zums je napisal/-a:Ja kako pa pol v primeru, da mi avto žre olje in ga dolivam na dva meseca - 2500 km/1l
Kako je potem s tem ko pride do mešanja starega in novega?
Tukaj pa ni šanse da po 15km postane olje gosto in zelo umazano, ali pač !?
Avto(l.2001) ima 94k km, olje se doliva 5W40 Valvoline.
Še nekaj, priporočeno olje za 1.6 16V mašino me zanima.A je okej to zgoraj omenjeno , ali se da lahko notri kej bolj poceni?
lp Zums
MALIJOHN je napisal/-a:Nixxon je napisal/-a:Avto rihtati pri vaških mehanikih ni vedno neumno.
Slepo verjeti pooblaščenim servisom je za moje pojme bolj.
Odvisno keremu servisu
HeP][MeN je napisal/-a:MALIJOHN je napisal/-a:Nixxon je napisal/-a:Avto rihtati pri vaških mehanikih ni vedno neumno.
Slepo verjeti pooblaščenim servisom je za moje pojme bolj.
Odvisno keremu servisu
Kaj pa če je kakšen vaški mehanik redno zaposlen pri poobleščenem serviserju? :P
Sicer knjiga ni potrjena, ampak meni pri 8 let starem avtomobilu to bore malo pomeni, ker se mi ga itak ne splača prodat za par sto prešernov
dejvi je napisal/-a:He, he zdajle sem klical na servis. Gospod je bil zelo prijazen in je dejal naslednje; za long life servis (se pravi na 30 kkm) se uporabi posebno (long life olje), ki mimogrede stane 20.000 SIT in zadeva deluje tako, da je potem servisni interval odvisen od načina vožnje. Recimo, da se ti opozorilna lučka prižge že pri 16 kkm ali pa lahko šele na 30kkm. Računalnik naj bi vseskozi kontroliral kvaliteto olja in te z lučko opozoril, da je olje recimo že toliko izgubilo na kvaliteti, da je potrebna menjava. Se pa tak servisni interval priporoča v primerih, da je avto konstantno vožen na daljše relacije.
Priznam, da prvič slišim, da računalnik nadzira kvaliteto olja!!!
_BANDIT_ je napisal/-a:Aja, če ti na pooblaščenem servisu en vajenc zamenja olje in filter pa še kake druge filtre, ki bi jih znal zamenjati vsak kekec (če bi mu kdo vsaj enkrat pokazal kako), je to ZAKON, če ti pa isto delo naredi vaški mehanik, je pa to qurac ane, pa čeprav je naredil povsem isto in verjetno za pol manj denarja. Pa ta vaški mehanik ima verjetno veliko več izkušenj kot tisti vajenc na servisu, ki je do sedaj v karieri najprej naštudiral, kako se pometa in pospravlja po delavnici, potem pa se je naučil še menjat olje in filtre (pa še to samo na določeni znamki avtov), tukaj pa se njegovo znanje že neha, za razliko od vaškega mehanika, ki je verjetno videl in probal in peršravfal že neprimerno več.
Pa kje vi najdete olje za 5k liter in še več. Jest že cel lajf tankam v motorje 10W40 pa še noben ni zaribal al pa delal probleme zarad tega, poleg tega je pa še cenovno zelo ugoden. Ne rečem, če rabiš avto za dirkanje, ekstremne obremenitve, potem je olje POGLAVITNEGA pomena in je treba dat not res eno hudo olje, za normalno vožnjo za vsak dan je pa čez glavo dobra tudi polsintetika. Lepo potem delaš servis na 15k km in še vedno prideš FUUL ceneje skozi, kot če bi na uradnem servisu servisiral avto na 30k km, pa še na dolgi rok je tak način boljši za motor.
Majo pa recimo kamioni interval se mi zdi na 50k km, vendar je treba vedet, da je v tistih motojih not tud 30 litrov olja, če ne še več.
dejvi je napisal/-a:He, he zdajle sem klical na servis. Gospod je bil zelo prijazen in je dejal naslednje; za long life servis (se pravi na 30 kkm) se uporabi posebno (long life olje), ki mimogrede stane 20.000 SIT in zadeva deluje tako, da je potem servisni interval odvisen od načina vožnje. Recimo, da se ti opozorilna lučka prižge že pri 16 kkm ali pa lahko šele na 30kkm. Računalnik naj bi vseskozi kontroliral kvaliteto olja in te z lučko opozoril, da je olje recimo že toliko izgubilo na kvaliteti, da je potrebna menjava. Se pa tak servisni interval priporoča v primerih, da je avto konstantno vožen na daljše relacije.
Priznam, da prvič slišim, da računalnik nadzira kvaliteto olja!!!
nebivedu je napisal/-a:Tko da v večini primerov vaški mehaniki več vedo kot pa na uradnih servisih, sploh zato, ker na uradnih servisih nočejo dobri mehaniki delat, pa morajo uradni servisi potem zaposlovat vajence in imajo ponavadi samo enega majstra pa 10 vajencev.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov