Debate, ki niso vezane na ostala področja...

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar Če okt 12, 2006 8:47 pm

Mojster Miha je napisal/-a:
milankregar je napisal/-a:Zadnje čase so posamezniki skovali neke teorije zarote, da je Petrol kriv, da jim je avto crknil. :bonk
Folk, raje si priznajte, da ste kupili drvarnico od avta in vam niti najkvalitetnejšo svetovno gorivo ne more pomagati. Kot sem že omenil ... raje razmislite o nakupu pravega avta, kot pa da razmišljate o menjavi bencinske črpalke. :P

Več kot očitno slabo poznaš zadeve - "crkovali" so novi oz novejši avtomobili, ki so bili še v garanciji. In ne samo pri nas tudi v nekaterih drugih državah npr. Italiji - kjer je bila cela afera okrog tega, "padale" so tožbe ipd.

"Problem" je v tem, da so novejši avtomobili oz njihova tehnika na kratko povedano veliko bolj občutljivi na kakovost goriva ("čistost", vsebnost vode ... ).
Pri recimo starejših dizlih tipa GOLF 2, MB 123 "linija" in podobni si lahko točil veliko slabše gorivo in si se kljub slabšemu delovanju v večini primerov še vedno pripeljal do delavnice - danes pa običajno enostavno "crkne", če imaš veliko srečo ti elektronika kot rečemo "vrže v rezervni program" - zmanjša zmogljivosti, da se nekako pripelješ do mehanika.
Znani so recimo problemi pri MB razreda A, ki je imel poseben sistem dovoda goriva - v primeru slabe kakovosti je bil dovod slab ali celo onemogočen, za kar je bilo treba "podret" rezervoar in ga sčistit, kar pa je pri A-ju pomenilo ogromno časa in naporov.

LP

To je povsem problem avtomobilske industrije. ;) Naj delajo avtomobile, ki so primerni za gorivo ki je trenutno na voljo na svetovnem tržišču. A zdaj pa bodo začeli delat avte, ki rabijo najmanj 150 oktanski bencin, folk bo pač tankal 100 oktanskega in potem bodo bencinske črpalke krive, da avti ne delajo kot bi mogli. :bonk :rofl

Če hočeš zanesljiv avto, se boš pač obrnil na znamko, ki je v danem trenutku sposbna zagotoviti zanesljiv avto.

Uporabniški avatar
gagi´d hype
Novinec

Kraj: Od Sevnce čez Ljubljano v Šalovce :D

Napisal/-a gagi´d hype Pe okt 13, 2006 2:06 am

ok, js sm prej sam omenu da nerad na petrolu tankam,zdj pa taka debata glede tega.. :?

Lahk pa potrdim da je ta gorivo zihr bolš k tist na moli u M.S.
Ker vidm da avto bolš gre manj žre pa veeelik bol tih je...
pa avto ni glih star 2001 audi a4-kot sm že napisu...

Kar se pa tiče znamk pa sploh nobena nima neksnega odstopanja,vempa sam da so npr A8 velik bol občutlive na vse zadeve k golf 2 sej zato pa majo sam privatniki merdzote pa bmwje ker si lahk tud prvošjo drage popravile obenem pa jim avto sam nudi veliko vec k recmo golf 2,s temi prednosti se avto dost bolš obnaša sam je pa velik več okvar...
tle po moje niglih krivec črpalka je pa res da včasih naletiš na to da kako smet ujameš sam to je tak vsepovsot pa vsepovsod glih tak vodo mešajo &...
Slika

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Pe okt 13, 2006 3:21 am

Bom sprobal pa poročam... skeptičen.press
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Napisal/-a imilet1 Pe okt 13, 2006 6:26 am

fantje jst ze lep cas biodizla tankam in povem vam da je avto tisji le poraba je mogoce 5% visja :shock:

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Pe okt 13, 2006 12:40 pm

milankregar, ti komu drugemu filozofiraj naj avto menja, namest črpalke. Kaj si normaln ti? Če je na petrolu bla voda poleg nafte,je avto kriv al kaj? kaj te misliš da mi je nonstop v kesl teklo pri 500 luknah od zunaj? Te bi mi skozi to delalo. Ne pametuj. :twisted:
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
g.Kromfelna
Novinec

Napisal/-a g.Kromfelna Pe okt 13, 2006 1:08 pm

V vsakem rezervoarju se kondenz nabira. Razni pametni pa mislijo, da vodo tankajo na bencinskih servisih. To je kondenz.

Lumpy, da bi filozofiral, rabiš podlago. Ne kr nabijat.

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar Pe okt 13, 2006 1:16 pm

Lumpy_ je napisal/-a:milankregar, ti komu drugemu filozofiraj naj avto menja, namest črpalke. Kaj si normaln ti? Če je na petrolu bla voda poleg nafte,je avto kriv al kaj? kaj te misliš da mi je nonstop v kesl teklo pri 500 luknah od zunaj? Te bi mi skozi to delalo. Ne pametuj. :twisted:

Ej, stari nimaš pojma kako je na bencinskih servisih. Na posamezni črpalki lahko ena zelo majhna malenkost odstopa od pripeljanega goriva do prodanega goriva. Glede na to, da se vse računalniško vodi, se v primeru da se v gorivu pojavi voda, bi se to takoj ugotovilo. Vsi rezervarji so zelo dobro zatesnjeni. Priporočam, da enkrat prosiš eno lokalno bencinsko črpalko, da ti pokažejo te zadeve. Naša firma dela bencinske črpalke, sicer samo gradbeno fazo in vem kako se črpalke gradijo. Pri 10.000L goriva, se nabere 1L kondenza, zaradi zračne vlage, vse gre skozi zelo precizne filtre, tako da niti mikrodelcev se spusti skozi in potem nekaterim avto crkne, ker bi naj notri bila umazanija ali voda. Budalštine so to ... raje poglejte svojo kripo na 4 kolesih, kje vam voda notri teče, ali pa imate rezervar prerjaven, pa motor z rjo filate. :rofl
Zadnjič spremenil milankregar, dne Pe okt 13, 2006 1:17 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ Pe okt 13, 2006 1:16 pm

kromfelna, to je prišlo naenkrat. pa ko smo narazn vzeli vse pa s kesla ven vlili je blo prozorno, pol litra vode. malo je smešno to no. pol bi v vseh drugih tud blo tak, poleg tega pa je še pumpa mogla it pa dize na štelanje. jaz tankam 4 leta na omw, 2 passata pa audija zaj, pa ni blo problema. Kolega pa je stalno na petrolu vlival. Pa men je tak vseeno zaj, vsak tanka ki hoče pa ma svoje v glavi. :lol:

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ Pe okt 13, 2006 1:19 pm

milankregar, kaj ti neja kapiraš preproste stvari, da če bi kesl spuščal, bi se to dogajalo nonstop, ne pa enkrat v pol leta, pol pa eno leto nič več. eh...bzv s takimi :twisted:

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Napisal/-a TUNING_BOY Pe okt 13, 2006 1:23 pm

Sam mate eni ideje, da je voda zraven zmešana :?
__+__ 2FAST 4YOU__+__

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Pe okt 13, 2006 2:49 pm

TUNING_BOY je napisal/-a:Sam mate eni ideje, da je voda zraven zmešana :?

sliši se neverjetno, sam je res! :evil:
Slika

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar Pe okt 13, 2006 2:53 pm

zupi13 je napisal/-a:
TUNING_BOY je napisal/-a:Sam mate eni ideje, da je voda zraven zmešana :?

sliši se neverjetno, sam je res! :evil:

Še posebej pogosto se pa to dogaja pri Renojih? :rofl

Uporabniški avatar
Sierrator
Novinec

Kraj: Vipava

Napisal/-a Sierrator Pe okt 13, 2006 3:14 pm

Naj mi nekdo razloži, kako lahko natankaš vodo z nafto, če se pa ne mešata? :?:
Victrix causa diis placuit sed victa Catoni.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Pe okt 13, 2006 3:16 pm

fantje, kolk ste vi odvisni od reklam, in vsega kar slište
jst ponavadi tankam na petrolu- nikol, res nikol problemov z nafto oz. zaradi nje- tankam na najbližji pumpi- res pa je da tankam kjer koli že sem in mam prazen tank- če je to mol, istrabenz...
ko je pršu 100 oktanc ste ga še pa još zagovarjal- kolk je petrol slab, bla bla bla kolk je novo gorivo oh in sploh
zdej naredi petrol novo gorivo- eni pravte da je oh in sploh, zanimivo pa je, da nekateri kjub temu da nimate izkušenj z petrolom- tankate vsepovsod drugje, ga vseen kurcate
recte bobu bob- petrol je največja slo firma- ma največ pump- ste pač nastrojeni proti velikim korperacijam- sam ne si lagat oz nakladat
zdej k je napisal da mu je po tankanju s petrolom avto crknu- res nimaš vseh pojmov razčiščenih
a veš janezek ma motorko, pa je nč ne čuva, pa velik dela znju, pa..., pol pa ga jože pros, če mu jo posodi, k more neki prerezat- pa takrat crkne- da je bil jože kriv, sicer je vrjetnost, ampak zlo mala ;) - predvsem nepravilna uporaba
zdej, če si ti prepričan da bo v 45l nafte 0.5l vode-pol ti ni pomoči
jst lahko povem, da razlike nism občutu- mogoče se res mal mn peni in gre tko za odtenek več v rezervar- oz. ga kasnej prekine
fotr recimo je začel tankat 100 oktanca- in mu je po pol leta začel avto klenkat- iz preventive je prešaltu nazaj na 95, ampak obtoževat, da je začel avto crkovat zarad slabega bencina je pa bedarija
lp

Uporabniški avatar
povh
Novinec

Kraj: med ovinki

Napisal/-a povh Pe okt 13, 2006 3:49 pm

Jaz tankam golfa 3 vsepovsod, največkrat pa na OMV-ju. Danes sem pa nalil že 2.tank primadizla. Opazil sem, da avto rajš vžge, pa bolj modro je začel kadit, prej je pa črno. ( modrikast dim najbrž ni od nafte). Bomo vidl.

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ Pe okt 13, 2006 4:08 pm

Modro ti kadi?! Kaj ti olje papa? :roll:

Uporabniški avatar
flegmato
Novinec

Napisal/-a flegmato Pe okt 13, 2006 4:18 pm

Joj kak ste vsi nastrojeni :)

Ne da se mi zej vseh citirat, samo naj povem da:
1. Nisem o nobeni vodi govoril
2. Eden je napisal da so krive vse druge pumpe in ne zadn tank iz petrola -> lej, tudi jaz sem tako mislil pa mi je serviser povedal da regulator tlaka "crkne" zaradi zadnjega tanka, največ dveh in se ne obrablja počasi , kot bi si mislil. Ne vem zakaj bi mi lagal
3. Ne napadam petrola, imam pa pravico do svojega mnenja, in verjamem da je petrol imel slab dizl, najbrž(logično bi bilo) pa je ta primadiesel boljši.

..aja, milankregar : brez besed
kljukec: oprosti prijatelj, ni mi treba pojmov razčiščevat, nič ti nočem, meni so tak povedli na servisu, baje da nisem osamljen primer. ne vem zakaj bi petrol sploh komu plačal odškodnino če imajo tak oh in sploh dober diesel. Drugač pa...eh nočem se kregat

Eni na tem forumu se obnašate tak kot da pred ogledalom drk**e, če veste kaj mislim.

Pa brez zamer

LP
Slika

fajn se mamo :)!

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ Pe okt 13, 2006 4:27 pm

:lol:

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Pe okt 13, 2006 4:57 pm

imilet1 je napisal/-a:fantje jst ze lep cas biodizla tankam in povem vam da je avto tisji le poraba je mogoce 5% visja :shock:

Čaki mal biodizel in primadizel nista enaki gorivi. ;)
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Pe okt 13, 2006 6:16 pm

flegmato je napisal/-a:Joj kak ste vsi nastrojeni :)

Ne da se mi zej vseh citirat, samo naj povem da:
1. Nisem o nobeni vodi govoril
2. Eden je napisal da so krive vse druge pumpe in ne zadn tank iz petrola -> lej, tudi jaz sem tako mislil pa mi je serviser povedal da regulator tlaka "crkne" zaradi zadnjega tanka, največ dveh in se ne obrablja počasi , kot bi si mislil. Ne vem zakaj bi mi lagal
3. Ne napadam petrola, imam pa pravico do svojega mnenja, in verjamem da je petrol imel slab dizl, najbrž(logično bi bilo) pa je ta primadiesel boljši.

..aja, milankregar : brez besed
kljukec: oprosti prijatelj, ni mi treba pojmov razčiščevat, nič ti nočem, meni so tak povedli na servisu, baje da nisem osamljen primer. ne vem zakaj bi petrol sploh komu plačal odškodnino če imajo tak oh in sploh dober diesel. Drugač pa...eh nočem se kregat

Eni na tem forumu se obnašate tak kot da pred ogledalom drk**e, če veste kaj mislim.

Pa brez zamer

LP

ne vse serviserjem vrjet
men so rekl da še nikol niso vidl, da bi po 15.000 km mogl diske menat- ploščice so ble OK- pa so me sprašval kva hudiča počnem z avtom- pol pa zvem, da je bla serija s slabimi diski- sam to zvem par mescev po tem k sm račun kljub garanciji že poravnal
lp
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost