Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
DJRider
Novinec

Kraj: Velenje

Napisal/-a DJRider Če dec 14, 2006 2:53 pm

Rabis samo kos plastike (npr. deluje tudi kaksna kartica iz kaksne trgivine ali pa ono ko je za kartico noter shranit...) sicer gre malo bolj pocasih ampak je... :-P

Sedaj tudi pri nas devamo kar neko rjuho cez sipe...

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Če dec 14, 2006 3:34 pm

Jest pa zjutraj vzamem tisto, kako se že reče.....grrrrr, se ne spomnem imena, na bencinskih jih imajo za pranje stekel, oz. za brisanje vode z njih..... tista plastika z gumo na enem in gobo na drugem koncu....... OMG.... res se ne spomnem, verjetno me že EMŠO daje.....
No to vzamem, malo pošpricam šipe z tekočino za pranje šip, z tem razmažem tekočino po celem steklu in na suho obrišem. Vse v 30 sekundah. No pain. Prej sem skoz praskal, pa se poznajo rajse na steklu.

Zdej grem pa vzet tablete za spomin :bonk
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
darkside
Stalni uporabnik

Re: Sprej za odmrzovanje stekel

Napisal/-a darkside Pe jan 23, 2015 5:48 pm

Uporabljal Sonaxa in ni mastil, sedaj kupil Petrolovega za test pa tudi brez problema. Saj ne rabiš pol tube na šipi.

Aja, zakaj odpiram 9 let staro temo? Zato ker sem ravnokar naletel na tale članek: http://www.moski.si/lifestyle/avtomobil ... ih-stekel/
Moram preveriti sestavine, ker če tole res drži lahko prideš dosti ceneje skozi.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Pe jan 23, 2015 6:36 pm

Jaz sem tudi uporabljal vse živo in po večini masti, tudi tisti iz Petrola/OMVja. Bom pa tale trik defenitivno probal in tudi nato obrisal šipo do suhega, ker tele tekočine nucajo dokler so gor, ko pa pobrišeš z brisalci, vse zamrzne nazaj.

Uporabniški avatar
darkside
Stalni uporabnik

Napisal/-a darkside Pe jan 23, 2015 6:39 pm

Če je pri komu sneg lahko proba, pri nas ga žal ni več tako da mi tole ni glih uporabno trenutno. Mogoče bi pa kupil tole tekočino v Hofru. 5 eur mislim da je 5 litrov. Ampak zaenkrat imam zaloge še par špricev Sonaxa, ter skoraj celega pol litra Petrolovega (Petrolov je bil kupljen za test pa se dobro obnese)

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Napisal/-a DePalmo Pe jan 23, 2015 8:51 pm

Sej nisem mislil že dans :D Bom natočil v pršilko vitrex in ko bo situacija, probam in poročam.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe jan 23, 2015 8:55 pm

Saj ta "sredstva" se dobijo tudi v pršilkah, kar se mi zdi že v štartu bolj smiselno od spreja.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver So jan 24, 2015 7:41 am

Jaz uporabljam varianto, ki je absolutno najcenejša in doslej najboljša. Kupim zimsko tekočino za pranje stekel v litrski embalaži (najcenejša je dovolj dobra, samo da bazira na alkoholnem derivatu), s cvekom naredim v čep eno majhno luknjico in voila! Po steklu namočim, malo počakam in v veliki večini primerov že prvi bris brisalcev obriše celo šipo do suhega. To reši situacijo tudi če so brisalci konkretno primrznjeni na šipo, pač malo bolj namočiš, počakaš in to je to. Niti ni treba, da imaš brizgalko na ročni pogon, ker je point v temu, da steklo "na debelo" namočiš in ne "na tanko" posprejaš.
Če ti slučajno na poti zmanjka vode v kanistru za pranje šip, pa si s to tekočino rešiš težavo do prve bencinske.

Tisti namenski spreji za odmrzovanje so predragi za to, kar nudijo, predvsem pa so premajhne doze.
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Napisal/-a DePalmo So jan 24, 2015 10:36 am

Spreja še nikoli nisem imel, vedno sem kupil pršilko.

A če narediš luknjo, ti ne izteka?

jaqckoo
Novinec

Napisal/-a jaqckoo So jan 24, 2015 11:18 am

Jaz mam pa raje sprej ;)sem mel tudi pršilko,ko sem je ful mrzlo mi je zmrzmo/ mehanizem ko se šprica ali kako se reče temu/pol sem moral odšravfat pa politi,dručače je pa najcenejša varjanta :| Mam pa sprej dve sezone tako da ni panike (je čez noč v garaži )
l.p.
Ni važno, samo da gre po vseh štirih .

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 So jan 24, 2015 5:01 pm

Aha a je še ena boljša, navadna voda iz pipe ima okoli 20C pa eno flašo od radenske 1.5l pa samo poliješ po steklih se tudi takoj odtopi :idea: Druga pa je za v kanister za avtostekla daš 1 liter tekočine za stekla 1/1 čistit pa 2 litra destilirane vode garant ne zmrzne do -12 tudi med vožjno zjutraj, pa še usedlin nimaš po ceveh pol od samega vitrexa in glavno NE masti nič, ko sonce not posije ali luči nasproti vožečih vozil.

Uporabniški avatar
darkside
Stalni uporabnik

Napisal/-a darkside So jan 24, 2015 5:10 pm

Seveda, segreta na 20C in pri minusu polita po steklih. Kdo po prvi tvegal? Rezultat vem kaj bo ampak ne grem v lastno škodo :D

Ampak to se zgodi le če je temperatura pod minus, če je nad plusem se to ne zgodi.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ So jan 24, 2015 5:21 pm

No ja, kar tako pa ne pokajo šipe...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 So jan 24, 2015 5:35 pm

Lahko, da ima tudi manj od 15C a vem, da mi ni v 5 letih nikoli nobena počila, hladnih zim pa tudi ni bilo ravno veliko. Sem pred tem uničil kar veliko stekel z raznimi strgali :evil: Vse črtasto proti soncu !

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Ne jan 25, 2015 6:48 pm

Uf, polivanje zamrznjenih šip s toplo vodo je šport, ki se ga jaz ne bi šel.

Sicer pa za jutranje pomrznjene šipe imam doma še neko tovrstno namensko tekočino v razpršilki, ki sem jo pred letom ali dvema kupil v Hoferju ('Scheibenenteiser') in deluje fenomenalno dobro. Ker mi je že počasi zmanjkuje, sem letos kupil nekaj podobnega v Mercatorju (morda je bil tudi Spar ali Leclerc, se ne spomnim) in ne deluje niti približno tako učinkovito.
Sem zadnjič v Hoferju gledal, če še imajo to njihovo tekočino, pa je žal ni bilo...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Napisal/-a DePalmo Po jan 26, 2015 1:58 am

No, jaz sem se ga pa šel, je voda bila tudi topla in ne samo mlačna pa mi ni nobena šipa počila. Je pa res da tega ne počnem več, še najraje vzamem tisto plastično strgalo in led zdrgnem. Se lahko takoj zatem vsedem in odpeljem, pa mi ni treba skrbet da bo vse nazaj zamrznlo.

pavel
Novinec

Napisal/-a pavel Po jan 26, 2015 7:53 am

Tudi jaz sem v zadnjih 20 letih velikokrat polival šipe z mlačno ali toplo vodo.Nisem še slišal, da lahko poči šipa in zato nisem še nikoli kupil spreja ali kaj drugega za odmrzovanje. Garaže namreč nimam, pipo s toplo vodo pa 5m od avta. Se res dogaja, da stekla pokajo? Lahko kdo napiše svojo slabo izkušnjo, da še jaz neham s tem?

lp pavel

Uporabniški avatar
ThugBoy
Stalni uporabnik

Kraj: Morje

Napisal/-a ThugBoy Po jan 26, 2015 10:28 am

vsi vejo da šipe pokajo, samo nebenemu še ni počla... :lol:
Even When They Kill Me They Can't Never Take A Game From Young G

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Po jan 26, 2015 10:44 am

Tisti, ki zmrznjene šipe polivamo z vodo, imamo cele samo zato, ker voda ni dovolj topla-vroča oziroma ni dovolj velike temperaturne razlike med vodo in zmrznjenim steklom, ki bi na steklu povzročila toplotni šok.

Drugače sam uporabljam pokrivalo in odmrzovalec v pršilki, polivam zelo poredkoma, zadnje čase sploh nič od naštetega... še čakam zimo :mrgreen:
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Po jan 26, 2015 8:30 pm

darkside je napisal/-a:Seveda, segreta na 20C in pri minusu polita po steklih. Kdo po prvi tvegal? Rezultat vem kaj bo ampak ne grem v lastno škodo :D

Ampak to se zgodi le če je temperatura pod minus, če je nad plusem se to ne zgodi.

čisto nič. prakticiral nekaj let, sedaj je pa avto pod nadstreškom in več ni potrebe. po tem
litr bencina, litr olja ;)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov