je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil oblast nad vozilom", pri cemer je imel v avtomobilu se dve sopotnici priblizno isto kot audi s 150 po cesti mimo gostilne. oba se igrata s svojimi in s zivljenji drugih. in res, nimava kaj govoriti. ker delas razlike, si maksimalno pristranski in po mojem mnenju tudi dvolicen.

pa veliko srecnih kilometrov kljub temu da verjetno ves kaj si mislim o tebi! smrt pa ti vseeno ne zelim...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če sep 21, 2006 2:20 pm

juhica je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:
juhica je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:

poslusi, zame je: "V bližini Drenovega griča je začel prehitevati pred seboj vozeče vozilo, pri čemer pa je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil oblast nad vozilom", pri cemer je imel v avtomobilu se dve sopotnici priblizno isto kot audi s 150 po cesti mimo gostilne. oba se igrata s svojimi in s zivljenji drugih. in res, nimava kaj govoriti. ker delas razlike, si maksimalno pristranski in po mojem mnenju tudi dvolicen.

pa veliko srecnih kilometrov kljub temu da verjetno ves kaj si mislim o tebi! smrt pa ti vseeno ne zelim...

Zame je vseeno vožnja z veliko hitrostjo po avtocesti nekaj drugega kot vožnja po naselju z enako hitrostjo. Pač če ti tega nočeš sprejet je to tvoja odločitev, vendar za 150km/h na avtocesti dobiš kazen 10.000 sit(in polovička je 5000 sit), za vožnjo po naselju s hitrostjo 150km/h pa dobiš najmanj 90.000 sit kazni in odvzem vozniške ter sodnika za prekrške. Torej očitno le ni isto tudi za policaje ne.

Od kje je potem moja dvoličnost? Pač ne maram ljudi, ki norijo po naseljih. in tisti tip je norel po naselju. Če je to dvoličnost, potem naj bo.
Old subarus never die, they just get faster!

JustMuC
Novinec

Kraj: NM

Napisal/-a JustMuC Če sep 21, 2006 2:36 pm

nebivedu je napisal/-a:
juhica je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:
juhica je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:

Zame je vseeno vožnja z veliko hitrostjo po avtocesti nekaj drugega kot vožnja po naselju z enako hitrostjo. Pač če ti tega nočeš sprejet je to tvoja odločitev, vendar za 150km/h na avtocesti dobiš kazen 10.000 sit(in polovička je 5000 sit), za vožnjo po naselju s hitrostjo 150km/h pa dobiš najmanj 90.000 sit kazni in odvzem vozniške ter sodnika za prekrške. Torej očitno le ni isto tudi za policaje ne.

Od kje je potem moja dvoličnost? Pač ne maram ljudi, ki norijo po naseljih. in tisti tip je norel po naselju. Če je to dvoličnost, potem naj bo.

Po teh komentarji Juhice, sploh ne vem zakaj se še ubadaš z njim..!??? Men ne deluje čisto zdrav (po komentarjih sodeč)- pa brez zamere!
LP

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Če sep 21, 2006 2:57 pm

A jaz nekaj ne štekam ali pa vas je nekaj narobe razumelo novico - tip je vozil po avtocesti, ta poteka vzporedno s staro cesto, le nekaj m proč, in človek je približno pri Drenovem Griču (ampak ne v naselju, temveč na avtocesti, na odseku, ki pelje mimo Drenovega) začel prehitevati.
Glede na starost potnikov bi rekla, da je predčasno izgubil ženo in hčerko/snaho, ogrožil pa še življenje sina/zeta in vnuka.... Kar se mene tiče, upam, da bo živel še vsaj 20 let in da bo vsako noč sanjal o tem.
Sicer pa še dobro, da ni prišlo še do kakšne nesreče - tri četrt ure sem čakala pred odcepom za Brezovico, že tam so občasno nastajali zamaški, ljudje so se vrivali v kolono in stali na voznem pasu....

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Če sep 21, 2006 3:01 pm

protonika, čist prav razumeš, tisto prerekanje zgoraj je juhica preselil iz teme audi pa je ja zakon!!! -a8...
Obey me. You'll be happier.

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Če sep 21, 2006 3:07 pm

No, saj to ni prva nesreča, v kateri so umrli ljudje v dobrih (in varnih) avtih, tudi ne prva, da so umrli, ker (domnevno) niso bili privezani. Tisti pasovi zadaj so tam s čisto določenim namenom...

BMW Motorsport
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Center

Napisal/-a BMW Motorsport Če sep 21, 2006 4:46 pm

Vsakmu od ns se lah zgodi kj tazga, s tem da je pr enih verjetnost večja ampak nikol ne veš..

Sj nikol ne morš vedt kaj te bo doletel na cesti, če nimaš sreče al pa eni tud znanja te hitr lah ni več...jebiga, tko da je brezveze tuki po forumu neki pametovat komurkol..

;)
Bayerische Motoren Werke fuer immer!!!

P.S.: Need $ for Bavaria: Please donate... ;)

Urber
Nov uporabnik

Napisal/-a Urber Če sep 21, 2006 5:21 pm

Glede na starost potnikov bi rekla, da je predčasno izgubil ženo in hčerko/snaho, ogrožil pa še življenje sina/zeta in vnuka.... Kar se mene tiče, upam, da bo živel še vsaj 20 let in da bo vsako noč sanjal o tem.

Podpis pod tole in v razmislek tistim ki vedno zagovarjajo visoke hitrosti, kajti dosti je da samo enkrat v živlenju zaradi pretiravanja narediš napako in ogroziš sebe ali še slabše druge !

H5N1
Nov uporabnik

Napisal/-a H5N1 Če sep 21, 2006 6:03 pm

Manjka se samo še ambipurtntja, ki bo strokovno razložil, da so omejitve po cestah itak brezvezne. :bonk

Uporabniški avatar
zan333
Nov uporabnik

Napisal/-a zan333 Če sep 21, 2006 6:34 pm

moj odgovor na vse to je pa sledeč; nikjer v zakonu ni napisano, da je avto kriv za neprilagojeno hitrost, temveč VOZNIK!!! On je ta ka stisita tist gas. Človek ma lahko fičota al pa nek strupen avto, pa če ga ne zna obvladat naj vozi tako da ga bo znal.
Pa še en komentar na vse, ka komentirate delo policajev. Niso oni pisal zakon, ki je tak ko je, ampak "PROMETNI STROKOVNJAKI, KI SO VISOKO ŠOLANI". Policaji ga pač morajo izvajat, ker jim je to služba. Tak ko je peku služba da peče kruh, sej ma tud napisan recept, po njem tud dela, pa se noben ne pritožuje.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Če sep 21, 2006 6:40 pm

mislm da je brez veze parlamentirat o pekih in policajih... vsak opravlja svojo nalogo
zdej ce pek pece kruh... to ni zakon... on mora do cc. 4-5h napect en kamjon kruha
policaj pa zakon je pa druga.... tako da kot sem reku da to lahko razpredemo
do 200 strani pa ne bomo resli tistih 2 zivljenj ki sta dalec stran.

kaj porecete na to?
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
LudiLimun
Stalni uporabnik

Napisal/-a LudiLimun Če sep 21, 2006 6:43 pm

jst porečem, da zakleneš temo pa mer 8)

Uporabniški avatar
zan333
Nov uporabnik

Napisal/-a zan333 Če sep 21, 2006 7:15 pm

MacTron je napisal/-a:mislm da je brez veze parlamentirat o pekih in policajih... vsak opravlja svojo nalogo
zdej ce pek pece kruh... to ni zakon... on mora do cc. 4-5h napect en kamjon kruha
policaj pa zakon je pa druga.... tako da kot sem reku da to lahko razpredemo
do 200 strani pa ne bomo resli tistih 2 zivljenj ki sta dalec stran.

kaj porecete na to?

ali me nisi razumel al me pa nočeš razumet.

govorim o tem kako je neka stvar prenesena na papir in se po tem izvaja.
o tem ti govorim

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Če sep 21, 2006 7:19 pm

zan333: jaz sem tebe dobro razumu... brez skrbi
samo izpostavil sem tocke na katere je tudi treba bit pozorn
vseeno

vecna luc naj jim sveti... :idea:

lock!
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com