Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
dacapio
Nov uporabnik

Kraj: Štajerska

Napisal/-a dacapio Po jun 30, 2003 9:38 am

Vedno blendam in pa tudi z roko pokažem naj upočasni, ker nikol ne veš, če te je razumel/a, predvsem se mi zdi da ponavadi ženske ne trznejo na blinkanje.........niti za luči, niti za radar.....no vsaj jaz mam take izkušnje....... :)
:vrum...driving with diesel...

dolenc
Novinec

blendanje

Napisal/-a dolenc Po jun 30, 2003 10:18 am

ne blendam, da neb sam kasiral 10.000 sit

zdej me boste pluval, sam kaj čem... no, sicer mam tud srečo, pa v 7 letih furanja še nisem na radar prletu... :vrum

Uporabniški avatar
bostjan11s
Nov uporabnik

Kraj: Kozje

Napisal/-a bostjan11s Po jun 30, 2003 10:23 am

jaz če se le da vedno....
uf so me drugi že prevečkrat rešili radarja pa jim moram nekak vrnit

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Kraj: Medvode

Napisal/-a Daco Po jun 30, 2003 10:40 am

Ma je treba opozarjat druge udeležence v prometu na razne nevarnosti, kar policaji sigurno so! ;)

Tko da, bodite solidarni in blendajte, ne pa sam na svojo rit gledat... oh joj 10 tisocakov mi bojo uzel... jebiga, se zgodi... ti bojo pa drugic vzel 15 al pa 30, ker si naletel na nekoga sebi podobnega in je gledal na svojo rit, pa sparal tisto dolgo luc! :P

LP ;)

Neno
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a Neno Po jun 30, 2003 12:18 pm

No jaz zmeraj blendam! No ni mi pa jasno kako ti lahko policaj zaradi blendanja da kazen 10000 sit! Sej ko se ti peljse mimo policaja in mimo radarja sele pol zacnes blendat, ne pa pred policajem!! Razen ce sta dve patrulji ...ena na levi in ena na desni!!

LP!

ToniTic
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a ToniTic Po jun 30, 2003 1:00 pm

Jaz tudi zmeraj opozarjam nasprotivozeče, da se približujejo policijski patrulji (radarju)

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Po jun 30, 2003 2:50 pm

jaz tudi vedno blendam ko vidim kje, da je radar postavljen.... sem se navadil še od očeta...

samo o, ko ste se vrteli okoli besede "blendanje, amblendanje...." - beseda prihaja iz nemškega jezika in se pravilno napiše in izgovori AB-BLENDEN... torej, direktno prevedeno požmirkati ali kaj podobnega... popačenka v slovenščini pa je a(b)blendam

pa fajn si jih mejte pri opozarjanju!
Slika

Uporabniški avatar
playa
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a playa Po jun 30, 2003 2:57 pm

jst tut blendam, ce se le da

nism pa vedu da policaji zarat tega tezijo, sej zmer lohk kej nabasas v stilu da je mel kdo ugasnjene luci in je ogrozal ostale ... bla bla
Calibra

bobetko
Novinec

Napisal/-a bobetko Po jun 30, 2003 3:29 pm

jest kljub temu da sm plaču že kazn zarad tega še zmeri poblendam če majo plavci radar

Uporabniški avatar
kr3mn1
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Re: Amblendanje- pozor radar

Napisal/-a kr3mn1 Po jun 30, 2003 3:50 pm

Alex je napisal/-a:
kr3mn1 je napisal/-a:kakor vem je ves blendanje prepovedan :)
ali pa j vsaj omejen

Ko sem bral tale topic sem kar cakal kdaj bo kdo tole omenu...
ja ja kazen glede tega je, kokr jz vem ne sicer direkt za blendanje ampak za nepravilno uporabo dolgih luci v naselju k je blo ze napisan...
vendar to je ZAL to...
AMPAK, a se res tako zelo drzimo vsega iz ZVCP... :?: :!: :twisted:
Sej kr3 :wink: verjetno ti je kdo ze kdaj blendau in si mu bil lahko pol upraviceno hvalezen...
Zato pa ponavad (se spodobi) tut mi drugemu prihranimo kak tolar al pa 2... :D
(No ja na rudniku k je ravna cesta in se vid dalec naprej in nazaj je res reskantno).
8)

sem ja sam ni veliko manjkal pa bi placal tisto kar sem unmu prišparal :)

lp, kr3mn1

Uporabniški avatar
povzek
Novinec

Napisal/-a povzek Po jun 30, 2003 5:19 pm

Eetak je prov de človk zmer poblenda, k s tem tut seb rešš rt (drugi pol vračajo usluge)!
Glede kapsov, kje je fora, zanikaš de si blendov, dokazat ti pa ne more de si res! Če pa še tok utruja, se pa izgovoriš na kšne lukne u cest, k če zapelš u lukno pa eetak zgleda isto k če bi blendov! Jebat ga, loh ti pršpara 10.000 SIT! :wink:
aiid

Uporabniški avatar
JOYride
Uporabnik

Napisal/-a JOYride Po jun 30, 2003 9:05 pm

bobek je napisal/-a:jest kljub temu da sm plaču že kazn zarad tega še zmeri poblendam če majo plavci radar

A si zracunou kasna je verjetnost da te se enkrat dobijo :D
Jst itak da zmeri poblendam, pa tut jst sm ze na ta nacin prsparu vsaj za ene 3 kazni, pa tut ce mi enkrat dajo kazn 10.000 zarad nepravilne uporabe dolgih luci v naselju je to 5.000 ce takoj placas, pa sm se zmeri v plusu :)
Tko da, folk, blendite, in drugi bojo blendal vm!

bobetko
Novinec

Napisal/-a bobetko Po jun 30, 2003 9:10 pm

JOYride je napisal/-a:
bobek je napisal/-a:jest kljub temu da sm plaču že kazn zarad tega še zmeri poblendam če majo plavci radar

A si zracunou kasna je verjetnost da te se enkrat dobijo :D
Jst itak da zmeri poblendam, pa tut jst sm ze na ta nacin prsparu vsaj za ene 3 kazni, pa tut ce mi enkrat dajo kazn 10.000 zarad nepravilne uporabe dolgih luci v naselju je to 5.000 ce takoj placas, pa sm se zmeri v plusu :)
Tko da, folk, blendite, in drugi bojo blendal vm!

Mam slabe izkušnje z murijo, drgač me pa itak vsak vikend ene 2-3x ustavjo tko da sm že vsega vajen to da bi pa še enkrat plaču zarad nepravilne uporabe dolgih luči pa nikol neveš

Uporabniški avatar
Virage
Novinec

Napisal/-a Virage Po jun 30, 2003 9:32 pm

Jaz tud zmeri poblendam, ker se mi zdi prav in pošteno. Drugače se kar precej vozim po Hrvaški in sem opazil, da tam folk blenda ko nor, pa mahajo,... vsekakor bolj kot pri nas.

Še tale dogodek. Dons sm se peljal iz Bleda proti Bohinju in mi je kolesar!! mahal, naj grem počasneje in res, čez 500 metrov so plavi merili hitrost. Hvala kolesarju, ker me je rešu 15k kazni.
Cocaine is God's way of saying you're making too much money.Cocaine is a hell of a drug.

Qwerty
Uporabnik

Napisal/-a Qwerty Po jun 30, 2003 9:47 pm

Jaz tut blendam.

Opazam pa, da je ta solidarnostna dejavnost v sloveniji v upadu....

Qwerty
Uporabnik

Napisal/-a Qwerty Po jun 30, 2003 9:47 pm

Pa v 7 letih soferske kariere se nisem dobla kazni za "nepravilno uporabo dolgih"

BojanI
Novinec

Re: Amblendanje- pozor radar

Napisal/-a BojanI To jul 01, 2003 8:11 am

alfa331.5 je napisal/-a:Ta vikend se vozim po hrvaški, ko mi lih en na ovinku amblenda ( sreča na hrvašken ni potrebno da svetijo luči tud podnev in se takoj vid ), takoj zmanjšam hitrost iz 80 na 50 kolikor je bila omejitev. 1 sekundo zatem že vidm policaja k mi maha, ampak k sreč se je dobr končal. Še zdej sem hvaležn tistu italjanu k mi je amblendu.

Zato bi vse ki obiskujejo ta forum pozval k temu, da vsakič ko vidijo radarja, da meri nasproti vozeča vozila, nadalnjim voznikom amblenda. Jst počnem vedno in sem pomoje tud že rešu kakšno denarnico ( najpogosteje v trebnjem ). Sej vem da se pr nas, ko morajo luči goret cel dan ne ve, al je un zapelu v jamo, al je amblendu. Jst zato pri nas amblendam z meglenkami.

Še enkrat pozivam vse k temu da amblendajo, pa poskuste pripričat tud kerga prijatelja da bo.

Živjo !

Ablendanje, niti slučajno !! Preveč pizdarij sem imel na cest zarad voznikov, ki so jim omejitve malo mar, tko da se nej kr ujamemo. Je pa dobro zdravilo tud klic na ANTENO, poveš kje je radar, čeprav ga tam ni, pa je pol ene 2 ure tak mir, da ne morš verjet.

Lp,Bojan

Zdej pa če mi loh poveste kolk od vas pa jih amblenda?

Uporabniški avatar
matic
Nov uporabnik

Napisal/-a matic So jul 05, 2003 2:34 pm

Qwerty je napisal/-a:Opazam pa, da je ta solidarnostna dejavnost v sloveniji v upadu....

Bem vam m*ater! BLENDITE!

Ce je radar VEDNO blendam.. nisem vedu, da to ni "kao" dovoljeno.. in tut ce me ustav, vem da bo policaj trdil in jebal da sem blendal, napises pritozbo in sodniki so ponavadi precej bolj ovidevni... splog glde tega pomoje!! Sicer pa npises v pritozbo da je bila luknjasta cesta.. Poleg tega pa se..
Ko vidim radar da meri v nasprotn smeri, vedno tako preverim, ce je slucajno kje naprej se kaka kontrola, po moznosti tudi radar in potem zacnem blendat!

Zakaj za vraga pa je potem "ab-blend" vgrajen v avtu!?

2x na dolgo = prizgi luci al crknjena luc
3x na kratko = radar/miličniki

Zadnjic sem se ker nekaj tednov vozil s crknjeno desno lucjo na avto (parkirna je se delala).. ponoc in podnev.. pa mi v parih tednih tut 1 ni poblendal!!! BLENDAJTE!!! :twisted: Pa kokr jest folk poznam sploh ni fora da ne blendajo, ker bi dobil kazen, ampak preprosto "ker se jim ne da" Agrrrrhhhh! :evil: Nekateri (vedno poln avtov mulotov notr k se rezijo) pa blendajo kar v 3 krasne, ker se jim zdi to jako zabavno! :evil:

Kr_eden
Novinec

Kraj: kras

Napisal/-a Kr_eden So jul 05, 2003 9:30 pm

Ne vem, če je še kdo to vidu, sam enkrat sm šou proti obali, in glih ko smo mislni(je prjatu vozu) prehitet nek šlepar, je ta vidu poicaje (kr je bil malo bl naprej, pa še višje je) in je blendal z štopom! PRvo nisem niti vedu kaj se gre, pol pa smo vidli copse pr cesti.... Pohvalno!

lp,

kr eden

reby
Nov uporabnik

Kraj: kras

Napisal/-a reby So jul 05, 2003 9:58 pm

ja, no dolenc... kaj pa č tebi ne bi nobedn blendu, pa bi fajn kasiru...verjetno ne bi bil vesel,a?!
raje blendi, kjer lahko...(ti pomagi drugim, drugi bodo tebi) :D

P.S.jz blendm :lol:

reby
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov