Rjuhar je napisal/-a:Dejstvo je, da telefoniranje med vožnjo povečuje možnost nesreče, ker v času, ko telefoniraš, sploh, kadar gre za kakšen "težji" pogovor, kjer je potrebno razmisljat zraven, voziš zgolj instinktivno.
Tudi pri prostoročnem telefoniranju je isto - če se po nekajminutnem intenzivnem pogovoru probaš spomniti, kateri avti so ti pripeljali nasproti, je v glavi praznina.
Kljub temu menda ne mine vožnja, da ne bi v roke vzel telefona.
DonFilipo je napisal/-a:peters je napisal/-a:Vse v mejah normale, a ne?
Pri vožnji po mestu in pri parkiranju je težje vozit in jesti sendvič ali držati punco za nogo ali prižigati cigareto, zato pač takrat tega ne počnemo.
Kdor to počne, ogroža druge in sebe. Isto je z uporabo telefona, pa vendar je samo slednja kazniva.
In ker seveda prvih (zaenkrat) z zakonom ni mogoče omejevati, je tudi zakonska omejitev telefoniranja nesmiselna.
NE strinjam se!
Ker stvari kot so priziganje cigareta, pitje pjace ipd. delamo instinktivno in se pri tem ne moramo dodatno koncentrirati. Samo smo ob eno roko. Pri telefoniranju smo ob eno roko IN ob koncentracijo!
Brez ene roke se da voziti brez koncentracije pa tezko! Zato je telefoniranje kaznivo.
Iz osebnih izkusenj povem, da vec ne dvignem telefona brez handsfree ko vozim. Razvadil sem se in zdej z lahkoto vozim in se pogovarjam. Ko imate prostorocno je isto kot bi se pogovarjali s sovoznikom. Obe roki sta na volanu in ko rabis vec koncentracije lazje za trenutek nehas govoriti kot ce se drzis telefon. Po moje je ta tema brezpredmetna.
meganeman je napisal/-a:Pravkar se je na Discoveryju vrti oddaja Mythbusterjev o tem, kaj bolj vpliva na voznjo pogovor s telefom ali voznja pod vplivom alkohola.
S 100% koncentracijo sta oba preizkusevalca opravila test varne voznje, ko pa sta vozila in govorila po telefonu testa nista opravila.
Ko sta imela v krvi 0,7 promila pa sta celo vozila malo bolje kot v testu s telefonom vendar testa vseeno nista opravila!
NEVERJETNO, A!!!
TommyGun je napisal/-a:jst pogosto napišem kak mesič med vožnjo.
telefoniranje med vožnjo se strinjam da je prekršek.
samo prostoročno telefoniraje nikakor ne,če ne moreš varno prostoročno telefonirat in vozit enostavno nisi za na cesto.
Polo78 je napisal/-a:DonFilipo je napisal/-a:peters je napisal/-a:Vse v mejah normale, a ne?
Pri vožnji po mestu in pri parkiranju je težje vozit in jesti sendvič ali držati punco za nogo ali prižigati cigareto, zato pač takrat tega ne počnemo.
Kdor to počne, ogroža druge in sebe. Isto je z uporabo telefona, pa vendar je samo slednja kazniva.
In ker seveda prvih (zaenkrat) z zakonom ni mogoče omejevati, je tudi zakonska omejitev telefoniranja nesmiselna.
NE strinjam se!
Ker stvari kot so priziganje cigareta, pitje pjace ipd. delamo instinktivno in se pri tem ne moramo dodatno koncentrirati. Samo smo ob eno roko. Pri telefoniranju smo ob eno roko IN ob koncentracijo!
Brez ene roke se da voziti brez koncentracije pa tezko! Zato je telefoniranje kaznivo.
Iz osebnih izkusenj povem, da vec ne dvignem telefona brez handsfree ko vozim. Razvadil sem se in zdej z lahkoto vozim in se pogovarjam. Ko imate prostorocno je isto kot bi se pogovarjali s sovoznikom. Obe roki sta na volanu in ko rabis vec koncentracije lazje za trenutek nehas govoriti kot ce se drzis telefon. Po moje je ta tema brezpredmetna.
Podpis
Tamara je napisal/-a:Ne poznam nikogar, ki ne bi dvignil slušalke samo zato, ker vozi. Dostikrat se pa zgodi, da nekoga kar zmanjka - za trenutek, normalno spusti telefon, ker je zagledal ta plave.
Sama telefoniram med vožnjo, tut kak SMS napišem, vendar če so razmere na cesti slabe, se vsega tega vzdržim in se raje usmerim na cesto. Gledam tut obcestne plakate, pa pičke v mini krilih, pa dobre tipe...to ni nič v primerjavi s tem, ko imam jaz v mislih kakšno hudo zadevo in se razmišljujoča vozim po mestu....takrat bremze fajn trpijo. Torej, jaz sem sama sebi bolj nevarna kot meni en obcestni plakat ali telefon. Se mi pa zdi trapasto, da nas kaznujejo, če nas zalotijo praskajoče po ušesih!
reber je napisal/-a:Jumbo plakati so tudi nevarni, vendar ne toliko kot telefoniranje, saj traja bistveno manj časa. Jumbo plakat gledaš nekaj sekund ... le kdo telefonira tako na kratko![]()
reber je napisal/-a:Jaz se večinoma ne oglasim med vožnjo, tako da ... torej Tamara, ker me ne poznaš, tvoja trditev še vedno drži :P
peters je napisal/-a:Da je pri nas toliko pridnih fantkov in punčk, tega res nisem vedelLe kdo je potem tisti, ki vozi čez omejitve, pa telefonira, če so pa vsi tako vzorni???
Morda pa tu na forumu resnico malo priredijo, hmmm
Tamara je napisal/-a:peters je napisal/-a:Da je pri nas toliko pridnih fantkov in punčk, tega res nisem vedelLe kdo je potem tisti, ki vozi čez omejitve, pa telefonira, če so pa vsi tako vzorni???
Morda pa tu na forumu resnico malo priredijo, hmmm
.....mogoče so se pa samo tisti oglasili, ki so pač vzorni, ostale je pa sram povedat, da vozijo kot rakete, ko telefonirajo![]()
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov