Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem So okt 07, 2006 4:50 pm

spet o oslovi senci....?
Torej - ta mali in lahki clio ima sto kojnov? In zato rabi dosti, ker ima premalo močen motor (saj to pomeni podhranjen/premajhen)?
Sklep: če bi clio mel 300+ kojnov, bi rabil 1,7 l na 100 km (ob zmerni vožnji - omejitve itd - bi ga spustil pod liter?). OK?

Uporabniški avatar
51M3K
Novinec

Napisal/-a 51M3K So okt 07, 2006 5:18 pm

ma spet tota poraba.. zakaj tak zaupate računalniku? si nastaviš da ti kaže trenutno porabo pohodiš gas prva druga tretja do konca pa nonstop piše 35l.. mislim.. raje si sam računaj al pa ne govori da ga tišiš ker te ga očino ne. Drugače pa avto je meni kr vredu, samo nekak nezanesljiv se mi zdi ko se pelješ z njim.. pač samo moje mnenje ne.. :D

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat So okt 07, 2006 5:52 pm

esem je napisal/-a:spet o oslovi senci....?
Torej - ta mali in lahki clio ima sto kojnov? In zato rabi dosti, ker ima premalo močen motor (saj to pomeni podhranjen/premajhen)?
Sklep: če bi clio mel 300+ kojnov, bi rabil 1,7 l na 100 km (ob zmerni vožnji - omejitve itd - bi ga spustil pod liter?). OK?

Lej čist logično je,da moraš šibkejši agregat bolj pritiskat,močnejšega pa za enako hitrost veliko manj.
Je pa v tem tvojem primeru mal smešno vse skupaj.Tut teh 300 konjičev bi moral nahranit :lol:
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx So okt 07, 2006 6:01 pm

Lej, moj avto je teze 1100 kg, ma 1.4 mlincek z 90 konji in zre povprecno 7 litrov, vecinoma mestne voznje in kaksne relacije , vozim pac normalno, doskrat ga zavrtim do 6500 obratov, vcasih pač ne ker ni pogojev, isto sem vozil tud prej imenovanega kliota in še vse druge avte. Kar ti trdis da podhranjeni avti zrejo več je popolnoma res, ampak 100 konjev v kliotu Ni premalo, premalo je npr 14hdi (68 ps) v pežoju 307 sw..( avto ma okol 1300 kg)...tak clio mora zret okol 7 litrv normalne voznje.

off topic, seat, ti si mel ibizo 1.2 a ne? Kok ti je zrla povprcno ( s tem motorjem je zelo podhranjena)
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem So okt 07, 2006 6:22 pm

seat je napisal/-a:
esem je napisal/-a:spet o oslovi senci....?

Lej čist logično je,da moraš šibkejši agregat bolj pritiskat,močnejšega pa za enako hitrost veliko manj.
Je pa v tem tvojem primeru mal smešno vse skupaj.Tut teh 300 konjičev bi moral nahranit :lol:

Naj še enkrat ponovim - od kje tebi ideja, da je mali in lahki clio s 100 KM podhranjen?
ali kot tudi pravijo
speedfreak je napisal/-a: Kar ti trdis da podhranjeni avti zrejo več je popolnoma res, ampak 100 konjev v kliotu Ni premalo, premalo je npr 14hdi (68 ps) v pežoju 307 sw..( avto ma okol 1300 kg)...tak clio mora zret okol 7 litrv normalne voznje.

Zato tudi oslova senca, ne pa clio. Vrnimo se h cliotu, prosim.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx So okt 07, 2006 6:48 pm

sam mali popravek..kaj preveč lahki novi clio ravno ni :P ..sam še zmer 100 kojnev ni premalo za plastik fantastik kanto :D
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man So okt 07, 2006 7:48 pm

Okrog 0.9 konja na 10 kil se meni zdi ravno prav za normalno vožnjo, tolk da avto ni podhranjen in je poskočen. Minimum se mi pa zdi 0.75 konja na 10 kil.

Glede tistega da mali motorji pijejo več - to drži samo v primeru da je avto podhranjen. Sicer definitivno večji motorji tudi več pijejo (saj to je logično). Je pa poraba odvisna tud od same zasnove motorja, ali je bolj nastavljen na nizko porabo al na poskočnost itd...

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat So okt 07, 2006 8:17 pm

esem je napisal/-a:Naj še enkrat ponovim - od kje tebi ideja, da je mali in lahki clio s 100 KM podhranjen?

No lepo te prosim,kje za vraga v tej temi sem pa jst napisal,da je ta Clio podhranjen.
Vse kar sem napisal je,da je šibkejšega Cliot-a pač treba malo bolj tiščat in ,da ob tem ne more bit poraba samo 6.8l/100km
:?: :?: :shock:
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
ludvik
Novinec

Napisal/-a ludvik To okt 10, 2006 7:51 pm

glede porabe bi jaz rekel takole ,imam clia 2.0 RS z malo predelanim motorjem okoli 190km,moja najmanjsa izmerjena poraba in po racunalniku je 6.5 l,ko nisem vozil vec kot 120km na uro , najveca izmerjena poraba pa je 10.3 l in sicer v toplejsih dnevih s tem ,daje moja relacija v sluzbo in nazaj dolga 4.2 kilo.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Če okt 12, 2006 5:22 pm

Največja poraba 10,3 l / 100km. Pri 190 KM.

Si prepričan?

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Če okt 12, 2006 6:15 pm

Poraba je odvisna od načina vožnje ter od relacije, ki jo delamo. Tako lahko pri istem avtu z istim motorjem varira tudi po več kot 2 litra. Vendar kar je več kot 7,5 litra (mešani ciklus) pri 100 konjskem cliotu, je dejansko preveč (razen če je težka noga).
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
ludvik
Novinec

Napisal/-a ludvik Če okt 12, 2006 6:51 pm

glede porabe mislim zelo resno in nevem zakaj bi si izmisljeval kake neresnicne podatke ker kaj bi jaz mel od tega.konec koncev ga jaz tankam .cez zimo bom ga tudi izmeril in pol vam lahko povem ce slucajno koga zanima.

Uporabniški avatar
CLIO3
Novinec

Kraj: Kranjsterdam

Napisal/-a CLIO3 Če okt 12, 2006 8:08 pm

No jest mam trojko 1.6 16v pa mi po mestu kuri od 7,7-8l, relacija cirka 7,5! Ampak za tako porabo ga je treba kr konkretno sparat!
Ce bi ga vozil bolj dinamicno bi bila poraba po mestu recimo okrog 8,3!
Clio III Dynamic Sport 1.6 16V
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov