Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Pe feb 09, 2007 4:52 pm

Zlomlen vijak ni od tega k bi bil kolo preveč pršraufan.
Slika

Uporabniški avatar
_BANDIT_
Uporabnik

Napisal/-a _BANDIT_ Pe feb 09, 2007 6:25 pm

Čak, zdej če ne zateguješ z moment ključem še ne pomeni, da moraš pol prnest 2 metra dolgo štango pa po njej skakat, da bo ziher dost. Zategneš pač lepo po občutku, z navadnim ključem, pa je to to.
Vulkanizerji pa morjo met moment ključe predvsem zato, da softyji vidjo, da se vulkanizer full potrud in je full strokoven, ker zateguje z moment ključem in majo potem full lep topel občutek pri srcu, ko pomislijo na to. In ga zato potem priporočijo tudi svojim kolegom in posledično ima on od tega zaslužek :D
http://www.zup-racing.com/
THERE IS NO REPLACEMENT FOR DISPLACEMENT! Slika

Uporabniški avatar
Neyo-Neyo
Uporabnik

Napisal/-a Neyo-Neyo Pe feb 09, 2007 7:18 pm

_BANDIT_ je napisal/-a:Vulkanizerji pa morjo met moment ključe predvsem zato, da softyji vidjo, da se vulkanizer full potrud in je full strokoven, ker zateguje z moment ključem in majo potem full lep topel občutek pri srcu, ko pomislijo na to. In ga zato potem priporočijo tudi svojim kolegom in posledično ima on od tega zaslužek :D

točno tako :lol:
....

Uporabniški avatar
SIMY001
Novinec

Kraj: Stajerska

Napisal/-a SIMY001 Pe feb 09, 2007 7:50 pm

že kar lepo število teh šraufov sem prešraufau in vse z občutkom,ma kaki moment kluč !!!,pa je še zmeraj blo vse vredi.
TDi power by VW Golf V sportline
Slika

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Pe feb 09, 2007 8:08 pm

Je pa razlika,a ti to počneš pri svojem avtu doma,ali v službi,ko je zunaj pred vrati 15 kom. avtov.

In če zateguješ z moment ključem še nazadnje,ni možnosti,da se kako kolo pozabi priviti...

vem kar nekaj primerov,ko se je folk odpeljal od enega znanega vulkanizerja in po parih kilometrih opazil,da nekaj čudno ropota. Torej,a se je bolje pri enem avtu minutko več zamuditi,ali to,da se kako kolo pozabi priviti,je premočno privijačeno,in da po pol leta človek prej na cesti skrivi ključ,kot pa odvije bicikl.

Za domačo rabo itak da ne boš iz muhe delal slona,... ampak v vulkanizerskih delavnicah naj ga pa le uporabljajo in se jim naj ne gre samo zato,da bodo čimveč avtov obrnili v eni uri,in pri parih avtih naredili takšne šlamparije,kot si jih nebi smeli privoščiti!
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Pe feb 09, 2007 9:58 pm

lenivec je napisal/-a:saj ni finta da bi premalo zategnili, brez navor kluča. finta je da z apištolo zategnejo kot kreteni, pol se pa j**eš da kolo dol dobiš.

Točno tko. S pištolo šrauf samo približaš in minimalno zategneš. Dokončaš pa z moment ključem.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
Neyo-Neyo
Uporabnik

Napisal/-a Neyo-Neyo Pe feb 09, 2007 10:05 pm

Včasih smo glave na stoenkah zategval z moment ključi feltne smo pa z navadnimi ključi in nikol ni nobenmu kolo stran padu 8) zdej u novi generaciji pa že fletne zategujemo z moment ključi :lol: in pol če ti kakšn vulkanizer ne zategne vsazga šraufa posebi z moment ključom velja za butca :lol:

nazadnje bojo še pogruntal da je treba odbijač z moment ključom pršraufat ker pač tovarniško je točno določena sila s katero je lah pršaufan drugač se lah šrauf odlomi in odbijač stran pade :lol:
....

Uporabniški avatar
gregga
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a gregga Pe feb 09, 2007 10:09 pm

sam sm delu u delavnici...premenjal xyz gum.....vedno z moment klucem.....ziher je ziher

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Pe feb 09, 2007 11:48 pm

Neyo-Neyo: glave se vedno špona z moment ključem; na stoenki pa najbrž nisi imel ALU felten, ane?

Uporabniški avatar
Mare9mm
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Mare9mm So feb 10, 2007 2:56 am

Ne vem zakaj delate primerjavo med tem, da na roko z navadnim al pa križnim ključem lepo sam doma na dvorišču rihtaš avto in pa vulkanizerjem, ki to dela z moment ključem. :?

Primerjava je:
Vulkanizer #1, ki 15.11. v delavnici preobuje 50 avtomobilov, jim kolesa zategne z moment ključem, nobenmu stran ne pade kolo, noben nima zrukanga navoja, noben ne ostane na cesti, ker ne more sam odvit vijaka in vsi so zadovoljni

Vs.

Vulkanizer #2, ki 15.11. v delavnici preobuje 58 avtomobilov, jim kolesa zategne s pnevmatsko pištolo po sistemu trrr,trrrrr, nobenmu stran ne pade kolo, 4 majo zrukan navoj, 3 pol ostanejo na cesti, ker ne morejo sami odvit vijaka, vulkanizer je tist dan mel mal več prometa, zgubil je dolgoročno ene 10 strank in bolj mal folka je blo zadovolnga.

Če že plačam storitev, pol nej nardi tko, k je treba. Ne pa neki na hitrco, k se njemu mudi pa ma še polhn dvorišče avtov za probut, pa sm jest softič, pa ne bom njega učil kako je treba kolo zategnt. Vulkanizerju #2 iz zgornje primerjave jaz svojega denarja ne dam. :roll:

Drugač pa wow, dobr je šla debata v off topic. :twisted:
...ampak to je samo moje mnenje.
Slika

Uporabniški avatar
skoda
Nov uporabnik

Napisal/-a skoda So feb 10, 2007 1:09 pm

ENI VULKANIZERJI ZATISKAJO Z MOMENTOM DRUGI Z PIŠTOLO SAM TUT TISTI S PIŠTOLO NE BOJO KAJ ZATISLNI DA NEBI MOGU POLE SAM ODVIT KOLESA DOL AL PA DA BI SE ŠRAUF UTRGU

PA NA SERVISU KA TI ŠRAUFAJO AVTO TI VSE STISKAJO S PIŠTOLO RAZN DELE U MOTORJU
STISKAJO Z MOMENTOM, PA JE ŠE ZMERI USE DELALO SE PA DA TUT NA PIŠTOLI NASTAVLAT MOČNOST PRIVITJA (NE NA USEH)

Uporabniški avatar
skoda
Nov uporabnik

Napisal/-a skoda So feb 10, 2007 9:54 pm

oprostite za velike črke

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu So feb 10, 2007 11:41 pm

Na terencu imam alu feltne, pa še nisem uporabil moment ključa. Ko zategnem na roko do konca še na ključ stopim (imam 100kg), da se res zategne do konca, pa še nikol ni bilo problemov. Pa nimam vijakov za privit, ampak matice, tako da če uničim navoj, je treba vse skupaj razdret pa nov vijak vprešat in do sedaj ni bilo nikol problemov.

Moment ključ uporabljam samo ko vijake na glavi zategujem.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan Ne feb 11, 2007 12:01 am

pištola lahko premočno ali preslabo zategne...
zato se uporab moment ključ
če mi lahko to sitar, ko ma zuni več ko 70m dolgo kolono avtou, polno garažo, pa še sobota je, pol lahk to nardi še kater drug vulkanizer, ki nima niti približno take gužve

@skoda: prpel avto, ti s pištolo prvijem kolo tolk, da ga na cesti z navadnim ključem, ki ga dobiš zraven avta ne boš odvil ;)
podpis

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne feb 11, 2007 12:11 am

Partyzan je napisal/-a:No ko se glih prerekate glede moment ključa. Po mojem mora vsak, ki se ima za vulkanizerja na koncu zategnit šraufe z moment ključem.
Sam sem bil pri Avtomojstu enkrat in še to po sili razmer, ker mi je spustila guma in je nisem mogel odšrafat (preveč zategnjeni šraufi). Moj Clio je star 12 let in močno trhlen. Delavec (en mlad mulc) pa je dvigalo podstavil na rob kar baje naj bi se nastavila roka dvigala. Ko je začel dvigovat avto pa se je ta rob odlomil. Pa mu je en starejši delavec malce v šali rekela da naj pazi. Tamal pa nazaj da je itak avto trhlen pa bla bla. Tip čiz brez občutka kam treba nastavt dvigalo-bilo je očitno da tisti rob pri avu ni ravno primeren. Pač se nisem jezil, ker je avto pač star. ostalo pa smo mi dobro zrihtal.

Heheh pol jaz ne smem k vulkanizerju :D

Prvič ni mogu dat dvigalke spodi ( preveč spuščen avto....dejansk na tleh brez vzmetenja). Drugič pa. če grem zdej ga ne bo mogu dvignit ker zadaj nima več kam naslonit ( rja popalal vse kar je možn....če sam dvignem dam desko prek cele zadnje preme).

Okol teme pa..... že pet let sam menjujem felne ( letne in zimske pač dvoje feln) pa še NIKOLI nisem uporabil moment kluča. pa še ni blo problemov. Prav tako sem že dost glav privil brez moment kluča pa tud brez problemov.....še celo dizla. Pač mal občutka pa je ;)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Mare9mm
Uporabnik

Napisal/-a Mare9mm Po feb 12, 2007 12:17 am

lisko je napisal/-a:
Partyzan je napisal/-a:No ko se glih prerekate glede moment ključa. Po mojem mora vsak, ki se ima za vulkanizerja na koncu zategnit šraufe z moment ključem.
Sam sem bil pri Avtomojstu enkrat in še to po sili razmer, ker mi je spustila guma in je nisem mogel odšrafat (preveč zategnjeni šraufi). Moj Clio je star 12 let in močno trhlen. Delavec (en mlad mulc) pa je dvigalo podstavil na rob kar baje naj bi se nastavila roka dvigala. Ko je začel dvigovat avto pa se je ta rob odlomil. Pa mu je en starejši delavec malce v šali rekela da naj pazi. Tamal pa nazaj da je itak avto trhlen pa bla bla. Tip čiz brez občutka kam treba nastavt dvigalo-bilo je očitno da tisti rob pri avu ni ravno primeren. Pač se nisem jezil, ker je avto pač star. ostalo pa smo mi dobro zrihtal.

Heheh pol jaz ne smem k vulkanizerju :D

Prvič ni mogu dat dvigalke spodi ( preveč spuščen avto....dejansk na tleh brez vzmetenja). Drugič pa. če grem zdej ga ne bo mogu dvignit ker zadaj nima več kam naslonit ( rja popalal vse kar je možn....če sam dvignem dam desko prek cele zadnje preme).

Okol teme pa..... že pet let sam menjujem felne ( letne in zimske pač dvoje feln) pa še NIKOLI nisem uporabil moment kluča. pa še ni blo problemov. Prav tako sem že dost glav privil brez moment kluča pa tud brez problemov.....še celo dizla. Pač mal občutka pa je ;)

Avtomojster ma tud križno(škarjasto) dvigalo, če na stebre ne gre... ti ga bojo pa celga od spodaj dvignli. :lol: Vse se da zrihtat. Skratka, jest mam ful dobre izkušnje s tem vulkanizerjem in ga ne bom prov hmal zamenu.
...ampak to je samo moje mnenje.
Slika

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Po feb 12, 2007 12:20 am

Sej so fantje že povedal v čem je poanta moment ključa.Če se ti ukvarjaš s tem in cel dan zateguješ tiste šraufe je že v redu, da z moment ključem preveriš, če je res vse ql.po parih urah zategovanja se hitro zgodi, da je kaj narobe prišraufano.Za softiče je posebaj neprijetno,če ne morejo odšraufat kolesa.
Seveda je pa za hobi program čista neumnost.Če delaš doma rabiš pivo pa cigarete in nobenih moment ključev.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Po feb 12, 2007 12:26 am

men so enkrat tok zasraufal feltno z uno pistola da poj k sm doma hotu menat pakne nism mogu odsraufat.tko da je treba uporablat moment kljuc.

4m4t3r
Nov uporabnik

Napisal/-a 4m4t3r Po feb 12, 2007 12:32 am

sebaveh je napisal/-a:momentni ključ? tega pa še res nisem videl da bi kdo uporabljal. Ker imajo navor že nastavljen v tistih zračnih pištolcah, tak da si lahk brez skrbi da bi kaj odtrgal ;)

kaj misliš da ima vsak avto enake momente?

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Po feb 12, 2007 12:45 am

Upam da mate v avtih usi poleg rezervne se moment kluce, ce slucajno poci guma :EE :vc
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov