Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Kraj: Ko si bogu za hrbtom, se uro voznje.

Napisal/-a AXioN Po dec 18, 2006 11:12 am

Pri mojem so meglenke kot opazam samo za okras, dostikrat naletim na hudo meglo, pa sem probal vozit samo z meglenkam, pa ne pomaga, se vseeno se najbolje vidi s kratkim snopom luci. Me pa resno zanima kako se obnesejo t.i. "francoske" luci-rumene luci, ki so namenjene prav za v meglo..

Uporabniški avatar
Black Jack
Uporabnik

Kraj: Mozirje/Velenje

Napisal/-a Black Jack Po dec 18, 2006 11:30 am

Lumpy_ je napisal/-a:Ko gledam folk na cesti mi slabo rata. Malo začne dež it, pa so vsi čist zmešni pa majo meglenke prižgane. Kot da daš malemu frocu špiliko.
Takemu samo kontra dolge luči pa če skoči s ceste, mi je čist vseeno. Al pa še mu xenone dvignem v zrak malo,da mu v čelo zasveti malo. :evil:

roki125 je napisal/-a:jst ponavad frajerčkom z meglenkami pržgem dolge pa je... :lol:

No recimo js vozim veliko z meglenkami, večinoma zaradi okrasa, ker lepše zgleda. Drugače pa mi zaradi visoko naštelane višine svetijo skoraj tako kot kratke luči. Tko da vem da nasproti vozečega mogoče oslepijo...pa j*** ga tut mene drugi slepijo, ko majo visoko naštelane snope zasenčenih luči..
Aja če mi pa kdo potem pržge douge luči, mu dam pa kontra. :D kaj češ boljšega

Drugače pa zaradi pravega namena recimo meglenke pržgem v mal bolj gosti megli (vidljivost 50m gor ali dol) v hudem nalivu (večinoma na avtocesti-takrat prižgem še zadnjo)
Drugače mi prav pridejo meglenke tudi na zaviti cesti, kot je že nekdo omenil zaradi širšega kota snopa.
From Polo 9N 2003 1.2 12V 47kW/64KM Comfortline ->->-> to Polo 9N2 2005 1.9TDI 74kW(85kW)/101KM(116KM) Comfortline

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Po dec 18, 2006 11:41 am

Sam imam meglenke. Uporablam jih v naših rovtah po oski cesti brez pločnika in ponavadi vedno mgla. (v dolini je močvirje).

Sicer ne vem kaj vas vse tok neki motijo. Mene osebno ne motijo nič, če mi kdo nasproti pride. Sej pa ni treba v luči gledat. Po tem takem vas tud kratke luči motijo.

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo Po dec 18, 2006 12:05 pm

Lumpy_ je napisal/-a:Ko gledam folk na cesti mi slabo rata. Malo začne dež it, pa so vsi čist zmešni pa majo meglenke prižgane. Kot da daš malemu frocu špiliko.
Takemu samo kontra dolge luči pa če skoči s ceste, mi je čist vseeno. Al pa še mu xenone dvignem v zrak malo,da mu v čelo zasveti malo. :evil:

Lumpy, se strinjam da so meglenke v dezju (brez megle) precej neuporabne in
predvsem tudi motece za nasproti vozece, vendar mene se bolj kot to zaslepijo
xenon zarometi - ne vem, a imajo nekateri tako visoko nastavljene ali kaj, da
kar zaboli v glavi - dobesedno. Zato predlagam da tistega, ki ima neupraviceno
prizgane meglenke na to opozoris le s kratkim blendanjem, saj sicer lahko kaj hitro
zaslepis se celo vrsto nic krivih voznikov...

Kar pa se teme tice: sam imam meglenke, in jih uporabljam na odprti cesti le ce je res
gosta megla. V domacih rovtah na ovinkastih cestah, kjer prakticno ni prometa pa pogosteje, sploh v dezju, ker veliko lepse osvetlijo robove ceste. Zadnja pa je prizgana le parkrat na leto - npr. v primeru megle na avtocesti.
Lep dan!

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Po dec 18, 2006 12:20 pm

Xsenonke slepijo zato ker si vsi frajerji dajo super duper kit komplet za 150€ noter in potem so taglavni. Da bi kdo nastavu luči drugače kot so ble pa nobenem na misel ne pride. Da sploh ne omenjam avtomatskega uravnavanja višine snopa.
In pol se te taisti frajerji bunijo čez meglenke. Zraven pa ne vejo, da so meglenke homologirane njihov xsenon pa ne. :roll: ( to ne leti na nobenega konkretno ampak govorim na splošno )

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Po dec 18, 2006 12:34 pm

jah, na ksenon se bo treba navadit, druge ni.. mene slepijo skoraj vedno, sicer po mestu pa to seveda ni problema, problem nastane, ko se furaš po kaki bol ovinkasti pa razgibani cesti.. ker ko gre nekdo s ksenonom v klanec gor pa še pospešuje se snop kr fajn dvigne in lepo briljantno slepi skoraj identično kot da bi mel dolge ;)

sicer pa meglenke? ne veste kako se to uporablja? Prižgeš meglenke pa pozicijske luči pa gasa.. si ta glavn v celem mestu. pol ni treba met nobenga ferarija alpakej, maš zadost hud avto ;)

lp
Slika

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Po dec 18, 2006 1:26 pm

Bor je napisal/-a:Xsenonke slepijo zato ker si vsi frajerji dajo super duper kit komplet za 150€ noter in potem so taglavni. Da bi kdo nastavu luči drugače kot so ble pa nobenem na misel ne pride. Da sploh ne omenjam avtomatskega uravnavanja višine snopa.
In pol se te taisti frajerji bunijo čez meglenke. Zraven pa ne vejo, da so meglenke homologirane njihov xsenon pa ne. :roll: ( to ne leti na nobenega konkretno ampak govorim na splošno )

xenon kr fajn slepi :evil:
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
oorosh
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a oorosh Po dec 18, 2006 1:38 pm

Xenonke so hudič, ja! Še posebno, ko ti nekdo z avtom višjega razreda na AC vozi za ritjo. Ampak k sreči zadnja meglenka in 3. zavorna luč naredita svoje :twisted: ...

Uporabniški avatar
Black Jack
Uporabnik

Napisal/-a Black Jack Po dec 18, 2006 2:46 pm

Jao....pa kak vas lahka moti zadnja meglenka....pa xenon....pa meglenke...navadte se pa je..ja vsi vete da je slovenska cestna kultura čist u falusu in da tle jamranje ne bo nč pomagal
From Polo 9N 2003 1.2 12V 47kW/64KM Comfortline ->->-> to Polo 9N2 2005 1.9TDI 74kW(85kW)/101KM(116KM) Comfortline

Uporabniški avatar
flegmato
Novinec

Napisal/-a flegmato Po dec 18, 2006 3:38 pm

Jaz uporabljam predvsem zadnjo meglenko in to predvsem takrat, ko se mi kak ku**c fura 2 cm za ritjo.
Razmišljam o tem, da bi na zadnjo polico zmontiral en močn stroboskop :twisted:

Spredne meglenke so pa res bol tak... za kake ovnkaste ceste še najbolj uporabne, kot so napisali ;)

Moti pa tudi mene xenon bolj kot meglenke, samo najhujše so pa še vedno dolge luči, ostalo še preživiš :)
Slika

fajn se mamo :)!

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Po dec 18, 2006 4:00 pm

Black Jack je napisal/-a:No recimo js vozim veliko z meglenkami, večinoma zaradi okrasa, ker lepše zgleda.

:bonk :roll:
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
Black Jack
Uporabnik

Napisal/-a Black Jack Po dec 18, 2006 4:09 pm

sebaveh je napisal/-a:
Black Jack je napisal/-a:No recimo js vozim veliko z meglenkami, večinoma zaradi okrasa, ker lepše zgleda.

:vrum wiht meglenkas :wiihuu :wiihuu :woohoo =I :vc

Uporabniški avatar
mihant
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a mihant Po dec 18, 2006 4:38 pm

flegmato je napisal/-a:Jaz uporabljam predvsem zadnjo meglenko in to predvsem takrat, ko se mi kak ku**c fura 2 cm za ritjo.
Razmišljam o tem, da bi na zadnjo polico zmontiral en močn stroboskop :twisted:

offtopic - jaz pa razmišljam da bi na zadnjo polico namontiral lučke v obliki roke z izstegnjenim sredincem, da ko je kakšen k****n za mano in neki teži, lepo pritisne stikalo pa mi sveti... sam ne nameravam vgradit, ker rad živim.

aja pa xantie majo tud vse serijsko dve zadnji meglenki... in prva serija serijsko sploh nima tretje zavorne luči.
jaz niti nimam kej dost pojma o avtih.

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Po dec 18, 2006 4:44 pm

Black Jack je napisal/-a: wiht meglenkas

:rofl :rofl :rofl

Uporabniški avatar
domi
Novinec

Kraj: Prekmurje

Napisal/-a domi Po dec 18, 2006 5:14 pm

Black Jack: Jao....pa kak vas lahka moti zadnja meglenka

Si se že kdaj peljal za kom ki ima prižgano zadnjo meglenko - v koloni in nisi mogel prehitevat? :?: Očitno ne :!: Ko boš se javi pa povej kako je bilo. Lahko ti tudi demonstriram. 8)

Black Jack: ....pa xenon....pa meglenke...navadte se pa je..ja vsi vete da je slovenska cestna kultura čist u falusu in da tle jamranje ne bo nč pomaga

Ja zaradi takih kot si ti in tebi podobnih, ki jih je ogromno na cestah je cestna kultura v sloveniji res v K.U._C_. :evil:

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Po dec 18, 2006 5:50 pm

Meglenke mi pridejo prav parkrat letno, ampak takrat toliko bolj. Seveda v megli da bi jo lahko z nožem rezal in po ovinkasti cesti, ko rob ceste zagledaš praktično šele takrat ko si že s kolesom na njem.

V dežju znajo res bit kar moteče, ampak tud men je najhujši xenon (ok, z izjemo dolgih luči jasno, in zadnjih meglenk :nae ). Kolikor je super peljat avto ki ga ima, je toliko hujše ko ti nekdo z njim pripelje nasproti ali vozi za tabo. V prvem primeru čist "override-a" moje kratke luči, in zgleda praktično ko sploh ne bi bile prižgane, v drugem pa grozno blešči v stranskem ogledalu. Vzvratno lahko zasenčiš, stranskega pa pač ne. Če so meglenke mušica, je xenon roj komarjev.

Mislim da bi to moralo bit nekako drugače narejeno, da ne bi toliko bleščalo. Al pa jaz naletim glih na tiste el-cheapo variante (čeprav v Audiju po mojem ne...).

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo Po dec 18, 2006 6:07 pm

Black Jack je napisal/-a:
sebaveh je napisal/-a:

:vrum wiht meglenkas :wiihuu :wiihuu :woohoo =I :vc
Takih izjav pa res nebi komentiral ej...res je tko lepo, da sploh ne vidis kiri avto pelje proti tebi, kaj sele da bi lahko vidu kko je lepo ej........k****n!!!

LP
Slika

Uporabniški avatar
bmwm3
Novinec

Kraj: Rečica ob Savinji

Napisal/-a bmwm3 Po dec 18, 2006 6:53 pm

Jaz meglenk sploh ne uporabljam, razen ko je res vidlivost v megli manjša od 50m tak kot je po zakonu predpisano da se lahko uporabljajo meglenke.
Me pa najbolj razpizdi da se vozijo z meglenkami ob dežju ali pa kar tak tja v tridni, jaz če ni za njim nobenega pa pred mano nobenega mu dam kar dolge luči, če pa se za komu vozim pa da ima meglenke mu tudi dam če ni nobenega nasporti in za mano kar dolge luči pa še meglenke mu prižgem pol pa ko onemu pride da mora meglenke ugasnat pa jih jaz tudi dam kratke luči in ugasnem meglenke.
Jaz bi takim ki ne znajo uporabljati meglenk dal štirikratno kazen kot je pa predpisana, pa še enih par pik.
Ksenon luči mene nič ne motijo so res malo bolj močne, sam je to čist druga svetloba in mene osebno ne moti nič, jih pa jaz nimam, da nebo kdo mislil da jih zato zagovarjam da so vredu.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Po dec 18, 2006 7:19 pm

Black Jack je napisal/-a:Jao....pa kak vas lahka moti zadnja meglenka....pa xenon....pa meglenke...navadte se pa je..ja vsi vete da je slovenska cestna kultura čist u falusu in da tle jamranje ne bo nč pomagal

Ja ni čudno če taki vozniki so na cesti ko ti ko se vozijo ko frajerčki z meglenkami,takega bi najraje kr dol ustavo pa prtisno pošteno za uho 1x,da bi si zapomno zakaj se meglenke uporabljajo

Lp

Uporabniški avatar
Skeleton
Nov uporabnik

Napisal/-a Skeleton Po dec 18, 2006 8:12 pm

Black Jack je napisal/-a: No recimo js vozim veliko z meglenkami, večinoma zaradi okrasa, ker lepše zgleda. Drugače pa mi zaradi visoko naštelane višine svetijo skoraj tako kot kratke luči. Tko da vem da nasproti vozečega mogoče oslepijo...pa j*** ga tut mene drugi slepijo, ko majo visoko naštelane snope zasenčenih luči..
Aja če mi pa kdo potem pržge douge luči, mu dam pa kontra. :D kaj češ boljšega

Ejga frajer, ti bom jz dal meglenke za okras. Jz ti ziher poknem dolge luči če te vidm, pol pa sam probi dat kontra če upaš, ti bom pa pol pržgal še ene hujše luči, ko ne bojo sam tebe zablešle, ampak bo tvojo denarnico tud zablešlo! :D :D :D
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov