lenivec je napisal/-a:še en primer krivde voznika...?!
peljem iz poljčan v rog slatino in na tistem bregu na pečico (če senemotim) najostrejši ovinek, vse lepo in prav do 2 polovice ovinka kjer je bil razsipan pesek čez celo cesto. mankalo je ene 10 cm da nisem zletel v ograjo. in torej po vaši logiki bi bil jaz kriv, ker pač nisem predvideval da bo sredi lepega suhega poletnega dneva v najostrejšem ovinku razsipan pesek?
Samotar je napisal/-a:@ Polo78
Tudi če bi bilo manj nesreč, bi bilo razmerje in tako tut procent dokaj enako.
vuko87 je napisal/-a:Ce je ze debata o slabih cestah ...cesta iz barja proti igu je katastrofa,vsake toliko vidis avto v kanalu zravn ceste in grem se stavt da ce bi bla cesta vsaj v solidnem stanju nebi blo skor nc neserec,sam ne - cestno podjetje itk sam flika lukne...
BBoss je napisal/-a:Meni pa nekaj drugega ni jasno in sicer, da imamo za vsak ku***c nek pravilnik, neke standarde in ne vem kaj še vsemogoči blabla in da mora biti roba takšna in drugačna podvržena pregledom, stres testom, da sploh lahko pride na police. Če tega testa ne naredi se lahko smatra kot nevarno za človeško življenje pa naj se gre o tolk banalni zadevi kot je električna zobna ščetka na baterije.
Ko pa pridemo na ceste pa zgleda tukaj sploh ni določenega nobenega standarda, ki bi vsaj približno določal recimo kakšna naj bo asfaltna podlaga, kolikšen torni količnik sme biti najnižji, koliko sme odstopati nivo "flike" od ostalega asfalta in še in še. Ker če bi obstajali neki standardi bi bilo precej bolj zanimivo, ko bi razni vzdrževalci poravnavali škodo, ki je nastala kot posledica neustreznega "proizvoda" (ceste, asfalta) in zelo hitro bi izkoreninili to anarhijo, ki jo veselo izkorišča cestarski lobij , ki nenormalno drago zaračunava izdelavo tega dreka, ki mu na koncu rečejo asfaltirana cesta. In tukaj, na teh cestah ljudje umirajo in ne pri zobnih ščetkah in računalniških zvočnikih.
Me resno zanima, če gospod nadpametni Žlender sploh dela še kaj drugega kot prepisuje policijske statistike in se igra poštarja, ki pobere podatke od enega in nosi k drugemu. A ne bi bilo zanimivo, da bi se nekoč le potrudil in zahteval od odgovornih (policije), da bi pri vsaki nesreči preverjali tudi stanje asfalta, kakšno trenje je bilo v času nesreče ipd. V tem trenutku si upam reči, da bi rezultati takšnih raziskav marsikoga pošteno presenetili in da bi se izkazalo, da neprilagojena (POZOR! tukaj nikakor ni mišljeno divjanje čez omejitve) hitrost le ni tisti večni grešni kozel, ki naj bi bil kriv za večino gorja na naših cestah.
Še enkrat bom ponovil moje razmišljanje v prejšnjem postu, da je najbolj neodgovorno, da vso krivdo vedno zvalimo na voznike, med tem ko se pa pravi vzroki tako subjektivni kot objektivni skrijejo pod plašč neprilagojene hitrosti in nas veselo ogrožajo še naprej.
Za zaključek še samo to. Nikakor in nikoli nisem ter ne bom trdil, da s(m)o vozniki absolutno nedolžni angelčki, še zdaleč ne, ampak za čisto vsako pizdarijo pa spet nismo krivi.
lenivec je napisal/-a:še en primer krivde voznika...?!
peljem iz poljčan v rog slatino in na tistem bregu na pečico (če senemotim) najostrejši ovinek, vse lepo in prav do 2 polovice ovinka kjer je bil razsipan pesek čez celo cesto. mankalo je ene 10 cm da nisem zletel v ograjo. in torej po vaši logiki bi bil jaz kriv, ker pač nisem predvideval da bo sredi lepega suhega poletnega dneva v najostrejšem ovinku razsipan pesek?
reber je napisal/-a:Resnica pa je tudi, da je marsikje tak asfalt, ki strašno drsi, ko je moker. To je asfalt, ki ni iz pravega peska, oziroma vsebuje napačen pesek.
Polo78 je napisal/-a:Dokler ne bo v Sloveniji opravljena res neka kvalitetna in neodvisna raziskava, ki bo do promila točno določila v kolikšnem odstotku so krive ceste, vozniki in drugi dejavniki, je o tem brezpredmetno debatirat. Vsekakor se strinjamo vsi, da s(m)o vozniki tisti, ki smo v največjem odstotku krivi za nesreče. Zdaj a je to 95%, 65% ali nekje vmes (kar je še najbolj verjetno) ni tako zelo važno. Vsekakor je tudi tistih "optimističnih" 65% dovolj alarmanten podatek, ki nam pove, da bi bilo potrebno najprej nekaj spremeniti v naših glavah - nekako bi si morali vcepiti vase tisto ODGOVORNOST ko se vsedemo za volan, ki nam je velikokrat primankuje. A s tovrstno vzgojo bi morali začeti že pri otrocih v vrtcu.
Ker kot ugotavlja nekdo pred mano, še vedno smo mi tisti, ki upravljamo z avtomobilom in ne obratno.
firebird je napisal/-a:Sorry polo,lanskoletna raziskava ADACA je pokazala,da je za 35-37 odstotkov prometnih nesreč krivo neustrezno stanje cestišča-tako da ne vem zakaj bi bilo pri nas bistveno drugače.Vsakič,ko slišim frazo neprilagojena hitrost se mi skozla,ker je to univerzalen izgovor za nesposobne gradbenike,policaje pa še za koga...
firebird je napisal/-a:Sorry polo,lanskoletna raziskava ADACA je pokazala,da je za 35-37 odstotkov prometnih nesreč krivo neustrezno stanje cestišča-tako da ne vem zakaj bi bilo pri nas bistveno drugače.Vsakič,ko slišim frazo neprilagojena hitrost se mi skozla,ker je to univerzalen izgovor za nesposobne gradbenike,policaje pa še za koga...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost