Mad je napisal/-a:... ne vem kakšen motor misliš - tisti motorji 1.6 z 74 kw spijejo kar nekaj več ... jaz sem imel Polo 55 Kw 1.6 AEE motor in sem imel porabo od 6.8 do 10.5 prvo je vožnja do 3900 obratov (največji navor ima na 2700 in malo pod 130Nm navora) in poleti je bil zlahka pod 7 pozimi kak liter več lokalno na odprti cesti v peti prestavi si ga spustil tudi na 6 litrov z konstantno vožnjo okrog 90 130 km/h relacije kasneje sem predelal motor na 96 km in posledično je šla poraba gor na 10.5 L/100 km ob priganjanju v rdeče polje ... sem pa šel z Kolegom iz Kopra za Mursko po snegu in nazaj in sva vozila tam okrog 70 km/h takrat pa mi je spil okrog 5 litrov na sto km ... L.p. Mad
Volvo5er je napisal/-a:AndrejD je napisal/-a:Zanimivi so tile tvoji podatki...
tovarniški namreč pravijo da ima tale 75 konjska stvarca največji navor pri 5000 obratih
Ne mešaj konjev in navora, Mad ima prav!
Mad je napisal/-a: (največji navor ima na 2700 in malo pod 130Nm navora)
AndrejD je napisal/-a:Zanimivi so tile tvoji podatki...
tovarniški namreč pravijo da ima tale 75 konjska stvarca največji navor pri 5000 obratih
Volvo5er je napisal/-a:Da razčistimo to:
Podatki za cordobo 1.6i CLX letnik 1995:
moč: 75 km pri 5200 obratih/min
navor: 125 Nm pri 3400 obratih/min
To so pač podatki za cordobo letnik 1995, imajo pa vsi VAG motorji tega tipa s 1600 ccm in 75 konji podobne karakteristike, torej 75 konjev pri okoli 5000 obratih in 130 Nm navora pri okoli 3000 obratih na minuto.
polo_gti je napisal/-a:Torej je po vsej vrjetnosti kriv termostat, kako pa ga zamenjam. Danes ko sem preverjal olje,ter ostale tekočine sem gledal ta termostat in je kar veliko cevk priključenih na ta element je to potrebno vse dol snet.
Morda je tudi to krivo,ker je zunaj hladneje
lp
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov