Debate, ki niso vezane na ostala področja...

weta
Novinec

Napisal/-a weta Pe jan 12, 2007 1:14 pm

sem že napisal, da se mi niti ne zdi smiselno kar koli omologirat, ker se res noben ne bo spuščal v to malenkost. Vse to seveda, če je avto drugače originalnega videza in ne izstopa že na daleč s kakšnimi pretiranimi spojlerji, barvami, zvokom ali pa da šofer ni skregan z vso policijo daleč naokoli in ljudmi na tehničnem, da ga potem jebejo za vsako malenkost in ob vsaki priložnosti.

Uporabniški avatar
Black_Racer®
Poznavalec foruma

Kraj: Toti Cjele

Napisal/-a Black_Racer® Pe jan 12, 2007 1:56 pm

Pravim da če bo hoto homologirat gume bo mogo dobit tuv od platišč da bo vido kire dimenzije lahko homologira,če pa tuva nebo dobo pol pa druga platišča z tuvom...
Sam po eni strani brezveze sploh tole homologirat zarad ene boge dimenzije...
1 3 5
2 4 6 R

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Pe jan 12, 2007 1:59 pm

weta je napisal/-a:sem že napisal, da se mi niti ne zdi smiselno kar koli omologirat, ker se res noben ne bo spuščal v to malenkost. Vse to seveda, če je avto drugače originalnega videza in ne izstopa že na daleč s kakšnimi pretiranimi spojlerji, barvami, zvokom ali pa da šofer ni skregan z vso policijo daleč naokoli in ljudmi na tehničnem, da ga potem jebejo za vsako malenkost in ob vsaki priložnosti.

Ja, samo ko boš naredu nesrečo, se ti bo pol zavarovalnica obesila za vrat in boš moral plačati tolko in tolko procentov škode, ker ne boš imel homologirane gume.
Ni več tko, kot včasih, zdej zavarovalnice iščejo luknje, kje te bojo pof.....

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Pe jan 12, 2007 3:25 pm

Cash je napisal/-a:
weta je napisal/-a:sem že napisal, da se mi niti ne zdi smiselno kar koli omologirat, ker se res noben ne bo spuščal v to malenkost. Vse to seveda, če je avto drugače originalnega videza in ne izstopa že na daleč s kakšnimi pretiranimi spojlerji, barvami, zvokom ali pa da šofer ni skregan z vso policijo daleč naokoli in ljudmi na tehničnem, da ga potem jebejo za vsako malenkost in ob vsaki priložnosti.

Ja, samo ko boš naredu nesrečo, se ti bo pol zavarovalnica obesila za vrat in boš moral plačati tolko in tolko procentov škode, ker ne boš imel homologirane gume.
Ni več tko, kot včasih, zdej zavarovalnice iščejo luknje, kje te bojo pof.....

Samo če se dokaže da so bile za nesrečo (so)krive gume...to pove pa izvedenec, ki pa bo itak ugotovil da temu ni bilo tako...če je pošten seveda!
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
shalej
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a shalej Pe jan 12, 2007 6:12 pm

Sem že napisal, da platišča še itaq morem kupit, tak da to mi ni problem, če ne morejo biti originalna. Zdaj imam original 14col alu. Tud men se zdi malo brez veze zaradi ene malenkosti to homologirat, je pa res da če naletiš na kakega policaja, ki ima slab dan ali pa, da si udeležen v prometni nesreči je pa spet blem.

Glavno da vem zdaj, da se to da. Ker kolegu so pobral tablice, ker je imel v homologaciji enako kot jaz, na avtu pa je imel presek 50, res pa je da ma že na daleč spedenan avto in za povrhu še distančnike.

Uporabniški avatar
coffa06
Novinec

Napisal/-a coffa06 So jan 13, 2007 8:13 am

weta je napisal/-a:če me kdo razsvetli, zakaj bi moral menjati platišča za dat 1 cm širše gume nanje in presek iz 55 na 50, bi bil zelo vesel. jaz trdim, da lahko daš te gume na original platišča brez vsakih problemov. edini problem, ki lahko nastane je blatnik. tu lahko pride do težav recimo pri močno obremenjenem avtu ali v kakem ovinku, na kaki grbini, ko avto malo poskoči in ti lahko guma prime v notranji blatnik ali pa celo na rob zunanjega.
Glede dimenzije gume, pa jo je potrebno homologirat v kolikor ni vpisana v kartončku, ampak to nima veze s platišči. vsako platišče ima določen razpon, kake gume se lahko dajo montirat..vulkanizerji imajo te tabele, samo za eno dimenzijo ni problema.
sicer jaz imam homologirane na mojem avtu 175/70/13, 185/60/14 in 195/9/15, vozim pa z gumami 195/69/14, pa nisem nikoli imel z nobenim problema, tako, da jaz bi preprosto moniral te gume gor in konec.

policija ti bo pa težila, tudi če boš imel original gume in platišča tako, da štrlijo v tri krasne iz vozila.
Vidim, da o pnevmatikah in predpisih nimaš blage veze.

weta
Novinec

Napisal/-a weta Po jan 15, 2007 2:12 pm

coffa..preden sklepaš o čem imam jaz kaj pojma, me razsvetli in razloži tisto o čemer sem prvič pisal, pa da vidimo ali se tebi kaj svita ali je bolj mračno v glavi.

Uporabniški avatar
coffa06
Novinec

Napisal/-a coffa06 Po jan 15, 2007 7:20 pm

Weta še napisano maš, pa ne zastopiš. Mi vsi vemo, da ni problem spravit take gume na orig. platišča, ampak je problem kdo mu bo pol dal homologacijo. Zraven orig. platišč se ne da dobit certifikata na podlagi katerega ti izdajo atest. Verjetno ima orig. platišče širino 6J ali 6.5J in tam gor gredo gume od 165 pa do 225, tisto vulkanizersko tabelo pa si lahko nekam vtakneš. Za tvoje dimenzije 195/69R14 pa še nisem slišal.

weta
Novinec

Napisal/-a weta Po jan 15, 2007 8:15 pm

ben, jaz pa pravim, da naj da tiste gume gor in neha blodit s homologacijo. če pa hoče imet vse po reguli, pa naj homologira vse po vrsti, to ni moj problem. jaz zase vem, da tega ne bi nikoli homologiral. pač bi na odpadu nabavil platišča, kupil gume in montiral.

ps...tista dimenzija gum je pa samo za mene narejena, tako, da ni čudno, da nisi za to slišal...ti ne zamerim

Uporabniški avatar
coffa06
Novinec

Napisal/-a coffa06 To jan 16, 2007 8:19 am

Če to ni tvoj problem, pa ne piši bedarij, če nimaš kaj pametnega za napisat. On rabi kakšno koristno informacijo, on lahko prišpara zdaj 10k in ne gre na atest, kazen za tak prekršek pa je 30k do 120k. S takimi izjavami pa raje pojdi na kak drugi forum flancat, pa hvala bogu, da so take kazni za take budale kot si ti.

weta
Novinec

Napisal/-a weta To jan 16, 2007 9:05 am

poba, daj se malo skuliraj in pa odrasti že enkrat, ker si še mlečen okoli ust.

zaključujem s tem, ker nima smisla. ti pa povem, da to res ni moj problem, ali gre on na atest ali ne. sam se odloča o tem. jaz sem podal moje mnenje, da nima smisla, kar koli počet s homologacijo. Njegova stvar je ali bo naredil tako ali ne. če to ni koristna informacija, nevem kaj bi bila. Se pa verjetno ne sklada s tvojim mnenjem.

pa še nekaj....v času samostojne slovenije nisem plačal niti ene kazni...zato mene boli, kakšne so kazni..

Uporabniški avatar
daks
Novinec

Kraj: baška grapa

clio I, 195/50-R15?!?! JA, NE???

Napisal/-a daks Po jan 22, 2007 11:23 pm

čaw!
imam cliota, letnik 97', 1.4. pa me zanima če kdo kaj ve za sigurno, ali lahko dam gor namesto edine homologirane dimenzije 165/65-R13, gor 195/50-R15, s tem da homologiram seveda... no sej glih to me zanima, če se da homologirat?? kolotek naj se nebi spremenil zato da števec prav kaže baje? kaj pa če se, pa uštelaš še števc?
uglavnem ja, res bi rad dal to dimenzijo gum gor, ker bi se potem avto res držal! še amortizerje in vzmeti bom v kratkem menjal, tako da.....

Hvala za odgovore!

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash To jan 23, 2007 7:49 am

Če boš našel feltne, ki imajo to dimenzijo homologirano za tvoj avto ja, drugače pa ne moreš, edino če...rgfgsergegthtsgregeg 8) ;) Si me zastopu?

Uporabniški avatar
daks
Novinec

Napisal/-a daks To jan 23, 2007 1:54 pm

aha :shock: :) rečmo da ja
kje bi pa ugotovil ali sploh obstajajo take felkne? mrbit pr prodajalcih renojev?

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash To jan 23, 2007 2:11 pm

Izbereš si recimo 10 tebi najlepših felten, pol pa klicariš uvoznike teh felten in jih vprašaš za tvoj avto.

Uporabniški avatar
Stasky
Nov uporabnik

Kraj: Koper

Napisal/-a Stasky To jan 23, 2007 6:16 pm

Odgovoril bom na svojem primeru:

Imam avto Rover 200 l.1998, ki ima tovarniško homologirane gume 175/65-R14 in 185/55-R15. Osebno sem imeu 185/60-R14 kar ni blo homologirano (na jeklenih platiščih). Ker sem kupil ALU Platišča 15" sem moral kupit tudi nove gume. Pozanimal sem se za GoodYear F1 Eagle dimenzije 185/55-R15, ki je stala 28.990 SIT in 195/50-R15, ki je stala 14.990 SIT (TrgoAvto). Normalno sem kupil 195 (če seštejemo so bile vse 4 gume skoraj 60.000 SIT, homologirana dimenzija bi me prišla stat skoraj 120.000 SIT).
Ker sem ALU platišča (MilleMiglia Spider 7JxR15) kupil druge roke nisem imel TUVja. Odpravil sem se k uvozniku, kateri mi je zrihtal za moj model avta TUV z vpisanimi vsemi možnimi gumami predvidenimi za ta platišča.
S papirjem sem na LPPju opravil homologacijo, ki me je stala vsega skupaj 14.000 SIT.

Minimalni strošek glede na ceno, ki je predvidena kot kazen za nehomologirane gume oz. platišča.

Upam, da sem ti z odgovorom pomagal, LP

Uporabniški avatar
daks
Novinec

Napisal/-a daks To jan 23, 2007 6:20 pm

super! hvala! upam da mi bo ratalo počasi to uštimat :-P

Lp

Uporabniški avatar
Stasky
Nov uporabnik

Napisal/-a Stasky To jan 23, 2007 6:22 pm

Aja pa še to:

Ker so platišča široka 7 col (original pa 5,5) zdej štrlijo malenkost izpod blatnikov. Na srečo sem avto pisal na očeta (če ne drugo že zaradi bonifikacije pri zavarovanju) tako da se je na homologacijo pojavil odrasel človek namesto 21 letnega mulca in je mož, ki opravlja preglede za homologacijo mal skozi prste pogledal. Rekel je namreč, da platišča štrlijo ven in da bi ga lahko zavrnu a ker mu ni bilo v interesu ga zavrnit je mojmu očetu razložil, da lahko stvar gleda na 3 načine:
1. komplet platišče z gumo mora bit pod blatnikom (kar na mojmu avtu ni)
2. Guma mora bit pod blatnikom (kar na mpjmu avti ni v celoti namreč stranice gledajo izpod blatnika).
3. TEKALNA POVRŠINA mora biti pod blatnikom (kar na srečo je) in ga je spustil skozi.

Mislim pa, da če bi se na pregledu pojavu js namesto očeta bi tisti mož rekel kar nasvidenje :D :D :D

Uporabniški avatar
Stasky
Nov uporabnik

Napisal/-a Stasky To jan 23, 2007 6:24 pm

Aja za cliota 1.4 l.97 mislim, da nebi smelo bit problemov.
Prijatu je homologirau ravno na takem avtu omenjeno dimenzijo.

LP
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov