weta je napisal/-a:sem že napisal, da se mi niti ne zdi smiselno kar koli omologirat, ker se res noben ne bo spuščal v to malenkost. Vse to seveda, če je avto drugače originalnega videza in ne izstopa že na daleč s kakšnimi pretiranimi spojlerji, barvami, zvokom ali pa da šofer ni skregan z vso policijo daleč naokoli in ljudmi na tehničnem, da ga potem jebejo za vsako malenkost in ob vsaki priložnosti.
Cash je napisal/-a:weta je napisal/-a:sem že napisal, da se mi niti ne zdi smiselno kar koli omologirat, ker se res noben ne bo spuščal v to malenkost. Vse to seveda, če je avto drugače originalnega videza in ne izstopa že na daleč s kakšnimi pretiranimi spojlerji, barvami, zvokom ali pa da šofer ni skregan z vso policijo daleč naokoli in ljudmi na tehničnem, da ga potem jebejo za vsako malenkost in ob vsaki priložnosti.
Ja, samo ko boš naredu nesrečo, se ti bo pol zavarovalnica obesila za vrat in boš moral plačati tolko in tolko procentov škode, ker ne boš imel homologirane gume.
Ni več tko, kot včasih, zdej zavarovalnice iščejo luknje, kje te bojo pof.....
Vidim, da o pnevmatikah in predpisih nimaš blage veze.weta je napisal/-a:če me kdo razsvetli, zakaj bi moral menjati platišča za dat 1 cm širše gume nanje in presek iz 55 na 50, bi bil zelo vesel. jaz trdim, da lahko daš te gume na original platišča brez vsakih problemov. edini problem, ki lahko nastane je blatnik. tu lahko pride do težav recimo pri močno obremenjenem avtu ali v kakem ovinku, na kaki grbini, ko avto malo poskoči in ti lahko guma prime v notranji blatnik ali pa celo na rob zunanjega.
Glede dimenzije gume, pa jo je potrebno homologirat v kolikor ni vpisana v kartončku, ampak to nima veze s platišči. vsako platišče ima določen razpon, kake gume se lahko dajo montirat..vulkanizerji imajo te tabele, samo za eno dimenzijo ni problema.
sicer jaz imam homologirane na mojem avtu 175/70/13, 185/60/14 in 195/9/15, vozim pa z gumami 195/69/14, pa nisem nikoli imel z nobenim problema, tako, da jaz bi preprosto moniral te gume gor in konec.
policija ti bo pa težila, tudi če boš imel original gume in platišča tako, da štrlijo v tri krasne iz vozila.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov