Evo moje mnenje kaj bi zaleglo pri Slovencih. Ker drugače itak ne znamo predlagam, da ko te dobijo pijanega za volanom ti sledi odvzem vozniškega izpita, plačilo visoke kazni brez polovičke in še 3 mesece pripora.

Če bi povzročil prometni nesrečo vinjen, se kazen pripora poveča na 9 mesecev. Če koga zdraven ubiješ 10 let.
Zdej vas pa vprašam, če bi bila taka kazen za omenjeni prekršek, bi šli pijani vozit? Glavo stavim da ne. Mene prav boli, ko se zavem, da folk počne in bo počel neumnosti, pa čeprav vejo, da to ni uredu, ampak dokler so kazni na nivoju njegovega žepa bo to počel. Pa je popolnoma ista stvar z prehitro vožnjo. Ravno včeraj sem poslušal poročila, ko je policist govoril nekaj statistike. Na Golovcu vsi vedo, da je edini stacionarni radar, tudi table stojijo že kakšnega pol kilometera pred njim, pa na dan še vedno ujamejo do 60 voznikov, ki so prehitri. How stupid can you be?

A sej res, tja do 10 km prehitro je itak kazen samo 10 kSIT, če plačam takoj bo pa to samo 5k SIT, kar je načeloma samo pol tanka benza... ni drago... gasa!
Janezi, pamet v roke!