Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a WhiteCell Pe jul 04, 2003 6:40 pm

ja to ja..sam zanimal mej e kje se skriva ostal kesh ( k je blo govora o domacem strihanju)
V8 POWER

fric
Novinec

Napisal/-a fric Pe jul 04, 2003 9:29 pm

TechnoBoy je napisal/-a:ja to ja..sam zanimal mej e kje se skriva ostal kesh ( k je blo govora o domacem strihanju)

Ostalo pa zapiješ... Sej človek ne more žejn delat! :lol:

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Pe jul 04, 2003 9:43 pm

Hehe vaju bi dal spricat :lol:
Bi zapravila 5krat vec kot pride spriccanje in material :P :P

Oberkrainer
Novinec

Napisal/-a Oberkrainer Pe jul 04, 2003 11:57 pm

:rofl :rofl :mrgreen:
Zadnjič spremenil Oberkrainer, dne To jul 08, 2003 12:24 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Lp,hollarije.. :-)))

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d So jul 05, 2003 3:00 am

El Nino je napisal/-a:Ti monstr,pa poj k boš enkrat ta zmazk naredu gor flikn slike da vidmo kolk grdo je ratal..

Bom ja!
Vrjetn ze v nedeljo naslednjo!
Sicr pa ne priocakuj prehudi zmazek! NAvadbo sm majster za take zadeve! Mo vidl kak bo ratal

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron So jul 05, 2003 10:35 am

alo.. no mene pa zanima neki umes tega :)
em kolk bi prsla ...barva TUNDRA ZELENA - za Renault 19 cel strihtn.. (samo barva) magar v kanglah :)?
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Tomo
Moderator foruma

Napisal/-a Tomo So jul 05, 2003 12:24 pm

ssokec je napisal/-a:TechnoBoy
100K te pride če ga daš kakšnemu avtoličarju barvat.

Po moje pride še več kot tolk. Jst sm dal špricat avtoličarju spredn pa zadn odbijač,

ogledala in stranske pragove pa me je pršl neki čez 40k SIT. Zdej si pa misl kolk pride

če daš čisto cel avto! :shock: Too much

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Napisal/-a WhiteCell So jul 05, 2003 12:30 pm

tle je blo govora če doma delaš !
mal velik ti je racunal..
moj brat je dal. mislm da zaden odbijac...( pa ma komadnga k je legacy ) in je dal 20k !
V8 POWER

Uporabniški avatar
Serđo™
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Serđo™ So jul 05, 2003 12:38 pm

hehe..men dobijače štrihnejo za 15 ;)

Uporabniški avatar
kr3mn1
Stalni uporabnik

Napisal/-a kr3mn1 Ne jul 06, 2003 8:27 pm

DrSergioDJ je napisal/-a:hehe..men dobijače štrihnejo za 15 ;)

men pa cel avto delo stane 12 jurjev. mater sm zdej đek.

Uporabniški avatar
Alex
Uporabnik

Kraj: 'Zgornja' Primorska

Napisal/-a Alex Ne jul 06, 2003 8:37 pm

El Nino je napisal/-a:Ti monstr, pa poj k boš enkrat ta zmazk naredu gor flikn slike da vidmo kolk grdo je ratal..

... :lol: ... :P ... :-P ... :twisted: ... :!: ... :idea: ... :wink: ... :wink: ... :wink: ...
There's no better car than SAXO 1.6i 16V VTS...for this once

Uporabniški avatar
totimato
Novinec

Kraj: MB

Napisal/-a totimato Ne jul 06, 2003 9:17 pm

monster_d

Nisem ličar, je pa to moj kolega in ko sem se jaz s igral s takšnimi fintami (takrat sem barval moped), mi je svetoval naslednje:

Pred kitanjem razmasti s nitrom in pošmirglaj na grobo. Ko pokitaš, oblikuj najprej s grobim in nato s finim šmirglom. Tu ni kaj pametovat. Je pa dobro, da pred barvanjem obrišeš z nitro razrečilom ampak ne preveč, nežno, samo toliko, da razmastiš.
Ko boš šprical avto zmoči tla. Kupi kakšno stvar ki ubija insekte v prostoru. Če boš šprical zunaj se loti tega proti večeru, ko je še svetlo ampak ne piha več - takrat je manj mušic. Ko boš šprical pazi, da ti barva ne steče, špricaj iz razdalje kakšnih 20-30 cm in ne preveč na debelo. Bolje da večkrat pomahaš s pištolo, kot pa da hitro pobarvaš. Ko ga boš prešprical prvič počakaj, da se posuši in če se ti je gor priilepila kakšna mušica jo spoliraj - jaz sem jo pošmirglal s 1200, ampak res nežno in s občutkom. Nato pošpricaj drugič. Med obema špricanjema se avtomobila čimmanj dotikaj.

Bolje je, da avto pošpricaš enkrat in takrat na debelo - je pa treba znat, da ti barva ne steče. Jaz sem moped barval 3x - 1x metalik osnova in 2x brezbarvni lak. Zadeva mi je uspela precej dobro (enkrat sem z mopedom padel in sem poškodbe lahko spoliral).

Še en nasvet, ki bo zvenel malenkosten, pa ni. Ko boš kupoval barvo OBVEZNO kupi fiilter za usta in nos. Ko boš končal z barvanjem in boš pogledal filter, boš vesel, da ni tega sranja v tvojih pljučih - stane pa sto tolarjev...

poročaj o uspehih

lp
Človek, ki bi si kupil fička, če bi imel garažo.

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d Ne jul 06, 2003 9:44 pm

Totimato tnx za nasvet!
Strihal bom v garazi! tako da morem samo tla fajn scistit in zmocit, da se prav nebo dvigoval, masko za prah bom tudi mel(hehe se mi je lani z sihta ostalo nekaj komkadov :)) nitrotom oz razdercilom pa bom itak cel avto spucu, ker mam ze izkusnje kako se barva nerada prime na mastno povrsino!
Avto sem ze zbrusil z smirglcom! Dela dost pa zajebancije, pa kaj ces.
V sredo se lotim zadeve pol pa bom porocal!

Oberkrainer
Novinec

Napisal/-a Oberkrainer To jul 08, 2003 12:28 am

Kvaj zdej Pošast_d, a maš že pofarbanga srbina al ne.....že komej čakamo slike :lol:
Lp,hollarije.. :-)))

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d To jul 08, 2003 12:36 am

Oberkrainer je napisal/-a:Kvaj zdej Pošast_d, a maš že pofarbanga srbina al ne.....že komej čakamo slike :lol:

DAnes se mal nekaj pokitam, v sredo pa ga najvrjenteje ze striham ce bo oni mel kompresor fraj :)

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d Sr jul 09, 2003 9:47 pm

Tnx usem za nasvete!
Torej z casom je tako da ga jutr sprejam!
Avto sem v celoti po porsini zbrusil z vodnim brusnim papirjem, pokital vdolbine, pol jihj se premazal z barvo in ponovno zbruso!
Avto se samo jutr operem in ga z nitrotom zbrisem!
BArvo sem ze nabavo!
In sicer 11.350 me je skupi prislo!
2Kg barve, pol 1l trdilca, 0,5 2k razredcila + navadno piksno razredcila da avto prej spucam :)
Se pravi mam pol 3kg barve, pomoje se po malo ostalo, zakaksno poznejse popravljanje!
ZAnima me se samo nekaj!
Na kolk s pistolo spricam okol 30cm bi pomoje bilo cisto dovolj? ja in glede barve ko ste mislili 3kg to za enkrat ali dvakrat nanest?
LP monster_d porocilo pa sledi v petek(ce bo ratalo :P ), ker moram en dan avto v garazi pustit da se posusi :)

Uporabniški avatar
totimato
Novinec

Napisal/-a totimato Če jul 10, 2003 7:51 am

monster_d je napisal/-a:ZAnima me se samo nekaj!
Na kolk s pistolo spricam okol 30cm bi pomoje bilo cisto dovolj? ja in glede barve ko ste mislili 3kg to za enkrat ali dvakrat nanest?
LP monster_d porocilo pa sledi v petek(ce bo ratalo :P ), ker moram en dan avto v garazi pustit da se posusi :)

Ja tam nekje 20 - 30 cm. Na pištoli lahko nastavljaš poleg širine curka tudi mešanico barva-zrak. Če je pri mešanici več zraka kot barve, špricaj bolj od daleč, da ne spihaš barve, saj ti lahko steče.

Najlažje bi bilo če bi imel učno uro na zidu tvoje garaže :D zveni hecno, ampak, če si lahko privoščiš, daj.
(ravna površina je idealna za vajo enakomernih potegov in nastavitev mešance barva zrak)

Pa še nekaj: ko boš šprical, začni špricat preden s pištolo pokažeš na avto, nato obrneš zapestje proti avtu, enakomerno vlečeš in na koncu obrneš z enakomernim gibom v zapestju pištolo stran od avta in šele nato nehaš špricat. Upam, da razumeš kaj sem mislil. Mogoče se ti bo zdelo, da gre preveč barve v nič, je pa precej manj možnosti, da ti barva steče.
Če ti barva steče, PUSTI hudiča, da se posuši. Če boš brisal bo samo sranje. Ko je kolega barval blatnik in mu je barva stekla, sva posušeno kapljo pobrusila s 1200 in spolirala s grobo nato pa fino polir pasto in se sploh NIČ ni videlo - blatnik prva liga. Baje, da avta naj ne bi pral in poliral, brusil nekje 2 do 3 dni po barvanju, da se barva temeljito posuši.

Glede na to, da boš šprical v garaži, razmisli o prezračevanju. Saj megla po nekaj minutnem barvanju postane precej sitna... pa tudi nevarna za oči.

Naj ti bog samostojnega ličenja nakloni nasmejani obraz.

lp

totimato

Uporabniški avatar
totimato
Novinec

Napisal/-a totimato To jul 15, 2003 12:46 pm

monster_d je napisal/-a:LP monster_d porocilo pa sledi v petek(ce bo ratalo :P ), ker moram en dan avto v garazi pustit da se posusi :)

Kaj je zaj? Si pobarval stroj? Kako ti je uspelo?

lp

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 To jul 15, 2003 1:57 pm

nč se ne javi ?!? po mojem je še zdaj zadet od barve! :DDD :noro :noro :noro :noro :noro :DDD
Slika

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d To jul 15, 2003 3:52 pm

Hehe mal sm se pokjen, barva pa to :P
Ja avto nazalost nisem sam barvo oni ded ko je mel kompresor me tist idan ko sem ga strihat hoto it reko da pistole nima <matr ga mrzim>
No pol sem pa avto pelo enemu dedu in je kr ok!
od sobote je ze v rdeci malo temnjesi barvi :)))
Sem kar zadovoljen, zdaj pa se morem pocakat ena dva tedna dase barva dokoncno skrci oz. razteza pol pa bele viperke preko :)))
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 1 gost