Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Če feb 15, 2007 12:55 pm

tako je to je ta razvpiti test top gear-a in a8 D3 ...in seveda posnetek
za tiste ki se tega niste vidl... 1 del

http://video.google.com/videoplay?docid ... udi+a8+top

sem pa tudi ze sam dozivel precejsnjo spremembo pri bencinarju in sicer
kilometrine je bilo cca. 500km - poraba je padla na 11.3 (povprecna)
oz. normalne povprecne 15l

in btw 4.2 TDI obstaja... se karakteristike
Model: A8 4.2 TDI quattro tiptronic z DPF
Motor: 8-valjni turbodizelski V-motor z dvema turbopolnilnikoma
VTG, DOHC; direktno vbrizgavanje goriva
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
dEjaN_
Novinec

Kraj: dolenjska

Napisal/-a dEjaN_ Če feb 15, 2007 1:17 pm

Men se pa ubistvu ne zdi to tok presenetljiva poraba. Podobno izkušnjo mam z bmw 530d, pot v Nemčijo, povprečna hitrost nekje okoli 130 km/h, porabo je imel 6 l, oz. nekaj malega več. Res je da ima ta Audi 100 konjev več in težji je...no in še manjša poraba...sam ok...s primerno vožnjo se da doseči tudi tako nizko porabo...če se res zavzameš za to, da boš to dosegu. Pri normalni vožnji je itak to nemogoče. Lp

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Če feb 15, 2007 2:59 pm

Daš za avto 25 mio (bivših) pol se pa drkaš če ti pije 6 litrov nafte al pa 10 litrov... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Ljudje se zakreditirajo do amena, da si nabavijo avto diz ker jim bo pol manj pil... Plačuje pa vsak mesec 60 jurjev za avto kredita.... jesus jesus...

Uporabniški avatar
Sazo
Novinec

Napisal/-a Sazo Če feb 15, 2007 3:26 pm

dobri ste folk da mate z 19tdi porabe po 3.6 pa po 4.8, mogoče na mestu sam hudo...jst mam tud passata 19.tdi 4motion 130km in če res mirno vozim, se prav brez noge pa da sm mrtu na pol mam 7.8porabe pa še to se mi zdi mal, ne vem kako vi vozte...konc res... :roll:
Kdo je bl nor??? Jst al ti???

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Pe feb 16, 2007 9:29 am

Sazo je napisal/-a:dobri ste folk da mate z 19tdi porabe po 3.6 pa po 4.8, mogoče na mestu sam hudo...

Na mestu ima avto porabo neskončno na 100km.
Slika

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker Pe feb 16, 2007 1:33 pm

xandrej je napisal/-a:Daš za avto 25 mio (bivših) pol se pa drkaš če ti pije 6 litrov nafte al pa 10 litrov... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Ljudje se zakreditirajo do amena, da si nabavijo avto diz ker jim bo pol manj pil... Plačuje pa vsak mesec 60 jurjev za avto kredita.... jesus jesus...

Nekateri tud ne dojamete takih testov :roll: Kdo pravi da lastniki večjih in prestižnejših avtomobilov z dizelskim motorjem, vozijo kot po jajcih zato da imajo čimmanjšo porabo?

Še vsak tak ali podoben avto ki sem ga videl, ni šel počasi in voznik ni šparal s plinom. No so izjeme ampak pustmo to.

Bistvo testa je samo probavanje kakšno razdaljo lahko nek avto prevozi s takim motorjem. In za tiste ki ne vedo - pri Top Gearu gre v vsaki oddaji za 70% humorja, vse je posnet na tak način in na način da zabava/privabi gledalce. In tud tak test se mi zdi zelo zanimiv, tako kot bi si vsak rade volje pogledal npr. kolk ekonomično bi lahko vozil s kakšnim superšportnim avtomobilom in bencinskim motorjem.
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
CERES
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CERES Pe feb 16, 2007 1:58 pm

Spyker je napisal/-a:
xandrej je napisal/-a:Daš za avto 25 mio (bivših) pol se pa drkaš če ti pije 6 litrov nafte al pa 10 litrov... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Nekateri tud ne dojamete takih testov :roll: Kdo pravi da lastniki večjih in prestižnejših avtomobilov z dizelskim motorjem, vozijo kot po jajcih zato da imajo čimmanjšo porabo?

Še vsak tak ali podoben avto ki sem ga videl, ni šel počasi in voznik ni šparal s plinom. No so izjeme ampak pustmo to.

Bistvo testa je samo probavanje kakšno razdaljo lahko nek avto prevozi s takim motorjem. In za tiste ki ne vedo - pri Top Gearu gre v vsaki oddaji za 70% humorja, vse je posnet na tak način in na način da zabava/privabi gledalce. In tud tak test se mi zdi zelo zanimiv, tako kot bi si vsak rade volje pogledal npr. kolk ekonomično bi lahko vozil s kakšnim superšportnim avtomobilom in bencinskim motorjem.

To pa si lepo povedal Spyker ;) Se strinjam. Mene tudi precej zanima take zadeve, da lahko z takšnim avtom narediš precej veliko km oz. voziš se ekonomično. Sam to ni namen takšnega avtomobila. Kdor takega kupi ga kupi zaradi sebe in naj vozi kot mu paše :) Glede tega posnetka ki ga je posredoval MacTron pa sm opazil da mašina ni 4.2 tdi ampak 4.0 tdi quattro....tudi to kar je opravil je dober dosežek :) Ko je vozil sem tudi opazil da je imel pri obratomerju kazalec precej blizu 1000 obratov / minuto...Tako da potem ni težko vprašanje kako mu to uspe ;)

Lp
remember: it can always get worse!

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Pe feb 16, 2007 2:53 pm

1000rpm ????
Škoda avta!

Uporabniški avatar
CERES
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CERES Pe feb 16, 2007 3:09 pm

adis je napisal/-a:1000rpm ????
Škoda avta!

Hja tko jest vidim iz posnetka :D Mislim pri 4:32 pokaže pa nekaj sekund kaže tko da se precej vidi kje je levi kazalec (obratomer) ;) Mislim da se ne motim ker kazalec stoji precej blizu 1000 obratov na minuto ali celo 1000 obratov.... ;)

Lp
remember: it can always get worse!

PRODRIVE
Poznavalec foruma

Napisal/-a PRODRIVE Pe feb 16, 2007 6:24 pm

Zakaj pa drugi nič kaj takega ne pokažejo.če je to tako na izi aa :?:
Tukaj se vidi Prednost je v tehniki ;)
Lahko šimfate ampak to je dejstvo :oops:
Zadnjič spremenil PRODRIVE, dne Pe feb 16, 2007 7:10 pm, skupaj popravljeno 3 krat.
CARPE IMPREZAM

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Pe feb 16, 2007 6:58 pm

:twisted: :tomidelej: :con
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker Pe feb 16, 2007 7:12 pm

Prodrive, drugič se poizkušaj izogibat pisanju takih postov ker ni prinesejo nič dobrega razen zaklepa teme ali izbrisa postov iz strani moderatorjev.

Jaz ne dvomim da kak 745d česa podobnega nebi zmogel.
Če je ravno, ni zabavno.

PRODRIVE
Poznavalec foruma

Napisal/-a PRODRIVE Pe feb 16, 2007 7:14 pm

Morda,ampak morajo dokazat ;)
CARPE IMPREZAM

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Pe feb 16, 2007 7:19 pm

CERES je napisal/-a:Glede tega posnetka ki ga je posredoval MacTron pa sm opazil da mašina ni 4.2 tdi ampak 4.0 tdi quattro....tudi to
kar je opravil je dober dosežek :) Ko je vozil sem tudi opazil da je imel pri obratomerju kazalec precej blizu 1000 obratov
/ minuto...Tako da potem ni težko vprašanje kako mu to uspe ;)

Lp

ja... vem da je na posnetku ...4.0TDI kar tudi lepo pokaze

Slika

tisto spodaj je bolj za informacije iz prejsnje strani ko nekdo ni vedel
da obstaja prav ta model...
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

PRODRIVE
Poznavalec foruma

Napisal/-a PRODRIVE Pe feb 16, 2007 7:36 pm

Sem že povedal oddaja je bila Motorvision na DSF A8 pa je 4.2TDI kot dokaz da obstaja tak avto http://www.autoscout24.de/home/index/de ... berschrift
CARPE IMPREZAM

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith So feb 17, 2007 1:24 am

Sazo je napisal/-a:dobri ste folk da mate z 19tdi porabe po 3.6 pa po 4.8, mogoče na mestu sam hudo...jst mam tud passata 19.tdi 4motion 130km in če res mirno vozim, se prav brez noge pa da sm mrtu na pol mam 7.8porabe pa še to se mi zdi mal, ne vem kako vi vozte...konc res... :roll:

te 3.neki porabe se men precej bucne zdijo. se js tok spijem na 100km..

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej So feb 17, 2007 12:15 pm

Vsak bencinski šestak laufa v 5 prestavi pri 2300 obrati pri 90 km/h pa za to ne rabiš bit svetovni prvak, da ugotoviš da bi se tudi bencinskega šestaka spravilo na 6-7 litrov tak, da take reklame ki jih majo, da tuaregi vlečejo letala, da se toti s toto zverino vozi po avtocesti 90 km/h mene sploh ne prepričajo. V resnici pa pije 3.0 TDI 10 litrov povprečno...Gre se za A8 3.0 TDI Q os trica... Tak, da ne govorim na pamet.

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay So feb 17, 2007 12:20 pm

xandrej je napisal/-a:Vsak bencinski šestak laufa v 5 prestavi pri 2300 obrati pri 90 km/h pa za to ne rabiš bit svetovni prvak, da ugotoviš da bi se tudi bencinskega šestaka spravilo na 6-7 litrov tak, da take reklame ki jih majo, da tuaregi vlečejo letala, da se toti s toto zverino vozi po avtocesti 90 km/h mene sploh ne prepričajo. V resnici pa pije 3.0 TDI 10 litrov povprečno...Gre se za A8 3.0 TDI Q os trica... Tak, da ne govorim na pamet.

lepo si to povedal :) sem vozil jaz tudi A8 3.3 tdi poraba 12l. Nevem pa kiro tele se bo vozlo po avtocesti 90km/h z a8 take reklame so za vrtec
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate So feb 17, 2007 11:20 pm

Voith je napisal/-a:
Sazo je napisal/-a:dobri ste folk da mate z 19tdi porabe po 3.6 pa po 4.8, mogoče na mestu sam hudo...jst mam tud passata 19.tdi 4motion 130km in če res mirno vozim, se prav brez noge pa da sm mrtu na pol mam 7.8porabe pa še to se mi zdi mal, ne vem kako vi vozte...konc res... :roll:

te 3.neki porabe se men precej bucne zdijo. se js tok spijem na 100km..

Ne mislim se kregat o porabah, samo kar sem napisal je res. Da se. Nikjer pa ne piše, da je taka poraba pri običajni vožnji. Običajno je med 5 in recimo 6.5 pri meni. Pa me redkokdo prehiti.
Slika

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter So feb 17, 2007 11:55 pm

Tudi Prius nima povprečne 4.9 kot pravjo, ob tem pa nima kake dobre pospeške in hitrosti. To da so prevozil 1000+ km je sam reklama in nevem zakaj zdaj tu nekateri nasprotujete in iščete razlage...
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov